Любители на Котки - Тема 152

• 27 250
  • 757
  •   1
Отговори
# 180
Марчева, няма значение каква е породата на котето. Всички животинки са страхотни и ни даряват с толкова много любов. Аз имам шотландец, но то ми е подарък от мъжа ми. Преди това се завърташе някоя и друга котка в двора, но имаме лоши съседи, та сега не смея моя да го пускам дори за малко. Не бих дала на Тото сурово яйце, защото ме е страх заради салмонелата. Bubalesa ме посъветва да му давам телешко месо, освен гранулите и той е много доволен. Харесва му, а и му се отразява добре. Благодаря, bubalesa, за ценните съвети! 😘

# 181
Ааа на Мая хич не и се притъпяват инстинктите. Редовно гоним и "убиваме" маслини и парченца филета. Просто е голяма забава да я наблюдаваш, то е дебнене, носене в уста, подхвърляне, подмятане, тупане с лапа, оставяне за малко, правейки се на разсеяна, после пак отново, просто си представям, ако филето беше мишка, какво щеше да и се случи. А хлебарките, мухите и миризливките в чудо се виждат с нея. Бой до откат и после изяждане с кеф. Grinning
И с нейната котешка храна така процедира, особено паучовете, ако не ги намачкам. Гранулите и те биват преследвани и "убивани", но сякаш вече свикна с тях, че са омаломощени предварително и готови за ядене. Joy

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 08:08 от Джаста Праста

# 182
  • Между гори и планини
Моята Точка, за мой ужас си изяжда плячката - мишки, жаби и птички. Носи ми ги полуживи и после си ги взема и се скрива да ги изяде на спокойствие. От градината, като намеря Попово прасе (насекомо голямо като кралска скарида) и него изяжда. Чери хваща мишки , но само ми ги носи. Биби по същият начин, само носеше плячката но не я ядеше.

# 183
Да споделя за пиенето на вода. Моите прекрасни 'уличничета' не пиеха много вода. Смених мястото ѝ, сложих я на място, от където постоянно минават и сега имам чувството, че са постоянно над поилката и в тоалетната. Grinning  Лошото е, че тук много я разсипват, когато се гонят и боричкат, ноооо какво да се прави - здравето е преди всичко. Joy
Относно слагането на лапичка в устата между зъбките и леко стисване ... опитвала съм още преди години с най-хапещото ми котараче Майкъл, но никак не помогна. Опитвам и сега с Хапливка и имам чувството, че това я озлобява мъничко. Единствено от отсраняване в друга стая след ухапване може би понякога разбира Хапли.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 09:48 от djasra

# 184
  • Варна
Хубав ден и приятна работа от Джо. Исках да го снимам дремлив, той взе реши да се прави на Гоялям звяр Joy

# 185
  • София
Добро утро и от нас. Стискайте ни палци, днес е ден за кастрация

# 186
Стискаме палци. Всичко ще е наред.

# 187
Стискаме палци, пиши когато мине всичко.
Марчева, тук 95% сме с уличничета, пускай тази красота да й се радваме.
Ето го и шефа:

Без едно ушо. Joy

# 188
Е, бива ли снимка на Ушатото, без едно ушо Joy Joy

Да кача и аз едно бившо бездомно
 Ние бяхме така тази сутрин. Някъде отдолу е МП.

# 189
Стискам палци кастрирането да мине безпроблемно!
И на нашите две принцеси им предстои кастриране скоро. На около 6 (може би вече 7) месеца са. Евентуално, защото са спасени от улицата и не знаем кога са родени. Странно ми е, че и ветеринярят не може да познае възрастта им.
Момичета, не са ли мънички тези котанки за кастрация, та те са деца или най-много тийнейджърки още?
Чета, че някои чакат да направят определено тегло, някои чакат да наближат годинка...

# 190
Нашата Лоличка, от апартамент я взехме, но това е така защото тук в Германия няма уличничета за прибиране.
Ако си бях във България със сигурност щях да съм прибрала такова и нямаше да е едно.
Тя я смесена, а не чиста породиста. Изобщо не съм я избирала каква да бъде.  Случайно видях обявата, че на съседна улица във малкото ни градче една самотна майка продава котета. Влюбих се не в белия цвят, а във малките сладки розови лапички и розови уши. Още ме е яд много, че не взехме и чисто черния мъжки. Тя бяха само 3 две бели близначета момичемца е черния мъжки.
Като я донесохме увита във якето на ММ в къщи я наснимахме и еуфорично изпратихме на всички приятели и роднини новия член на семейството.

Джасте, все повече се убеждавам като те чета, че Мая и Лола са сестрички по душа,  ашата също се прави на разсеяна и после захапва плячката😊😊😊.
Обича и да се крие и от засада да се хвърли върху какво там си нанери за игра.

# 191
Марчева, тук 95% сме с уличничета, пускай тази красота да й се радваме.
Абе улични, но от Европейските все пак ...Blush

Защо Уши ми си струва всеки пък все по голям!

# 192
Защото е дебел. Joy
Тюлен, крадвам си го от съфорумка от другия форум.
Ушатото е едър котарак, още като го видяха нашите доктори и рекоха, че ще стане дзвер.
Не е по темата, но се ужасявам от факта, че с ММ минаваме хоум офис, а прайда ще учи вкъщи + котката, много ще е весело, за съжаление плановете за Коледа няма да се осъществят.
Влизането ми в лудница е гарантирано.

# 193
  • What are you laughing at?
Здравейте момичета, с котка на 15 години сме, никога до сега не се е разболявала от както я имаме, но от два дни започна да киха от време на време, няма смяна в обичайните навици и продукти, които ползва като тоалетна, храна. На какво може да се дължи това според вас?

# 194
  • на брега на морето
Ън, свари лайка - 2 пакетчета например - остави да стане хладко и мини с памуче от вътрешния към външния ъгъл. Ако котето се дърпа опитай да стискаш памучето върху оченцето от разстояние, сещаш се - да попадне все пак някакво количество отвара върху него. Стискам палци, капки за очи наистина само след съвет от ветеринар. Тобрекс са много добри наистина, ползвала съм ги за Зайко, но ми ги предписа доктора.

Общи условия

Активация на акаунт