Много мина, мъничко остана, ще ставам ЯНУАРСКА мама

• 17 603
  • 268
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте Hug
Да започна и аз подред: Честито на Елеонора! Пожелавам най-напред здраве и разбирателство, другото само ще дойде... smile3525
Честита девойка на Галинаstork-girl 4470
Честита годишнина на KayRennbouquet
Аз с килограмите съм +5, до преди 2 дни бях +4, но до колкото знам - сега ще пада голямото наддаване badscale
Да-а и нас ни е обзела една суетня с това подписване (сватба е голяма дума). Аз все още не знам какво да облека с този корем.
МОМИЧЕТА ПОМАГАЙТЕ!!! ДАЙТЕ НЯКАКВА ИДЕЯ, ЧЕ СЪМ ЗАГУБЕНА! Така ще си отида в ритуалната с дънковия гащеризон Embarassed Проблемът е, че не искам булчинска рокля. Мисля, че няма да е много удачно за фигурата ми.
Малее, гледах откриването на Big Brother 3, предишния сезон ми беше тъп, но този може и да го гледам - дори и само заради леля ви Виолета Mr. Green Тази жена ме изпълни...Бременната не знам как да я коментирам, нещо не ме кефи фейса й. Пък това, че е бременна и е влязла да и гледат сеира си е нейно решение... Sign Exclamation

# 136
Елеонора - честито и от мен.Пожелавам ви да сте много щастливи и много да се обичате  bouquet  bouquet  bouquet

Мен ме очаква същото след месец и вече почва треската.Днес си купих обувките и съм много доволна, че след 1,2 седмици ще има само ботуши по магазините и ще видя зор, а и роклята трябва да се поръчва в най-скоро време.Ама там проблема е голям newsm78, нали разбирате Mr. Green

А утре съм на док и се побърквам - не съм ходила повече от месец, а още повече ще гледаме бебчето на 4Д.Ще си видя и аз детето най-накрая newsm44.Стискайте палци всичко да е наред.

А по въпроса с градския транспорт, честно да ви кажа, чуствам се като пълен идиот.Ето как стоят нещата обикновено - качвам се в превозното средство, ако има свободно място някой по-бърз го заема и аз съответно си оставам права(бременността си ми личи много добре).Така, всички около мен са с наведени глави - четат усилено някой важен вестник, гледат през прозореца и са погълнати от една мисъл " дано да слиза по-скоро тая бременна или някой друг да стане".По някое време се намира някой друг правостоящ, който се провиква"....ама, госпожо, помолете ги да ви отстъпят място...." Всички наведени глави вкупом се вдигат и вперват поглед в мен " .........оооо, извинявайте, ама аз не ви видях"(е как не ме е видял, като погледна право в мен).Така, следва секунда озъртане между въпросните седящи, да се види кой ще се жертва- все пак не мислете, че стават всички изведнъж.............И след няколко такива случки, се чувствам много тъпо.............предпочитам да застана някъде по-встрани, че да не ги притеснявам хорицата.....

# 137
Ним, и аз бях на тази лекция при първата си бременност. Само ще коментирам неща, които впоследствие съм чела като противоположен съвет, като допълнителелно информиране или ги знам от опит:
................У дома
За кожата в първите месеци се ползва медицинска козметика, а не свинска мас! Причината е, че потните и мастните жлези не функционират и кожата не се овлажнява, нито пък има нормалните защитни функции. Това се постига чрез използване на продукти на водна основа, а не с бебешко олио! Олиото е за почистване на гениталиите и при масаж.

В чужбина педиатрите препоръчват новородените бебета да не се къпят всеки ден, а през няколко дни. Причината е именно естеството на кожата им, която лесно се изсушава и ежедневното къпане с гел-душове и сапуни, били те и медицинска козметика за деца, е твърде агресивно за нея. Бебето едобре да се къпе през няколко дни, като се редува веднъж нежно измиващо средство, след това - само овлажняващо олио за вана, или - със сапун веднъж седмично, другите дни - с вода само.

Новороденото не може да регулира правилно телесната си температура. Съответно трябва добре да се помисли къде ще му е креватчето. То не трябва да е на външна стена, под прозорец, между прозорец и врата! Признак на студ е, ако му е студен носът! Ръцете не са добър показател, но носът е!

