Да сменя ли името на бебето?

• 5 185
  • 155
  •   1
Отговори
# 30
Ако Снежина не ви харесва казвайте ѝ Ина. След време тя самата ще казва, че предпочита да я наричат така.
Не правете тежки семейни драми от едно име. Нито е засрамващо името, нито е лошо.
Ако захванете процедура по смяна на името и съпруга ви не е съгласен, а родата обидена, може и процедура по развод да трябва след това. И всичко това заради някакво си име.
Това да ви е проблема!

# 31
Ами Снежина не е лошо име, и може да я наричат Ина или Джина, а защо не и обичайното Снежи, не виждам нищо лошо или срамно... Като каза че е на свекървата и не ти харесва аз си представях, че е нещо от сорта на Тодорка, Гинка, Петрана, Бонка, Стоянка, и подобни...

# 32
  • Melmak
Снежина е хубаво име. Има една влогърка Снежана Атанасова, близките й казват Жани.

Не намразвайте името, само защото е на свекърва ви!

# 33
Снежина и на мен ми харесва, не е банално, красиво име е. Емоциите са от другаде...

# 34
  • Berlin
Това със смяната няма да стане, не го мисли. Ще си развалите отношенията.
Ако е Снежина - Ина
Ако е Снежана - Жана или Ана

# 35
Малко страни от темата, но съм чувала че не е на късмет смяната на името, променяла съдбата на човек. Ваш избор е дали ще повярвате в това. Не знам до колко и това може да се приеме, че е така, при положение че при Кръщене църквата дава право да изберете друго име, различно от светското. Това също е вариант, ако ще ви донесе известно спокойствие.
Иначе в крайна сметка детето пък може да си хареса името. То е по-хубаво от модерните,  но абсурди (лично за мен) имена от последните години.

# 36
Малко страни от темата, но съм чувала че не е на късмет смяната на името, променяла съдбата на човек. Ваш избор е дали ще повярвате в това. Не знам до колко и това може да се приеме, че е така, при положение че при Кръщене църквата дава право да изберете друго име, различно от светското. Това също е вариант, ако ще ви донесе известно спокойствие.
Иначе в крайна сметка детето пък може да си хареса името. То е по-хубаво от модерните,  но абсурди (лично за мен) имена от последните години.
И това пробвах не се одобри!

# 37
  • Melmak
Виж сега, съгласила си се веднъж. Сега защо реши, че не ти харесва?

Името не е Пенка или Гунка, абсолютно нормално име е. Наши приятели си кръстиха така детето, без да е на никого, защото името им харесва и защото обожават сняг и планини. Името е вече рядко срещано. Бабата на мн се казваше така. Аз го свързвам само с хубави хора - детето на приятелката ми, бабата на мъжа ми.

Детето няма да има много адашки, което е хубаво. Това е името на детето ти- по-хубаво от него, няма!

# 38
  • Варна
Добре де, пробвала си разни неща, другите не са навити. Сама не можеш да го смениш, поне бащата трябва да е съгласен, а пишеш, че не е. Откажи се от тази идея, измисли галено име, което да ти допада и започвай да наричаш детето с него. Ти си майката, вероятно детето прекарва и ще прекарва основно времето си с теб още поне година, а може и повече. Дотогава ще е свикнала да се обръща на галеното, може даже и да не реагира на цялото име. И ще си остане само галеното.

П п. имам чувството, че не е толкова името, с което не можеш да свикнеш, а искаш някакъв реванш към свекърва си и мъжа си. Влизайки в пряка конфронтация, губещата ще си ти. Но така, заобиколно , с галено име, което няма много общо с цялото, може даже да излезеш победител един ден, когато детето реагира само на галеното, а не на цялото. Бабата сигурно ще гледа и ще помага, нали е на нейно име. Ще имаш нужда, когато детето проходи, ти тръгнеш на работа, то на ясла и градина, като започне да боледува. Пък дойде ли време за наследство, може и да се радваш, че си я кръстила така. Мисли в перспектива. Цинично е, знам, но като те чета колко си задълбала в темата, може и да ти донесе някакво душевно успокоение.

П.п. Ако решиш да раждаш пак, този път хубавичко мисли и то навреме.

# 39
Не се занимавайте с глупости...Име като име. Ако е Снежина, не е никак лошо. Проблем е, че сте се съгласили да кръстите детето с име, което не харесвате, но станалото - станало. Това е просто име, не е голяма драма. С мъжът си имате проблем, а и ще имате вбъдеще. Днес за това, утре за друго. Ако така се налага за всичко и поставя майка си на първо място, името на бебето ще ви се стори бял кахър когато започне свекървата да ви се меси в отглеждането и възпитанието и според мъжа ви "мама знае най-добре". Върху това се съсредоточете по-добре.

# 40
И това пробвах не се одобри!
Съжалявам да го чуя, явно близките ви са доста крайни, редно беше да ви зачетат мнението, поне символично с Кръщенето. Дано за други неща да не е така. Желая ви здраво бебче и спокойно майчинство!

# 41
Тя май авторката в крайна сметка не потвърди дали става въпрос за Снежина!

# 42
  • Down south
Много ми допаднаха предложените галени, като Ина, Ана и Жани.
Този път, според мен, е за предпочитане, отколкото другия със процеса свързан със смяната и името и това до което неминуемо ще доведе - обтягане на отношенията.

# 43
Авторката, можеше да си пуснеш темата преди да се роди детето, за да можеш да разбереш дали се харесва това име и да намериш доводи за пред мъжа си, че не искаш да кръщаваш дъщеря си така. Например, ако детето ти е родено през лятото, а да го кръстиш Снежина /аз и такива познавам/, или че Ж е трудна буква за изписване на латиница. Иначе името е хубаво и не е често срещано, но е на свекървата и това ти тежи. Писала си, че харесваш Симона и Сияна - ами тогава избери Сиси за галено. Да тръгнеш да сменяш името значи да си развалиш семейството, а едва ли искаш това. А и детето може да си харесва името в бъдеще.
Аз съм кръстена с буквата на свекървата на майка ми, а тя не се е разбирала изобщо с нея. Често е споменавала в яда си, че ще ме прекръсти с друго име със същото значение, само за да не е с тази буква. Хич не е добре това за психиката на едно дете.

# 44
Снежина е хубаво име,  вече са се изказали, че боде защото е наложено
Ина да се казва на галено е много тъпо, това друго име.

В семейството имам жена със сменено име от кумата, детето вече било записано Николина, но...кумата решила, че не и се чула думата и с кой акъл сменили името на Валентина - цял живот си гони късмета

Преди няколко години се сприятелихме семейно с друга двойка и жената се представя за Мима, правя си асоциация с Мария, не било така.
На майката и наложено името на свекървата да кръсти детето Минка, от омраза към името и налагането от друг почнала да нарича дъщеря си Мима.
Мима вече осъзната жена така се представя и възприема. Майката в неприемането е объркала детето, защото то не е нейна собственост, а временно и отлита, можело е да я нарича просто Мина
Като разбрах вече и честитя имен ден на св. Мина

Общи условия

Активация на акаунт