Много мина, мъничко остана, ще ставам ЯНУАРСКА мама

• 17 614
  • 268
  •   2
Отговори
# 105
Добро утро (или май стана вече ден).
А гърдите вече ми тежат и се изнервям-станаха ми 117 см. bombsДали ще растат още,а? newsm78 На вас пораснаха ли ви много?На мен с 20 см.Незнам фолк певиците кво се натискат толкова за  голям бюст.
 Какво мислите за бременната жена  preggo в Биг Брадър?Вие бихте ли отишли там?Аз НЕ.
  Супер!Да имаш такъв бюст!И на мен ми пораснаха гърдите,за съжаление не толкова големи!И това,да ви се призная,е единственото нещо,което бих запазила от фигурата си след бременността!Обаче,доколкото знам,точно гърдите след бременност и кърмене се развалят най-много.Макар че и това било индивидуално.
  Big Brother-е супер тъпо предаване,според мен!Да не ми се обидят феновете му,само!Никога не гледам тази отврат!

# 106
  • Willebroek, Belgium
mimi_81 аз никога не бих влязла бременна в такова шоу.и не удобрявам постъпката  на жената.все пак тя каза 4е ще ражда пред камерите #Crazyпредставяте ли си това ще го гледат и деца.според мен този път биг брадър прекалиха

# 107
Положението с гърдите и при мен е подобно, не знам точно колко ми е обиколката, но съм минала поне 2 размера нагоре и приличат на бомби!  #Crazy ejkajujka, хич не си ги и пожелавай големите ц**и  Grinning Не знаеш как като наедреят така гравитацията си казва думата.  Laughing
А относно бременната в Биг Брадър....не го гледам ама що пък не бе, нейна си работа, ама бремеността не е болест, не виждам защо да не си прави каквото иска.

# 108
Положението с гърдите и при мен е подобно, не знам точно колко ми е обиколката, но съм минала поне 2 размера нагоре и приличат на бомби!  #Crazy ejkajujka, хич не си ги и пожелавай големите ц**и  Grinning Не знаеш как като наедреят така гравитацията си казва думата.  Laughing
А относно бременната в Биг Брадър....не го гледам ама що пък не бе, нейна си работа, ама бремеността не е болест, не виждам защо да не си прави каквото иска.

Кви два номера  newsm78 Изобщо не си намирам сутиени.Освен някакви дето сигурно баба ми носи подобни SickМъжа ми определено много се радва Joy,но ще го видя след като родя(и дай боже да кърмя).Тогава сигурно ще заприличам на....,дойна крава Whistling.Сега корема ми е по-малък от "бомбите"-дано занапред да се промени пропорцията.

# 109

Да де ама аз и преди не ми бяха много малки, така че и аз само с 2 номера нагоре не си намирам сутиени или са от тези като на баба ми, без банели с огроооооомни чашки и дебеееели презрамки  Joy А стрии бол поради тази причина, ама с всички несгоди пак съм ужасно щастлива, че си чакам душичката, какво ли още не бих изтърпяла.  Simple Smile

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 12:48 от brumbolina

# 110

Да де ама аз и преди не ми бяха много малки, така че и аз само с 2 номера нагоре не си намирам сутиени или са от тези като на баба ми, без банели с огроооооомни чашки и дебеееели презрамки  Joy А стрии бол поради тази причина, ама с всички несгоди пак съм ужасно щастлива, че си чакам душичката, какво ли още не бих изтърпяла.  Simple Smile

И аз това исках да кажа,и преди ми бяха гоолеми,но си намирах хибави сутиени Hug.А сега като съм бременна много са грозни  сутиените Sick.Заради бебчо всичко си заслужава -определено е така baby_neutral.

# 111
  • София
Темата днес беше "Грижи за новороденото", водена от 2 акушерки от МД и преподавателки в у-ще МаМа. Аз обаче нещо се бях разсеяла и не чух нещо кой знае колко ново и непознато. Все пак резюмирам:

