Какъв крем за лице използвате? – 19

• 75 798
  • 736
  •   1
Отговори
# 555
Продуктите на Пола Бегун по принцип са с изчистен състав и се радват на голяма популярност. Бих пробвала, все не стигам до тях просто.
Има и друг, чисто субективен момент при мен - не вярвам прекалено на хора, които чисто визуално не ми допадат и виждам лицемерие в теориите им. Тя е почти винаги анти за всякаква европейска козметика и положителна към задокеанските брандове.
И моята кожа е много далеч от перфектна, но самата Пола с всичките си книги, съвети към потребителите, енциклопедии за красота и т.н. в моите очи визуално е далеч от галеща окото и гледам на козметиката и с умерен оптимизъм. С негативните коментари на експертите и в Бютипедия към съставки като пчелно млечице и прополис, например, не съм съгласна. Поне при мен, имат добър укрепващ и заздравяващ ефект. Хидратиращите и антисептични свойства на пчелните продукти са известни на човечеството от векове.
Eln, серумът на ЕЛ е хубав продукт, който си струва да се пробва поне веднъж според мен. И от него има недоволни, естествено. Аз го харесвам заради хидратацията и спокойния вид, който придава на чувствителната кожа.

# 556
Не знам да е анти - имам нейна книга от преди няколко години, като по-скоро повечко, там коментира продукти, които работят - както от нейния бранд, така и от всякакви други. Само дето е от много години и на пазарът сигурно има 1000 нови и по-добри.  (The Best Skin of Your Life Starts Here: Busting Beauty Myths So You Know What to Use and Why)

# 557
И аз мисля да пробвам витамин С на Paula's choice, когато увелича процента до 15 Simple Smile
The Killer, ако вече си ползвал ретинол и нямаш проблеми, може да преминеш към ретинал, мисля, че е по-ефективен. Хубав бранд е medik8.

# 558
Не знам да е анти - имам нейна книга от преди няколко години, като по-скоро повечко, там коментира продукти, които работят - както от нейния бранд, така и от всякакви други.
Да, така е. Но, ако погледнеш на публикациите в Бютипедия като статистик, ще ти направи впечатление, че ласкаят брандове като Клиник, ЕЛ, ТО,... и критикуват почти всичко от ЕС. Затова приемам по-скоро като сайт за платена реклама с чисто маркетингови цели.
Не казвам, че не ползвам и не харесвам изброените брандове или че не поглеждам Бютипедия за справка Grinning

# 559
Здравейте, някой поръчвал ли е от ЕМАГ козметика. Искам да поръчам серума на Estée Lauder,  Advanced night repair, ако може мнения.

Аз, да. Конкретно на ЕЛ не, но други марки кремове, шампоани и парфюми, да. Не съм имала проблеми никакви досега с тях, даже сега подготвам още една такава поръчка. Само от продавач Емаг поръчвам обаче, това е важно понеже има много други.

# 560
Момичета, имате ли мнение за тази слънцезащитна? Лъсва ли кожата от нея?

Да, миналото лято ползвах този спрей. Чудих се къде съм спала досега, много бях доволна. Това е моята форма на слънцезащита и ще обясня защо. 3 поредни лета ползвах крем-гела на Юсерин за мазна кожа. Много добър продукт, но леко ми изсушаваше кожата. При мен основния проблем е, че лицето ми не търпи наслояване на много продукти, т.е. под слънцезащитата не слагам нищо, а от друга страна само слънцезащита през деня вече не ми е достатъчна. Освен това се чудих и как да я подновявам през деня при необходимост ( работя на приземен етаж и почти не излизам навън), ще се трие ли грима и т.н. С този спрей не ги мисля тези неща: сутрин слагам дневния си крем, фдт и пръскам Виши-то. На връщане от работа също пръскам и толкова. Нямам спомен да съм лъскава. Пак ще го подновя, горещо ви го препоръчвам.

# 561
Гледах в Ютюб ревюта на спрейове със слънцезащита и колкото и да са удобни, навсякъде казваха, че количеството изобщо не е достатъчно, за да осигури пълна защита. Едната ютюбърка дори пресметна, че за да е качествена защитата, би трябвало целият спрей да свърши на 4 слагания, което с подновяване е за един ден, съответно никой не ползва спрей така.
Може би ако не ползвате ретиноли, третиноин и киселини не е проблем, все пак ще има някаква защита, но ако ви трябва 100% защита, рискувате само със спрей. Просто споделям какво съм видяла...

Екранът на Кларанс какъв е като консистенция и защо е любим на повечето?

# 562
Течен е, попива бързо и не е мазен, не оставя бели следи, подходящ за използване с грим, поне на мен заради това ми харесва, откакто го открих не ползвам друго.

# 563
Дори да не се полэват ретинол или киселини, спрейовете определено не са достатъчни като эащита, особено върху грим. Само като допълнителна эащита междинно, ако не може да се поднови нанасянето на крем эаради грим, иначе не е алтернатива.

# 564
Аз не ползвам киселини и ретинол, прекарвам много малко време през деня на слънце и практически и 30 фактор би ми свършил работа. При мен спреят на Виши беше достатъчен.
В тази връзка искам да питам, някой пробвал ли е дневен крем, който има спф 50, но не се води слънцезащитен, а спф е едно от предимствата? Според вас такъв тип крем подходящ ли е за лятото? Питам, защото гледах един ЕЛ с висок фактор и се чудя дали да го тествам.

# 565
Какво ви е мнението за козметиката Dermedic, интересуват ме кремовете с анти ейдж действие и  този серум
https://shop.lillydrogerie.bg/lice-shija-i-dekolte-30ml

# 566
Clinique имат добър крем с спф40 и антиоксиданти, един оранжев е. Paula's choice също има спф 50/30 в някои от дневните си кремове.

# 567
Здравейте! Имам нужда от съвет. На 39 г. съм с мазна кожа и разширени пори. До момента ползвам серията на Авен за мазна кожа, като дневния крем ми е с фактор, а този който ползвам вечер е за регулиране на себума. Искам към грижите за кожата да включа и серум, който да е подходящ и за шията и деколтето ( не знам дали има такава комбинация, поне аз не съм запозната -хем за мазна кожа, хем антиейдж). Бих се радвала на съвет и/или препоръка! Като ценови диапазон ще мога да отделя до към 70 лв.

# 568
Аз си взех един бб крем на Авен. Хидранс, мисля че се води с Спф, обаче нещо не ми харесва консистенцията му. Някой дали има наблюдения за него?

# 569
Бихте ли ми обяснили относно къшъните, че ми е ново като понятие, каква е разликата спрямо фондьотена и ББ крема - принципно избягвам да ползвам последните 2, понеже винаги ми се утаява във фини линии и ми стои като мазилка и просто си личи твърде много, та се зачудих да не би къшъна да е някакво по-елегантно решение?

Видях, че се слага с възглавничка, но ми е интересно как седи на лицето после сравнено с другите?

И кой къшън на коя марка бихте препоръчали - да не е комедоногенен и като цвят да е подходящ за лятото.

Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт