Имам нужда от помощ! Моята история.

• 11 143
  • 262
  •   1
Отговори
# 120
И моят мъж няма да изтърпи това, както е много добър човек. Обаче аз няма как да съм с мъж като автора, защото той не е добър( може и да е де, но не затова става дума), а нещо съвсем различно.

# 121
Жена му сега е не разсъждава логично, понеже двама мъже едновременно драпат яко за нея.

Аз съм била само веднъж в това положение само за 1 месец и се побърках. Хем ставаше дума за гаджета, а не за съпруг и любовник. А тя с месеци и години се пържи, има и деца и сигурно вече е пред откачане. Чудя й се и на нея на акъла.

Самите мъже са супер сконни да се жалят, обещават и правят всичко възможно да я издърпат при себе си. Тази ситуация колкото по-рано бъде решена, толкова по-добре за всички участници.

# 122
Едва ли се пържи жена му, по- скоро се кефи на себе си и на ситуацията. Такова й е нивото.

# 123
Е, и това ще е до време. После пак битовизми, с който и да е мъж, или без него Simple Smile

# 124
Продължава да те манипулира, с което да те държи на къса каишка, докато всъщност любовникът и вземе решението ще се събират или не.Тя изчаква него бе, човек! Ужас, момче, а ти докога ще чакаш?
Не можела да си представи живота без теб, хахаха; ако е така, дали би въртяла любов с друг?
Нямаш ли приятели мъже, с които да поговориш?

Съгласна съм напълно с този пост, а най-вече с подчертаното. Съветвам те да поговориш с някой близък приятел за проблемите си. Знам, че се опитваш да предпазиш нея от това близките ви приятели да си развалят мнението за нея, защото не знаеш дали няма да останете заедно вбъдеще, обаче мисля, че един такъв разговор ще те отрезви, ще те извади от твоя "балон" и ще ти покаже как мислят другите мъже, които не са в твоето положение по темата

# 125
Не мисля, че един мъж на място би си развявал семейния живот пред приятели и роднини за съвет. На мен такива мъже са ми смешни и жалки, все едно няма достатъчно мозък сам да разбере кое е правилно и кое не. Освен това, споделянето на тази семейна тайна, пак е един вид наказание за нея - вижте ме колко съм добър и разбран, а тя е лошата и виновната. Не, че не е виновна, но това си е отмъщение, очерня я пред познатите им. А и аз съм от хората, които не вярват в добрите намерения на другите хора при споделянето на подобен тип проблеми. Досегашният ми опит показва, че освен да злословят зад гърба му, друго няма да се постигне. Ако иска да говори с някой, по-добре да посети психолог, поне ще е сигурен, че е безпристрастен и няма след това да го разнася пред този и онзи. Срещата с другия рогоносец също е лоша идея според мен, пак по същите причини. Не понасям мъже, които вместо да тропнат по масата и да вземат очеизвадно правилното решение, се поставят в ролята на жертва и хленчат пред този и онзи.
Видях, че някой го упрекна, че я държал с децата, защото никоя нормална майка нямало да си изостави децата. Само че тези деца имат и баща, а никой нормален баща не би казал на жена си " няма проблем, скъпа, вземи децата, събери се с любовника в чужбина и бъдете щастливи". Понякога си мисля, че някои от потребителките мислят, че имат ексклузивни права над децата, просто защото те са ги износили, а бащата е втора категория родител по заместване.

# 126
Не съм съгласна. Та нали идеята на приятелствата е именно това - да споделиш, когато ти е тежко и да получиш подкрепа, и съвет? Приятелите, особено близките, не са само за маса и празнични поводи. Това, че ще я очерни пред НЕГОВ приятел няма никакво значение. Ако не е искала да бъде очерняна, да беше си стояла на д-то. В крайна сметка човека има нужда да получи подкрепа и от кой друг, ако не от близък приятел.

