ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 098
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
Така ми се иска да харесва бибата повече, но... Ако я засмуче при заспиване, в момента в който изпадне,очите се отварят широко. Затова май е по-побре да го приспивам без биба.
Виждам се в чудо обаче като сме на разходка и ревне. Не иска тая биба и това си е. Добре, че белият шум помага понякога. Единственото ми решение е да излизаме яко наядени с адска нужда от сън и без спиране на количката Dizzy Face
Чета, че това с яденето на юмручета е често срещано. Е, ние не изоставаме в това отношение.
Гушката е леко зачервена понякога. Почиствам с тампонче с вода или олио и мажа с крем за подсичане или лосион за тяло. Има ефект, ама що циркове изиграваме докато го накараме да погледне нагоре и да се покаже тази гушка Joy

# 391
Дупето беше яко подсечено първия месец - от мокри кърпи и смяна на марка памперс, измазах какво ли не по съвет на пед., накрая сама оправих с Бепантен

# 392
С гушката и с дупето нямаме проблеми, чистя с преварена вода след баня. Оообаче пустата биба, не я пуска, реши ли да заспива. Че и тя откри, че има ръчички. Само след нощното кърмене се разминава без биба. Най-обикновена Авент. Голямото ми дете беше с нулев интерес към залъгалки. Различни бебета. Simple Smile
Светло празници, момичета! Здраве и хармония у дома. Весело посрещане

# 393
  • Бургас
Дупе и уши засега се отървават без подсичане, но с гушката имахме сериозен проблем. Оправих с Джинджира спрей за бебета. То аз всичко по бебетата си третирам с тая Джинджира, че даже и изгарянията на таткото лекувам с нея. Бепантена също е много ефикасен, с него мажех сина ми преди да открия спрейчето.

Весело посрещане на Рождествените празници, момичета! Бъдете благословени с много здраве, светлина и спокойствие в душите и топлина и щастие в домовете Hug

# 394
EleanorRigby, при нас също имаше пауза между акането 4-5 дни.... спряхме лефакса и започна да си ака всеки ден, незнам дали е от него, но нямам друго обяснение. Ние подсичане нямаме засега, мажа със судокрем.
Със залъгалките видяхме зор, понеже не искаше изобщо (купих на авент, томитипи, нук и каквото ви дойде на ум), без резултат. Накрая имах една каучукова, подарък от Германия, тип черешка и само нея си иска.

Весели празници! Бъдете здрави и благословени!

# 395
sisi11
Георги мина през ортопеда всичко е ок, в 5-6 месец пак го иска на контрола. Хареса ми лекаря, пак при него ще го закарам.
Деси, при кой ортопед го води в Пловдив? И на нас скоро ни предстои, но още не съм запазила час

# 396
Честито Рождество Христово, момичета! Бъдете много здрави и щастливи!

Нашия хич не се кефи на бибата и даже, като се разреве се опитвам да му я дам да засуче, ама уви. Почва да я бута с езика и още по-голям рев става. Даже не иска и шише с вода да пие. Не ги харесва тия биберони. Едвам му давам малко водичка в устичката, като натискам биберона на шишето, докато се мръщи и цупи. Иначе има и доста весели моменти и се смее  доста, а когато го развеселявам и му правя смешни физиономии, се смее и със глас. Много е сладък, пълни ми сърцето.
Иначе пък се оказа голям инат. Иска все да е гушнат при мама. Явно свикна на ръце. Ама като го взема не харесва хоризонталното положение, а иска да е изправен. Даже малко като го повдигна под мишничките и така го слагам, че крачетата леко да опират в моите крака и той почва да се отблъсква с крачета и така си подскачаме ние. Ръцете си ги лапа вече от месец насам и ги свива в юмруче. Аз само като го видя и му ги бутам, та спира. За сега не е често, но го следя.
Днес много ме зарадва, защото си играхме с едни дрънкулки и аз доста често му ги подавам в ръчичките, а днес сам успя да задържи с две ръчички дрънкулката. Развълнувах се.
Имаше два пъти подсичане и го оправих със Судокрем. Под вратлето също можех, че беше червено и под мишничките. Забелязвам, че нещата се подобряват, когато след къпане ми минавам хубаво и подсушавам тези места и си завехват. Иначе го къпем всяка вечер и много му харесва и чака с нетърпение вечерния масаж и гимнастика. А докато го къпем ми минавам с водичка и съпунче при гушичката, за да е чисто от мъховете, иначе през другото време ми е доста трудно да го накарам да си вдигне главата, за да почиствам.
Иначе с ММ вече често имаме интимности от месец и нещо и въпреки, че имах няколко шева отдолу, нещата се получават добре. Болката беше отминала. И двамата много искаме второ дете и той само ме бъзика да действаме вече, ама аз искам да мине поне  годинка и малкия малко да отрасне. Но ще видим как ще се завъртят нещата. Само се чудя как ще смогна вкъщи, ако съм с две малки деца. 😃 То едното ще ревне, пък след него и другото, 😅🤣 пък ще се чудя кое да успокоявам хаха. Но пък ще е доста забавно с две. Имам доста мои приятелски семейства дето са с по две деца и се мотивирам все повече. 😊

