ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 058
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Добро утро, на някоя от вас случвало ли се е да пипне бебето си и то да е цялото студено? Сутринта станах и случайно го пипнах и беше леден и го завих с допълнително одеалце и не обърнах особено внимание. След час пак го проверих пак беше студен и бръкнах в пазвичката почти до коремчето и отзад врътлето и там по същия начин. Това не ми се струва много нормално и го взех в леглото и чак след горе долу час взе постепенно да се затопля. Градусите в стаята не са променени и облеклото му също. Ако някой е имал подобен случай или познава някой който да е имал моля ми споделете, че не ми се звъни за всяко нещо на педиатъра.

# 661
Габи, не ми се е случвало, бих звъннала.

# 662
Габи, и аз бих звъннала точно за това. Не ми се е случвало, не съм и попадала на информация.

# 663
  • Пловдив
Гърдите студени ли са не е ок /в смисъл на детето наистина му е студено/. Наистина се чуй с педиатър.

# 664
Здравейте сутринта имахме малко ситни пъпки на дупето , от памперса ли е , през нощта не сменяме памперса.  Мазах със судокрем и след час вече нямаше нищо.. акото ни е малко зелено на какво може да се дължи ? Някой дали е запознат с нещо

# 665
Здравейте мами, днес бяхме на преглед бебка е нспокойна .. попринцип не е ревящо бебе.. педито каза че или са колики или пък са усъмни нещо ухото да не я боли.. утре сме на преглед за ухото.. имаме и разстройство... изписа ни едно прахче ако продължава разстройството.. сега я следим , добре е че няма температура и не повръща.. нямаме все още ваксини което ме притеснява, въпреки че педито каза че има още време. Миналия месец не ни ги биха заради балтерията в носа, а сега заради тези неразположения.. дано отминат скоро
Леле миличката и тя! Как сме я подкарали пък ние. В момента сме в педиатричното на Пирогов. Ще се наложи да поостанем до сряда евентуално! Дано малкия се оправи до тогава и да си ходим вкъщи, че и ние го закъсахме нещо! 😥

# 666
  • София
Какво има, Моника? Бактерия в носа ли Confused

# 667
Ох, Дагни не е бактерия в носа, а е балтерия в пикочните пътища.
На 14.01 сутринта бяхме на първа ваксинка и през деня намаше никакви проблеми, обаче на следващата сутрин към 10ч. висока температура над 38 градуса. Дадох панадол и сменях кул пач на 4часа по препоръка на педито. Свалих я. После цял ден детето спеше и за малко се будеше. Беше много отпаднал. Вечерта към 20-21ч. пак ми вдигна много висока и дадох панадол и мокри чорапки с малко ощет. Спадна малко, обаче пак се повиши към 1:30 и тогава отидохме към спешното. Пращаха ни по кабинети- рентгени, ехографи коремни и т.н. Казаха, че не е от ваксината, понеже аз си мислех, че е от нея нещо. И ни взеха накрая кръвни. От тях излезе, че е бактериална и има възпаление на пикочни пътища, като малко е засегнат и единия бъбрек ( реагирал е, така казаха). Назначиха ни антибиотик, но днес е сменен с друг, понеже пай взеха кръв и не е повлиял. Сега този явно е по-силен и дано да му помогне и да изчистим тая гад! Иначе сме на приливи и отливи с темпвратурата денонощно. Дават му парацетамол или ибупрофен венозно или през устичката.
Мъчно ми е много понеже се опитвах със забелването и ми е виновно, че нещо не съм го направила както трябва и от там да се е замърсило нещо под кожичката. Сега вече знам, че трябва с водичка добре да го минавам под кожичката на пишлето. Иначе е още в началото на забелването, даже не сме стигнали до главичката. На теория ми е обяснявано как, но не ми е показвала педиатърката. На следващото ходене, ще я карам да го гледа обстойно там. И след като мийем терапията и ни изпишат, ще се налага всяка седмица да пускаме урина за проверка на левкоцити и още нещо. Това в рамките на месец, а след това на всеки 2 седмици.
Милия много го боцкаха и много трудно му взимат кръв, понеже не иска да се изтече кръвта. Днес на три места го боцкаха докато едвам потече малко. 😭 И като чуя , че ще му взимат кръв и ми настръхват вече косите, защото се дави от рев и почервенява. 😭
Дано скоро всичко се оправи!!!

# 668
Дано бебчетата на всички ви се оправят по-бързо ! Ама съвсем ще ме откажете от забелването...
Иначе моята приятелка ми каза, че това е мнение от уролози- че трябва да се забелва и че иначе може да залепне и след години да трябва да го обрязват, иначе сексът ще му е болезнен. А колкото по-напред във времето се случи, толкова по-голяма е травмата. Бебето пищи, боли го, кръв тече... От друга страна, има шанс и да се забели самичък, мен ме е страх да не объркам нещо... Голяма дилема Persevere

