Любители на Котки - Тема 152

• 26 994
  • 757
  •   1
Отговори
# 465
BarbieDi, правилно си постъпила. Миличките вие. Дано не е. Понякога е по-добре човек да се насочи към симптоматиното лечение, понякога стават чудеса. Иначе се отчайва и не действа адекватно.
Прекрасен човек си ти.
Много, много се надявам да се пребори милата.

# 466
  • Между гори и планини
Приятелят ти е бил гъз! Голям при това. И котката ти е направила услуга .
Явно и хората около теб не са стока, щом не те харесват заради една котка. Пък може и това да е само оправдание и да не ти казват истинската причина.

# 467
Да, и аз да се включа, че котките усещат човеците и келешите. Твоят е бил от вторите.
Стискам палци да се възстанови котето на Барби.

# 468
Барби... Стискаме палци и ние. Дано наистина да е нещо друго.
Аз разбирам решението ти, понякога колкото и да искаме да помогнем, просто не можем. Hug

djasra много странно че не са харесали соевата тоалетна. Ние сме с такава, Кара хич не се е чудила. Можеш като смениш изцяло постелката да оставиш едно аки вътре примерно, да св ориентират по-лесно.

Аз вчера се изпокарах с онлайн съпорта на др. Стефанов и поръчах от друг сайт. С 1лв по-ниска цена (по ниска цена и за други съвпадащи продукти) , по бърза доставка (и с спиди при това, а на мен са ми най-удобни) и безплатна доставка при поръчка над 30лв. От Стефанов повече и една мишка няма да купя, толкова ме извадиха от равновесие.

Lqnipa - аз също не робувам на котката, тя е член на семейството и трябва да се съобразява с правилата в него. Възпитаваме се колкото е възможно и не я оставям да командва. Въпреки това всичко, което пишеш до тук е оправдаване за постъпката ти. Не можеш да се оправдаеш. Не е нормално да оставиш котка на 5° температура навън. Пак питам, толкова ли не можеш да я оставиш в банята? Едно кашонче с едно одеало и една пелена. Толкова и трябва.
И да, котките усещат, усеща и отношението към нея. Всичко се връща, само това ще кажа и спирам темата.

# 469
Относно припикания лаптоп. Животните много добре усещат отношението на хората към тях. Преди много години един колега разправяше как иначе възпитаният им и без проблемен котарак като им гостувала тъщата, която не понасяла животни и се държала лошо с него, редовно пикаел в обувките ѝ.

Последна редакция: чт, 03 дек 2020, 14:19 от Недоволна

# 470
  • София
Барби, стискам палци!

Аз вчера се изпокарах с онлайн съпорта на др. Стефанов и поръчах от друг сайт. С 1лв по-ниска цена (по ниска цена и за други съвпадащи продукти) , по бърза доставка (и с спиди при това, а на мен са ми най-удобни) и безплатна доставка при поръчка над 30лв. От Стефанов повече и една мишка няма да купя, толкова ме извадиха от равновесие.

Би ли споделила от кой сайт си поръчала? Може и на лични, ако се притесняваш да не се сметне за реклама.

За възрастната котка моето мнение е, че потребителката наистина си обича котето, щом толкова години си я гледа. Поставям се на нейно място и си давам сметка, че със сигурност в един момент би дотежало, ако постоянно около себе си слушам упреци. Нямам впечатлението, че се опитва да изхвърли котката на стари години, дано не съм в грешка.
Отделен въпрос е, че явно хората около нея не са съвсем читави, а вероятно и въпросният приятел, позволил си подобни думи при раздяла.
Всъщност не всеки обича котешка урина навсякъде. Ние тук сме любители на котките и бихме преглътнали този факт, но не всеки е като нас.

# 471
  • Между гори и планини
Моята кротка и обожаваща ме Кети, ме хапеше когато сина ми беше малък и му се карах. Идваше и леко, но осезаемо ме хапеше по ръката. Защитаваше го.
Нищо чудно, тази котка да е присъствала на някой ваш скандал и по този начин да ви е защитила.
Като не могат да говорят, показват по други начини усещането си за хората.
Пак се чудя, колко да опикано и осрано около вас, ако веднага почистите? Ако сте мърляви и чистите веднъж седмично, нищо чудно хората да са отвратени.
Пак пиша - имах малка порода куче, което така и не се научи да ходи по нужда другаде освен в хола пред телевизора. В него момент, къщата ми беше най чиста и излъскана.

