ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 110
  • 741
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Дагни, моят батко беше сравнително кротко, спящо бебе. Еми пак го оставях на таткото и бабите, да излезна сама или с таткото. Много добре ми се отразяваше дори половин час сама пред блока. Майка ми пък ми е разказвала как след поредната безсънна нощ си взела чантата и почти стигнала до автогарата. Седнала на една пейка, поседяла и се върнала. Мисля не е нужно да казвам, че съм единствено дете Smiley Думите брат/сестра бяха забранени вкъщи.
Девойката  я обличам с боди с дълъг ръкав, тънък памучен гащеризон и тънки чорапки. Вкъщи е 21 градуса. Често е със студени ръце, но и моите са така.

# 346
  • София
Хахахха кориандър, много ме развесели Joy
И аз съм само дете, но за разлика от мои познати сами деца, аз доста съм страдала от което. Мама и тати мислиха за осиновяване аз като бях на 7-8 години, защото много плаках за сестричка или братче. И заради тези ми чувства през детството, винаги съм разсъждавала, че имам ли дете, задължително ще дерзая и за второ. Да не е самичко. Сега вече не знам за тая работа.
Мамите единствени деца, липсвало ли ви е друго дете като сте растели?

# 347
  • София
На мен ми липсваше, макар че бяхме много близки с братовчедите, един парк ни делеше, та щуреехме заедно.

Дагни, има време за второ, не го мисли сега. И аз като чакала бебе поне 5г да кажа, че се справяш супер. Аз с такова ревящо бебе щях да изперкам.

Вчера и аз избягах в градска отпуска за 2ч, много добре ми подейства. Не че нещо кой знае кво съм направила за себе си, отидох до аптеката, до автосервиза и до желазарията 😂😂 ама бях сама!

# 348
Сега ще се изоблича сама 😂 моето бебе е много кротко, но няколко пъти в седмицата го оставяме на бабите, за да излезнем да напазаруваме и да сме само двамата с мъжа ми. Даже ми алата седмица за пръв път го оставихме в майка ми да спи, защото бяхме поканени на рожден ден. И на мен ми е гузно, че го оставяме , но трябва да откликваме и на нашите нужни и желания. Пък и бабите много се радват като са с него, така че това ми отнема малко от вината 😂

# 349
Ние също доста пъти го оставяме на бабите, за да излезем или да си поканим гости сега. На мен също ми става гузно и се обвинявам, но пък на него явно му е много добре и при двете баби, все е спокоен и спи, дори преди това цял ден да ми е бил кисел 😄 Аз им обяснявам как реве, как не иска да спи... А като го заведа при тях, все едно е друго дете.

# 350
  • София
Мислех, че само моят мъж и родителите му са егати зиморничавите...Аз ходя боса в нас (плочки в кухнята и мрамор в коридора) и по къс ръкав, ММ само завива бебето (аз тичам да го отвия и сваля чорапи) и ходи по стаите да увелучава парното (аз минавам после да намалям). Днес малкият като се събуди към 7:00 станах и отворих терасата във всекидневната и оставих вратата в спалнята отворена да се освежи въздуха. Аз отвита, гушнала бебето на спалнята и ММ до нас със зимна пижама и увит до ушите. По едно време скочи и вика "къде е отворено" (след час и половина блажен сън на свеж въздух). Та хукна да затваря...
Сега за Коледата и Бъдни вечер ще сме в къщата на техните, там е едно 27-8 градуса, моя милост пак ходи боса, на техните им прилошава като ме видят. Но сме им казали там където спим да не е повече от 22-3, дано послушат, че иначе на терасата ще спя.

