Любители на Котки - Тема 152

• 27 245
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
  • Между гори и планини
Ох, мамина пухана! Как се гушнала 🥰

# 211
Ън, свари лайка - 2 пакетчета например - остави да стане хладко и мини с памуче от вътрешния към външния ъгъл. Ако котето се дърпа опитай да стискаш памучето върху оченцето от разстояние, сещаш се - да попадне все пак някакво количество отвара върху него. Стискам палци, капки за очи наистина само след съвет от ветеринар. Тобрекс са много добри наистина, ползвала съм ги за Зайко, но ми ги предписа доктора.

Благодаря, вчера сварих и започнах да промивам оченцето. Тази сутррин станах в 6.30 да видя какво става, беше се поотворило и вече не сълзеше. Промивах го още няколко пъти и вече е съвсем отворено, не сълзи и си изглежда като преди. Котето живна и е съвсем добре, вчера само лежеше със затворено оченце. Мисля, че беше възпалено само от нещо, но се оправи бързо. Слава богу!

# 212
Нещо взе да ми идва коледно настроение покрай локдауна от петък и мъжа на Ивекс с неговите извънредни покупки. Joy И градините затварят. Детето и котките сме си вкъщи, на топло... Какво по-коледно от това? Да почнем с елхата и подаръците, освен... Само дето не разбрах магазини като Пепко ще бъдат ли затворени... И там има хубаи мишки Wink До петък има време... Grinning

# 213
  • Страната на чудесата
...
Не е по темата, но се ужасявам от факта, че с ММ минаваме хоум офис, а прайда ще учи вкъщи + котката, много ще е весело...
Баш по темата си е, и ние сме така-аз и двете деца у дома от Понеделник, аз хоумофис, те ДО. И Демон, и кучката. Демон прелита през клавиатурата на лаптопа ми( работя като администратор на ERP система) и въвежда всякакви количества, така, че с едната ръка пиша, а с другата си пазя лаптопа. Също така обича да дойде и да се заумилква в брадата ми или да "пасе" косата на малкия. Представям си първолака на камера, с котката вместо шапка, изплезил езиче пише букви😂🤦‍♀️
Не е опция да затварям Демон по стаите, защото тогава той много мяука и кучката лае, за да ни съобщи, че е затворен. Изобщо, зоопарк...

# 214
  • Варна
Момичета, не се втелявайте с тази вода - това са животни, те много имат много добре развити инстинкти, няма да се самоуморят от жажда. Предоставяйте им достъп до вода - нека сами си регулират водния запас. Всичко друго са излишни тревоги.

# 215
  • Страната на чудесата
Вода съм давала на хайванина само, когато беше с пукнато небце и счупена лапа, та не можеше сам да се напие. Иначе даже не знам колко пие(има наляни купи в банята и коридора и пият и двата добитъка). Не знам и кое животно колко яде и от коя храна, въпреки, че съм разделила местата за хранене на различни етажи, но те двамата току се подгонят, кучката го изръмжи и му изяде неговото или той и бие няколко лапи и се нахрани доволно от нейния порцион.
Снощи МП по невнимание затворил Демон в банята, и тази сутрин към 5 ме буди едно протяжно "Мау"
Отворих му, но беше много възмутен, обиколи стаите и ни се караше на всички поне около 40минути, след които дойде и заспа, а аз трябваше да ставам.

# 216
  • Между гори и планини

Да ви покажа наш Хитлер, или Адолф на галено. Алфа мъжкаря на селото. Пребива всички котки.
Пролетта така преби Точка, че беше с наранени вътрешни органи и частична парализа. В бой с Кети, се качи върху нея и я препика - ужасно унижение.
Миналата зима се научи да краде от храната на кучето. Кучето го лае, хапе, но на Адолф не му пука. И така до края на пролетта когато се появиха двама рижави кандидати за Точка (още не я бяхме кастрирали). Нахални, нагли и само Хитлер ги гонеше като хрътка. От тогава мъжът ми като храни кучето, храни и него. Господина се почувства като у дома си, вече спи на постелката пред вратата. Нашите котки се примириха, не го обичат, още се бият. Като трябва да влязат, или излязат , пръскам Адолф с вода. От качествена храна, господина е загладил косъм, вече не ходи по боклука и е чист, мърка силно като хиликоптер, много иска да бъде гушкана и гален. Ако не беше такъв гадняр към другите котки, щях да го обичам.

# 217
Лъки, същото ще е, ужас, направо ми се реве.
Това им е природата, много хубав котарак, пак добре че ви е намерил.

# 218
  • Между гори и планини
Хубав, ама побойник. Моите вече се примириха, той още ги напада.

# 219
Боже прекрасен е. Като му видиш интелигентения поглед, никога няма да се досетиш, че е побойник. Живота навън е бил тежък, най-силните оцеляват. Как някой не си го е харесал такъв пухен...

# 220
  • Някъде там
Аз имам един въпрос оранжева топка или рижа котка има на снимката. Много се смях и бързам да ви го покажа какво е топчесто това моето.

# 221
Ако Адолф не беше описан така цветущо и подобаващи примери- никога нямаше да повярвам, че под тази физиономия се крие терорист.

# 222
  • Между гори и планини
Ние имаме и Сталин, кръстен е от сина ми. Единият рижльо ухажор на Точка 🤣 Всички световни гадняри са тук.
А Адолф не е прибран, защото и от нас дори бягаше две години. После разбра, че сме добри хора и вече много настоява да е домашен. Ако не беше проклет, щеше да грее дупе пред камината.

# 223
  • Велико Търново
Привет и от нас! Всички пухчовци са ни прекрасни🤗🤗 Танче, благодаря 🌹
Моите адмирации за осиновеното коте от двигателя. Добре сте ни дошли! Супер е, че сте го взели, то ви е намерило. ( Сещам се в такива моменти за онази картинка две котки си говорят - ще си направим кашон, ще имаме 5 деца, ще осиновим човек ❤️)
По темата с т. н. локдаун, дето сте подхванали- и ние сме вкъщи с ММ, само че ни стигна лично. Аз съм с положителен бърз тест, сега чакаме ПСР. Обаче още от вчера сме си вкъщи, уж въоръжени с провизии. Пиги обаче днес толкова много яде, че ме притеснява дали нейните ще и стигнат. Взехме и гранулите, които ядеше Рижко на Вирбак за проба- май се влюби 🙄😁 Аз засега съм добре и се надявам просто да е период, в който ще се гушкаме с нея и него по дивана. Ето я от снощи да я видите как се размазва зад батко си (поорязах му д... то😀)

Погледът много ме кефи.
А тази е от преди няколко дни

Бъдете здрави, момичета, и момчетата ви и децата и животните вкъщи!

# 224
Да споделя и още нещо. Тъй, като въобще не докосва водата, във всяко хранене и доливам със спринцовка около 6-7 мл. вода и я разбърквам да стане по рядка...
Точно, правилно правиш.
Аз винаги размесвам на Мая мократа храна с водичка, да стане като гъста супичка и тя си я изцоква с кеф. Така звучно и сладко мляска, че издаваните звуци съм ги нарекла "звука на храната". Тя и водичка си пийва, но прибавена към храната съм сигурна, че е поела необходимата влага и така не се притеснявам.

Ивекс, уникален е Ушко. Heart
Давиз, прекрасна топчица си имате. Шаги Рижавата Топчица. Heart Eyes
И аз имам една любима кълбовидна снимка на спящата Мая, наскоро я пусках даже в темата.

Пп Бубалеса, да минава бързо и неусетно. Стискам палци. Flowers Four Leaf Clover Hug

Общи условия

Активация на акаунт