Любители на Котки - Тема 152

• 27 249
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Нашата Ая кихаше преди 2 седмици, но аз мисля, че беше настинала, защото я бяхме забравили 3 часа затворена на балкона, вечерта на студа. Освен това мисля, че и беше запушен носа, защото от време на време похъркваше. Едното и оче също сълзеше и го промих няколко пъти леко със сребърна вода, на другия ден окото и беше добре. Кихането продължи около 3-4 дена, вече и то спря, а и не забелязвам да хърка вече. Та затова си мисля, че беше понастинала.

# 196
# 197
  • Между гори и планини
Ивекс, погледа над тия лапички, кърти мивки 🥰

# 198
  • София
Мъдрецът ми, той!

# 199
Ивекс, изглежда толкова аристократичен.. Личи си кой е шефа вкъщи Grinning

Имам въпрос, появи се мухъл на пода на кухнята, с какво да го изчистя, което няма да е опасно за нейно величество?

# 200
Здравейте! Влизам в темичката Ви леко, леко като коте. Ние се сдобихме с коте, което беше влязло в двигателя на колата и тъй като до сега сме нямали, искам да ми дадете малко съвети. Тя е предполагам на около 3 месеца, храним я с храна купена за котета от 02-12 месеца /не сухи гранули/, но вода не иска да пие въобще. Отначало беше много гальовно, но сега само ни хапе и си забива ноктите. Не обича да я гушкат или милват. Само, като е гладна се омилква. Гледаме я едва ли не, като принцеса. Незнам дали не бъркаме нещо за да е така агресивна. Много е игрива. Притесняваме, че не пие въобще вода.

# 201
Ако я храните с мокра храна, от там си набавя необходимата влага.
Малка е, затова дере и хапе, нормално е, ограничете играта с 'голи ръце', най-голямата ми грешка беше това и е необратимо, ще се научи, сега са палави, игриви, удоволствие е да гледаш бебе.
Адмирации за вас, че сте я прибрали и добре дошли, прекрасница е. Hug

# 202
Поздравления, че сте прибрали малкото котаче!
Много е сладичко, и на мен около 2 3 месечно ми се вижда. За играта бих ви препоръчала въдички, особено ако има някакви зветни пера по тях.
Нашата таканя научихме да не използа нас за играчки, поне през повечето време:blush:. Вечер пак си си спуска да преследва някой движещ се крак под чаршафа но не драска силно.

# 203
JoyJoy
Звънни ми сега мъжът ми да тичам до долу да му помогна, че е с багаж, слизам аз и какво да видя, изкупил зоомагазина, 3-4 плика с бенто, консерви, глупости..
Викам му защо бре? Той: ти не чули, че петък тия затварят всичко?
Аз: чух, ама ти май не си чел, че зоомагазините ще работят. Той:Astonished
Хора имало много в  магазина, заблудени овце като него. Joy
Още се хиля, ама поне Уши облажи. Joy

# 204
  • София
На много красота се нагледах  тук. Толкова пъстри и охранени котета сте отгледали с любов.Късметлийчета!

# 205
  • на брега на морето
За мухъла
Скрит текст:
Отстраняване на мухъл със сода бикарбонат

За да почистите мухъла със сода, трябва да приготвите гъст разтвор с вода. След това трябва да напръскате петната мухъл. Можете да използвате и спрей. Трябва да се изчака разтворът да изсъхне, а след това мястото да се избърше. Содата не е много силно по действие средство, но е добре първо да опитате почистване на мухъл с нея.

Оцет за почистване на мухъл

Оцетът е един от основните домашни продукти за почистване на домове. Благодарение на киселинността си той отстранява петна от различно естество. Разтворът на вода и оцет може да се изсипе в бутилка със спрей и да се напръскат участъците, в които е образуван мухъл. Първо можете да пробвате с по-малко оцет, например 1-2 супени лъжици на половин литър вода. А за по-силен по действие препарат можете да увеличите двойно количеството на оцета. След напръскването трябва да изчакате около 15-20 минути и след това да изтъркате мястото с кърпа или с четка.

Белината като средство за почистване на мухъл

Белината е по-агресивен препарат, затова трябва да приготвите разтвор с вода, а не да я използвате неразредена. Можете да добавите и течен сапун или препарат за почистване на съдове. Но при използването на разтвора трябва да се внимава, за да не попаднат пръски в очите.

Още едно предимство на белината е, че тя съчетава почистващия ефект с дезинфекция.

Как да използвате кислородна вода за отстраняване на мухъл

В аптеките ще намерите 3% разтвор на кислородна вода. За отстраняване на мухъл използвайте смес от равни части кислородна вода и оцет. Отново можете да използвате спрей, за да напръскате мухлясалия участък. След като изчакате 15-20 минути, участъкът трябва да се избърше с влажна кърпа.

При почистване с кислородна вода също постигате и дезинфекциране. Но тя е агресивен продукт и трябва да се внимава при използването й.

Все едно виждам Рафаела в деня, в който я осиновихме. Ще стане страхотна котка. За ноктите зависи много от характера на котето. Рафаела например е източила литри кръв от мен. Сега гледа от Нала и не пуска нокти да дере. Нала скачаше по гърбовете ни доскоро с нокти, за да се задържи. Понеже разбра, че ни боли вече крие ноктите и ако не се закрепи добре ние я подкрепяме с ръка.

Ивекс, Ушатото е уникално.

# 206
  • София
Благодаря, че ми отговорихте. Защо питам за водата, защото четох разни статии, когато взех котето да се образовам, как се гледа котка, че те не обичат да пият вода, а това е много вредно, тъй като боледуват след това от камъни в бъбреците и аз се притесних, да не стане така,  че да съм виновна ,че се е разболяло...добре, спокойна съм след като ви прочетох. Ще снимам малкото животинче, сега се е скрило някъде да спи, малко, малко то си стана вече 2 кг котка, снощи я премерих на кантар.
.........и да, всички котки са прекрасни животини, мека , пухкава, топла  играчка са ни.

# 207
Аз искам да измрънкам, че Стефанов нямат наличност от нито един от ароматите на WeeLitter 18 литра.
Тяхната, която също е соева, и е на същата цена дали е хубава или да търся от другаде?
И от любимите мишки на Кара нямат,а тя вчера изгуби последната и я виждам, че другите играчки не са и интересни.

Допълвам се: По темата с водата, аз също се притеснявах, че Кара не пие вода (въпреки, че е на смесено хранене)
докато в рамките на един ден не станах свидел на три неща:
Като пич се беше навряла в тоалетната и пиеше от там.
Качва се на мивката в кухнята и ако има вода си я ближе.
Качва се на масата и си навира муцуната в моя чаша за вода....
Тоалетната вече е затворена, мивката още по старателно я измивам след препарат и така....
Сложихме и втора купичка, по широка, сменя се сутрин и вечер и не я отразява... Предполагам, че още ми пие от чашата, която не я виждам.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 15:09 от MrsPenguinButt

# 208
Да споделя и още нещо. Тъй, като въобще не докосва водата, във всяко хранене и доливам със спринцовка около 6-7 мл. вода и я разбърквам да стане по рядка, за да може по някакъв начин да приема вода. Незнам дали не бъркам нещо. Живея в малък град и нямаме ветиринална клиника, за да я заведа на преглед. Също така искам да попитам, тъй като тя живее у дома, кога трябва да я обезпаразитя вътрешно.

# 209
Ей ни и нас

Общи условия

Активация на акаунт