В болницата
Новородено е бебе в първите 28 дни от живота си. След това е кърмаче или бебе - това е важно по принцип относно използваната терминология и описания не само тук, но и по принцип в медицинска литература и статии.
Развитието на бебето при раждане се определя от два фактора:
- степен на доносеност - това е понятие за време. Бебето е доносено 3 г.с. преди термин и 1 г.с. след термин. Според една от предишните лекции обаче бебе се счита за доносено, ако е достигната 36 г.с., тоест 4 г.с. преди термин. И тук разбиранията варират!  newsm78
- степен на зрялост - определя се по белези на развитие
Абгар - това е точкова система (от 0 до 2) за определяне на 5 признака - цвят, дишане, сърдечна дейност, рефлекси, мускулен тонус. През първия час от живота на бебето се прави 4 пъти - на 1ва, 5та, 30та и 60та минута (това го помня от предишна лекция! Съответно максимумът е 10 точки. Прави се от педиатър - неонатолог)  Нормално е бебето да се роди синкаво и не е нормално да е беличко. Порозовява после.
Първите две ваксини, правени в болницата, са туберколоза (при раждането) и хепатит (преди изписване). Тук се бях разсеяла малко и не разбрах хепатит и БЦЖ едно и също ли е? Някой по-знаещ от мен да обясни моля!
Спада в теглото (дължащ се на загуба на течности) и физиологичната жълтеница са нормални и се случват с всички бебета. Стига всичко да е в нормални граници.
Бебетата се изследват кръвно за фенилкетонория и щитовидна жлеза (не разбрах какво точно на жлезата обаче!) Тъй като резултатите стават по-бавно, е нужно да си напишете координатите на листа, на който ще ви дадат за целта или ще бъде оставен в бебешкото легло. В случай на нужда, ще се свържат с вас

У дома
За кожата в първите месеци се ползва медицинска козметика, а не свинска мас! Причината е, че потните и мастните жлези не функционират и кожата не се овлажнява, нито пък има нормалните защитни функции. Това се постига чрез използване на продукти на водна основа, а не с бебешко олио! Олиото е за почистване на гениталиите и при масаж.
Новороденото не може да регулира правилно телесната си температура. Съответно трябва добре да се помисли къде ще му е креватчето. То не трябва да е на външна стена, под прозорец, между прозорец и врата! Признак на студ е, ако му е студен носът! Ръцете не са добър показател, но носът е! Тук си позволявам да добавя, че хора, които са гледали новородени кученца и котенца, могат спокойно да се доверят на наблюденията и инстинктите, придобити при това отглеждане. Признаците за претопляне, преохлаждане, дехидратация и цялостно състояние са много подобни, да не кажа същите.
Признак на претопляне са зачервените бузи и бели кръгове около очите. В летните жеги освен да съблечете бебето голо, е добре и да свалите памперса поне за малко.

Новороденото вижда контрастни ярки цветове. Те изнервят, превъзбуждат и ефектът е - ревливо бебе. За целта съобразете цветовете на чаршафите, дрехите на детето, обиколниците (отново вметка от мен, че обиколниците на запад започват да ги отричат, който го интересува може да порови за повече инфо). Играчките, закачени над леглото, също могат да го дразнят.

Грижа за пъпчето:
- преди да падне може да се къпе!!! След това се подсушава, какот следва: с памук или марля се подсушава, нанася се спирт 95% за изсушаване, поръсва се антибиотична пудра. Това се прави при всяко преобуване, независимо дали сте мили и мокрили пъпчето или не.
- след като пъпчето падне, спиртът вече може да е нормален 70% и не е нужна пудра. Операцията ес извършва 1 път дневно!

Бебето се разхожда след 10-ти ден, ако температурата навън е >5 градуса. Преди това може да се правят адаптационни излизания на балкона за 5-10 минути, като времето се увеличава постепенно, а бебето е облечено като за разходка (с всички дрехи, с които бихте го извели на разходка).

През първия месец бебето лежи настрани. След това то само ще почне да се обръща и да ляга по гръб с главата настрани. Матракът да е повдигнат откъм главата. Ръцете извън одеалото, защото иначе може да се захлупи през глава с него. Няма нужда от възглавница, тъй като гръбнакът му е прав и то няма вратна гънка като нас.

Температурата през първите 28 дни трябва да е постоянна нощем и денем и да е около 22-23 градуса. При това бебето е облечено двуслойно от кръста надолу и трислойно от кръста нагоре. При къпане температурата е 25-26 градуса, а температурата на водата е 36-37 градуса. Забежека от мен - освен с термометър, трябва да се научите да усещате водата и с лакът! Не само защото не можете или е трудно да измерите температурата на течаща вода при миене на дупе, а и защото в последствие при миене на ръце, лице и т.н. просто това умение си е задължително.

