Да сменя ли името на бебето?

• 5 193
  • 155
  •   1
Отговори
# 150
Именно за това можеше да се даде име, което да е с първата буква на майка му, а не да е кръстено дословно на нея. Той пак си има уважението към нея, не е нужно да кръсти детето дословно на майка си, за да покаже че я уважава. Уважение може да се показва по много други начини.
Знам, нали имената, които харесвам също са със С. Не било същото не се признава!
Е, ти тогава малко театър е трябвало да разиграеш, че същото име носи същата съдба и затова не го искаш дословно.
" Търсиш си оправдания"

Аз съм майката и нямам нужда от оправдания, за да искам или да не искам дадено име

# 151
Според мен всеки си заслужава това, което позволява да му се случва. Казвам го с грижа, помисли над това. Човек, който е позволил да му наложат нещо (име), което не харесва, за собственото си дете, вероятно няма да направи нещо повече от това да мрънка и да се оправдава, че се е стигнало дотук. Няма и да измисли силна аргументация за съдебното дело. Вероятно дори няма да заведе такова. Тук става въпрос за отношенията в семейството и за твоето лично самоуважение.

По българските закони, ако бащата не е съгласен, малко неща могат да се направят за каквото и да е, а за името - абсурд. Смяната на малкото име е доста сериозна стъпка и без съгласието на другия родител най-вероятно няма да се случи, дори и със силна съдебна аргументация. Все пак, който е раждал, е записал това дете не с пистолет, опрян в главата, а насаме със социалния работник. Като си навит да направиш нещо, което не е ок за теб, и се надяваш да свикнеш, какво говори това за теб?
Според мен трябва да запазиш името на детето, за да те стимулира да потърсиш проблемите вътре в себе си, които те карат да позволяваш такива неща да ти се случват Sweat

Единственият начин, според мен, е да пледираш за психически и физически тормоз, насилие от страна на мъжа ти и роднините му, и да докажеш, че са те принудили да запишеш детето така под заплаха от побой. След което си се изнесла, развела, и имаш ограничителна заповед. Само при такива обстоятелства един нормален съдия ще те съжали и ще ти позволи да смениш малкото име на детето, и то само докато е още бебе и не си знае името.

Аз също съм записала детето с име, което не ми беше в топ 3, защото другият родител много искаше дъщеря с това име, но името е хубаво и не ме дразни. Не бих записала детето с име, което не харесвам, защото си давам сметка, че това не е марка шампоан, която да пробвам и да не ми хареса.

П.С. Сменях фамилия със съдебно дело наскоро и ще сменям и бащиното, и фамилното име на малката в близките месеци, така че съм в час по въпроса Joy

# 152
  • Далечният изток
За първи път чувам, че името на дете се записва в присъствието на социален работник... Thinking

# 153
При нас (преди 8г) ни даваха една бланка да запишем имената на детето.
Ако имаш брак - само това, а ако нямаш - прикрепяш декларация за припознаване от бащата, заверена от нотариус.

Реално бащите дори не са вътре, когато се случва това. Майката е в "по-изгодна позиция за своеволия".

# 154
Вече на повечето места частта с припознаването се съдейства от болницата и не е нужно обикаляне от родителя в случая бащата докато майката е в болницата.

Реално всички бланки се попълват от служителя в присъствието на майката, дават се за преглед/прочит и подпис.

# 155
Ключ по молба на автора.

Общи условия

Активация на акаунт