Любители на Котки - Тема 152

• 27 252
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
  • Между гори и планини
С охладен чай от лайка също може да промиваш. Отвътре на вън. Ако е конюнктивит, е заразно. Тобрекс капки помагат. По една капка сутрин и вечер. В повечето случаи е добре да се слага и на двете очи, да не се зарази и другото.

# 166
Благодаря много! Ще взема веднага

# 167
  • София
Имам нужда от съвет.
На котето ми оченцето се възпали. Сутринта нямаше нищо, сега забелязах, че сълзи и го държи притворено. На ветеринар може утре да идем, но не знам дали няма да се влоши. Опитах да го промия със сребърна вода, но тя ме дере, сигурно я боли. Само малко успях. Какви капки да вземе от аптеката или мехлем някакъв? Или не може без лекар? Какво да правя?
Eто това ми бяха изписали на мен, но аз бих изчакала консултация с ветеринар.
Скрит текст:

# 168
  • Варна
Говорих сега с клиниката. Женя и тази вечер ще бъде там. Довечера ще я захранят. Изследванията ѝ са добри. Така ни липсва милата душичка!
Целувки на всички котета!

# 169
Добре, че писа, мисля я....
Ън, не й давай нищо без да я види лекар, особено капки за очи, много съм го 'яла' това с Топче, сигурна съм, че всичко е наред и е временно неразположение, дръж ни в течение и стискам палци и на Женя и на Изи.

# 170
Браво, Стейси.

# 171
Мая си почива на килима, ама тъй е то като правят столовете къси. Поне на килима място колкото щеш. Wink

# 172
  • Между гори и планини

Черно и бяло....
Черко дойде за вечерно гушкане на ръката ми.

# 173
Записвам се и аз в новата тема! Виждам, че не само аз имам проблем с драскането и хапането 😁 Не знам как Тото може да е толкова глезен и гушкав, а в следващия момент да напада като тигър. Когато ме ухапе и му се скарам, почва да ме мие сякаш ми се извинява( или поне така си мисля аз).
Стискам палци на болните котета и се надявам на добри новини от тях!

# 174
  • София
Някоя прекрасница от вас ме помоли за още снимки, ама какво да пускам на улична превъзходна, след като тук има толкова красиви породисти котки, не става моята за снимки, това си е най-обикновено коте-моте, но не пуска косми, фръц,  защото ако и това ми правеше вече щях да побеснея.  Продължавам със заканите, с "НЕ" ама кой ме слуша, също така опитах, не помня коя дама беше, ме посъветва да и вкарам лапичката в устата й и да я постисна , за да знае, че боли, пробвах, бях ухапана отново жестоко, но продължат  пробите , за да се научи, ако успея.
|Да питам влизам основно, дали давате на животините  жълтък, сварен ли или суров. и ако е "да" по колко пъти седмично ? Те обичат яйца, пробвах, но предпочита суров пред сварен. Не обича да пие вода, забелязвам го, и затова трябва да вкарвам вода със спринцовка, това не ми е проблем, но по колко вода трябва дневно, 50 мл или повече, забравих да попитам в клиниката, затова вие сме ми ориентир, благодаря!  Давате ли на котките риба от консерва, пробвах я,с  една  Сардина в масло, но мисля, че не и подейства добре, а и не я изяде, също така и сухата храна много не я яде, а трябвало, така ми каза доктора.

# 175
  • София
Аз лично нито вода давам (защо се мъчите със спринцовката?), нито жълтък.

А и тук далеч не пишат само собственички на породисти котки. Simple Smile

# 176
  • Между гори и планини
Какви породисти, и четирите ми котки са прибрани от улицата. Но за мен са най прекрасните, милички, сладички котешки дечица ❤️
Никога не съм им давала жълтък, това от къде на къде? В природата котката рядко може да има достъп до такъв. Вода съм давала с храна, насилствено само на болно животно. И аз не виждам кога моите пият, но всеки ден като сменям водата, е по малко. Значи пият. Водата им е в порцеланова купа, а не пластмасова.
Риба от консерва не давам също. Имат си котешка храна с риба. Човешката е за хора.

# 177
Джасте, хубаво е, че си харесваш зетовете, щото скоро ти ги пращам.. Да ми ги върнеш януари Grinning

Марчева, игнорирай я като хапе - местиш се или я местиш, да вземе да схване, че закачките и няма да доведат до игра.
С риба от консерва не бих хранила, за жълтък не знам. За сухата храна, защо не пробваш друг вид? Може да не я харесва. Вода не й трябва толкова, ако й даваш и мокра храна. Друго не се сещам по твоите въпроси.
Ааа, и да не обиждаш уличните превъзходни, най-красивите котки са това Stuck Out Tongue

# 178
Марчева, душко, ама тука повечето сме мами на уличничета, не на "бутикови" котаци. Виж обаче грижата и любовта какво прави, прави уличничетата по "маркови" и от "марковите" красотички, тъй, че смело показвай. Grinning

Норе, давай ги, веднага ги взимам. Ще бъде весело. Надявам се всичко около теб да е наред. Hug

# 179
  • Варна
Аз пък предпочитам да храня животното с нормална храна - тези търговски бля-бля, че видиш ли , било вредно, не ми влияят. Смятам, че парче месо е много по-полезно за един хищник, отколкото по химичен път създадена гранула..... все едно да си храня детето със Зрънчо. Забелязала съм също, че естествената храна ги засища за по-дълъг период на време и усвояват повече от нея.
Изкуствените храни ги давам в краен случай, като няма какво друго. Иначе според мен те дори вредят на инстинктите на животните.

Общи условия

Активация на акаунт