ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 109
  • 741
  •   1
Отговори
# 360
  • София
Не съм искала брат/сестра, освен в случаите, когато ми е било скучно Smile.
И мъжът ми е единствено дете и бяхме решили да имаме две. За радост ни се получиха както ги искаме - момче и момиче, със 7 години разлика. Много хора ни се чудиха как сме се навили, ама ни е добре така. Баткото всичко разбира, няма ревност към девойката, въобще засега нямаме проблеми. Дано да остане така като тя проходи и почне да му пипа нещата Satisfied

# 361
Sisi, аз нощем я разопаковам всеки път и отивам в другата стая да сменям памперс и да кърмя. Нашата много ака, ама много! И не мога да мина без смяна.
Аз съм само дете и като бях малка “забранявах” на нашите да ми правят братче или сестриче. Изобщо не исках нищо да деля. Доста глупаво, но и типично детско поведение. Впоследствие може би малко съм съжалявала, но не съвсем. Никога не съм си мечтала за много деца, все съм си мислела, че искам едно...и май още го мисля. Но мъжът ми винаги е казвал, че иска три😃...и още от бременността отваря дума за второ постоянно😃

# 362
  • Бургас
Аз и брат ми сме с година и 6 месеца разлика, толкова е и разликата на моите деца ... С него израстнахме неразделни, сега на дърти години, макар да живеем в различни страни, още сме си близки и се надявам и моите дечица да изградят подобна връзка. Ако трябва да съм честна исках 3 породени деца ... обааааче бременността с бебе на ръце ми беше ужасно тежка (като лично мое усещане, не че самата бременност е имала проблеми), а с две - не мерси. Ще изчакам малката да стане на 3-4 години и тогава ще мисля за трето.
С две деца-еднорози очаквам третото да е демонче, ама каквото такова. Свекърва ми не спира да повтаря, че понеже бременността ми била спокойна, за това и децата ми са ангелчета. За първата бременност ОК, беше приятна, ама втората - не спрях да мрънкам и да се жалвам, а малката е дори по-не ревлива от брат си, който за първи път плака през нощта, когато беше на година и 2 месеца. Така че и тая теория за спокойните майки издиша ...

Въпрос към кърмачките: Има ли друго дете което да отказва винаги втората гърда ... малката качва горе долу добре (1,1кг първия месец и 800гр. втория) обаче усещам как кърмата ми намаля, а тя категорично не иска да яде от двете гърди. Суче 10тина минути от първата и като пусне повече не успявам да я накрам да засуче от втората. Цеденето не ми е опция ...

# 363
И аз да помрънкам. Както доскоро имахме невинно бебешко акне- съвсем в реда на нещата, когато Бебчо стана на два месеца отключи атопичен дерматит. Започнах да мажа Ксеракалм на Авен и доста се пооправи, но бузата му остана грапава и вече мажа и кортикостероиден крем, разбира се по препоръка на дерматолог. Сега трябва да внимавам какво ям, защото го кърмя с добавка вече хипоалергенно мляко. Статията на тази тема на Хедра в блога й е много хубава. Хем е важно да ядеш полезна храна, хем трябва да заместиш някои храни с други, защото са алергени, а не просто да изключиш цели групи- така ще се прецака кърмата. Та сега умувам с какво да заместя млечните продукти, яйцата... Аз цял живот основно ям млечни, представете си какво ми е. И на всичкото отгоре се чувствам виновна, защото е било важно през бременността да ям риба и да приемам пробиотик, а аз риба ядох три пъти, пробиотикът го спрях точно преди да забременея.. За капак се оказва, че майка с лоша храносмилателна система (като моята) често ражда и бебе с проблеми. Аз алергии към храни никога не съм имала, ама явно другите фактори тежат повече.
Чувалчетата са единствен вариант за нас, защото сме много диви и се отвиваме след пет минути, а и доста пъти го заварих да се завива през глава сам, така че не случайно говорят за риск от задушаване. Може би при новородените е по-опасно, но ако го завия с тежко одеяло,  и сега не се знае какво може да стане. Друг бонус е, че като го приспя в прегръдките си с чувалче, после по-лесно го пренасям до кошарата и остава заспал. Иначе като го сложа в студените завивки, целият труд отива на кино.

# 364
Eleanor, аз давам пробиотик и осанит (хомеопатично за изкарване на газовете), лефакс един път на ден за цвят
Solace, обикновено кърмя от едната гърда
Tiny fairy, стискам палци да го преборите Hug

# 365
Solace а ти защо искаш да яде и от другата гърда, мислиш, че не й стига ли? Показва ли признаци на глад? Бебетата започват да сучат по-ефективно, може би вече се наяжда по-бързо? Моето понякога яде пет минути, друг път 30. Не ме притеснява, кърмя на поискване, то си знае колко му се яде 😄

# 366
Tinyfairy, как разбрахте, че е отключил атопичен дерматит? На бебка й понамаля акнето, но ситните пъпчици и грапавината си ги има. А педиатърката ни препоръча Ксеракалм когато й се появиха едни жълти люспички по ушите дето така и не разбрах дали са крусти. Махнаха се след два дни мазане, но като спра пак почват, а онзи ден видях и нещо като ранички лющещи се зад ушичките.
Само Осанит още не сме купували 🙄
На консултацията с Хедра питах същото за втората гърда и тя каза да я предлагам пък ако бебче не иска, няма проблем.

# 367
Аз имам сестра с 8г по малка. Преди много се карахме, но сега сякаш порастна и и дойде акъла 😄. Ние искаме второ, даже ММ от сега ме юрка. Ще изчаме обаче поне 2 години за да тръгне малката на ясла.
От двамата аз съм по зиморничавата, ММ ходи по тениска и спи по боксерки (22-23градуса).
И аз се замислям за тези чувалчета дали да не купя. Сега я завивам с олекотена завивка, но се завива през глава и се отвива също.
 Ние и двамата сме с ковид..... добре сме, но се притеснявам за беба и кърмата ми започна да намалява.....
Купихме и за Коледа люлка- шезлонг, не сме я слагали още, но се надявам да и хареса.
От 2дни като меря температурата и с безконтактен термометър и по средата на челото отчита 36,5, а отстрани 37,2.... случвало ли ви се е?

# 368
  • Пловдив
Минахме консултацията вече е 6.750кг и 64см висок. Дадоха му втората доза ротавирусна, трябваше и ваксини да поставят, но ги отложихме, защото се чува прихъркване в носа и педиатърката каза в лаборатория да видим да няма бактерия, защото почиствам сополчета, слагам физ. р-р. и няма течащи сополчета. Утре е на ортопед.

# 369
С брат ми сме 1г 6м разлика. Близки сме си, но като дете му се качвах на главата 😄 Помня, че мрънках на нашите за сестра, но майка ми категорично бе против. Имала много тежко раждане с брат ми (дори не е за разказване), та не е знаела как е останала бременна след това. Като малка питах баща ми дали съм грешка, човека вика хмм как така грешка, просто не беше в план 😄
Ние искаме второ, но здраве да е. Пак ще трябва инвитро. Та там колкото по-рано се почне, толкова по-добре. Само като си помисля на всички инжекции, изследвания и какво ли не, но всичко си струва за тези малки съкровища!
Иначе ние сме сами с ММ. От негова страна няма кой да помага, а нашите не живеят в БГ.
Tinyfairy една приятелка е доволна от козметиката на а-дерма за атопична кожа. Още началото педиатърката ме предупреди да започна с козметика за атопична кожа и купувахме наново всичко. Също и по-рядко къпане.
Иначе, бебетата освен на дупето може да се подсекат на вратлето и зад ушичките. И аз забелязах жълта изсъхнала кожичка, но между веждите. Слагам масажно олио на Мустела (това имам при ръка) и минават вече.
Solace аз от начало предлагам една гърда на хранене. Но напоследък почнах двете, особено през ноща. Една вечер, случи се само веднъж да се събуди за папкане и на сутринта бях подгизнала.
В просъница давай й тази, която не иска. Но определено може да се наяжда от една. Напоследък предлагам по-често, че не ми харесва надаването му, може и да си втълпавам поредното нещо 🙂

# 370
Аз в началото винаги давах и двете (едната е доста по-празна и все с нея почвах), но ми прави впечатление от скоро, особено вечер само едната и заспива, а и през деня понякога се мръщи на втората. Притеснявам се така да не намалее кърмата, мъча да предлагам и двете ама...каквото такова.

Мами, чудя се тука разни бебешки новости, кога бебетата започват да се смеят с глас - на някоя от вас случвало ли се е вече, тези с по-ранните термини?

# 371
  • Пловдив
Стана на 3 месеца, не се е хилил досега с глас, както дават бебетата па филмите....но виж умее да плаче точно като тях Joy

# 372
  • София
Мойто от скоро се усмихва понякога сутрин като/ако е наспан. И съм много щастлива.
Не се бях замисляла за смях с глас изобщо. Ама сигурно тогава ще съм на 7мото небе Heart
Мойто бебе го къпем през ден или по необходимост, а понякога и през 2 дни. С крем за подсичане не го мажем от месец. Не се е подсичал, not even close. Имахме крусти ама ги убих с олио и после баня. Имаше акне ама се махна само. Сега останаха някви много досадни ситни.. не знам какво са, не са пъпки ами някакво такова.. релефче.
Като цяло съм доволна поне от това, че в това направление за сега нямаме грижи. Пу пу.

# 373
Деси, знам за няколко семейства с бебета, които са с Ковид и бебетата или са безсимптомни или въобще не са се заразили. Всичко ще е наред, но кърми, за да предаваш антитела Hug
Хриси се смее на глас, много е сладко наистина. Сега пуснах клипче, за да съм сигурна, че е точно смях. Смях, който завършва с уаууу. Но тя си е нахилена по принцип. Сега дойдоха новите й играчки, голямо разглеждане падна

# 374
Нашата бебка се смее с глас, като е на кеф и се закачаме. В началото беше много смешна, защото на физиономия се хили, но на звук - едно такова гърлено изкарва. Иначе пее с мен, когато ѝ пея, гука, абе страшна сладурана е. След два дни прави три месеца. Големият беше заплес на тая възраст.
Днес минахме консултация, 5700 е, 600 грама наддаване, което си било в норма за кърмено момиче. Ваксини след месец, че заради празниците нямаме 30 дена от предишните.
Аз имам по-голям брат и си знаех, че няма да се примиря с едно дете. ММ е сам, но и той се подхлъзна лесно. Весело е с две, като гледам други семейства. Снощи тайно наблюдавах баткото как си играе с малката. Започва да ѝ обръща внимание, явно вече не е заплаха 🤣 Е, беше разочарован, че не иска да пипа играчките, които той ѝ подава, но пък и двамата се постараха да си общуват

Общи условия

Активация на акаунт