И на мен още ми е гузно като го оставя за малко малкия. Рядко се случва, но се хващам, че само го мисля как е и дали всичко е ок, а в същото време осъзнавам, че и аз имам нужда от почивка. Сега по празниците бабите и дядовците ще го гледат за по час-два на ден, за да може с ММ да се разходим, аз малко да поснимам навън и разтоваря. Не знам колко ще изтърпя без малкия, притеснено ще ми е, неговите родители още гледат бебето все едно е порцелан, но ще гледам да подготвям всичко преди да излезем и така. За нашите не се притеснявам, те гледат и племенницата постоянно, та имат стаж.

А да знаете как искам сега да успея ей така ноктите да си лакирам и да успея до фризьорката да отида. Направо СПА преживяване ще ми е Grinning

# 351
  • Пловдив
Дагни по нос, ръце и стъпала не се водя, гърдите топли ли са значи е ок. И киха понякога, и ежедновно почиствам сополи, не си вкарвам филм, че настива.
Маникюра и косата си оправям по нощите, когато му е по-стабилен сънят, ноктите ги правя с гел лак, че по-бързо.
Ежедневно се стремя, да го оставям при баба му, хем да глътна въздух с нищоправене, хем да не свиква само с мен, че после ще бера ядове. Като се събираме с хора, също давам да постоява в тях. На 24.12 сме на рожден ден с преспиване, по план малкия трябва да е с нас, свекървата сега предложи да го оставим при нея, не знам не съм свикнала толкова време да не е покрай мен. Свекър ми оня ден получи инфаркт, поставиха му стенд, утре ще го изписват и ще им е хубаво да са с малкия, ще го помисля имам още малко време.

# 352
# 353
Ноктите са ми изрязани до дъно, без лак...за първи път от много години съм без маникюр. Мечтая си за градска отпуска, не повече от два часа, но да са си за мен. Преди поне карах децата на училище, сега и това не правя. Майка ми надзирава ученето на малкия ми син и племенника ми, та не върви да и тропосам и бебе, както си позволявах преди за по половин- един час, защото дистанционното им обучение е при нея. Иначе принцеската ми е лесна за гледане. Поспалива е, но когато е будна си иска занимавка. Не може да се самозанимава за дълго. Вчера например, за да направя едни ореховки, я сложих в люлката до мен и й разказвах през цялото време какво правя Simple Smile
Държа климатиците на 22. Вкъщи сме наопаки - аз обичам да ми е топло, а останалите само мрънкат и ходят по тениски, та 22 е компромисният вариант. Бебка в момента е по боди с дълъг ръкав и ританки, но като спи и мятам нещо отгоре. Георги ме разби направо Heart и аз съм имала случаи, в които се успокоява, като махна нещо или я разкопчая
Дагни, нашите са се решили на второ дете заради мен - много съм искала. Обаче на моя приятелка дъщеря й беше против да има второ бебе и това ги отказа. Разни случаи. Сестра ми, която както знаеш имаше много ревливо първо бебе, не си помисляше за второ. Само че нейното второ е в онези едно на един милион, които контрацептивните препарати посочват като "процент отклонение"...той пък се случи много спокойно дете Simple Smile

# 354
Нашат беба е кротка, но пак я оставяме от време на време, когато има баба на гости  (живеем в различни градове). Даже бяхме на Спа уикенд с ММ, а бебето при майка ми. Вярно, мислехме я през цялото време и само си повтаряхме, че след зимата ще я водим навсякъде с нас без изключения. Но малко усамотение и сън са лечебни направо.
Наскоро четох статия, която гласеше, че за здраво семейство, най- важно е психичното благополучие на майката. И силно вярвам в това.
Аз и първият ми брат имаме малка разлика, няма и две години, израснахме заедно, но той вече не е сред нас. След тази загуба нашите решиха да имат още деца и сега имам сестра и брат, 10 и 13 години ни е разликата. Те са много близки, а аз ги приемам като мои деца, много ги обичам. Дано се реша за второ поне след няколко години.

