ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 007
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Моничка, ужасно изпитание, дано сте си вкъщи скоро!
Пинки, да не са от претопляне, пъпчиците? На бебка акото става зелено при претопляне.
Габи, свърза ли се с педиатър, как е положението?
И Вики, с бъбреците какво става?
Чакам добри новини от всички! 🎀

# 676
Стискам палци бързо и леко да се оправите, Moni4ka! Вече само и единствено хубави и усмихнати моменти да имате и забравите бързо настоящите болка, страх и притеснение! Heart

# 677
Какво има, Моника? Бактерия в носа ли Confused
Ох, Дагни не е бактерия в носа, а е балтерия в пикочните пътища.
На 14.01 сутринта бяхме на първа ваксинка и през деня намаше никакви проблеми, обаче на следващата сутрин към 10ч. висока температура над 38 градуса. Дадох панадол и сменях кул пач на 4часа по препоръка на педито. Свалих я. После цял ден детето спеше и за малко се будеше. Беше много отпаднал. Вечерта към 20-21ч. пак ми вдигна много висока и дадох панадол и мокри чорапки с малко ощет. Спадна малко, обаче пак се повиши към 1:30 и тогава отидохме към спешното. Пращаха ни по кабинети- рентгени, ехографи коремни и т.н. Казаха, че не е от ваксината, понеже аз си мислех, че е от нея нещо. И ни взеха накрая кръвни. От тях излезе, че е бактериална и има възпаление на пикочни пътища, като малко е засегнат и единия бъбрек ( реагирал е, така казаха). Назначиха ни антибиотик, но днес е сменен с друг, понеже пай взеха кръв и не е повлиял. Сега този явно е по-силен и дано да му помогне и да изчистим тая гад! Иначе сме на приливи и отливи с темпвратурата денонощно. Дават му парацетамол или ибупрофен венозно или през устичката.
Мъчно ми е много понеже се опитвах със забелването и ми е виновно, че нещо не съм го направила както трябва и от там да се е замърсило нещо под кожичката. Сега вече знам, че трябва с водичка добре да го минавам под кожичката на пишлето. Иначе е още в началото на забелването, даже не сме стигнали до главичката. На теория ми е обяснявано как, но не ми е показвала педиатърката. На следващото ходене, ще я карам да го гледа обстойно там. И след като мийем терапията и ни изпишат, ще се налага всяка седмица да пускаме урина за проверка на левкоцити и още нещо. Това в рамките на месец, а след това на всеки 2 седмици.
Милия много го боцкаха и много трудно му взимат кръв, понеже не иска да се изтече кръвта. Днес на три места го боцкаха докато едвам потече малко. 😭 И като чуя , че ще му взимат кръв и ми настръхват вече косите, защото се дави от рев и почервенява. 😭
Дано скоро всичко се оправи!!!

Бързо оздравяване мила😔 дано се оправите и по скоро да си се приберете у дома!

# 678
Аз след като почетох по темата реших да не забелваме пишлето и да го оставим по естествен начин. За тези, които вече са го направили и е минало леко - супер! Решена работа и без проблеми:))

И моята коса пада и се ръси навсякъде. А представям си след 4-я месец какво ще стааа.

Някъде назад в темите някой пита за ерго раници. Имам две такива. Имам и слингове. В периода, в който малкият искаше само на ръце, се видях в чудо и след консултация по бебеносене, успях да се осмеля да го нося във всички носилки и ми спаси живота направо Simple Smile) сега вече ползвам раниците за разходки, тъй като около нас всичко е в кал, а и не много приятно за колички.

И аз бих се радвала на друшки мами наблизо, че още не ходя с колата надалеч и обикалям като лудите между блоковете Simple Smile
В Младост 1 съм аз.

За нослето, педиатърът ни каза, че щом не е запушен, не тече и бебето е толкова малко (2,5 м) то е нормално и няма нужда от изследвания в момента. Та ще видим, надявам се да е прав.

Иначе не знам какво става с моето бебе напоследък. От 3-4 дни се повтаря един сценарий. Хапва си (по-малко от обичайното), после стои спокоен и усмихнат 30-40 минути и изведнъж започва да плаче истерично. Не силно и крещящо, ами такова все едно цвили:) и не може хули да го успокои. Установих, че иска да спи, макар че не е минало много време след като се е събудил - по-малко от стандартното досега и за възрастта му. Последните 2 дни вече и със събуждането плаче, дори да е спал много. През нощта всичко е нормално. Яде повече и няма рев.
В 10-11 седмица е. На някой да се е случвало? Чудя се дали не е някой извънреден скок в растежа или нещо такова..

Поздрави на всички!
При нас е така Ема е в 11седмица. Чудя се защо е така..

При нас започна малко преди 11-а. Вече 4-5 дни е така. Иначе точно сега според този ап wonder weeks е най-големия скок развитието на бебето изобщо. И затова се усещало и от нас повече Simple Smile та дано нашите бебчета затова да са станали такива тези дни

# 679
От днес сме с подсечено дупе. Ползваме памперс pampers premium care , мажем дупето всеки път със судокрем. Не използвам мокри кърпи , само навън като сме и тогава ползваме water wipes, иначе ползвам топла вода с бебешки тампони, не преварявам направо ползваме бебешка на бебелан.  Мисля че е от памперсите , явно вече сме за смяна. Вие какви използвате? Може ли мнение, от кои памперси сте доволни?

# 680
Благодаря, момичета за подкрепата. За сега овладяхме температурата и днес е доста по-добре. Жизнен е и ми се усмихва на моменти. Иначе сега се борим с изчистването на бактерията. Стискам палци и на мамите с проблеми скоро да си ги решат и всички бебоци да са добре, душичките.

# 681
Моника, дано бързо да се оправи бебчето и да ви изпишат. Много мъчно ми стана като разказа как го мъчат с иглите Sad Стискам палци да сте добре и скоро вкъщи! Simple Smile

Аз ползвам също Памперс Премиум Кеър и съм много доволна. Не е имало проблем досега, а малката доста често ака. Така че се случва и да постоява така, ако се е изакала докато спи. Мажем с Б-пантен(за през деня) и крема за подсичане на Биодерма ( него слагам за през нощта).

Моята мъка е, че бебка наддава много бавно. С по около 400 грама всеки месец. Вече е почти на три месеца, роди се голяма, но вече връстниците й я изпреварват доста с теглото. Изцяло на кърма сме. На прегледа при педи преди месец ни казаха, че ако продължава така ще минем на смесено хранене. След няколко дни пак сме на преглед за втората ваксинация и ще видим какво ще реши педиатъра.

# 682
И ние ползваме премиум кеър на памперс. Не сме имали проблеми, още от голямото дете. Впрочем, баткото беше почти 8 кг на 4 месеца и му миех дупето на всеки памперс. Бях останала без ръце. Може би от страх да не пострадам пак, я карам мързеливата с кърпички, ако не е цапано. Не се гордея с това, просто вариантът да съм с отекли ръце не ме устройва. Слагам судокрем 1-2 пъти дневно. На голямото дете му загрубя кожата в гънките от судокрем и сега гледам да не прекалявам. Взех от аптека забъркано по рецепта кремче срещу подсичане, по-мазно е и ги редувам.
whiteruby, тези притеснения споделила ли си с консултант? Аз получавам доста добри съвети от консултантката и съм в постоянни схеми и реорганизации на кърменето. Сега тръпна да видя последната реорганизация дали е довела до по-добри резултати, че последния месец твърде рязко намали темпа на наддаване.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 11:25 от spooky

# 683
  • Пловдив
Мони, скоро да сте вкъщи. Хубавото е, че децата на такава възраст не запомнят какво са прежевяли.

Детето е с Пуфис най-дълго време. Мия го на всяка смяна на памперса, изключение е когато сме по улиците тогава ползвам кърпички. Не мажа с нищо, един път се беше зачервил, мазах със судокрем.

На консултацията и аз ще наблегна на педиатърката за забелването. Иначе го правя точно така: опитвам се с придърпване надолу, да се подаде главичка...но към момента никлшо не се подава.

Да попитам дамите, които вече имат цикъл...ползвате ли тампони. Не понасям превръзки направо ми е кошмар да съм през деня с тях. Втори цикъл ми е това, мисля от другия месец да се върна към добрите стари тампони. АГ нищо не е отбелязала, само за периода на лохиите беше казала, че е хубаво да са превръзки за да се наблюдава цвят, количество и за да не се получи инфекция от тампона.

# 684

Pinky35, ние се оправихме с крем Бепантен (има розово на кутията, синя), оттогава все с него, не сме имали проблем.

# 685
Моничка, ужасно изпитание, дано сте си вкъщи скоро!
Пинки, да не са от претопляне, пъпчиците? На бебка акото става зелено при претопляне.
Габи, свърза ли се с педиатър, как е положението?
И Вики, с бъбреците какво става?
Чакам добри новини от всички! 🎀
Да свързах се с педиатър и ми каза че му било студено. По принцип спим на 21 градуса и той е с боди дълъг ръкав голи крачета в зимно чувалче и за всеки случай слагам памучно одеалце от кръстче то надолу. Даже ми се струва навлечен и малко несириозно да му е студено чак толкова. Сега засилих парното на 24 градуса та да видим тази вечер как ще е.

# 686
  • София
За 21 градуса трябва да е с боди и гащеризон под чувалчето. Ето схема:

Бебетата нямат добра терморегулация като нас. Краченцата ако са студени, трябва да облечеш нещо. Поне чорапки.

Последна редакция: пн, 18 яну 2021, 01:27 от delisardeli

# 687
Ох ние приключваме 12та седмица и искрено се моля последните десетина дена да са били резултат от този прословут скок в растежа и вече да остане зад гърба ни.

Pinky, ние също сме на памперс премиум кеър, но когато бебка се подсече преди месец не го отдадох на памперсите. Честно казано така и не разбрах причината - ние също мием и мажем с мустела, само нощем почиствам с линимент да не я разсънвам допълнително. От една страна бяхме направили няколко по-дълги паузи между смените, но от друга съвпадна с някаква промяна в изхождането и може това да е раздразнило кожата. Оправихме се с Бочко със смрадлика по съвет на педиатъра и си продължихме с него. Не сме сменяли памперсите, а нощем започнах да се престрашавам пак да правя по-дълги паузи и не сме имали повече проблеми 🤷🏻♀

Gabi, и ние нощем поддържаме 20-21 градуса, защото такива са препоръките за оптимален сън. Бебка спи с боди с дълъг ръкав, пижама, хавлиени чорапи и спален чувал 1.5 тога (пролетно-есенен се води) пак според таблиците като тази по-горе. Еми аз имам чувството, че ще умра от бяла смърт в съня си, а като я взема нея вратлето и бузките й са студени. Не е ок според мен, така че оставям препоръките и ще се водя по мойто си дете, защото няма как всички да са еднакви.

# 688
Spooky, не съм се консултирала със специалист по кърмене, но записвам всичко в програма ( брой хранения, сън, памперси). Храня я на поискване (6-7-8 пъти дневно). Не спазвам регулация с часове. Преди я мерехме постоянно преди и след всяко хранене, даже преди и след всяка гърда. И според измерванията още от съвсем малко бебе се случваше на хранене да изпива 120мл, друг път пък по 50-60-70, или 90. И така в един момент спряхме да мерим, понеже ни внасяше много стрес това. Според педиатъра щом пълни памперсите значи й стига кърмата. Тя до скоро акаше на всяко хранене, понякога и преди и след. Но заради малкото наддаване може и да минем на смесено. Явно много бързо преработва храната.

# 689
За 21 градуса трябва да е с боди и гащеризон под чувалчето. Ето схема:

Бебетата нямат добра терморегулация като нас. Краченцата ако са студени, трябва да облечеш нещо. Поне чорапки.
Има чорапчета. Тази вечер беше 25 градуса и лицето му пак беше доста студено, но поне тялото му топличко. Много е висока тази температура и ми се запуши веднага носа. Утре ще пробвам пак на 21 градус само че ще добавя и ританки. Благодаря за схемата , ще е от полза за мен и най вероятно и за други мами.

Общи условия

Активация на акаунт