ОКТОМВРИйчета 2020

• 21 986
  • 741
  •   1
Отговори
# 75
Моника се роди с доста коса и до момента няма плешиви петна, дори доста и е пораснала отзад и като слагам лигавник ме е страх, че я скубя. Очите май ще са тъмно зелени, но още има сиви отенъци.
Явно плюнченето и смученето на ръцете е при всички, дори си плюе залъгалката за да смуче ръката, добре че не я оцелява всеки път. Не и позволявам, четох, че може да доведе до изкривяване на костите при силно и често засмукване.

# 76
Нашите очи си стоят кафеви от ден 1 ,но и други не съм очаквала да бъдат. Косичката му почна да пада предимно отстрани от 2-3 седмици и вече е като плешив чичко, остава само мъхче. Не знам кога ще почне да расте. По разкази на моята майка,моята е почнала да расте на 1г. Плюнченето започна от няколко дни и започна все да се плези,все едно се мъчи да избута плюнката. А кучето ми все се мъчи да го докопа и да му оближе лицето. Все сме нащрек, но единия път успя да му достигне нослето, добре че нямаше никаква реакция. Все гледам дали ще се зачерви или нещо друго защото баща му е алергичен към кучето и се моля да не я е предал и на сина си. Също така кучето редовно носи някоя играчка да я сподели с бебчо и да си играят.Усещам,че след време ще пада голяма игра.
Моят син рядко спи през деня, най-много два три часа за интервала от 9 до 21, освен ако не е в количката навън. Там може да спи 4 часа без да мръдне. И вкъщи все търси внимание,бързо му омръзва всичко и все иска да го развеждам из апартамента. А бях се зарекла,че няма да го взимам все на ръце, но той иначе не спира да реве, а аз повече от 5 Мин не мога да издържа да плаче.
Вие носите ли често мъниците на ръце и как ги разнообразявате освен песнички,люлки и разходки?

# 77
Моето дете е на 42 дни и не може да стои буден просто така, да си гледка, о обикновено ако не придремва, мрънка или плаче. Ако не го взема, плачът преминава в истерия. Днес издържах едно известна време, но накрая пак го взех на ръце и веднага се успокои. Обичам да го гушкам, но искам все пак да си измия лицето и да пия едно кафе. В момента спи на краката ми.

Имам питане към бебеносещите, които са раждали секцио. Боли ли ви операцията след разходка?

# 78
Няма нищо по-нормално от това да искат да са гушнати, но и това ще мине Simple Smile ние си я носим, показвам й някакви неща, разказвам й какво вижда. Не, че разбира нещо, но сега трупат пасивен речник, колкото повече им се говори, толкова по-добре. Сутринта й показвах снега през прозореца, забеляза го и го гледаше с интерес...поне така ми се струва. После слушахме няколко пъти Шаро и първия сняг, докато й омръзне...на ръце я нося, в люлката я слагам, на топката подскачаме, разхождам из апартамента...ей такива неща...
Майка ми има померанка, която е супер любвеобилна и затова само отдалеч й даваме да се порадва на бебето. Ако й падне ще я оближе цялата и ще я бута за игра. Красива и добричка е, но не е много умна, та по-натам ще й дадем пълен достъп.
От няколко дни нощния сън на беба започва много късно, 11-12, като спи до осем-девет. Преди спеше по 12 часа нощен сън. През деня си спи доста, като привечер е по-активна. Аз съм от хората, които ако не спят 9 часа все едно не са се спали (може би затова са ми се падали бебета, които спят през нощта), та много се чудя дали да не й махна принудително едно привечерно спане, което прави и след него е два-три часа кукуряк. Или ще успея да я вкарам пак в ранното заспиване, или ще я изнервя...

# 79
  • София
MrsAlwaysRight, мен не ме боли раната при бебеносене. Раницата ми е супер удобна и дори и бебето не ми тежи, а ръцете си ми умаляват иначе.

В апартамента на родителите ми има 2 котки, при брат ми има едно хахаво йоркширско с неизчерпаема енергия, но няма да им даваме да доближават малкия все още. Да порасне още малко, така направихме и с племенницата.

# 80
Jay ray, дай линк към раницата си, моля

# 81
  • София
Jay ray, дай линк към раницата си, моля

Tula Free to Grow. Взех я преди 2-3 седмици от Рошаво. Имаха намаление даже.
Много ми хареса и на Ergobaby тази, която беше нещо тип Adapt.

# 82
Офф изчезна ми цялото мнение, дето пишех 🤣 с две думи, моята раница е Isara the one, от баткото ми е, но за пръв път нося новородено и е наистина добре измислена.
Моята драма е свързана с кърменето, моята мома не ме ще на често, уж сме на поискване, ама нещо почна големи паузи да прави, а имам лош опит с големите паузи... Не знам какво да правя, засега бутам уж често, на 2-3 часа, но не ще вече и двете гърди, а нямам усещане, че кърмата е повече... Тъпото че не знам гладна ли е, какво има, уж като е гладна си се нахъсва, обаче е ужасно да не я нацеля гладна, врещи, бута ме, пак пък толкова да е заситена не ми се вярва нещо 🙄🙄🙄

# 83
Spooky, и моята ме бута, като не иска, и на мен ми е за първи път това. Момчетата не отказваха кърмене. Тя, като е нахранена и иска да се приспи, определено предпочита с биберон. Може твоята бебка да е стигнала период, в който изяжда повече мляко за същото време, съответно да стои по-дълга сита. Голяма е вече, може и да не яде от двете гърди. Два три часа си е супер, гледай едно нощно да имаш още и не се притеснявай, супер се справяте Hug
Мерси за инфото за раниците. Ние имаме един слинг от сгушени, ето този
http://sgusheni.com/produkt/%d1%81%d0%bb%d0%b8%d0%bd%d0%b3-caboo … rringbone-dapple/
Имах малко затруднение със слагането на бебето в началото, но вече се оправям. Удобен е пи тежестта се разпределя много равномерно. Препоръчват го до 6-7 месеца, въпреки че кг., за които го дават отговарят на по-голяма възраст. Тествах го на пътека онзи ден, беше супер. Проблемът е, че на ММ не му е удобен, има някакъв страх, че ще се изхлузи бебето (безпочвен) и иска раница да си вземе

# 84
Ей, Amelin, вярно ли така и при теб, значи момчетата вярно са си цицомани от малки.... Иначе на 2-3 часа е моето предлагане, реално тя онзи ден изкара на 4 часови паузи и си изглеждаше много доволна от тази работа, но не и аз... нощем, ако не я събудя, ще си проспива единственото нощно хранене, ама от горчивия опит не бързам да се радвам, че спи, че балансът е много фин с лактацията. Малка е още, спокойно ми е, че е податлива да го махнем като решим.
Иначе и аз съм със секцио, по въпроса по-назад, MrsAlwaysRight, някъде към третата седмица отмина оперативното усещане и сега нито опъване, нито болки имам.
Моята госпожица много коса има. Нещо като Лукчо и чичко тревичко е в главата 🤣

# 85
MRsAlwayssRight , аз нямам дискомфорт, въпреки честите разходки из апартамента на ръце с малката. Не съм имала проблеми до този момент нито Пък болки. Може би да опиташ да не се претоварваш!
Re3ya  аз правя разходки из стаите, обяснявам й за нещата които са там, имаме картини и снимки и разказвам за тях, песнички и игра с показване на играчките, по които  се заглежда .Това правя аз 😃
EleanorRigby и аз давам Биоамика и Санколик и съм доволна добре й се отразяват по наблюдение.Но когато си има пикове на колики си ги има и си плаче нервничи и т.н не иска да спи и т.н...
Моля се и пожелавам при всички ни скоро да минава този период с коликите  и бебетата да са по-спокойни!
После идват зъбите ... както казват всички приятели ... но Такова ще да е ! Да да здрави пък другото ще мине и ще се израсте! 🍀🍀🍀🙏

# 86
Моя малчо е такъв цицоман, че едва го откъсвам от гърдите си. Не пропуска хранене на 3 ч/3,5ч, а през нощта рядко прави пауза повече от 4 часа. И ние го носим на ръце когато е буден, защото иначе пищи истврично. Все повече се заглежда във всичко вкъщи и ме оплюнчва цялата. Дори се шегувах с моя мъж, че сигурно ще започнат да му никнат зъби скоро Simple Smile
Пробвах да го слагам в слинг, но засега не иска. По-нататък пак ще пробвам. Капки давам био амика и то когато се сетя. Не е имало истерии заради тях
Вие наведнъж ли ще слагате двете задължителни ваксини за 2 месец или ще разделяте приема на два пъти?
Давате ли някакви добавки на бебетата?

# 87
Amelin, аз в момента ползвам абсолютно същия слинг под наем от сгушени. Мисля си, че нещо с операцията не е окей, щом ме боли, боли ме отвътре някакси като пипна корема. Иначе беб се чувства супер, ние сме на 42 дни. Твоето дете на колко е? Не знам дали до 6ти месец няма да е вече неудобно за пораснало дете и дали си заслужава да купувам само за 2 месеца, още малко и сме за раница. Много се чудя.

Пак връщам темата за забавлението на бебето. Изобщо за 1-2 месечни бебета има ли подходящи играчки или са още малки - към мамите с опит Simple Smile

# 88
  • Пловдив
desolina79, поставиха му и двете ваксини + ротавирусната.
Последните дни изкарвахме по 4-5 часа навън, сега се дразня, че вали, защото дъждът ми спира разходките.
Пробвах активна гимнастика не му е интерсена, шезлонгът също не го впечатлява. Цял ден гледам телевизора да работи за да чува гласовете. Вечер повече мрънка и иска внимание, през деня кротува на дивана.

# 89
При нас шезлонгът влезе в употреба вече, стои в него и заглежда висулките, маха даже с ръчички към тях и им се смее.
Подариха ни активна гимнастика, днес я сложих за малко, мисля че и хареса.
В четвъртък сме на ваксина, педиатъра не каза дали ще бъдат 2 наведнъж, но по- скоро бих искал да ги разредим. Ротавирусна не желая да и слагат.

Общи условия

Активация на акаунт