МАC & Sephora и други магазини за селективна козметика и парфюмерия - 51

• 54 346
  • 757
  •   1
Отговори
# 375
И аз чакам поръчка от Кълт бюти, вече е в БГ, но нещо се мотаят. Предполагам до петък ще е при мен.
От сайта на MFK съм поръчвала няколко пъти, идват с френските пощи, обаче са мноооого бавни. Последната ми пратка пристигна за месец... Иначе около 2 седмици е доставката.
На мен ми е втора поръчка от сайта. Първият път насред локдаун във Франция и Черен петък дойде по - бързо, но явно Коледа е в състояние да срине всяка една пощенска система. Здраве да е, не ми е спешна пратката, предполагам като всички пишещи тук съм зарината с козметика и парфюми за поне няколко живота напред. В тази връзка е и новогодишното ми обещание да поразчистя натрупаните количества и да не поръчвам нови продукти докато не изхвърля поне една празна опаковка от вид Simple Smile

# 376
еми поръчах си kiehls от feelunique... ще пиша дали съм плащала ддс :х те уж са написали, че за ЕU няма до има такси... ако платя... то пак излиза все едно да купя няква козметика докато отворят мола Grinning

# 377
  • Варна
Най - вероятно са я задържали при все, че е пристигнала на 31 декември т.е. преди Брекзит. Нямам никаква възможност да се занимавам с митница, митнически посредници и т.н. още повече, че най - вероятно ще трябва да платя мито и такси. Честно казано не си представям как ще се обяснявам с някой в сегашната ситуация, че Култ би трябвало да са платили дължимото. Ще пиша на сайта след няколко дни да видим какво ще отговорят.
Здравей,а писа ли им?Какво отговприха?Момичетата от Некс темата се оплакват,че нещата им на митница,а куриерите искат-пълномошно,Еори номер,описание и т.н цитирам по памет.Може в това да е проблема с получаването!

# 378
Най - вероятно са я задържали при все, че е пристигнала на 31 декември т.е. преди Брекзит. Нямам никаква възможност да се занимавам с митница, митнически посредници и т.н. още повече, че най - вероятно ще трябва да платя мито и такси. Честно казано не си представям как ще се обяснявам с някой в сегашната ситуация, че Култ би трябвало да са платили дължимото. Ще пиша на сайта след няколко дни да видим какво ще отговорят.
Здравей,а писа ли им?Какво отговприха?Момичетата от Некс темата се оплакват,че нещата им на митница,а куриерите искат-пълномошно,Еори номер,описание и т.н цитирам по памет.Може в това да е проблема с получаването!
Не съм писала все още. Днес малко по - нагоре писах, че получих смс от Спиди за пратка, която може би е от Култ или съм съвсем изфирясала и съм поръчвала още козметика от другаде Simple Smile Предполагам, че освобождаването на пратки от митница не е rocket science, но аз нямам възможност да се занимавам в момента и честно казано мисля да спра да пазарувам от британски сайтове. За дамите пазаруващи от Некст за дечицата си да имат предвид, че българският магазин работи и онлайн.

# 379
  • Sofia
Така е. И аз съм в същата ситуация с некст. Пратиха ми формуляр да откажа поръчката, защото не ми се занимава с освобождаване от митница. Приятелка поръчва всичко с Габиели, същата работа

# 380
  • Варна
Не съм писала все още. Днес малко по - нагоре писах, че получих смс от Спиди за пратка, която може би е от Култ или съм съвсем изфирясала и съм поръчвала още козметика от другаде Simple Smile Предполагам, че освобождаването на пратки от митница не е rocket science, но аз нямам възможност да се занимавам в момента и честно казано мисля да спра да пазарувам от британски сайтове. За дамите пазаруващи от Некст за дечицата си да имат предвид, че българският магазин работи и онлайн.
Ако имаш в предвид Некст директ мисля,че точно за него става въпрос,пък може и аз да не съм разбрала.

Последна редакция: ср, 06 яну 2021, 22:24 от bubanka

# 381
Чудничко! Значи да чакам моя feelunique на митница.....гррр...... УЖАСНО! Добре, а като е на митница куриерите какво искат? Тцццц... дано наистина сайта да е платил таксите.... Пишете за култа какво е станало и дали сте платили нещо като пристигне :ж

# 382
Получих пратката си от Култ чрез Спиди днес. Над стикера на Култ бе залепена товарителница с подател "ДИПИЕКС БЪЛГАРИЯ" ЕООД, които може би са партньор на Тракпак ( куриерската фирма, която сайта използва). Получих още две пратки с козметика, които ме чакаха в офиса и за които бях забравила Simple Smile

# 383
Интересно. Cultbeauty не доставяше ли до пощата? Thinking Явно има промени.

# 384
Интересно. Cultbeauty не доставяше ли до пощата? Thinking Явно има промени.
Последно и аз бях получила пратка чрез пощата, но по спомен някой в темата писа, че доставят със Спиди вече.

# 385
интересно хмм значи не начисляват ддс за култа наистина! дано и с моя feelunique да стане така! ще пиша да ви кажа!

# 386
  • София
Cult винаги съм получавала с куриер. Но скоро не съм поръчвала.

# 387
  • София
Вчера пращах документи за освобождаване на пратката ми от Некст. Искаха ми пълномощно, ЕОРИ, описание на продуктите, фактура, снимка от поръчката от сайта.
Днес ми звъннаха за поръчката ми от Selfridges, която е с платени заедно с поръчката данъци. За нея ми искат пълномощно и описание на продуктите.
И двете пратки са с DHL.

# 388
Щом и за тези с платено ДДС трябва да се представят докементи, считай ... DHL иска ли някаква такса за представителство пред митницата?

# 389
Ееееее става почти невъзможно да се поръчва от Англия вече.... Ами Дъглас и Сефора да се готвят 😂

Общи условия

Активация на акаунт