Операция на перианална фистула-2

• 2 815
  • 91
  •   1
Отговори
Тук всеки е свободен да сподели болката и проблемите,както и добри практики и съвети свързани с перианална фистула и нейните разновидности.
Всяко мнение и опит е от значение!
Старата тема https://www.bg-mamma.com/?topic=741129

# 1
Би трябвало след второто стягане да си по - добре ,но пак зависи от прага на болка.Кажи на доктора ,все пак да види дали всичко е наред.И мен ме боля ,след като ме пусне упойката ,но не толкова силно ,пила съм аналгин само.Аз има болки първите седем ден по - силни ,но пак не съм пила постоянно обезболяващи.Най -кошмарно ми не ваденето на тампона след операцията и първото ходете до тоалетната.Ама се забравя.Вчера отидох за трето стягане на конците ,но понеже доцента беше болен та поседях повечко дни след второто стягане.И вчера тъкмо да ми сложи упойка и те паднаха , другата седмица съм на контролен преглед да види какво се случва.Продължавам смрадлика сега.Трябва да пазя белезите от абсцесите да не ги нараня ,че може нещо от тях да се подуе ,иначе фистулата нямала връзка вече с червото.Просължава да тече и така трябва да е.Насреща съм за въпроси

# 2
Би трябвало след второто стягане да си по - добре ,но пак зависи от прага на болка.Кажи на доктора ,все пак да види дали всичко е наред.И мен ме боля ,след като ме пусне упойката ,но не толкова силно ,пила съм аналгин само.Аз има болки първите седем ден по - силни ,но пак не съм пила постоянно обезболяващи.Най -кошмарно ми не ваденето на тампона след операцията и първото ходете до тоалетната.Ама се забравя.Вчера отидох за трето стягане на конците ,но понеже доцента беше болен та поседях повечко дни след второто стягане.И вчера тъкмо да ми сложи упойка и те паднаха , другата седмица съм на контролен преглед да види какво се случва.Продължавам смрадлика сега.Трябва да пазя белезите от абсцесите да не ги нараня ,че може нещо от тях да се подуе ,иначе фистулата нямала връзка вече с червото.Просължава да тече и така трябва да е.Насреща съм за въпроси

Много благодаря, при мен има дни, в които пия по едно обезболяващо, но имам дни, в които пия по 2-3. Утре съм на второ затягане, силно се надявам да няма нужда от трето.

# 3
  • София
Записвам се Simple Smile

Емануела какво имаш предвид под тампон, марлите, които навират във фистулата ли? А тази голяма дупка от фистулата какво ще я правите?

Не ви ли стягат конците с пълна упойка, с локална не мисля, че ще обезболи достатъчно. С локална малко варварско ми се вижда и без това тази процедура я отричат вече заради това, както и заради факта, че успеваемостта й не е повисока от останалите Sad

И последен въпрос към Емануела и Neressitta как намериха при вас вътрешният отвор?  С какви фистули сте? Гледали ли са ви на ултразвук или ЯМР?

# 4
Записвам се Simple Smile

Емануела какво имаш предвид под тампон, марлите, които навират във фистулата ли? А тази голяма дупка от фистулата какво ще я правите?

Не ви ли стягат конците с пълна упойка, с локална не мисля, че ще обезболи достатъчно. С локална малко варварско ми се вижда и без това тази процедура я отричат вече заради това, както и заради факта, че успеваемостта й не е повисока от останалите Sad

И последен въпрос към Емануела и Neressitta как намериха при вас вътрешният отвор?  С какви фистули сте? Гледали ли са ви на ултразвук или ЯМР?

Здравей, при мен се получи след предходни две операции. Направиха ми фистулография. Упойката е достатъчна за извършване на затягането, вече минах две и по време на процедурата не се усеща нищо. Болката е след това.

# 5
  • София
Записвам се Simple Smile

Здравей, при мен се получи след предходни две операции. Направиха ми фистулография. Упойката е достатъчна за извършване на затягането, вече минах две и по време на процедурата не се усеща нищо. Болката е след това.

Операции от абсцес ли? На фистулографията се е видял входа ли? А каква е фистулата, ниска висока, супра/екстра/транс свинктерна проста сложна?

# 6
как намериха при вас вътрешният отвор?  С какви фистули сте? Гледали ли са ви на ултразвук или ЯМР?
Със сонда,една пръчка с топче накрая.Вкарва от изхода и топчето стига до някъде или излиза от другия изход/вход.
Моята е ректо-вагинална.Гледали са ме на всички възможни апарати,уреди-ръчни,крачни и всьо що се ползва при такива заболявания

# 7
  • София
Ванеса, а едно и също ли се вижда на всичките? Питам за да знам, че нали ме следят на ехограф, а иначе имам и ЯМР. Вашата след раждане ли е?