# 127
По много параграфи автора се поставя в унизителна позиция. Чака я да си решава, хвали й личностните качества, клюкари си с други в неговата позиция, сигурно доакто тя тъгува по любовника, гледа и децата.
Имам много такива познати мъже и едновременно ме е яд на тях за изгубения потенциал, но и в крайна сметка те са хората, които избират да са жертва.
Аз не разбирам как минава по процеса на чакането? Съсипва се някой психически и физически за период от време, bully-то казва "удари бинго, оставам при теб" и жертвата отдъхва победоносно! Това ли е любовта?

Аз на негово място бих казала "За да не ти се сърди любовника,че спиш с мъжа си, отиди при родителите си, аз подавам молба за развод, за да не тъгуваш и да не се съсипваш и за да видиш колко те обичам и как се грижа да си щастлива. Не си оставяй багаж."

# 128
  • Варна
Никой не иска да чува за себе си, че е безхарактерен, лесноподдаващ се на манипулация, сляпо вярващ и каквото друго имаше, дори и тези определения да са измислени за него.
     Също не би се понравило и когато се опиташ да оправдаеш любимия за отвратителната му постъпка, понеже чувстваш и знаеш, че е имало някаква причина щом не е еднократно - да го наричат нагъл, безотговорен и ловък манипулатор.
     Няма никакво значение какво мислим и какви оценки слагаме на характерите им, или какви измислени кошници сме започнали да разплитаме.
     Лесно е да пишеш пред непознати, можеш и да лъжеш, и да мажеш.
     Тук виждаме обикновени, добри хора, които се обичат. Ненадейно попаднали в кофти ситуация(според автора).Не знаем съпругата му как би споделила същата история.
     Докато все още има помежду ви разбирателство и някакво уважение - разделете се.
В противен случай виждам следното след време:
ТЯ: Ти, безхарактерен мухльо, толкова ли не можа да ме сграбчиш и да ми изкрещиш, че съм твоя и няма да ме дадеш на никой? Толкова ли не можа да се бориш за мен? Колко шансове ти дадох през всички месеци, докато ти казвах, че "мисля"..
ТОЙ: Ти, нагла манипулаторке, толкова време те чаках и ти се молих, и накрая ще ме зарежеш! Оставих се да ме унижаваш и тъпчеш, защото те обичах! Неблагодарна е дребната ти душица, к'во като изкарваш повече пари от мен..
     Няма нужда да го настройваме срещу жена му. Ако не се разделят сега, тази горчилка и без това ще остане занапред и накрая може и свършилата тоалетна хартия да довърши семейството им. Такава дупка с толкова споделянки за любовника няма как да се запълни..

# 129
Връзката е вече счупена. Щом тя се е поддала на увлечение с друг мъж, значи вече не желае, обича автора, липсва ѝ нещо. Обикновено колкото и да си дават шанс и да се мъчат подобни двойки, нещата винаги са приключили. Някои остават да живеят заедно или се преструват, но нещата никога няма да са същите между двойка след изневяра и то осъзната. Аз лично не бих могла да живея в подобни конфигурации. По-добре е всеки да продължи сам и да срещне човек, който му е на сърце, че той животът кратък.

# 130
Скрит текст:
Не може да ти даде докосване с желание. Не те усеща като мъж и потръпва от лепливостта ти.

Казваш, че й позволяваш да направи своя избор - да тръгне, или да остане.
В същото време акцентираш колко много усилия правиш през годините и как тя не се отваряла към теб. Сякаш ти си активният, а тя не се справя да ти е равностойна.
Само че никой не знае, освен вас двамата, след затварянето на входната ви врата как точно протичат разговорите и дали е общуване, или й вменяваш вина. Ти самият усещаш, ако застанеш сам пред себе си честно, че проблемът не ви е забежката й.

В същото време заявяваш, че й даваш да си троши главата, но децата да не си и помисля да ги вземе.
Но пък благородно заявяваш, че не искаш да ги отделяш от майка им. И сега как да стане тая работа? Какво всъщност й казваш? Нищо друго, освен това - виновна си, ти разбиваш семейството, наказвам те, а да те видя сега.

Аз и преди ти го написах. Ще остане при теб. Защото си хванал децата, заради които тя ще остане. Няма нормална жена и майка, която да иска да остави децата си. Това, че е охладняла към теб, не е причина за такова тежко наказание.

