Имах позната, която след две момчета страшно много искаше момиче. Мъжът й не искаше повече деца, но тя настояваше и успя да го убеди, забременя само с надеждата да е момиче. Е, роди трето момче. Така и не можа да свикне. Наричаше детето на галено със женско име и го обличаше в момичешки дрешки. Това като бебе. Мъжът й и майка й се бяха видели в чудо, водяха я по психолози. Вече отдаване не живеем в един град и не знам какво стана после, беше преди десетина години, надявам се да е е опомнила. Знам, че е различно, но като прочетох предложението да нарича детето си Симона, първо за този случай се сетих. Човек понякога трябва да приеме, че желанието му не се сбъднало и да остави някои неща в миналото. За мен, майката трябва да избере имената на децата си, но така или иначе това не се е случило. Авторката се е съгласила с това име, записала е детето така. Да съжаляваш и да се косиш всеки ден за неща, които не можеш да промениш, е напълно безсмислено и много вредно. Може жената да има следродилна депресия или други проблеми, за мен не е нормално такова вторачване в това име. Идва пролетта, излизайте с детето, опитайте се да намерите приятели ако нямате, намери си хоби за времето когато детето спи и се опитай да си насочиш съзнанието към нещо друго. Вманиачаването в името може да наруши връзката ти с детето, от което само ще страдате.
Името е хубаво. И аз го асоциирам със Снежанка - нежна, красива, женствена. Опитай се да го приемеш от тази гледна точка. Не само свекърва ти се казва така, а и други жени.
Мъжът ти всъщност знае ли ти колко много се терзаеш за това име вече 5 месеца и как реагира?
, особено щом мъжът така е натискал да е на майка му, явно е пристрастен и до днес... проблемът не е толкова в името, а във фронтовете. Изгради си свой сигурен фронт, на който не ти пука за свекърва ти и името й няма да те дразни. Ами ако детето приличаше на нея? Щеше ли да свикнеш с него? Да, ще свикнеш, даже ще ти стане по-симпатична свекърва ти! Нещо друго те дразни, премахни го и няма да имаш проблем с името.
?). Общо взето, стегнала те е шапката и сега си се фокусирала върху драмата с името, която е останала вече далеч в миналото! Мила, разбирам, че ти е тежко, но виж се разбери с този твой съпруг, прекарвайте време заедно, даже и без детето, обичайте се и не ставайте разпадащо се семейство. Та вие сте се обичали, създали сте това момиченце с любов! Недей сега да се косиш за минали работи, които на всичкото отгоре и не могат да бъдат поправени вече, защото съдебна битка за име ще разбие семейството ви.