Какъв крем за лице използвате? – 19

• 75 767
  • 736
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте! Въпреки че изчетох няколко страници и проверих част от козметиката, която коментирате, без питане няма да стане Simple Smile То и чичко Гугъл към вас ме насочи.
Търся си анти-ейдж дневен и нощен крем, а ако бюджета позволи може и околоочен да взема. Досега съм позлвала основно БГ козметика и собствените марки на ДМ и Лили - предимно хидратиращи кремове, универсални  24-часови. Повече от година обаче ползвам само минералния бустър на Виши и от около 4-5 месеца го редувам със серумите на Лили - колаген и хиалурон. Но определено не е достатъчно. На хидратация го докарвам, но има дни в който бръчките изглеждат потресаващо. А да...на 40 съм Simple Smile
Обичам да си правя различно маски и след тях определено кожата е много по-добре. Така всъщност започнах да виждам разликата и да си давам сметка, че само със серумите не става.
Последния път като бях на козметик даде висока оценка за състоянието на кожата ми предвид възрастта и небрежната грижа. Кожата ми е нормална, по-скоро склонна към дехидратиране особено в областта на бузите. Имам пори само на носа, но са фини и плитки. Бръчките са основно мимически и при правилните маски бързо се изпъват. Вече забелязвам първи признаци на пигментация. Наистина ще съм благодарна за съвет и препоръки.

# 451
Здравейте, реших да се поглезя и да си накупя малко кремове. Естествено си харесах много и сега се чудя кое реално си заслужава и би било подходящо или да взимам наред. На 29 години съм - с нормална кожа.

Vichy Slow Age - дневен крем
Estee Lauder DayCare - дневен крем
Lierak Deridium - дневен и нощен крем
Clinique Superdefense Night - нощен крем
Clinique All About Eyes - околоочен крем
Filorga Meso Mask
Estee Lauder Advanced Night Repair Synchronized Multi-Recovery Complex - нощен серум

# 452
На 29 от изброените бих взела ололоочният на Клиник, серумът на ЕЛ и хидратиращият Day Wear. Останалите според мен са излишни. На 44 съм и със суха кожа. За мен са супер, но на 29 ще дойдат прекален мисля.
Особено нощния на ЕЛ. Харесвам го много, но си е плътен тежък крем и на 29 едва ли ти трябва. Superdefence night също е доста плътен крем.
Към Виши имам непоносимост и съм спряла да купувам. Има и доволни от тях. Лиерак не съм ползвала. Филорга са нелоши, но не са ми от любимите.

# 453
За 29 годишна е подходящо Day care на Esti и евентуално серума Advance night repair,  аз го ползвам от 30 годишна и нямам кой знае колко бръчки на 45 год. По добре козметика на Clinique,околочния е много добър
Грижата за кожата в ранна възраст се отблагодарява след 40.

# 454
Аз също съм на 29 с ноемална към смесена кожа в Т-зоната. Отизброените от теб ползвам и харесвам all aboute eyes на Клиник, хидратиращия крем на ЕЛ и Advanced night repair на ЕЛ, като с последния май нещо не се разбираме. Имам усещането, че не ми попива добре в кожата, а и мисля, че ми излизат пъпки от него и май ще се сбогуваме скоро.
Освен тези неща използвам и харесвам Clinique moisture surge, от скоро имам и Clinique ID желето със синия серум за намаляване на пори (голям фен съм на Клиник 😊) А като грижа против бръчки съм включила Clarins multi active jour.
Надявам се да съм ти била полезна 🌸

# 455
  • при Arctic Monkeys
След дълга пауза закупих отново Филорга - ncef reverse. Ще видя как ще ми подейства.

# 456
Според мен такова животно като ,,прекалено тежък" крем след 25-27г. няма, освен при хора с маэна и акнеична кожа. Аэ съм на 28 и полэвам тежката артилерия, АНР эа първи път си го вэех на 21-22, с акне и ми беше супер.

Вчера полэвах тестер на една слийпинг маска Velvet на Sisley. Ето това вече е супер режка консистенция, но много ми хареса. Така ми опъна кожата, бях като нов човек на сутринта. Эа жалост цената й е доста неприятна.

# 457
То обикновено при тези кремове с
"неприятната" цена, точно тя е, която опъва бръчките. Joy Като видиш цената и косата ти се изправя без преса и бръчките ти се изглаждат и опъват от гримасата, която правиш. Стратези, ко да прайш. Joy

# 458
Аз със Сисли  нещо не се разбирам, или поне с повечето неща, които съм пробвала. Първо ми миришат много силно, второ наистина не съм виждала някакъв невероятен ефект, особено за безумниите си цени. Измазах един хидратиращ крем, но пак не останах уау. Сигурно са супер полезни с всичките си екстракти и чудеса, но наистина прекаляват с цените, на моята кожа не съм видяла супер положителен резултат. Може би за по-суха кожа ще сам по-добре, повечето им кремове са много богати. При последните покупки пак ми дадоха хиляда техни мостри, мъча един балсам за околоочен контур... имам обаче тяхна пудра, от която съм много доволна, ама то в за друга тема Simple Smile

# 459
Във връзка с тежката артилерия имам въпрос. От една страна е хубаво да предпазваме кожата си, като й даваме различни богатства под формата на крем, но от друга аз твърде рано започнем с много силни продукти, дали ще има нещо, което да ни действа като станем на 50-60г?

# 460
Избягвам да философствам в тези насоки честно казано, понеже никой не може да знае отговора. Има различни мнения, както има и различни мнения полезно ли е месото, полезна ли е еди коя си диета и т.н. Ориентирам се по живи примери, които на 50-60 изглеждат минимум 10-15 години по-млади. Тези, от които аз взимам пример, са почнали рано с ,,тежката" артилерия. Затова и аз го правя и ми действа добре.
На същия принцип съм и с фитнеса-бях се побъркала по едно време от планове, методи и т.н. В крайна сметка човек трябва да понесе отговорността да реши кое според него е правилно. В края на крайщата по-полезно от чуденето е правенето. Последното е и затова полезно,защото ако си на грешен за теб път бърззо ще го осъзнаеш и ще промениш посоката.

# 461
Snowwhite, каква грижа използваш? Ако ти се занимава,ще се радвам да споделиш. Чудя се как да ъпдейтна моята грижа, на сходна възраст сме.

# 462
В момента не съм достигнала висотата на грижата си, но ме устройва това, което правя:

Измиващ гел: Kiehl's Calendula, наскоро го взех и съм очарована. Без алкохол е и много нежен към кожата
Тоник: розова вода (българска), но периодично си взимам и някой по-така: в момента като измиващия гел
Почистване от грим: мицеларна на Биодерма, Авен или Гарниер-в момента имам само тази на Гарниер

Серум: АНР на Есте Лаудер в момента, както и Виши аквалия термал (комбинация от хиалурон и салицилова киселина, хидратация)
Крем: Сюприм плюс за нормална кожа на Есте Лаудер (много доволна), Виши аквалия термал рич (за суха кожа, също много доволна), Виши аквалия термал маска за спане, но реално аз я ползам като крем за през деня или през нощта, супер е.

Ретинол: 1% на The ordinary

Олиа: Шипково, вечерна иглика, кимионово, авокадово

Маски: с изключение на почистваща италианска зелена хума или други почистващи маски, които си бъркам често сама, ползвам само и единствено шийт маски с хиалурон. Понякога си правя и домашна маска от матча чай. Само тези за мен имат смисъл.

Към маски спадам и пилинги: Бабор ензимен пилинг (ползвам макс 1 път седмично, бях се обезобразила миналата година с често ползване), имам и Ординари 10% и 30% пилингите, нооо ги ползвах преди повече. Сега не толкова често. Може би няма да повторя покупката.

Имам много шишенца с различни евтини серуми на Ординари, които не ме убеждават и се чудя какво да ги правя. Не съм им фен, а им дадох шанс. На следните продукти също изобщо не съм почитател и според мен са загуба на време и пари: пръскащи води и тоници, особено ако се пръскат периодично през деня, повечето видове маски.

Процедирам по следния начин:
Следя състоянието на кожата и й давам каквото сметна за добре. Гледам обаче поне 3 нощи да слагам ретинола след серум без кисеини или след серум и крем.
Внимание: ретинол и витамин Ц или киселини не бива да се смесват, защото се неутрализират заради различна киселинност.

През повечето сутрини и вечери съм със серума на есте лаудер и крема й, но понякога сменям с Виши. Сутрин не си мия лицето с измиващ гел, макс. мицеларна вода. През деня съм често с грим, който има защита в него, но ако не съм, слагам Гарниер 50ти фактор през лятото или Биотерм 50ти, нещо с хубава консистенция.

Често вечер, когато съм ,,на кеф" слагам и олио след крема или дори само едно от изброените олиа без нищо отдолу, но на влажна кожа. Фен съм. За около очите ползвам в момента на Мартина Гебхардт околоочния, супер мазен е и стои понякога като хайлайтър. На мен ми харесва много.

Има и други кремове, които харесвам, например на Биотерм Блу терапи accelerated (бих си го купила пак, например преэ лятото). Ползвам серуми с вит. Ц на сезони, не постоянно. Като цяло залагам на Ц от храна и добавки, отразява ми се супер. Храна, вода, сън, спорт и начин на живот, витамини-това е най-базовата грижа според мен.

Със сигурност съм пропуснала нещо, както и това не са единствените ми любими продукти, но са тези, които ползвам в момента и съм доволна. : )
Дано да ти свърши работа.

Последна редакция: пт, 05 фев 2021, 14:06 от snowwhite12

# 463
Дами, днес цял ден се опитвам да се просветя по темата с кремовете  за лице...
Та стигнах и до тези кремове, разработени от БАН.
https://novasvetlina.com/avrora-anti-ejdzh-seriya-za-svremennata … n-vzdukh-446.html
https://novasvetlina.com/avrora-anti-ejdzh-seriya-za-svremennata … rsyavane-457.html

Какво мислите за тях? На мен като състав ми звучат доста добре. Като цена, си мисля ,че съдържанието вътре е по- стойностно от популярни кремове на същата цена. Знаем,че при тях си плащаме и за опаковката, и за бранда.
Споделете, моля, вашето мнение,защото на мен наистина ми е сложно Simple Smile

Последна редакция: сб, 06 фев 2021, 23:30 от Serendipity*

# 464
Малкото преки отзиви, които съм чула за кремовете на БАН, не са добри.
snowwite12, напълно съгласна съм с 80% от нещата, които споделяш. Останалото е въпрос на лични предпочитания и особености на кожата и наистина всеки трябва да прецени сам за себе си.

Общи условия

Активация на акаунт