Ами това е май, някой ако се сеща още - да допълва. Моите коментари са маркирани, както винаги. В четвъртък няма да мога да присъствам, така че който ходи моля да запише най-важните моменти, темата ще е за ваксините!

======================================================================

Относно темата Биг Брадър - вчера, докато гледах представянето и влизането, имах чувството, ме гледам съвременен Гомор и Содом. Всичките, събрани заедно, имат по-малко акъл от 10 годишно дете. Изключение са може би жената на Мъро, която поне изглеждаше интелигентна, може би и богословът (имената им не знам още!) Не разбрах и дали изобщо някой от тях има висше образование (отново може би с изключение на богослова). Вероятно ще го гледам понякога, защото ми е интересно до къде ще стигнат с простотиите си, но определено очаквах нещо малко по-интелигентно. Въпреки това смятам, че репликата "Дай на хората хляб и зрелища" е измислена от неграмотен човек, който никога не е прочел 1 книга в живота си. Ама май задълбах прекалено много в тема, на която не и е тук мястото. Простете!

ПП - чакаме вести от Ивонска, тя ще се похвали за кво!  Laughing Днес ме мързи да си оправям пунктуацията, простете за грешките, но нещо нямам нерви.  Tired

Последна редакция: вт, 19 сеп 2006, 13:12 от _Ним_

# 112
  • София; Дружбето
Нимски забравих да ти кажа, че много ме кефи добавката в надписа ти:)
Аз се прибрах успешно, даже се поразходих полека. И за мое учудване  в трамвая една женица, която едва се държеше на краката си на сила ме сложи да седна, като си отстъпи мястото. Стана ми кеф признавам си Mr. Green Добре, че само три спирки по-късно трябваше да слизам, че да си седне пак Flutter

# 113
И за мое учудване  в трамвая една женица, която едва се държеше на краката си на сила ме сложи да седна, като си отстъпи мястото. Стана ми кеф признавам си Mr. Green Добре, че само три спирки по-късно трябваше да слизам, че да си седне пак Flutter
  E!Поне на някои им ли4ат коремчета така,че да им им отстъпват място в трамвая!Моя корем ми се струва толкова голям,а близките ми казват не личал много.А пък колегите,като че ли изобщо за нищо не подозират!Честно казано иска ми се ПО да ми личи корема,малко повече да се съобразяват околните със ситуацията!Иначе на толкова грубост се натъквам,УЖАС!

# 114
  • София/Варна
Здравейте, мами...
Аз нали съм една голяма бяла птица, тая сутрин забравих и апарата и почерпката, която бях подготвила.
Днес е втората годишнина от сватбата ни и ще си ви почерпя виртуално:

# 115
  • София; Дружбето
Още много години да празнувате и златна и к'вит има още после  bouquet Е сега ми се дояде зверски сладко Mr. Green
ejkajujka да ти личи бременността си е предимство, което не мога да отрека и аз напълно се възползвам от него Crazy

# 116
KayRenn Честита годишнина.Още 202 години да сте заедно в щастие и разбирателство.  bouquet

# 117
KeyRenn, честита годишнина!Да се обичате и запазите топлината и разбиране помежду си много години занапред.
Да благодаря на Ним за писанието, което на мен пак ми беше интересно. Както казва tsveta да ти личи бременността е чудесно - все ме питат как съм, яде ли ми се нещо, хората са по-дружелюбни и по-отзивчиви към бъдещи мами.Но от друга страна този корем дето си гледам на моменти ме ужасява как бързо почна до расте.Приличам на кифличка. Но като знам,че там вътре расте едно бебче мога да понеса всички несгоди на бременността.
mimi81, съчевствам ти! Наистина е ужасно гадно да не си намериш сутиен и да носиш такива дето много не ти харесват, но... При мен промяната в бюста не е чак толкова голяма. Не повече 5-6 см.

# 118
  • София
KayRenn, не прави такива почерпки да не пометне някой........ #Crazy

# 119
  • София
Аз съм щастливо надебеляла с около 16 кг, но не ми пука! Не може постоянно да се тормозим за това, момичета, знаем кое е препоръчителното, знаем, че трябва да се внимава, но да не го превръщаме на драма е моето предложение...

Аз съм била 90 кг без бременност, за 2 години свалих до 53 кг без кой-знае-к'ва диета. Нищо не ми е увиснало и си бах съвсем ОК, така че ТВЪРДЯ: няма невъзможни неща, тялото се лекува по-лесно от психиката!!!! Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт