Операция на перианална фистула-2

• 2 833
  • 92
  •   1
Отговори
# 45
  • Бургас
Здравейте, минаха 2 месеца от операцията на фистулата. Затворена е раната. До кога не се препоръчват басейните, понеже забравих да попитам доктора

# 46
Ами да ,аз си я напипвах ,сега в няма.,само още понякога ме дразни раничката

# 47
Здравейте дами,
преди 2месеца, бях диагностициран с перианална фистула. Нямам никакви изследвания от типа ЯМР, Фистулографии и тнт. Просто хирургът в Св. Анна като ме видя, потвърди, че е това.
Изчетох доста и честно казано въобще не ми харесва, как се отстранява - операции, болки и тнт.
Затова се разрових повече и открих, че един единствен доктор (др- Росен Тушев) от медицински център Ориндж в Люлин извършва такива операции, но с лазер. Записах си час, прегледа ме, направи ми само туширане, но каза, че моята фистула подлежи на лазер, тъй като е отворена и от двата края.
Манипулациите са две - първо отивам да ми поставят ластик, (който представлява дренаж) който преминава през фистулата и през ануса, с него стоя 4 седмици, за да може ранат да е отворена, да се отича всико, и респективно да се смали, след което с втората манипулация, с лазер ще затвори фистулата ) канала. Разбира се, както и при конвеционалния метод, гаранцията е 50/50, но поне тук болките каза, че са много по-малки, и за много по-малко време. И двете манипулации са с упойка. Общата цена ще е около 2000лв.
Въпросът ми е някой подлагал ли се е на такъв тип операция и има ли отзив за този доктор Тушев?
Изчел съм тези в нета за него, но питам конкретно за отзив след оперция на фистула.
Също така, той не назначи каквито и да било прегледи като ЯМР и тнт за установяване на разклонения. Само с прегледа, каза че няма и че всичко ще е наред, че е 3-4 см. Ще се радвам на коментари и съвети.
Благодаря.

# 48
  • София
Няколкото коментара, на които съм попадала за него е, че е измамник. Ако ще ви слагат ластик няма нужда от лазер в повечето случаи. Мисля, че имаше лазер и в Надежда.
Имайте предвид, че не всички фистули е ок да се лекуват с ластик, както и с лазер. Също така имайте предвид, че това, че са видяли двата отвора не означава, че нямате вътре някое разклонение Sad

Моят съвет е да отидете някъде където ще ви искат ЯМР или поне ще направят ултразвуково изследване и ще съобразят лечението с него. Без болка няма да мине, гадно е, изтърпява се ако е за един два пъти. Когато проблема се проточи дълги години идва в повече. Неуспеха се дължи най вече на изпусната част от фистулата не на нещо друго Sad и не се връзвайте и на ще отворим ще видим и ще преценим.

# 49
Добре де, кои са тия лекари които искат ЯМР или изобщо каквото и да било образно изследване тук в БГ? Аз до тук попадам все на такива, които ми се смеят като предложа ЯМР, единия даже го изнудих за ЯМР, направих до, после ми вдигна скандал за какво го занимавам да го гледа резултата като то нищо нямало да му даде за информация на него. Или да лягам под ножа или да се махам. Общо взето всички си предпочитат директно рязане и каквото стане там, та затова явно и на хората операциите са множество, защото често са на сляпо. Предложете моля ви някакви имена на хирурзи, които нямат подобно отношение към ситуацията. А за д-р Тушев почти нищо добро не съм чувала, да не говорим че ни крещя по телефона като умирах от болки в началото на миналата година от фисури и ни обяснваше, че сме идиоти и фисура се лекувала само с операция на мускула (друг е въпроса, че аз после стигнах до там така или иначе, но не при него...но отношението му беше супер нагло).

Последна редакция: чт, 10 апр 2025, 20:18 от lovely

# 50
Относно това кой хирург иска ЯМР - при мен всеки, с когото се опитвам да се консултирам - Дарданов, Пенчев (Токуда), Матев, Костадинов, Григоров (ВМА).
Навсякъде ме посрещат с думите “направете ЯМР и се върнете, така нищо не може да се каже”.
Аз искам да попитам - има ли някой минал през хирурзите на Надежда, някакви мнения?

# 51
Добре де, кои са тия лекари които искат ЯМР или изобщо каквото и да било образно изследване тук в БГ? Аз до тук попадам все на такива, които ми се смеят като предложа ЯМР, единия даже го изнудих за ЯМР, направих до, после ми вдигна скандал за какво го занимавам да го гледа резултата като то нищо нямало да му даде за информация на него. Или да лягам под ножа или да се махам. Общо взето всички си предпочитат директно рязане и каквото стане там, та затова явно и на хората операциите са множество, защото често са на сляпо. Предложете моля ви някакви имена на хирурзи, които нямат подобно отношение към ситуацията. А за д-р Тушев почти нищо добро не съм чувала, да не говорим че ни крещя по телефона като умирах от болки в началото на миналата година от фисури и ни обяснваше, че сме идиоти и фисура се лекувала само с операция на мускула (друг е въпроса, че аз после стигнах до там така или иначе, но не при него...но отношението му беше супер нагло).

И моите наблюдения са подобни, при двама ходих единия е Тушев, другия  Григоров в Св. Анна, никой не каза каквото и да било за ЯМР. Иначе благодаря за по-горе съветите относно болница Надежа, наистина в сайта им предлагат лазерни операции. Днес ще се свържа с тях и ще видим какво ще кажат. Защото и аз малко се разколебавам за Тушев. Изглежда ми професионалист, но ми поиска 1500лв за избор на екип, а максимума за подобна услуга е 900лв, което само по себе си  говори, че цел номер 1 е да се вземат повече пари.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 14:29 от Panayot Petkov

# 52
Моят извод е такъв - ямр предлагат ако е имало преди това рязане и не са сигурни дали няма съвсем да я оплескат ако е сложна фистула. Ако е нова и имат предположения, че е проста са склонни да режат на сляпо, а пък ако стане по-зле то си е проблем на пациента. При мен изобщо не се разбира има ли фистула няма ли, външно се затваря, на ямр дори не се вижда отива ли някъде и къде, симптомите са ми на моменти миналото лято оформяне на абсцес, който се дренира сам, от тогава имам една лека подутина на това място на ануса и ме боли кожата като претъркана. Цялото това нещо се формира върху разреза от операцията за фисури. Предложенията са само рязане на сляпо и на каквото попаднат към момента, ако аз искам. Е, засега не съм се решила на каквото и да било.

# 53
Моят извод е такъв - ямр предлагат ако е имало преди това рязане и не са сигурни дали няма съвсем да я оплескат ако е сложна фистула. Ако е нова и имат предположения, че е проста са склонни да режат на сляпо, а пък ако стане по-зле то си е проблем на пациента. При мен изобщо не се разбира има ли фистула няма ли, външно се затваря, на ямр дори не се вижда отива ли някъде и къде, симптомите са ми на моменти миналото лято оформяне на абсцес, който се дренира сам, от тогава имам една лека подутина на това място на ануса и ме боли кожата като претъркана. Цялото това нещо се формира върху разреза от операцията за фисури. Предложенията са само рязане на сляпо и на каквото попаднат към момента, ако аз искам. Е, засега не съм се решила на каквото и да било.

А защо не опитате и вие с лазер? Все пак мининвазивна интервенция се предполага, че ще е доста по-добре от конвенционалната.

# 54
Питала съм за лазер, обяснението беше, че е често неуспешен, също болезнен метод и реално само звучи като по-щадящо. Дали е така нямам идея.

# 55
  • София
Мисля, че от болката няма отърваване не зависимо от метода. Всичко боли - аз имам това с конците + фостулотомии болят, лазер нямам ама от това което четох и той боли при сложни фистули, че не се и препоръчва в такива случаи Sad

Аз съм с доста операции и дренажи на абсцеси та може и за това да са ми казали ЯМР. Факт е, че където и да отида се опитват тактично да ме отпратят Sad

И моите наблюдения са подобни, при двама ходих единия е Тушев, другия  Григоров в Св. Анна, никой не каза каквото и да било за ЯМР. Иначе благодаря за по-горе съветите относно болница Надежа, наистина в сайта им предлагат лазерни операции. Днес ще се свържа с тях и ще видим какво ще кажат. Защото и аз малко се разколебавам за Тушев. Изглежда ми професионалист, но ми поиска 1500лв за избор на екип, а максимума за подобна услуга е 900лв, което само по себе си  говори, че цел номер 1 е да се вземат повече пари.