Моята е сложна, висока, подковидна обикаля ректума и стига някъде до влагалището, но не го засяга. С тази пръчка нямат шанс да стигнат при мен до никъде тя си влиза и не излиза Grinning

# 8
Записвам се Simple Smile

Така доколкото видях имай разрез по фистулата ,след това зашит и дупка може би колкото лешник или по малка до ануса където бяха конците,стягането беше с локална и не ме е боляло въобще,само малко упойката усещаш.Сега утре става месец след операцията и дупката е доста малка ,но както и ми казаха все още ще има секрети и си седя в смрадликата.Тампон ти слагат в ануса ,защото по време на операция го разширяват за да видят края на фистулата или нз и аз.Та той беше най гаден , защото като ме пусна упойката имах спазми на ануса ,не олно го стисках заради тампона най - вероятно.И това беше болезнено,обаче се забравя и дай боже не се повтаря.Отвора нз и аз в Юнион клиник д-р пенева със сонда ми каза ,че няма връзка с ануса и се бил затворил вътрешния отвор,но пак каза,че ще е с конци и ще трябва да се махне.Сега доцента ме го разбрах дали е имало връзка с червото.Нямя кой да ме прати на Ямр и се довех на доцента ,тъй като а той има и научни трудове по темата и всички за фистули го препоръчват.Другата седмица съм на преглед пак.

# 9

В сряда мина и второто затягане, отново ме боли, един ден е по-слабо, но на другия е като на спазми. Докторът каза, че всичко е наред, но ще трябва още затягане, не знам как ще издържа още от тази болка, имам висок праг, но това е нетърпимо.

# 10
  • Бургас
Искрено съчувствам на всички. При мен мина 1 месец от операцията на фистула. И от една седмица мога да кажа че болката намаля много. До преди това нямаше такава болка.... Две раждания имам, бъбречни кризи, абсцес и голяма операция на крака, но нищо не представляват тези болки с тази с фистулата. Дупката ми беше огромна, колкото яйце че може и по голяма и много дълбока. Вече се е позатворила отвътре.бях постоянно на обезболяващи, като трамадол, аулин, нимезил, диалгин. Не помагаха. 2 пъти на ден ми правят превръзка като имам нон стоп марля в дупката. Облекчаваха ме бани със смрадлика, както и със спринцофка голяма слагах в раната смрадлика, така каза доктора. Единствено гадното е че марлите доста залепват к като ги махам леко прокървява, но и това явно ще се изтърпи...

# 11
Искрено съчувствам на всички. При мен мина 1 месец от операцията на фистула. И от една седмица мога да кажа че болката намаля много. До преди това нямаше такава болка.... Две раждания имам, бъбречни кризи, абсцес и голяма операция на крака, но нищо не представляват тези болки с тази с фистулата. Дупката ми беше огромна, колкото яйце че може и по голяма и много дълбока. Вече се е позатворила отвътре.бях постоянно на обезболяващи, като трамадол, аулин, нимезил, диалгин. Не помагаха. 2 пъти на ден ми правят превръзка като имам нон стоп марля в дупката. Облекчаваха ме бани със смрадлика, както и със спринцофка голяма слагах в раната смрадлика, така каза доктора. Единствено гадното е че марлите доста залепват к като ги махам леко прокървява, но и това явно ще се изтърпи...

С ластици ли бяхте?

# 12
Къде и кой Ви оперира? Каква беше Вашата фистула и какъв оперативен метод беше приложен?
Дупката ми беше огромна, колкото яйце че може и по голяма и много дълбока. Вече се е позатворила отвътре.бях постоянно на обезболяващи, като трамадол, аулин, нимезил, диалгин. Не помагаха. 2 пъти на ден ми правят превръзка като имам нон стоп марля в дупката. Облекчаваха ме бани със смрадлика, както и със спринцофка голяма слагах в раната смрадлика, така каза доктора. Единствено гадното е че марлите доста залепват к като ги махам леко прокървява, но и това явно ще се изтърпи...

# 13
  • Бургас
Оперираха ме в Бургас в онкологично отделение защото доктора работи там. Доц Кирил Киров. От скоро е в Бургас той. С ластици бях, които паднаха на второто стягане. На всеки преглед доктора бърка в дупката за да обира гнойни джобове, които имаше в началото с цел да не се затвори раната и да се образува абсцес. Имах разклонение към дебелото черво като през ануса мажа мястото с дефламол. Абе много гадна работа... Въпреки болките и истезанията както казва мъжа ми спрямо доктора съм доволна...

# 14
Оперираха ме в Бургас в онкологично отделение защото доктора работи там. Доц Кирил Киров. От скоро е в Бургас той. С ластици бях, които паднаха на второто стягане. На всеки преглед доктора бърка в дупката за да обира гнойни джобове, които имаше в началото с цел да не се затвори раната и да се образува абсцес. Имах разклонение към дебелото черво като през ануса мажа мястото с дефламол. Абе много гадна работа... Въпреки болките и истезанията както казва мъжа ми спрямо доктора съм доволна...

Болеше ли, когато паднаха или тогава ви облекчи, също така тези, които не са били затегнати, докторът след това ли ги махна?

Общи условия

Активация на акаунт