Операция на перианална фистула-2

• 2 833
  • 92
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Дръпна ги леко и паднаха. Въобще не ме облекчи, нямаше разлика в болката с ластици и без ластици. Болката и беше зверска 24 часа. Място не можех да си намеря. Баните с тетра първите дни бяха мираж. Никакъв шанс нямаше да седна и да стоя. Затов с 50 кубикова спринцофка изцеждах тетра в дупката. И така бяколко спринцофки. Мислих си че тази болка никога няма да спре. Страшно беше. Паник атаки бях почнала да получавам при всяка смяна на превръзка. Най вече като махахме марлята от дупката и като доктора бъркаше да изчисти джобовете.

# 16
Дръпна ги леко и паднаха. Въобще не ме облекчи, нямаше разлика в болката с ластици и без ластици. Болката и беше зверска 24 часа. Място не можех да си намеря. Баните с тетра първите дни бяха мираж. Никакъв шанс нямаше да седна и да стоя. Затов с 50 кубикова спринцофка изцеждах тетра в дупката. И така бяколко спринцофки. Мислих си че тази болка никога няма да спре. Страшно беше. Паник атаки бях почнала да получавам при всяка смяна на превръзка. Най вече като махахме марлята от дупката и като доктора бъркаше да изчисти джобовете.

Аз сега съм след второ затягане, докторът каза, че ще трябва още, нямам търпение този ад да свърши, имам чувството, че нито едно обезболяващо не помага вече.

# 17
  • Бургас
Напълно те разбирам. Единствено нимезил ме отпускаше вечер за около 30 мин да мога да поспя. В последствие тетрата много отпускаше. При теб голяма ли е дупката

# 18
Случва ли ви се болката да е като на “спазми”, сякаш леко започва като боцкане и изведнъж мускулът разко се свива и болката е адски остра за около 30 секунди и започва отпускане. Сякаш изсипвам спирт в раната.
Относно дълбочината на раната,аз на нея не обръщам особено внимание, имам две предходни операции на абсцес и след тях се появи тази фистула. Дупката с времето си зараства, но ластиците-съсипват ме.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 21:22 от Neressitta

# 19
  • София
Момичета това, което описвате е мъчение и садизъм не знам за мен не е медицина, никой не може да ме убеди, че така се лекуват хора в 21 век. Значи ако тръгнат конци да ми предлагат твърдо ще откажа...

Мони и Емануела тези ластици не минават ли през фистулата отвора и в червото и ануса аз така си ги представях вие нещо различно описвате май Thinking

А Мони как маже от вътре с дефламол аз ез едвам песари си слагам като ми изпишат ...

# 20
Момичета това, което описвате е мъчение и садизъм не знам за мен не е медицина, никой не може да ме убеди, че така се лекуват хора в 21 век. Значи ако тръгнат конци да ми предлагат твърдо ще откажа...

Мони и Емануела тези ластици не минават ли през фистулата отвора и в червото и ануса аз така си ги представях вие нещо различно описвате май Thinking

А Мони как маже от вътре с дефламол аз ез едвам песари си слагам като ми изпишат ...

Аз също мислех по този начин, но това е процедурата, за да не се увреди мускулът. При мен по време на операцията направиха аноскопия, тъй като на първата цветна снимка не показа да има връзка с червото, затова решихме да се прецени в хода на операцията. Относно ластиците и аз се опитвам да разбера как минават и кое всъщност се затяга. По това, което виждам на себе си са точно, както ти си ги описала, но какво и как прерязват не мога да си го представя.

# 21
И аз като Lailah направо се потресох от написаното от вас. То цялото това звучи все едно да ви отрежат направо цялото черво, ануса и задника и на принципа няма човек няма проблем. Не знам. Не мога да си представя това цялото чудо как го издържате. Забелязвам, че извън Бг тоя метод с конците не се ползва изобщо. Но как запазват мускула също не знам. Много от хората примерно в САЩ си ходят с конци, но не прерязващи, а дрениращи. Някои цял живот си ходят с тия конци, което също изглежда ужасно. Изобщо има ли някакъв човешки начин да се реши проблема с тия фистули?

# 22
  • София
Аз също чета чужди сайтове и изследвания и наистина това с конците се отрича, както каза Ловли само за дренаж. Факт е, че чета за високи сложни фистули, при които не знам дали въобще се използва.

# 23
Lailah, а ти оперирана ли си тук в Бг или извън Бг? Аз още не съм оперирана, при мен даже не могат да разберат къде отива предполагаемата фистула, няколко хирурга ми предлагаха операция на сляпо, да отворят и да видят на място без да знаят къде отива фистулата, но на мен този вариант не ми харесва изобщо.  Четейки тук просто не мога да си представя в Бг да се подложа на такива мъки доброволно.