Чела съм, че именно нослето не е показател, че на детето му е студено. Носът е слабо кръвоснабден на върха си, и е нормално да е по-студен (както и ръцете, и краката). Ако сте гледали термо-изображения във филми за човешката анатомия по телевизия Дискавъри например, носът на човек е почти син - тоест - студен - тоест - слабо кръвоснабден.
Пак на лекция за бременни ни казаха, че е добре да проверяваме вратлето или ръцете над лактите дали на детето му е студено.
Като се има предвид, че нашите бебета ще са януарски, и у дома ще е отоплено, е малко вероятно да ги изстудим. По-важното  и по-опасното е да не ги претоплим. Над 22 градуса дневна температура вече е твърде топло за бебета - особено ако са облечени с няколко ката дрехи и завити допълнително с пеленки.
Аз обличах щерката, която е октомврийско бебе, с долно боди с къс ръкав и 1 горен кат дрехи - блузка и ританки, плюс чорапки върху ританките, защото се изхлузват. Ако дрешките са от хубав, плътен памучен плат, на детето няма да му е студено
.

..............
Бебето се разхожда след 10-ти ден, ако температурата навън е >5 градуса. Преди това може да се правят адаптационни излизания на балкона за 5-10 минути, като времето се увеличава постепенно, а бебето е облечено като за разходка (с всички дрехи, с които бихте го извели на разходка).

Бебето не се извежда навън при силен вятър, силен снеговалеж и мъгла. При вятър можете да "облечете" количката с дъждобран и така бебето е защитено.

През първия месец бебето лежи настрани. След това то само ще почне да се обръща и да ляга по гръб с главата настрани. Матракът да е повдигнат откъм главата. .......

Обръщайте бебето през периодите му на сън през деня - и през нощта - ако се буди, от едната на другата страна. Страничното лежане е предпазна мярка против задавяне на бебето, ако повърне, но има и мнение, че натоварва тазовите кости, а и черепните кости са още много меки и е възможно да се деформират леко от едната страна, ако не се сменя позицията на бебето.

Ако матракът е повдигнат, дори и да е на гръб, бебето няма да се задави. В други държави е прието бебетата да лежат именно по гръб, но обръщат главичката им настрани.

Температурата през първите 28 дни трябва да е постоянна нощем и денем и да е около 22-23 градуса. При това бебето е облечено двуслойно от кръста надолу и трислойно от кръста нагоре. ..........

За обличането вече писах. Не знам какво точно се има предвид "двуслойно" за крачетата - чорапогащник и ританки ли? Изглежда ми прекалено навлечено. Трислойно за горната част също не съм обличала.
Нощем температурата трябва да е по-ниска: 18-20 градуса. Бебето все пак е завито, а и на по-хладно спи по-добре.

Пробвайте как ще е комфортно на вашето дете и кое ви дава увереност, че то се чувства добре.
Ами това е май, някой ако се сеща още - да допълва.

Благодаря на Ним за припомнянето на някои дребни подробности от сладките грижи за новороденото.   Hug

# 138
......МОМИЧЕТА ПОМАГАЙТЕ!!! ДАЙТЕ НЯКАКВА ИДЕЯ, ЧЕ СЪМ ЗАГУБЕНА! Така ще си отида в ритуалната с дънковия гащеризон Embarassed Проблемът е, че не искам булчинска рокля. Мисля, че няма да е много удачно за фигурата ми.
......

А туника, която подчертава бюста и раменете, и е в романтичен стил, а надолу панталон с широки в основата си крачоли?
Туниката - на цветя примерно -за по-весело настроение, а и няма да се откроява визуално коремчето или дупето (ако те притесняват килограмите), а панталоните в подобна цветова гама, но едноцветни?

Друга идея, ако имаш време да си шиеш - в интернет има много сайтове с модели за бременни:
например:
http://www.apeainthepod.com/home.asp?Media=&referer=&Ent … ahooRedirect=True
http://www.maternity-clothing-fashions.com/store/PPF/Category_ID/116/products.asp

и т.н.
Eто малко изображения от търсене в Гугле-то.

# 139
  • ville de Quebec
Хехе и аз качих корема си в албума Laughing Качих две снимки с двата ми бременни панталона, иска ми се да изкарам с тях до края, ама ще видим... Харесват ми, защото са с ниска талия и изглеждат като най-обикновени панталони, мисля да си ги нося и след като родя, живот и здраве Grinning

Мамита, а какво става с вашите кафяви линии на корема? Моята хич я няма, а с Вики по това време май ми се беше появила вече... newsm78

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 04:59 от dalala

# 140
И аз нямам кафява линия, май и преди нямах, не помня newsm78

# 141
Добро утро ранобудни мами!!!Вчера спахме до обяд , а днес бебока още в 7-15 се разрита  hahaha и аз кво да правя...станах.Пък и от 9 съм на работа.Сега вместо кафе си направих чай и половината си го разлях,даже и панталона ми е мокър-сънлива работа JoyЕто-пак ритка мушмурочката  baby_neutral ОХХХХ,днес не ми се работи..,ама трябва.
dalala   при всеки е различно с линията-и аз преди няколко свдмици питах.Имам си я де-бледокафява,много симпатична  Blush
Ох,айде лек ден на всички-тука още от сутринта вали много,незнам дали ще е цял ден така ooooh! И лека работа на всички работещи.Кто се прибера ще вдя какво сте писали,защото на работата от 5 дни нямам нет. Sad

# 142
Добро утро и от мен!  Grinning
Аз искам да ви попитам схавщат ли ви се краката? Моите се схващат след като походя малко повечко в прасците. Много е неприятно и незная какво да правя.
Усмивки и лек ден!

# 143
  • Willebroek, Belgium
добро утро и от мен Hugаз също нямам кафява линия ,но за сметка на това пък ми се окусмява корема. Crossing Arms ooooh!стана един мъхест.дали ще се оправи после newsm78
следмалко съм на лекар и ще си видя мойта бебка baby_neutralтука от два дена е много тиха,но ве4ерите си наваксва.явно ще е нощна птица като майка си hahaha
лек ден моми4ета  bouquet

# 144
  • София; Дружбето
А добро утро и от мен Hug ПОдред - схващат ми се краката, но като ходя бавно се оправят.
От няколко нощи не мога да спя и като се събудя малката се върти като пумпал. Денем сме мирни, но явно нощем си навасква Crazy Отделно и котката спи върху краката ми и не мога я събудя да се махне, че няма завъртане. Та днес с това време ще ми е смотанУ Sick
А да ви попитам забелязвам в последно време, че от глад ми става много лошо, особено сутрин - на някой случва ли му се newsm78

# 145
  • София
Free Soul, аз, когато започнах да резюмирам лекциите, изрично упоменах, че не съм лекар и че това са само съвети от училището. Всеки си преценява и сам си поема отговорността какво да прави и в какво (кого) да (не) се вслушва!
Нещата, които пишеш, са абсолютно верни и смятам - близки до нормалния разсъдък.  Peace Не съм писала подробно примерно за извеждането на бебе при дъжд, мъгла и силен вятър, защото смятам, че е логично. По въпросите с къпането, както и по всички останали - всеки може да се разтърси. Освен това на пазара има измиващи продукти за бебе, които не съдържат сапун, не изсушават кожата и съответно могат да се редуват по схемата, която описваш (това го казвам за мамите, които като мен се чудят къде е златната среда).

На самите лекции, които посещаваме, ако слушаш и пишеш внимателно, ще установиш, че различните лектори ти казват различни, дори противоречиви неща.  newsm78 Смятам, че нищо не трябва да се абсолютизира и винаги трябва да се действа след логично обмисляне на фактите и обстоятелствата (това го казвам за пореден път, за да не каже после някой - ама ти каза така, пък то стана беля!)

На всички желая хубав ден! Аз, като един себеуважаващ се водолей, мога с пълен глас да запея песничката ...I'm only happy when it rains...  Whistling Само дето не помня на кой беше! Не знам каква е тая чалната работа - много обичам навън да е мрачно и да вали, а аз у дома до прозореца да си чета или просто да съзерцавам навън!  Mr. Green

# 146
  • София; Дружбето
GARBAGE ROOLZ smile3504

# 147
Free Soul искрено ти благодаря!  bouquet
Така ме зариби, че след малко се изстрелвам да обикалям. Не може да не намеря нещо подходящо дори и в нашия задръстен град. Като съм готова ще пиша! Хайде....

# 148
  • София
... Отделно и котката спи върху краката ми и не мога я събудя да се махне, че няма завъртане...

hahaha  Crazy Позната работа. Моят Мърджо като спи е като плужек - точи се и се влачи и няма отместване от краката и от одеалото най-вече. Успокоението ми е, че много се страхува от малки деца (вече е проверено) и вероятно, живот и здраве когато беба се роди, няма да смее да припари до мен, заради онази божествена, прекрасна и неповторима миризма на бебе  Mr. Green

... за сметка на това пък ми се окусмява корема. Crossing Arms ooooh!стана един мъхест.дали ще се оправи после newsm78 ...

Моите малки русички косъмчета станаха дълги и черни косми  Sick Акушерката ми каза, че е нормално и след раждането щели да опадат. Вече не съм блондинка под прикритие  Joy

# 149
Ним, мисля, че е станало недоразумение. Не ти опонирам заради предоставената лекция. Както писах, допълвам и споделям онова, което аз съм чела/зная/разбрала. Разбира се, че всеки си преценя сам - така и писах най-накрая. Добавих онова, което смятах, че може да е интересно или от полза, дори да изглежда логично - допълва информацията, до която правиш съпричастни всички ни. И за което ти благодарих.  Simple Smile

Извинявай, ако си се почувствала засегната. Може би е от стила ми на писане - малко по-сериозно се изразявам понякога, но в никакъв случай в постинга ми няма упрек към теб.

Идеята ми бе да добавя и разнообразя, не да противореча.

Усмихнато утро ти желая, именно заради  дъжда.
 Wink

Общи условия

Активация на акаунт