Да сменя ли името на бебето?

• 4 176
  • 158
  •   1
Отговори
Избрах име което не ми харесва! (Незнам защо отстъпих но знам, че не трябваше). Мислех, че ще свикна с името и ще ми хареса но все още нямам напредък. Незнам да го сменя или да го запазя?.......

# 1
Не мисля, че смяната на име е толкова лесна.

# 2
  • Melmak
Детето не е кукла днес така да се казва, утре иначе. Имала си 9 месеца да го мислиш това име. Абсолютно не мисля, че така трябва да се сменя. Ако вече е записано с дадено име, не мисля, че е толкова лесно да се смени. А и не трябва да бъде.

# 3
  • Най-красивата страна
Не е лесно да смениш името .
Консултирай се с адвокат.

# 4
  • Далечният изток
Може да го смениш по съдебен ред.
На колко е детето? Може пък да свикнеш...
Но ако е име, което някоя баба ти е наложила, а не ти и бащата сте го избрали, не вярвам, че ще свикнеш. Аз не мога да свикна вече 25+ години...

# 5
Може да го смениш по съдебен ред.
На колко е детето? Може пък да свикнеш...
Но ако е име, което някоя баба ти е наложила, а не ти и бащата сте го избрали, не вярвам, че ще свикнеш. Аз не мога да свикна вече 25+ години...
 На 5 месеца. Избра го бащата на бебето. Мислех, че с всичко се свиква!

# 6
Аз не съм имала такъв проблем, но когато детето ти носи някакво име, не го ли заобичваш... Струва ми се невероятно да не харесваш името на своето дете, пък дори и избрано от друг.

# 7
А бащата какво мисли за смяната?
И на теб като не ти хареса защо го записа така?

Ако името не е обидно за детето, трудно ще го смените.

# 8
А бащата какво мисли за смяната?
И на теб като не ти хареса защо го записа така?

Ако името не е обидно за детето, трудно ще го смените.
Ами незнам много искаше и настояваше да бъде дословно на майка му и мислех, че ще свикна но не. Или защото аз се бях настроила за друго име...

# 9
Ако наистина много ми е неприятно да наричам детето си с това име аз лично бих потърсила начин да го сменя…

# 10
  • София
Сменете го, разбира се!
Няма да Ви е лесно, ще минетв и през съдебма процедура, и ще имате объягаме на отношения в семейството, но това е Вашето дете, Вие следва да решавате. Ако не можете да свикнете, просто оправете грешката, докато е време. Цял живот имате пред себе си с детето и дано да е дълъг и здрав!

# 11
Не трябва ли бащата да се съгласи на смяната? Без неговото съдействие възможно ли е?

# 12
Защо се съгласи да му дадете име,което не харесваш? Бащата съгласен ли е за смяна на името? (100% не,но да питам)

# 13
  • Melmak
Абсолютно е тъпо да смениш името на детето, защото те дразни, че е на свекърва ти.

Ако вярваш в карма и подобни неща, също не е добре.

# 14
Защо се съгласи да му дадете име,което не харесваш? Бащата съгласен ли е за смяна на името? (100% не,но да питам)
така и не се спряхме на име което и на двамата да ни харесва. Наистина вярвах, че ще свикна с името. Не е съгласен на него си му харесва.

Общи условия

Активация на акаунт