Много мина, мъничко остана, ще ставам ЯНУАРСКА мама

• 17 588
  • 268
  •   1
Отговори
# 165
Хайде добър ден и от мен!   bouquet
Натъпках се с 6 филии с кашкавал и една цяла кофичка с кисело мляко на айрян  #Crazy (тук е време за закуска още) и сега съм доволно китче.  Laughing И на мен ми става ужасно лошо ако не ям, най-вече сутрин, но и през останалото време. Линия си имам, но е бледа и е само до пъпа, а нагоре е мъхче. За зодиите...ми при нас е добре да е козирог защото иначе ще сме куриоз! И аз и таткото сме стрелци, ако и малкото е стрелец ще сме картинка  Mr. Green

# 166
  • София
Хей, мили дами, ако не се появя днес повече, моля имайте ме предвид за утре!  afwitch

# 167
  • София; Дружбето
Аз съм Стрелец, татито е Водолей, като консенсус сме навити на Козирог Mr. Green Обаче както има вероятност да е Стрелче като мене яко му дупе на милото, чак аз не му завиждам Wink

# 168
  • София/Варна
И аз ще идвам утре - така ме е инструктирал татито Wink.

tsveta какъв Стрелец  #Crazy ... да няма някакъв проблем, че ще раждаш преди 21 декември?

# 169
  • София; Дружбето
KayRenn ми нали на 11.12 влизам в 9-ти месец и може вече да се ражда Mr. Green Пък е беба как беше по-малка сега се оказа, че дръпнала и си отговаря, та с тея темпове може и меченце да стане Laughing

# 170
Хайде добър ден и от мен!   bouquet
Натъпках се с 6 филии с кашкавал и една цяла кофичка с кисело мляко на айрян  #Crazy (тук е време за закуска още) и сега съм доволно китче.  Laughing И на мен ми става ужасно лошо ако не ям, най-вече сутрин, но и през останалото време. Линия си имам, но е бледа и е само до пъпа, а нагоре е мъхче.
    Е!И на мен ми се случва да се натъпкам сутрин.Но открих,че е по-добре до обяд да съм само на плодове.Много хубаво действат върху червата,особено диня на гладно!
    Лошо не ми става,като съм гладна.Но да си призная не търпя глад,като преди бременността.
    Кафява линия ми я забеляза мъжа ми,и то след като  и той погледна форума!Вика:момичета пишат,че имат такава,а ти?Дай да видя!
    Имам и мъхче.
    Да ви питам,Мамчета!Подготвяте ли си гърдите за кърменето?И по какъв начин?Говори се ,че трябвало да се подготвят предварително,да нямат след това пукнатини по зърната и други проблеми с които нещо не съм наясно.

# 171
  • София/Варна
tsveta - абе няма за къде да бърза бебка ... в мама й е топличко, храна има, няма от какво да се оплаче (освен, че може би ще й  бъде малко тясно)

ejkajujka, в училището за бременни бяха казали, че тази подготовка се правела в последния месец преди раждане, нямало смисъл по-рано.

# 172
Ние снощи бяхме на рожден ден.  party023 Рожденника навършваше 45 год. и беше поканил доста народ, беше затворил едно много баровско заведение. Беше много весело, идеше ми и аз да стана да танцувам, ама се чувствах страшно дебела на фона на всички финни дами.  261uu Имаше още една бременна жена с която доста си говорихме. blahblah Отдавна не бяхме ходили на бар и ми се излизаше, но се притеснявам да не вредя на бебо с цигарения дим. smile3546

За храненето - и аз ако не хапна нещо ми става лошо, но така си бях и преди. Организма ми е като часовник и си иска своето. Когато съм вкъщи до обяд съм предимно на плодове и на мен ми действат много добре на перисталтиката.

За линията - все още нямам, но имам окосмяване на корема, дано изчезне след раждането. А имам една червена линия между гърдите от доста време.

За гърдите - да ви кажа зърната са ми толкова чувствителни, че не мога да търпя сутиени. Чудя се дали като съм вкъщи да ги пусна свободно, но се притеснявам от увисване. А за подготовката на зърната не се препоръчва обтриване с кърпа или там каквото е, защото се получават контракции и най-вече доста загрубяват. Най-добре е да се мажат с крем 1 месец преди раждането, за да стане кожата еластична.

За контракциите искам да ви питам!!! Пиете ли нещо като усетите корема твърд без да има болка? Защото аз снощи се събудих и го усетих доста твърд и се притесних.

Утре съм на линия! Пазете ми място, може пак да закъснея, защото трафика е нещо страшно.

А сега ще ходя да оглеждам легла в един магазин, тъй като вчера минах и беше затворено, а видях че са получили нови. И после ще пазарувам провизии.  newsm71 Чао!

# 173
Здравейте момичета!
Искам да Ви попитам или да споделя нещо.
Това е втората ми бременност, но с първата не съм имала такъв проблем.Коремчето ми се стяга напоследък доста често, не е като контракции, но е доста неприятно, а всъщност не е и болезнено.Док ми каза да пия нош па при стягане, а да се обадя ако стане болезнено, но мен доста ме притеснява това положение.Някоя от Вас има ли подобен проблем или да е чувала нещо от рода.
Ще Ви бъда благодарна, ако ми отговорите!
Здравей, аз имам същия проблем, Crossing Arms
преди корема ми се стягаше само по няколко пъти на ден и лекарката която ми следи бременността ми изписа Магнерот/магнезий/ по 1 на ден,но в неделя вечерта започнаха по начесто/през около 5 мин/ и доста се уплаших. PraynigЗатова ходих до Шейново.
Жената погледна беб4ето на видеозон и след това провери дали имам разкритие,изписа ми магнерот 3 пъти по 2 хапчета за 4 дни.Каза ми ако продължава да е така в следващите дни да ида да ми пусне система , която също е с магнезий Thinking
Затова най-добре се обади на лекарката си,тя ще те посъветва Naughty
  bouquet

# 174
  • София; Дружбето
За стягането лекарката на мен ми каза, че ако се зачести е добре да се пие магнерот(мегнерич) 3 пъти по 1. Аз поне за сега изчаквам, че ми писна от хапове, но ако продължи в същие дух може и да започна скоро.
Утре съм на линия, но може и аз да закъснея, че ми се спи суртин ужасно и мисля да дръпна 30 мин Mr. Green 

# 175

За гърдите и за кърменето – няма нужда от предварителна подготовка. Нито обтриване, нито мазане с нещо.

Проблемите като рагади и болезнени зърна се получават най-вече от неопитността на майката в първите дни на кърменето. Ако детето захапва неправилно, поставя се неправилно на гърдата, то ще има и болка. Аз бях така с Мариела – не успявах да я сложа добре на едната гърда и там много ме болеше в първите седмици. После се научихме взаимно кое и как.  Wink
Много важно е да се има предварителна информационна поне подготовка какво да се очаква и как да се справяте с него.

В Първия месец на кърменето, всички се сблъскват с болезнени зърна, рагади, напрегнати и/или течащи гърди, запушени каналчета. Който има интерес, може да посети Библиотеката на Кърмаческия форум – там има ценни съвети за първите дни на кърменето и решаването на проблемите. Аз си бях разпечатала няколко статии за четиво в болницата.  Laughing

# 176
Момичета, извинявайте че ви се тикам в темата, но имам нужда от съвет, защото в събота отивам във Варна за 4Д!
Притеснявам се само дали не избързвам с този преглед и да не е напразно ходенето до там?!
Можете ли да ме посъветвате нещо?

# 177
  • София
Аз да споделя - нали все се тръшкам за корема, че уж не ми растял...  ooooh! Значи миналата седмица нямах проблем с оправянето на триъгълника. Днес едвам се видях и кво видях и кво направих така и не разбрах!  Whistling  Crazy Абе расте си, ама аз нали всеки ден го гледам, та ми се струва мъничък!  Joy

За гърдите - на училището на "9 месеца" препоръчват подготовката да започне около 36 г.с. с мазане на ареолите 2 пъти дневно. Тъй като повърхността е малка, казват, че кремчето стига практически аз цялата подготовка, кърмене, че и остава. Става дума за кремчето за гърди на Авент, но вярвам, че това важи с пълна сила и за всяко друго подобно средство.

wish, по-важно от 4Д-то е да те огледа специалист, който знае какво да гледа, пък било и н 2Д. Нещо не ми се зарежда лентичката ти и не виждам коя г.с. си, но така или иначе повечето от нас между 18 и 20 г.с. са правили фетална морфология. Тогава се вижда всичко, което на лекаря му е нужно, а ако се съмнява или пък бебето върви по-назад в развитието си в седмици, ще те посъветва кога да отидеш отново на преглед (например след месец или след два, както прецени!) 4Д-то ще ти покаже бебето така, както изглежда в момента "от вън".  Simple Smile Хубаво е наистина, но според мен е по-важно лекарят да си огледа всички органи и да види, че всичко е наред! Успех!  Peace

# 178
Аз да споделя  Значи миналата седмица нямах проблем с оправянето на триъгълника. Днес едвам се видях и кво видях и кво направих така и не разбрах!  Whistling  Crazy

hahaha hahaha hahaha Не си само ти.Аз даже трудно виждам числата на кантара-ще си забия главата в пода докато видя цифрите. Joy
 Днес купих една много сладка сапунерка за сапунчето на бебка и едих малък платнен кош за мръсните дрешки на бебочето  baby_neutral 
 Малката ритничка днес цял ден не спира   bouquet Много е пъргаво детето.

# 179
  • ville de Quebec
Ами за кажа и аз за подготовката на гърдите Grinning

Напълно съм съгласна с Free Soul.
И аз като вас, като бях бременна с Вики, все чувах, че гълдите трябва да се подготвят и да се мажат с еди какво си. И си ги подготвях последните седмици най-старателно и като родих продължих да се мажа още по-обилно, защото рагадите започнаха, първо по малко, после по много и така си се мажех аз, обаче никакъв ефект Confused Докато един ден ми писна и престанах да се мажа с каквото и да било, забравих всички мехлемчета и започнах да изпълнявам всички заръки на 100% относно това как се слага бебето на гърдата. Дотогава, ги знаех на теория нещата, ама все си мислех, че не са толкова важни и не им обръщах особено внимание на практика и слагах погрешно бебето на гърдата. Та, след като спрях кремчетата и започнах с правилното поставяне на гърдата, всичките ми болки изчезнаха буквално за 1 ден Laughing

Та, това е моят опит, вие си вадете изводите Grinning

wish, и аз мисля, че няма нужда от 4Д, пък и ти си в 17 седмица, май е раничко. Моето лично мнение е, че 3Д и 4Д са по-скоро за твоя кеф, отколкото да се върши работа с тях. Така, че ако искаш да си направиш просто кефа, давай Grinning Аз ако имах възможност, щях да го направя, ама тук незнам кое как и ...... ще си остана с 2Д, ама той си ми е достатъчен Laughing

wish

Последна редакция: ср, 20 сеп 2006, 21:36 от dalala

Общи условия

Активация на акаунт