Моля ви пишете след като посетите Надежда, ще се радваме да има повече информация.

Тушев и Григоров от Св Анна не стават, поне по коментари в тази тема, аз не съм ги посещавала, но тук има доста негативни за тях.
Има трима Григоров - един в Св Анна, един ВМА и един в Надежда (който е бил шеф на отделение преди това в Пирогов).

# 56
Ами затова по белите държави се практикува преглед под упойка, там разглеждат преди да режат, да видят какво е положението. На сляпо малко хирурзи режат освен в Бг, защото все пак за разлика от тук после имат отговорност.
В Надежда също съм била и не съм впечатлена. Но не съм била при шефа им де, може да е по-адекватен. Всичко, което го четете като реклами по сайтовете им няма нищо общо с реалността. И в Софиямед твърдят, че слагат ботокс при фисура, но познайте дали реално слагат...

# 57
Мисля, че от болката няма отърваване не зависимо от метода. Всичко боли - аз имам това с конците + фостулотомии болят, лазер нямам ама от това което четох и той боли при сложни фистули, че не се и препоръчва в такива случаи Sad

Аз съм с доста операции и дренажи на абсцеси та може и за това да са ми казали ЯМР. Факт е, че където и да отида се опитват тактично да ме отпратят Sad

И моите наблюдения са подобни, при двама ходих единия е Тушев, другия  Григоров в Св. Анна, никой не каза каквото и да било за ЯМР. Иначе благодаря за по-горе съветите относно болница Надежа, наистина в сайта им предлагат лазерни операции. Днес ще се свържа с тях и ще видим какво ще кажат. Защото и аз малко се разколебавам за Тушев. Изглежда ми професионалист, но ми поиска 1500лв за избор на екип, а максимума за подобна услуга е 900лв, което само по себе си  говори, че цел номер 1 е да се вземат повече пари.

Моля ви пишете след като посетите Надежда, ще се радваме да има повече информация.

Тушев и Григоров от Св Анна не стават, поне по коментари в тази тема, аз не съм ги посещавала, но тук има доста негативни за тях.
Има трима Григоров - един в Св Анна, един ВМА и един в Надежда (който е бил шеф на отделение преди това в Пирогов).

Да, аз имам записан час имено при Григоров от Надежда, той е доцент и шеф на отделението и в Надежда.
Ще пиша и ще видим, обаче определено ще пропусна засега Тушев. Като че ли отрицателните коментари и мнения за него са повече от положителните.
А относно болките, ами не знам, но имаше един коментар от една дама, която е посетила болница в Турция, махнали и фистула, фисура и хемороиди и всичко за по-малко то 30 мин, след което никакви болки, ставаш и си тръгваш. Псевдонимът и беше zaq11. Та това донякъде ме успокоява, че ще е по-малко болезнено. В интерес на истината аз се свързах ис тази болница в Истанбул, говорих с туркиня, която си говори идеален български, но макар и доста да е индивидуално, цената за такава интервенция ми каза, че е между 3500 и 8000 евро. Отделно, си взимаш хотел, защото там нямат база, отделно на 20ти ден пак отиваш до Истанбул за контролен преглед и ако е енобходимо може и още2-3 пъти да трбва да идеш. Та това честно казано не ми е по джоба.

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 16:50 от Panayot Petkov

# 58
Относно това кой хирург иска ЯМР - при мен всеки, с когото се опитвам да се консултирам - Дарданов, Пенчев (Токуда), Матев, Костадинов, Григоров (ВМА).
Навсякъде ме посрещат с думите “направете ЯМР и се върнете, така нищо не може да се каже”.
Аз искам да попитам - има ли някой минал през хирурзите на Надежда, някакви мнения?
В пета градска ходи ли?

# 59

В пета градска ходи ли?
[/quote]
Не, но съм запозната, че доц. Цанков слага ластици без изследвания.

Общи условия

Активация на акаунт