# 472
Котките са чисти животни, ако пишкат и акат навсякъде, но не и в тоалетната си, явно имат проблем. Дали здравословен или поводенчески, затова първо ветеринар. Може да не харесва пълнежа на тоалетната, може да свързва тоалетната с болка, може да има лошо отношение към нея и така да се защитава. Ако не е кастрирана е възможно да е маркиране, ако има други котки наоколо - също. Котките не са мизерници, ние не разбираме какво казват.
А от приятеля си се отървала, моят котарак така ме отърва от един индивид, за което съм му много благодарна.
Стана малко дълго, но за разведряване, ето един Фъстък, видял синигер:

# 473
Чета ви отдавна и сега не се сдържам да разкажа моята история с предишната ми котка. Бях още при родителите ми, имах котка, когато се роди племенника ми. За съжаление детето се разболя, направи астма и е особено алергичен към котки и до днес вече 30г. мъж. Да уточня, че те не живеят при нас, но след заболяването брат ми взе да обвинява нашите, че държат повече на котката, отколкото на внучето, настояваше да я изхвърлим. Голяма борба беше, с много обиди, които баща ми помни и до днес, но котката остана в къщи и живя обичана до 18г. Особеното в случая беше, че брат ми никога не влезе в пряк конфликт с мен, защото знаеше, че обожавам котките от дете, но тормозеше нашите. Не знам дали беше правилния избор, само веднъж той ми каза как мога да сравнявам животното с човек и сигурно е прав и аз съм сбъркана, но не мога да мисля и чувствам по друг начин. Това по повод на съфорумката с възрастната котка.

# 474
  • на брега на морето
За да го затапи баща ти е можел да му отговори, че той е лош родител щом е допуснал детето му да е болно от астма. Не е справедливо и не е вярно естествено, но бих се защитила по същия гаден начин срещу всеки без да ми мигне окото. Особено сега, когато осъзнавам колко обиди и обвинения съм преглъщала, мир да има.

# 475
  • Между гори и планини
Малка фотосесия. Дано не ви омръзне от мен.

Дали да изляза в този сняг?

Красота пухена.

Не казвай, че съм бил в стаята му!

# 476
Lqnipa, за да е правила такива мизерии през годините значи е имало някакъв проблем, който сте неглижирали.
А сега котката е стара, навярно с деменция, и е нормално да се изпуска. Купи й памперси и я прибери на топло за да си изживее старините. Ако ли не - намери кой да я гледа адекватно или я евтанизирай поне да не се мъчи ...

За котките и рибите ... Малко снимки от последните 2-3 години 😁 Хронологично.

# 477
  • София
Вчера опитах да сложа нова постелка в котешката тоалетна - Weelitter, който препоръчахте тук, но моите хубавици се чудеха дали не е нещо за ядене, дори го опитаха няколко пъти и за сега я оставих смесена с бентонит.
Тази тоалетна е с аромати. Дори и вариантът с въглен мирише. Не се одобрява винаги от котките. Иначе за стопаните е добре да я изхвърлят в канализацията, а и се разнася доста по-малко от бентонита. Наскоро някой беше показал пак соева тоалетна, но от Зооплюс. Направи ми впечатление, че имат вариант без аромат. Остава и да получим отзиви дали е добра. Wink

Барби, дано не е ФИП и да има късмет котчицата да се излекува! Heart

MrsPenguinButt, и на мен ми е любопитно кой изгоден сайт си открила? Simple Smile

Ън, драсни 2 реда!   Hands Pray

# 478
Качвам сайта, дано да не ме бият.
Сега, не съм разглеждала страшно подробно и е малко по-неудобна навигацията в него, но ако всичко е наред с поръчката утре, смятам него да ползвам от тук нататък.
АнтоновВет се казва сайта. Преди регистрацията ти предлага да се абонираш и да ползваш 10% отстъпка за първата поръчка.

https://shop.antonovvet.com/

# 479
  • Страната на чудесата
Демон учи Математика за 1 клас. Разбира ги нещата без усилие, много е старателен🤪

Общи условия

Активация на акаунт