# 24
  • София
Аз съм оперирана преди 15 години няколко пъти. Първо беше абсцес дренираха и направиха това с конците, после стана фистула направиха фистолотомия/ фистолектомия не помня вече кое от двете (това боля) после нов абсцес пак го дренираха, нова фистула нова фистолектомия/фистолотомия правиха ми и снимки и аноскопия и метилеево синьо вкарваха пак нищо не стана вътрешен отвор не се видя. После ме пратиха да ме изследват за Крон пак нищо, после още няколко абсцеса имах които дренираха амбулаторно и 2 години по-късно ми изписа едно гастро хапчета, с които зарасна и бях добре 10 години....
Всичко е правено във ВМА София...
Аз на друго място не бих отишла то може да имаме нужда от месеци следоперативна грижа кой ще те погледне като не те е рязал...

Последна редакция: пн, 24 фев 2025, 08:23 от Lailah

# 25
Аз съм оперирана преди 15 години няколко пъти. Първо беше абсцес дренираха и направиха това с конците, после стана фистула направиха фистолотомия/ фистолектомия не помня вече кое от двете (това боля) после нов абсцес пак го дренираха, нова фистула нова фистолектомия/фистолотомия правиха ми и снимки и аноскопия и метилеево синьо вкарваха пак нищо не стана вътрешен отвор не се видя. После ме пратиха да ме изследват за Крон пак нищо, после още няколко абсцеса имах които дренираха амбулаторно и 2 години по-късно ми изписа едно гастро хапчета, с които зарасна и бях добре 10 години....
Всичко е правено във ВМА София...
Аз на друго място не бих отишла то може да имаме нужда от месеци следоперативна грижа кой ще те погледне като не те е рязал...
Ами може би зависи о фистулата ,аз си я напипвах ,значи е била питки но около от абсцеса до ануса 3 см дълга ,до ануса ануса имам дупка ,вече не се забелязва почти.Првдпочетох сега да се оперирам ме само операции за абсцеси ,друг метод без да се нарани сфинктера нз .Лазера болял също много , лепилото ако прочетете пак операция има .Честно казано бързо се забравя.Сега пак я напипвам фистулата ,но вече няма връзка с червото и предполагам ще изсъхне след време,ще питам в четвъртък.Не е толкова страшно и гадно както се описва,но може би зависи от фистулата.

# 26
  • София
При мен вътрешен отвор след това с конците няма, никой не намира и на ЯМР не се вижда.
Винаги са били едни дупки по над 10см дълбоки първоначално беше на 5-6см от ануса. Сега е близо на около 2см защото за 10 год белега се събра и приближи. Моята е висока и обхваща и мускулите на дупето не само свинктера.

Фистулектомиите болят, след едната ме бях вързали за да не се нараня от болка, анестезиолога седеше до мен и ме галеше и успокояваше, че веднага щом може да ми даде още лекарства ще го направи Sad

# 27
Ванеса, а едно и също ли се вижда на всичките? Питам за да знам, че нали ме следят на ехограф, а иначе имам и ЯМР. Вашата след раждане ли е?

Моята е сложна, висока, подковидна обикаля ректума и стига някъде до влагалището, но не го засяга. С тази пръчка нямат шанс да стигнат при мен до никъде тя си влиза и не излиза Grinning
Не се вижда едно и също.На единия ЯМР даже не я видяха,казаха "Виждаме нещо,но не можем да определим какво".
От всичко,което съм видяла през годините,съм стигнала до извода че,зависи кой те гледа.Ако е некадърен или незаинтересован,ако ще на най-модерни апарати да те гледа,пак няма да види нищо.И обратното,кадърният си знае работата.
Преди последната ми операция ме пратиха на всички възможни лекари,за свързани с фистулата заболявания.Уролози,гинеколози,сърдечни,гастроентеролози...Видях апаратура,която не съм си и мислела че съществува...Една уроложка,след като не намери никави проблеми с бъбреците(слава богу),реши да рови по-надълбоко.Буквално ме разчекна от прегледи,ровъчкане и т.н.,в следствие на което аз бях изнервена и ядосана че ми губи времето и си прави експерименти...Обаче,без апаратура,без кой знае какви инструменти ,жената я намери.Нито знаеше каква е фистулата,нито къде се намира...бях потресена и в същото време очарована от това,колко заинтересована и всеотдайна е лекарката.
Ако всички лекуващи бяха като нея,нямаше да имаме никакви проблеми но,не би

едни гастро хапчета, с които зарасна и бях добре 10 години....
Какви са тези хапчета,за какво са?

# 28
  • София
Какви са тези хапчета,за какво са?
Антибиотик - флажил, има проучвания за перианални фистули при болни от Крон водят до спонтанно затваряне при  над 50%.

# 29
  • Бургас
Мажа като бъркам в ануса, напред и в ляво мажа. Отвратително е всичко това. Ластиците наистина не можах да разбера какво затягат. При мен е премахната фистулата. 15см била.

Общи условия

Активация на акаунт