И пак ти казвам. Силен си, умен си, сетил си се с кое въже ще я стиснеш по-здраво. Но душата й... душата й няма да е с теб. Няма значение има ли любовник, или не.

За съжаление има много такива "сплотени и усмихнати" семейства.

Значи според тебе е правилния начин да я засили барабар с децата у чужбината, при човек, който реално не познава? Ти имаш ли деца и ако да, би ли постъпила по този начин с тях? Това не са куфари багаж да ги мъкнеш с тебе и да ги заключиш в гардероба. Имат си среда, дом, приятелчета от градината и квартала, баща и майка. И изведнъж хоп и хайде у новия чичко, в чуждата държава и всичко останало...
Е не се прави така, всички се фокусирате върху връзката между двамата, върху нейните чувства, обаче при наличието на две малки деца, нещата се усложняват невероятно. Ясно, че каквото е имало между тях като двойка, вече е заминало, но честно казано на базата на своя опит, не ги виждам поотделно да могат да се справят с отглеждането на децата.
Какво ще стане- най-вероятно жената ще си събере мислите и ще преодолее новата си тръпка, като може междувременно да я изконсумира (ако все още не е), след което давайки си сметка за всичко гореописано, ще се върне при автора на темата. Какви отношения ще имат след това- вече е друг въпрос.

# 131
Мило момче, на жена ти явно ѝ се е отворила възможност да работи и да се развива, много се радвам за нея.Покрай успешната работа се е случила някаква тръпка, нищо сериозно, ще мине.Колко жени в днешно време имат тази възможност? Ами не са много.Просто е попаднала в ситуацията на много мъже, успешно работещи, пътуващи, изневеряващи, имащи жени вкъщи, които се правят, че не са разбрали, защото милото е иначе добър съпруг и баща.Моля те, не започвай един и същи разговор и натякване след всяка командировка, гледай си децата, правете нещо заедно всички и ще мине и замине.Въобще не е вярно, че повече нямало да бъде същото, прекалено много драма за често срещани житейски ситуации.
Тук и където и да е в живия живот няма абсолютно невинни. Затваряй темата и си гледай семейството, идва  Коледа , след време всичко ще ти се вижда маловажно.

# 132
Мило момче, на жена ти явно ѝ се е отворила възможност да работи и да се развива, много се радвам за нея.Покрай успешната работа се е случила някаква тръпка, нищо сериозно, ще мине.Колко жени в днешно време имат тази възможност? Ами не са много.Просто е попаднала в ситуацията на много мъже, успешно работещи, пътуващи, изневеряващи, имащи жени вкъщи, които се правят, че не са разбрали, защото милото е иначе добър съпруг и баща.Моля те, не започвай един и същи разговор и натякване след всяка командировка, гледай си децата, правете нещо заедно всички и ще мине и замине.Въобще не е вярно, че повече нямало да бъде същото, прекалено много драма за често срещани житейски ситуации.
Тук и където и да е в живия живот няма абсолютно невинни. Затваряй темата и си гледай семейството, идва  Коледа , след време всичко ще ти се вижда маловажно.

Това ми прозвуча като мило щраусче,зарови си главата в пясъка и се прави,че нищо не се е случило.То това с жена ти е като грип,хванала го е и ще и мине.Де да беше толкова просто

# 133

Има истина в поста ти. Много пътуващи по командировки мъжа са в положението на съпругата на автора. И въпреки това си живеят живота нормално, а съпругите им си затварят очите, мълчат си и качват щастливи, усмихнати семейни снимки във Фейсбук. А някои пък също се "обзавеждат" с любовник и така идилията става пълна. Просто тук проблема е, че нещата се случват на жената в семейство и, че мъжа е разбрал.

# 134
Само на мен ли ми се струва, че ако жена беше пуснала подобна тема, щеше да е направена на 2 стотинки. След втората страница да се е изнесла. Но понеже е мъж, проявяваме толкова разбиране?

Общи условия

Активация на акаунт