Любители на Котки - Тема 152

• 27 256
  • 757
  •   1
Отговори
# 150
Марчева, чакай сега ...
И двете едно и също говорим но на различен език и затова не се разбираме. Господар винаги е човека но котето не е роб. Всяко е с различен нрав и характер. Има неща, които можеш да промениш с много търпение, нерви и щети - да не те хапе, да си върши нуждите на определеното място. Но има и такива, които не можеш да промениш - с какво да играе, къде да спи.
Трябва много дипломация и търпение.

Да, държи се различно откакто е била на вилата. И с моята Кюмюр беше така. 5 месеца е живяла в двор, вероятно със зло куче и майка. Страх я е от кучета, опитах се да я сближа с едно. Зарива си нейната храна, чиниите и чашите на масата - да има за после, мама така я е учила. Види ли гълъб започва да бие стъклото да го хване.
И на храна е претенция.

Четох тук, че уличничетата, осиновени късно са по - трудни за отглеждане в сравнение с бебе заради ранните навици. Тя ми е втора и съм съгласна с това. Дядо Бегинс е вече звездичка, но дойде в нас на 45 дни пак от къща. И макар че не беше кастриран, пикаеше навсякъде, беше безпроблемна котка - ядеше всичко, беше си избрал господар, усещаше настроенията на всички. Тя яде два вида гранули, кастрирана е и се опитва да ни усети и разбере. Още се учим и тя и ние.

Сани е много сладка, и с тая дълга опашка ... Как гледа!

Чела съм те и преди. Мисля че си умен и праволинеен човек, а Сани те вади от релси. Но ... тя те е намерила и ти нея. Ти си добър и умен човек

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 00:10 от Зуки Су

# 151
  • София
Честит рожден, Ивекс! 🎁🎂🎉🥂💐

https://static.baubau.bg/thumbs/12/kak-se-gleda-kote-na-1-mesec.jpg

# 152
  • София
Марчева, чакай сега ...
И двете едно и също говорим но на различен език и затова не се разбираме. Господар винаги е човека но котето не е роб. Всяко е с различен нрав и характер. Има неща, които можеш да промениш с много търпение, нерви и...............
Трябва много дипломация и търпение.
Така ,де, разбирам, ама не съм убедена , че аз съм й господар, нещо ме премята котката-мотка, налага се, не ме чува като й се говори, а аз искам малко да е като кучето, ти му говориш и то изпълнява, седни, стани, дай лапичка, редом до мен, ... и ей такива, ама с котка.... не, не става.  Има си собствено мнение и не си го дава...ох, ще ме умори тази котка, ама е миличко животно. Ще се гледаме до началото на лятото,  после отново я пускам по двора на вилата да скача и играе, ако оживея дотогава и не ми е скъсала нервите. Не , шега е, разбира се, ще си я отгледам с всичката си грижа, тя ми е бебето в момента.

# 153
Някой водил ли е възрастната си котка за почистване от зъбен камък? Моят Мимо има нужда и очаквам някаква информация. Знам, че е с пълна упойка. Но вет.док каза, че са му зле зъбите и не може да яде суха храна, явно го боли. 

Аз съм водила и двете, но при тях се налагаше и вадене на зъби, така че имаше и доста кръв. Иначе бързо се оправиха, след ден-два нищо им нямаше и наваксваха с храната, определено си личеше, че им е олекнало.
Относно възпитанието, Господин Котка беше много агресивен, вкопчваше се яв крак, я в ръка като питбул, и колкото повече шаваш, толкова по-зле за теб. С годините и прочетената информация разбрах, че той просто е хиперактивен и му трябва повече раздвижване, за да си изразходи енергията, а нас ни възприема като другарчета по игра. За да разбере, че ме боли, редовно си му съсках Blush, игнорирах го като или го оставях в другата стая или аз излизах, докато се успокои. Използвах и пръскалка с вода, но рядко. Честно казано това, което наистина даде резултат е, че му взех другарче. Верно все едно стадо коне гледах понякога Joy. Каричка, за разлика от него нито веднъж за 10 години не ме надра или ухапа. Много ми липсват и двамата. Но сега ме радва тази тюленка Grin :

# 154
Марчева, дописах си предния пост.

Има един лаф, но не го помня точно - кучето те гледа с уважение от ниско, котката от високо с презрение.
Куче по - лесно се поддава на дресировка.
Аз си мечтая да имам и двете, но са ми проблем разходките на кучето заради скапаната ми работа.

Дай още снимки на Сани, моля те!

Аз се опитвам да пиша, тука ми зариват всичко на масата.

Че и чак злобно гледа ...

