Да сменя ли името на бебето?

• 5 423
  • 155
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Аз пък съм на друго мнение. Детето е най-важното нещо в живота ми, имам дъщеря. И името й никак не е маловажно за мен. Знам какво е нещо да те яде отвътре, а когато е свързано с детето ти, става много по-зле.

# 136
Това е и мое мнение. За децата ставам лъвица.

# 137
  • Melmak
Ама няма нищо лошо да си лъвица, а в случая е малко закъсняла.

# 138
  • САЩ
Ще дам пример с моето име. Кръстена съм дословно на баба ми по бащина линия. Същото като в този случай. Майка ми явно подсъзнателно не е възприемала името ми (то е доста рядко срещано) и ме е наричала умалително с име, доста далечно от оригинала. Нямаше човек, който да чуе умалителното ми име, и да познае истинското ми име.
Но ето, че пораснах и в един момент не желаех повече да използвам умалителното си име, дадено от майка ми! Измислих си друго съкратено име и започнах да се представям с него. В момента хората ме наричат или с пълното ми име, или с моя съкратен вариант. Затова в предишния си коментар написах, че името си идва с човека и е най-добре човека да си реши. Не е важно какво другите чувстват или искат в амбициите си.
В миналото е имало кръстници и те са давали име на кръщелника си. И не е имало родители, които да оспорят името, а "кръстник" е било много уважавана позиция.
Чух и много коментари, че свекървата се е намесила в избора на име. А не считате ли, че е бащата, който много обича и уважава майка си, и така й отдава почит и уважение?

# 139
Ще дам пример с моето име. Кръстена съм дословно на баба ми по бащина линия. Същото като в този случай. Майка ми явно подсъзнателно не е възприемала името ми (то е доста рядко срещано) и ме е наричала умалително с име, доста далечно от оригинала. Нямаше човек, който да чуе умалителното ми име, и да познае истинското ми име.
Но ето, че пораснах и в един момент не желаех повече да използвам умалителното си име, дадено от майка ми! Измислих си друго съкратено име и започнах да се представям с него. В момента хората ме наричат или с пълното ми име, или с моя съкратен вариант. Затова в предишния си коментар написах, че името си идва с човека и е най-добре човека да си реши. Не е важно какво другите чувстват или искат в амбициите си.
В миналото е имало кръстници и те са давали име на кръщелника си. И не е имало родители, които да оспорят името, а "кръстник" е било много уважавана позиция.
Чух и много коментари, че свекървата се е намесила в избора на име. А не считате ли, че е бащата, който много обича и уважава майка си, и така й отдава почит и уважение?
Да мисля, че по- скоро е така от уважение към майка си.

# 140
Уважението към майка му обаче не трябва да е за сметка на това към жена му.

# 141

А жена си не уважава и и налага име

# 142
Именно за това можеше да се даде име, което да е с първата буква на майка му, а не да е кръстено дословно на нея. Той пак си има уважението към нея, не е нужно да кръсти детето дословно на майка си, за да покаже че я уважава. Уважение може да се показва по много други начини.

# 143
Именно за това можеше да се даде име, което да е с първата буква на майка му. Той пак си има уважението към нея, не е нужно да кръсти детето дословно на майка си, за да покаже че я уважава. Уважение може да се показва по много други начини.

А ако тя иска да покаже "уважение" към собствената си майка, какво тогава? Коя майка ще трябва да се уважи повече?

# 144
Именно за това можеше да се даде име, което да е с първата буква на майка му, а не да е кръстено дословно на нея. Той пак си има уважението към нея, не е нужно да кръсти детето дословно на майка си, за да покаже че я уважава. Уважение може да се показва по много други начини.
Знам, нали имената, които харесвам също са със С. Не било същото не се признава!

# 145
Самата авторка каза, че е искала да кръсти бебето Сияна или Симона.

# 146
Знам, нали имената, които харесвам също са със С. Не било същото не се признава!
Е, ти тогава малко театър е трябвало да разиграеш, че същото име носи същата съдба и затова не го искаш дословно.

# 147
свекървата се е намесила в избора на име. А не считате ли, че е бащата, който много обича и уважава майка си, и така й отдава почит и уважение?
Уважение единствено и само към мама, а чувствата на жена си не уважава, налага на жена си име, което тя не харесва. Опс, май забравяте, че Сноу е майка на това дете.
За да има уважение към двете важни за него жени, може да каже - "Мила, ти си майка на това дете. Първо искам да покажа почит и уважение към теб, затова ти решаваш как ще се казва първото ни дете, а второто да го кръстим дословно на мама/тате, за да покажа почит и уважение и към тях."
Това е мъжко държание. Другото е тропане с краче и налагане от мъжа.

Едит: Зимк02, извинявай - поправих го.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 18:06 от biborana

# 148
Това не е мой цитат, аз съм цитирала друг

# 149
Е, ти тогава малко театър е трябвало да разиграеш, че същото име носи същата съдба и затова не го искаш дословно.
" Търсиш си оправдания"

Общи условия

Активация на акаунт