ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 104
  • 741
  •   1
Отговори
# 375
Наша на 10 дни почня с глас да се смее - след цокане със затворени очи, вече освен така, су смее и като я закачаш. Ние сме по две деца с въжа ми, но не близки. На нашите е голяма разлика, но баткато ни е дете, което си търси деца и е много щастлив. Ако бях послушала мъжа, щяха да са с малка разлика и сега съжалявам...

# 376
Хаха Десиссслава, за плача да, даже все по-силен го докарва, напоследък вкарва такъв пищящ тон, че може да оглушея.

Ама иначе пък много ми се усмихва и ми пее, мн е смешен, и ми прави впечатление нещо ако обяснявам запленено на мъжът ми примерно и малкия започва да суфлира отстрани с някакви бебешки звуци Joy Днес си откри ръцете и само си ги опипва една друга Blush

# 377
За чувалчетата, добре е да се слагат когато са спкойни, освен ако открито не ги обожават Wink аз слагам като е полузаспал някъде. Иначе в книгите за грижи за детето пише да се повива като част от ритуала за лягане или дрямка, т.е. още като започнеш да го приспиваш. През нощта ако сменям памперса, махам, ако няма нужда, не. Така си яде.
И аз съм само дете и винаги съм страдала и ми е било самотно. Исках три деца поне и аз. Ноооо сега ми е толкова трудно и ми липсва моя си живот, че не знам хората как се навиват за повече и най-вече как гледат 2 или повече едновременно.

# 378
Моята бузанка се смее с глас вече доста време, супер сладка е 😍❤ Смее се на мен,  на баща си, на бабите и дядовците също, смее се на играчките си, на тапетите дори се смее 🤣 Все още не си спи в креватчето 😔 но снощи имах напредък - спа 3 часа в коша на количката, докато не се събуди за хранене и после си спа до мен. Но горе-долу в 23ч заспа пак и в 11 сутринта се събуди, като през нощта имаше 3-4 хранения в просъница.
Имам по-малък брат, разликата ни е 2 години. Винаги сме били много близки и винаги съм искала да имам две деца. Да сега ми се струва невъзможно, но може би след 3-4 години ще се навия 😁 Иначе и аз съм се чудила как по дяволите се справят жените с близнаци и тризнаци 🧐...На мен едно ми стопява лагерите пък представям си повече...евала на такива майки, както и на тези с каки и батковци 😚
От няколко дни бебка си откри ръцете и сега е непрестанно лигавене и пъхане на юмручета в устата. 🤪
За дамите със секцио - имахте ли болки при секс. Аз след два месеца и половина се престраших и то нищо не стана...такава болка, все едно имаше нещо, което пречи на проникването и просто не стана...извинявам се за детайлите, но ми стана странно дали е нормално така да боли, при положение, че съм раждала секцио, а не нормално 🧐
Иии последно малко да похваля майка ми. Освен, че идва често да ми помага с детето и да ни готви, миналата събота дойде и спа с бебка в стаята й, за да можем ние с мъжа ми да се наспим в спалнята 😌 Беше ми супер странно, но съм заспала като заклана в 12 до 6. Шест часа без прекъсване 🥰 после разбира се не издържах и си взех малката, но тя продължи да спи до 10 🥰

# 379
Аз пак с въпроси - вашите бебоци имат ли подсечени вратлета? С какво мажете, като за дупетата крем или хидратиращ? Аз се питам между двата, ама червеното все си седи.

И за бибата - има ли такива от вас, които не дават. Аз опитвам, но той я плюе 90% от случаите. Днес като се разтрои при докторката и тя ми се скара да съм го учела на биба, като се рязреве как иначе съм го успокоявала. Мислите ли, че е задължително да се дава биба Neutral Face

# 380
Tinyfairy, как разбрахте, че е отключил атопичен дерматит?
Имам приятелка дерматолог и й пратих снимки, макар че тя мрази по снимки- несериозно е. Но има и други фактори.
Maki_ , всичко е много индивидуално, имам приятелка, чието бебе се обринало от А-дерма, ние пък дължим обривите по цялото тяло от Мустела за атопичен дерматит, така че всичко е проба-грешка при атопията. Явно трябва да пробвам всички марки, за да видя от кое се повлиява най-добре. Засега Ксеракалм е супер, успокоява червенината, но само с него в остра фаза не е достатъчно. А то ги сърби Disappointed Relieved
Villy-D, и аз съм със секцио. Същата работа беше и при мен. Няколко пъти ще си потърпиш и после ще си ок.
Sisi11, нас бибата ни спасява от раждането досега, иначе няма успокояване. И със сигурност е по-добре от това да си яде ръцете...и като стана дума, от 2 седмици не спираме да си глозгаме юмрука. Ни биба, ни цица, нищо вече не е така вкусно ! Не знам как да го спра, събуди ли се, веднага си захапва лакомо ръката, дори след като се е наял, ако няма спасителна биба, веднага ръката. А понякога нарочно си плюе бибата, за да не му пречи да си яде ръката. Flushed

# 381
Биберон не давам, 1-2 пъти съм плобвала в началото - избутва го, а и знам, че прецаква кърменето, ако редовно се дава... За вратлето - има мн.гънки наша и си е зачервеничко, трудно достигам да чистя и с тампон за грим и преварен зехтин гледам да мина, няколко часа след това с крем против подсичане Бепантен.

# 382
Sisi, за вратлето ту крем слагам, ту линиминта. Иначе почиствам с тампонче и мицерална вода.
За биба не щеше. Но сега имаме успех с една на томи типи breast like, подобна на прословутите бибс, но поне по-евтин вариант. Като казвам успех, не е сукане с часове 😄, но като иска за приспиване да суче, но е ял, тогава върши чудесна работа. Също като залапва юмрука си, гледам да му я сложа. В повечето случаи работи. Ползва я около 5 мин, или се успокоява или заспи и плюе.
Tinyfairy, така си е с козметиката. За всеки е различно. Дано намерите работещото за вас, че много неприятно.

# 383
Моите момчета не искаха да засучат биба, може би и защото им я дадох след като се установи стабилна лактация. Още в Токуда я забелязах Хриси, че е с много силен сукателен рефлекс и помолих да ми донесат биби. Засука веднага. Честно казано ми е голям помощник биберонът. В много случаи я успокоява, а когато е яла и иска да заспи, се приспива с него.
Вратлето им е слабо място за подсичане. Те нали почти нямат такова, а и е труднодостъпно за подсушаване. Аз я мажа там с биодермата за тяло. От няколко дни й се е появило едно лишейче под брадичката - контактен дерматит е, от досега с ръба на блузката/бодитата. Него мажа с Lipikar baume на ларош.
Големият ми беше съвсем малък, когато един приятел, кожен лекар, като го видя, каза: той е атопик. Аз му отговорих, че няма атопичен дерматит, а той тогава ми обясни, че атопиците са вид хора, който се разпознават по външни белези (запомних бяла кожа, светли очи, някаква особеност под очите, но не помня каква), които са предразположени да развият атопичен дерматит, както и алергии, астма. Впоследствие на сина ми му тръгна една екзема и ми предписаха едно кремче на ларош за атопична кожа. Почти съм сигурна, че беше ларош, но пък не се казваше Lipikar, както сегашната им серия. Но с това кремче му мина трайно екзимата и не се разпространи. По-късно, след години отключи едно автоимунно заболяване, за което също няма лечение, само поддържане. Тогава отидох при д-р Стоименова (педиатър и хомеопат), която успя да му помогне. Вече повече от две години няма симптоми и дай Боже така да е. За д-р Стоименова знам, че има успех и с лечението на атопичен дерматит, така че може да си го имате като едно наум това инфо

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 13:21 от Amelin

# 384
Случайно ми попадна това за детския сън, може да е полезно:

https://parentacademy.bg/wp-content/uploads/2020/12/Narachnik_za … a_na_deteto-1.pdf

# 385
  • Пловдив
sisi11, моя в родилното се излъга с биба, след това не иска и да я погледне, че купих и друг вид Joy хич, не мисля, че е задължителна, даже по-добре да не свиква. Успокоявам го в нормална ситуация гушкайки и говорейки. Ако е преди нощен сън с храна. Умишлено давам по-малка доза от посочената на кутията, защото си знам, че преди сън си я наваксва. А и той като цяло има хранения, които приключват на 60-90мл., има и такива, които си иска още, въпреки етикета се водя единствено по него.

Вратлето с нищо по-специално не го третирам, поставила съм му герданче с кехлибар от месец половин месец някъде. Няма зачервявания и да чукна на дърво никога не се е подсичал. Не мажа превантивно с нищо. Единствено след баня слагам олио или лосион за тяло.
Георги мина през ортопеда всичко е ок, в 5-6 месец пак го иска на контрола. Хареса ми лекаря, пак при него ще го закарам.

# 386
И нашият юнак не иска биба.. вкъщи има сигурно за 100 ле биберони.. на авент, бибс, нюк и какво ли не. Пробвахме с всякакви видове, но ги плюе с налягане.. направо ги изстрелва 😅вече не настоявам. Успокоявам с цицка и гушкане, а в последно време и с пеене - или много му харесва или изпбщо не му и спира да хленчи само за да млъкна 😁

# 387
Нашия Криси иска биба на моменти, но и сме доволно си в цока без много претенции 😂 ама той никога нищо не е отказвал, мляко, вода, чай, бебе мечта 😂 в началото имаше жълтеница и ни казаха да пие вода със захар и после да намаляваме постепенно захарта, за да не откаже да пие само вода. О, аз реших да направя експеримент и изведнъж спрях да слагам захар, след като се оправи. Ами, нито веднъж не се е намръщил или отказал да пие 😂😂😂 добро правнце е , точно като мама и тати 🐽

# 388
  • София
Ние също ги мажем и двете само с олио след баня, първо беше Хип, сега - Бочко. Дупетата мажа с едно розово мазно кремче на галафарм. Подсечено дупе не сме имали, нито пък вратле.

За бибите - ползваме едни на томи типи с форма на шишетата, другите не ги искаха. И двете си лапат юмручетата. И да сменя юмрука с биба, по някое време я изпускат, и пак юмрука е в устата. Ще чакам да отмине.

# 389
Сиси се подсече на вратлето (доколкото има такова), зад ушите и на дупето едновременно. Такава борба е дори да мина гушката с линимент камо ли да намажа с крем. Притиска брадичката към гърдите и няма проникване. С дупето не знам къде сбъркахме, не сме сменяли нито памперси, нито крем, така че си го обяснявам с по-дългите паузи, които започна да прави между храненията и това, че се подведохме по тях и удължихме паузите между смяната на памперса на няколко пъти. По принцип мажем с крема против подсичане на Мустела, като се зачерви почнахме Бепантен, но след 4-5 мазания почти нямаше ефект и педи ни каза да вземем Бочко със смрадлика - еми значително по-добре е. Отделно и сварихме отвара от смрадлика да я обливаме и държим поне 10-15 мин без памперс при смяна (всеки път се опикава). Сега мажем и ушите и гушките с бочкото.
Бях решила, че няма да давам биба, но си носех в родилното за всеки случай и още на втория ден бях готова да й я дам като й видях сукателния рефлекс, а тя презрително я изплю. Оставих я докато не почна да си лапа ръцете и вече сериозно се амбицирах и накупих различни видове само и само да вземе някоя. Явно е било въпрос на време, защото всичките ги смуче вече макар и за кратко. Вчера обаче взех Bibs и сякаш наистина го задържа повече от останалите. Със сигурност не е задължително да се дава, но ми се вижда по-малкото зло спрямо смукането на палеца. Много щях да се радвам да минем без, но са ме наплашили за ръцете. Доколкото знам от консултант по кърмене е хубаво да е след 6тата седмица и кърменето вече да е добре установено.
Бебка вече два дни не е акала и се чудя дали е съвпадение, че от два дни не давам лефакс. Каква е логиката да са свързани двете обаче не разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт