Имам нужда от помощ! Моята история.

• 11 152
  • 262
  •   1
Отговори
# 150
"Тропнах по масата".😅
 У нас щяха да хвърчат и мебели през прозореца, а и един от нас или и двамата заедно. Имаш ли кръв във вените или е вода?

# 151
Време беше авторе.
Успех.
Пък и да се разделите, не го мисли толкова. Всяко зло за добро.
По-добре да си сам, а не да се мъчиш с жена, която въобще не те обича.

# 152
"Тропнах по масата".😅
 У нас щяха да хвърчат и мебели през прозореца, а и един от нас или и двамата заедно. Имаш ли кръв във вените или е вода?

У Вас може да е тъй, у други - инак. Което не значи, че във Вашите вени тече кръв, а в чуждите - вода.
Някои хора си решават проблемите цивилизовано, без панаири, колкото и да е трудно, какъвто и да е изходът от ситуацията. Всичко се случва на този свят, затова най-нелепото, което можем да кажем, е, че в дадена ситуация бихме направили това или онова, бихме реагирали така или иначе. И от собствен опит, и от наблюдения върху много други хора бих казала, че всъщност никога не знаем как ЩЕ постъпим, ако се налага да постъпваме някакси. Хипотезите са едно, животът - друго.

Авторе, с огромен интерес чета темата ти. Била съм на мястото на жена ти, с тези разлики, че не съм споделяла терзанията си на бившия си съпруг. Това си беше моят ад, изживях си го сама. Когато си взех решението, му го казах и.... това беше. Той го знаеше, разбира се, умен и прозорлив мъж е и е усетил, че става нещо. Беше трудно, но запазихме уважението си в името на огромната любов, която имахме и двете ни прекрасни деца. Които, слава Богу, бяха вече големи. С мънички е много по-трудно.
Желая ти много кураж, сила, мъдрост и спокойствие. И много любов. Ще дойде, въпрос на време е Blush

# 153
  • волно калдъръмче
Време беше авторе.
Успех.
Пък и да се разделите, не го мисли толкова. Всяко зло за добро.
По-добре да си сам, а не да се мъчиш с жена, която въобще не те обича.
Той няма против и да не е обичан, стига семейството да е цяло и жената да проявява търпимост.

Факт е, че не можеш да се наложиш на някого да те обича, но пък да покажеш чувства не е срамно. Браво, че си се решил.

# 154
Lida R. , запази ли връзката с другия мъж, или нещата не се получиха? Интересно ми е дали под натиска на такива чувства взимаме реално трезви решения.

# 155
Lida R. , запази ли връзката с другия мъж, или нещата не се получиха? Интересно ми е дали под натиска на такива чувства взимаме реално трезви решения.

Да, Стрина Калина, връзката не само че се запази, но и три години след като заживяхме заедно, се оженихме.
Не съм взимала решения под напора на първични чувства. Първо ми трябваше време да осъзная какво, по дяволите, се случва с мен, да се преборя с една камара самообвинения, които не пожелавам на никого, да си простя... и тогава да поема нанякъде.
Не беше лесно, имахме много трудни моменти. Щастлива съм обаче, че в този живот явно имам късмета да попадам на добри и силни хора. Мисля си, че често в живота силата не е в това да крещиш, да хвърляш, да мяташ... а в това да НЕ го направиш.

# 156
А ти защо не сподели, че има друг? Не искаше той да страда или не знаеше как ще го приеме? Друго е да кажеш "тръгвам си", а съвсем друго "оставам с теб за сега, но има друг".

# 157
Интересни са ми различни гледни точки по определен въпрос. Ако сте във връзка с някой - брак, съжителство, просто гаджета, но през това време се влюбите в друг и решите да прекратите настоящата връзка, трябва ли да кажете реалната причина на партньора? И ако кажете, това признак на честност ли е, или е жестокост?

# 158
Интересни са ми различни гледни точки по определен въпрос. Ако сте във връзка с някой - брак, съжителство, просто гаджета, но през това време се влюбите в друг и решите да прекратите настоящата връзка, трябва ли да кажете реалната причина на партньора? И ако кажете, това признак на честност ли е, или е жестокост?

Не съм имала такъв случай и слава Богу. Но два пъти са късали с мен, защото има друга и никога не си признаха. На въпроса "Има ли друга?" - Категорично не!
Това, че аз разбрах за тях е отделен въпрос.

# 159
  • София
Според мен,  когато си сигурен,  че поемаш по друг път, трябва да споделиш истинската причина, особено ако уважаваш себе си и човека, с когото си делила един покрив. При всички положения наранени ще има, така че лъжата е излишна.

# 160
Да, бе, толкова разбиране имаше, свят да му се завие на човек от обиди.
Но пък друго си е да се гордееш, че мъжът ти ще те докара до болница в такава ситуация...

Иска Hurt-G да си запази семейството, ако е възможно, какво има за неразбиране. Две деца има замесени, естествено, че трябва да се направи опит за това поне.
Жената си е облекчила съвестта, казвайки ти. И както се каза вече, явно другият съвсем не е на етап сериозно обвързване с нея, може и тя да не е стигнала до там, а просто да е разколебана в чувствата си в теб. Ако е така, не е трябвало изобщо да ти казва.
Подготви се, че като дойде крайният срок на ултиматума, тя все още може да не е взела решение и ще е добре да действаш според условията му. Иначе няма смисъл от него. Но и няма как да живееш в такава ситуация за неопределено време. Надявам се да намерите най-добрия вариант на всички замесени.

# 161
Да, бе, толкова разбиране имаше, свят да му се завие на човек от обиди.
Но пък друго си е да се гордееш, че мъжът ти ще те докара до болница в такава ситуация...

Иска Hurt-G да си запази семейството, ако е възможно, какво има за неразбиране. Две деца има замесени, естествено, че трябва да се направи опит за това поне.
Жената си е облекчила съвестта, казвайки ти. И както се каза вече, явно другият съвсем не е на етап сериозно обвързване с нея, може и тя да не е стигнала до там, а просто да е разколебана в чувствата си в теб. Ако е така, не е трябвало изобщо да ти казва.
Подготви се, че като дойде крайният срок на ултиматума, тя все още може да не е взела решение и ще е добре да действаш според условията му. Иначе няма смисъл от него. Но и няма как да живееш в такава ситуация за неопределено време. Надявам се да намерите най-добрия вариант на всички замесени.
Ами, бъркаш са. Хич не се гордея, че мъжът ми ще ме обуха здраво. Просто казвам какво ще стане, ако ме хване. И да не ме обуха, доверието му с мен ще се срине до основи, а оттам и бракът ни (защото бракът е преди всичко доверие). Та, затова, аз дори и да му изневеря, никога няма да му го кажа, ако разбира се реша да остана с него или, ако другият не ме вземе.

# 162

Не знам какво "трябва" и кое на какво е признак... Мога да кажа как постъпих аз. Със сигурност бившият ми съпруг усещаше, че съм другаде и вероятно не е искал да ме притиска. Когато реших, че моментът е дошъл, му обясних какво се случва с мен и че при това положение и за двама ни е ясно, че трябва да си тръгна. Не бих си представила да се опитвам да крия присъствието на другия човек. Ужасно обидно ми се струва. Нали утре всичко ще стане ясно? Е, на него му беше ясно и тогава... Трудно беше, много трудно за всички. Но нямаше друг начин, поне не и за мен. Просто направих каквото смятах за правилно и си тръгнах по новия път с надеждата наистина това да е правилното.

# 163
С бебета   и с поне 12 годишни деца е различно, макар и  пак трудно.
С пораснали деца, излезли от дома някак може да се разбереш.
Но малки деца, без помощ  си е зор всякак.За родител при когото остават.Те не разбират, а познават и двамата си родители, остава в тях непреодолима травма.Не че при другите  я няма.
И този форум разглежда "големите" и тяхното щастие.
Като създадеш деца, си сдържаш тръпките , жертваш се, страдаш, но пазиш тях.Това е отговорно поведение.
Изключвам тормоз, нездравословна среда, нерешими проблеми .

# 164
Не отговаряте на въпроса. Защо не му споделихте веднага? И колко без начение мъж или жена биха живяли и търпяли? Едно е да усеща и друго да му го кажеш в очите и да го помолиш да търпи докато вземеш решение.

Общи условия

Активация на акаунт