# 669
Моничка, виртуална прегръдка Hug бързо да си тръгвате от Пирогов
Габи, сутрин преди събуждане по правило детето е с най-ниската Т. Питах педиатър за това, смята, че не е проблем
Мисля, че влагаме различен смисъл в понятието "забелване". Мнението на уролози и хирурзи е да се дърпа кожичката докъдето стигне сама, без напъване, сила, разкървавяване, и да се почиства. В един момент се забелва, няма къде да ходи, трябва постоянство и търпение. Може да стане на 6 месеца, на пет години, дори в пубертета. Моите вече сами се къпеха, като се забелиха, не изглеждаха хич травмирани Simple Smile Всякакво разкъсване е противопоказно, води до инфекции, вторични сраствания. Патологичната Фичоза вече може да травмира. Аз съм се водила по мнението на проф. Бранков. Това, което пиша го има в негови статии
Вчера сложихме втората ваксина, голям рев беше. После обаче се успокои и през нощта спа спокойно

# 670
Аз също се до питах до педиатъра и ми каза че не е нещо притеснително. Просто да съм му слагала по дебела завивка. Макар че сме с парно и поддържаме 21-22 градуса постоянна температура и е облечен по боди дълъг ръкав и зимно чувалче и за всеки случай едно леко памучно одеалце. Съмнявам се да му е хладно, то ние спим по една съвсем тънка завивка с моя мъж. За първи път ми се случва това, ще го наблюдавам и ще видим какво ще стане. А доколкото за забелването ние вече от една седмица го правим в коритото по време на къпане. Докторката ми показа как и даже му се показа главичката. Аз се опитах да я забеля но не можах и показах принципа на моя мъж и той го хвана и стана номера(нали все пак е мъж хаха). След като се покаже леко главичката не се натиска а само се полива с чиста водичка. Успех на който се е престрашил, не е нещо кой знае какво, но според мен е задължително да се прави вече. Всеки си знае.
Amelin благодаря ти че си се заинтересувала от нашия проблем.❤️

# 671
Амелин, благодаря за подкрепата! Едно гуш и от нас и дано вече се подобрят нещата!

# 672
Ох, Дагни не е бактерия в носа, а е балтерия в пикочните пътища.
На 14.01 сутринта бяхме на първа ваксинка и през деня намаше никакви проблеми, обаче на следващата сутрин към 10ч. висока температура над 38 градуса. Дадох панадол и сменях кул пач на 4часа по препоръка на педито. Свалих я. После цял ден детето спеше и за малко се будеше. Беше много отпаднал. Вечерта към 20-21ч. пак ми вдигна много висока и дадох панадол и мокри чорапки с малко ощет. Спадна малко, обаче пак се повиши към 1:30 и тогава отидохме към спешното. Пращаха ни по кабинети- рентгени, ехографи коремни и т.н. Казаха, че не е от ваксината, понеже аз си мислех, че е от нея нещо. И ни взеха накрая кръвни. От тях излезе, че е бактериална и има възпаление на пикочни пътища, като малко е засегнат и единия бъбрек ( реагирал е, така казаха). Назначиха ни антибиотик, но днес е сменен с друг, понеже пай взеха кръв и не е повлиял. Сега този явно е по-силен и дано да му помогне и да изчистим тая гад! Иначе сме на приливи и отливи с темпвратурата денонощно. Дават му парацетамол или ибупрофен венозно или през устичката.
Мъчно ми е много понеже се опитвах със забелването и ми е виновно, че нещо не съм го направила както трябва и от там да се е замърсило нещо под кожичката. Сега вече знам, че трябва с водичка добре да го минавам под кожичката на пишлето. Иначе е още в началото на забелването, даже не сме стигнали до главичката. На теория ми е обяснявано как, но не ми е показвала педиатърката. На следващото ходене, ще я карам да го гледа обстойно там. И след като мийем терапията и ни изпишат, ще се налага всяка седмица да пускаме урина за проверка на левкоцити и още нещо. Това в рамките на месец, а след това на всеки 2 седмици.
Милия много го боцкаха и много трудно му взимат кръв, понеже не иска да се изтече кръвта. Днес на три места го боцкаха докато едвам потече малко. 😭 И като чуя , че ще му взимат кръв и ми настръхват вече косите, защото се дави от рев и почервенява. 😭
Дано скоро всичко се оправи!!!

Ох, стискам палци бързо да се оправяте! Виртуални прегръдки Simple Smile
И на мен ми е голям дерт това забелване на пишлето. Другата седмица сме на консултация и ще помоля да ми покажат, за да не направя някоя беля.
При мен продължават драмите с кърменето, но се правя на маймуна и успявам да го излъжа да засуче. Иначе се дърпа и не иска, и не иска диваненцето

# 673
Моника искрено съжалявам за ужаса, който преживяваш!Аз съм била в болница с 3 годишно и е ад и ти се къса сърцето,а не ми се мисли с бебче! Дано да минава бързо, и не се обвинявай,станалото станало! Сега само трябва хубаво и често да го миеш, веднъж като започнеш вече мястото се замърсява и трябва редовно да се почиства!

# 674
Ох, Moni4ka, представям си какъв ужас ти е! 😔 В родилното на Сиси цялата ръчичка беше на точки от бодене когато трябваше да й включат антибиотик. И тъпата неонатоложка си нямаше друга работа да ми обяснява “Не можете да си представите какъв ужас беше да намерим къде да сложим абокат, добре че не бяхте там...”
А пък на последната консултация трябваше да й вземат кръв от пръстчето, за да проверят хемоглобина...колко време цедиха капка по капка докато бебка се късаше от рев. Отвратителни моменти, които и в мен оставят много тегаво чувство за вина.

Общи условия

Активация на акаунт