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 01:00 от Зуки Су

# 155
Благодаря на всички Ви за стиснатите палци за моята Рая! Ние с нея също стискаме на тези, които имат нужда от тях. Моята Райка-зайка е на моменти с храната и желанието й да хапва ме радва. Вчера и днес доста добре си похапна. Още отказва да пие нормално вода и се мъчим със спринцовка, но това да ни е проблемът. Няма диария, който е един от признаците на калицивирус. Напротив даже. Изпражненията й са нормални. Четох много и се стряскам от процентите смъртност при това заболяване, още повече, когато котето не е ваксинирано, та силно се надявам моята лудетина да мине през това геройски и след това ще минем през всичко по реда му /обезпаразитяване, ваксини, кастрация и т. н. /. Продължаваме с антибиотика. На 72 часа й се бият по три инжекции и всеки път е приключение ходенето при ветеринаря. Май ще купувам чанта за домашен любимец, защото постоянно си търка муцуната в пластмасата на клетката/кошницата,  при пътуване към вет, а в нейното положение с лезиите около нослето хич не е за предпочитане това нейно любимо занимание. При наличието на платнена къщичка, катерушка и клетка, тя реши, че няма по-удобно място от декодера и не слиза от него.
Още не сме стигнали дотам, но при ветеринаря, при който я водя кастрация на котарак-70 лева, на котка-90. Става въпрос за провинциален град.
Какъв е антибиотика? На каква възраст е котето?

# 156
  • на брега на морето
ИВЕКС, честит рожден ден. Пожелавам ти да си останеш такава, каквато си сега - голям сладур Simple Smile И да си здрава, естествено Simple Smile

Марчева, ако подрежеш само връхчетата на ноктенцата котето пак ще може да се катери навсякъде, не се притеснявай.

# 157
  • Бургас
Преди малко ми излезе в инстаграм, че в зоомаганите Стефанов или там както беше има 20 % отстъпка на храни Аплаус, до края на Ноември. Знам, че доста от вас от там пазарят, та дано е била полезна информацията ми 😉😻😻

# 158
  • София
Блеки е горски (виладжийски) котарак 9 месеца в годината и апартаментски 3 месеца. Пада си катерач и затова досега не съм му рязала ноктите, той сам си ги "поддържа". Драска ги на дънерче от дърво (и в София съм се обзавела с такова), много обича и на картон.

Много я мисля Мацоната какво да я правя ако ни приберат вкъщи.
Ето я пухкавелката ми 🥰

# 159
Ивекс, здрава да си.
Една от нашите котки също се казва Сани. Вчера я кастрираха. Сега си почива.

# 160
Моя Лъки сутринта ми изкара акъла! Виждам го в коридора как се ближе и плюнчи и някаква пяна излиза от устата му. Откачих - оглеждам всичко. Няма нещо отворено или бутнато от препаратите в банята, какво беше ял идея нямам. Опитах се да го карам да повърне - абсурд, той беше в режим на игра. Дадохме му само малко мляко за пръв път - изпи си го и сега спи до мен. Стискайте палци всичко да е ок!

# 161
  • София
Моя Лъки сутринта ми изкара акъла! Виждам го в коридора как се ближе и плюнчи и някаква пяна излиза от устата му. Откачих - оглеждам всичко. Няма нещо отворено или бутнато от препаратите в банята, какво беше ял идея нямам. Опитах се да го карам да повърне - абсурд, той беше в режим на игра. Дадохме му само малко мляко за пръв път - изпи си го и сега спи до мен. Стискайте палци всичко да е ок!
Наскоро и аз писах ,как едната ми дъщеря дотича в хола в паника, че на Страх му излиза пяна от устата. Изглеждаше добре, после го засякохме, че след като някой се е къпал и е останала пяна около лентовият сифон, явно ближе там. Нищо му нямаше, сега просто децата внимават след като се изкъпят хубаво да изплакнат и подсушат банята.

# 162
Здравейтеее! Присъединявам се към вашата тема, но само като любител. Обожавам котки, обаче имам голям проблем, че съм алергична към тези пухкави същества и ми е много тежко и гадно. Ще ви следя с интерес вас и тези пухчета. Но като добре дошла ще ви покажа два котарака от вчера докато чаках да си взема пратката - голями сладури. Simple Smile

Който иска да нагушка котарака си от мое име. Grinning Хубав ден на всичкии!

# 163
Честит рожден ден със малко закъснение на Ивекс!
 Тя темата на една четвърт вече е изписана, ние чак сега цопваме.

# 164
Имам нужда от съвет.
На котето ми оченцето се възпали. Сутринта нямаше нищо, сега забелязах, че сълзи и го държи притворено. На ветеринар може утре да идем, но не знам дали няма да се влоши. Опитах да го промия със сребърна вода, но тя ме дере, сигурно я боли. Само малко успях. Какви капки да вземе от аптеката или мехлем някакъв? Или не може без лекар? Какво да правя?

Общи условия

Активация на акаунт