# 397
  • София
Весели празници, мамчета!
Всички да сме здрави, щастливи, благословени и малките сладури винаги да са усмихнати и много да ни радват! Heart

При нас няма нищо ново. ММ не беше добре няколко дни, правихме си тестове за коронката, но са отрицателни. Сега сме при едните баба и дядо, другата седмица при другите. Малкия малко в повече му дойдоха емоциите и нещо му се развали нощния сън, но пак не е нещо сериозно. Доста мрънка като го оставим при бабата и дядото, кротва като го гушна и заспива почти веднага в раницата като го сложа. Доста дрешки му подариха, май няма да успее да износи всичко.

# 398
  • Пловдив
desolina79, при др Стоян Арнаудов, имай предвид, че един месец чаках за час, на 20+ ноември успях да запазя час за 23.12. Работи със здравна каса.

# 399
desolina79, при др Стоян Арнаудов, имай предвид, че един месец чаках за час, на 20+ ноември успях да запазя час за 23.12. Работи със здравна каса.
Благодаря, ще имам в предвид Simple Smile

# 400
Момичета, искам да ви питам- вашите деца въртят ли си главата наляво надясно неспокойно? Моето бебе си я върти понякога, когато се опитва да заспи, но не всеки път и не всеки ден. Четох в интернет, че може да е начална форма на рахит, но нямаме никакви други симптоми. Също така пишеше, че това р начинът да се успокоят сами и често се прави преди да заспят. Вие какво мислите по темата?

# 401
Моята Кая си я върти и като спи и докато се разбужда..... доста често. Ако детето наддава добре и приема вит. Д няма страшно. Но за успокоение, най-добре е една консултация с педиатър.

# 402
  • Пловдив
Моя определено като му се спи яростно си мести главата. Мисля, че се притесняваш излишно. На консултация педиатърката винаги проверява фонтанелата и го оглежда.

# 403
  • София
Мами, подарявам една неизползвана бибка на tommee tippee - breast like. Вървят в комплект по две и едната си я ползваме чат пат ама си предпочита бибса или реванЕто. Та тази втората на томмее само събира прах. Ако някой я иска, да ми драсне лс.

# 404
Мамита, честити празници! Да си пожелаем по-спящи и малко ревящи бебоци Grinning

Имам въпрос към онези от вас, които хранят с шише бебчетата. Моят е на 2 месеца точно. От 2 седмици яде супер разхвърляно - едно ядене яде например 30 мл, следващото - 60 мл, после 130, после пак 60. Освен това яде на 2,5-3 часа независимо колко е изял. На кутията с адаптираното мляко пише за тази възраст, че трябва да яде 5-6 пъти по около 135 мл готова храна. Това не ми е ясно как ще го постигна. Трябва да яде на минимум 4 часа или да пропуска през нощта... Как са вашите бебета?

Иначе  по темите досега, тук пишете за интимности. Кога бре мами? Grinning Бях на гинеколог, излязоха ми и резултатите. Всичко наред. Имаме зелена светлина. И от 1 седмица не мога да намеря кога да пробваме. Та се чудя кога намирате време с вашите половинки за интимности. Моят бебок от 6-7 сутринта до 10-11-12 вечерта е в ръцете ми или в слинга. През останалите 6 часа вече сме изнемощели пък и някак ми е странно в същата стая с него да интимничим и трябва да станеееем, пък да идем в другата стаяяяя и тн. Как ви се получава на вас?

Иначе моят син си върти главата като му се приспи също. Както и като го карам да яде от гърдата, а той не иска.

Общи условия

Активация на акаунт