# 355
Моят мъж е единствено дете и е решил, че ние ще имаме поне две деца. То и аз нямах против. Обаче раждането ми беше ужасно тежко, възстановяването също, грижите за бебето и неспането са пак само на мен... Ами не знам дали някога ще се навия за второ.

# 356
Да се оправят татковците бързо и безболезнено от гнусния ковид, а вас и бебоците дано да ви подмине!

Амелин, все се чудех в какъв часови диапазон се води ‘нощ’ при бебетата.  Мрънках, че искам по-дълга нощна пауза, а сега като започна да прави такава и се притеснявам яде ли достатъчно и ще ми намалее ли кърмата. Изведнъж и бибата като започна да взима взеха чести да стават тия паузи. И аз явно не знам какво искам... Ти даваш ли друго освен пробиотик, за да облекчиш дискомфорта в корема или не виждаш смисъл? На мен след поредната ‘криза’ ми писна да я тъпча със съмнителни илачи и вчера давах само пробиотика - еми нищо не се промени, освен че се оака до уши два пъти за час. Даже май по-леко беше. Може би капките са я ‘запичали’.
Няколко пъти се чудех дали има нещо в храненето ми, което й причинява газовете, но ми е трудно да намеря връзка. Спрях ядките за няколко дни, но нямаше разлика. Може и аз да пробвам да изключа овесените ядки, защото наистина това закусвам всеки ден...но те са си константа, а проблемите с коремчето не са.

Вчера оставих Сиси на активната гимнастика и се обърнах за две секунди да кажа на мъжа ми да я наблюдава докато е по корем, че трябва да извадя мусаката и той ми казва “Тя не е по корем”. Та това ни е последното постижение в развитието, не виждам никакви мераци да посяга към играчки. Иначе се събужда сутрин с разтапяща усмивка, само това успява да ме вдигне след поредния разпокъсан сън.

Вкъщи държим 21-22 градуса и бебката през деня е по боди с дълъг ръкав и ританки, с нощем е с пижамка върху бодито. След баня и при масаж затоплям с 1-2 градуса за малко. Не се впечатлявам от ръце и крака осввн ако не са ледено студени, но проверявам ушите и вратлето. Аз обаче от хормони ли не знам, но се прибрах много зиморничава от болницата и нощем се омотавам в плюшен халат и одеяло докато мъжът ми е по тениска и чаршаф. Та гледам да не използвам себе си като критерий за малката.

Аз пък все си мечтаех да съм единствено дете. С брат ми имаме една година разлика и щяхме да се избием, и до ден днешен не сме много близки. Мисълта за малка разлика ме ужасява ама не съм и първа младост, че да мога да си позволя голяма. Да оцелеем до първата годинка да видим дали въобще ни харесва цялата тая работа 🙃

# 357
  • София
Ние искаме и второ, ако имаме възможност може и трето. Нооо малко да порасне дребния, да поработя и тогава чак.
Аз имам брат, ММ е само дете, но защото техните не са имали възможност да гледат две.
Неспането, тежкото раждане не могат да ме откажат засега.

# 358
  • Пловдив
Имам две сестри, разликата с първата ни е 17 години, с втората беше 14 /не е между нас вече/. Аз съм случайност, майка си е мислила, че навлиза в менопауза, родила ме е естествено на 39 години.
Мъж ми е едно дете, не иска друго.
Аз си мисля за второ, но поне след 5 години.
И въпреки, че се оплаках от раждането си с кеф пак бих родила естествено. Дано, се случи. Не съм сигурна дали момченце или момиченце ми се иска.

Последна редакция: вт, 22 дек 2020, 17:41 от Десиссслава

# 359
Имам сестра с разлика 2.5 години и винаги съм си мислела как искам две деца, сега е под въпрос. Вярвам, че ще мине това настроение де, но има време.

Момичетата дето ползват тези swaddle me пелени и кърмят, в кой момент ги слагате вечер и махате ли за нощните кърмения?

Общи условия

Активация на акаунт