ОКТОМВРИйчета 2020

• 21 995
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте,
И Митко е с колики, пробвахме почти всички капки, всичко действа 2-3 дни и после нулев ефект. Единствено биоамика
 ни помага.
Но по-големия ми проблем е, че когато го кърмя почват едни свивания, едно пъшкане, боли го коремчето и повръща. Ако му давам само АМ, го няма това нещо. А въобще не ям газообразуващи храни и все пак не му понася добре кърмата. На моменти много се отчайва и се чудя дали да продължавам да го кърмя, че си мъчение и за мен и за бебо така като реве и остава гладен, ако не го дохраня с АМ.
Но не мога да си обясня как така не му понася кърмата и защо се гърчи така. Не знам какво да правя. Чудя се дали да не започна да му давам биогая, дали ще помогне? Но преди да се появят коликите нямахме проблем с кърменето, но и тогава дохранвах от време на време, че кърмата беше малко.
Е.... Помрънках...

# 91
B0bec, а защо не се обадиш на консултант по кърмене. Има доброволци, т.е. безплатно.
Примерно сайта на Ла Лече Лига или Национална Асоциация Подкрепа за кърменето.
Мисля, че е по-разумно първо да се консултираш с някой, който си разбира по въпроса, преди да откажеш кърменето. Сигурно си има причина за свиването.
Успех 🙂

# 92
Подкрепям Маки, най-вероятно причината не е това, че не му понася кърмата. Ако има проблем с кравето мляко, което консумираш, ще има и с АМ, освен ако не соево Simple Smile
mrsAlwaysRight, не купувай, направо раница. Едва ли наемът за месец-два ще е толкова висок, че да си заслужава да го купиш. Моята беба е на два месеца почти. Боли те докато го носиш ли? Онзи ден на пътеката през цялото време се чувствах супер, тя си спи в слинга. Вечерта усещах напрежение в краката, не в кръста, което значи, че си е било натоварване прехода с пет и нещо кг., но въпреки това кръстът ми беше ок
Ето ви линк към книжка, която е подходяща за този период. Подарена ми е, но още не е стигнала до мен
https://g.helikon.bg/223530-tochnata-knizhka%3A-za-detca-na-vazr … eJCcaAruDEALw_wcB

# 93
Здравейте!
Да са живи и здрави тези, които са измислили слинга Stuck Out Tongue Winking Eye
Аз си купих еластичен втора ръка, защото смятам към 4тия месец да го сменя с раница ерго. Симеон не го хареса първоначално, но свикна и сега спи непробудно в него. Имам и ринг слинг, но за толкова малко бебе не ми е удобен. Надявам се лятото да го поносим и него.
Mrs и мен не ме боли операцията като бебенося или при други дейности. Добре е да си направиш един преглед, за да си спокойна. Нашите момчета са родени на една и съща дата Heart.
Аз кърмя, не давам добавка от около 2 седмици. Малкият ака по 3-4 пъти на ден. Не му давам нищо за коликите. През деня е спокоен, но между 18:00 и 21:00 часа е направо звяр. Иска само да суче и като стои 2 часа на гърдите ми се нерви, че няма мляко, ръмжи, гърчи се, рита пъшка, захапва като диво животинче, пуска рязко гърдата. Буквално се бори с мен. Успявам да го успокоя мн трудно и съм на косъм да му дам АМ, но не го правя. Като заспи след това остава само пъшкането и пръцкането до сутринта. Много маха с ръцете вечер, почти постоянно.
На сутринта няма и помен от това зверче. Гука, усмихва се, спокоен е.
Отдавам всичко това на скок в растежа и коликите.
Мисля вечер като стане 19: 00 часа да го слагам в слинга и като се успи хубаво да си го оставям в кошарата.
Вие как кърмите през ноща. Понякога моя син се буди през 2 часа и иска да суче. Кога от едната гърда, кога от двете. Кърмя легнала и само трябва да го местя от ляво и от дясно. Вие уригвате ли бебетата след всяко нощно кърмене?

# 94
Jovanaa, не знаех. С тази дата 20.10.2020 егн-то на бебчо е като полицейски телефонен номер. Аз си я избрах, а да не говорим, че и в четирите ни последни цифри също има символика. Ти в коя болница ражда?

Донякъде ме успокоява, че не само бебетата на АМ имат колики. Снощи толкова го боля милия, че чак се изпоти от плач, и аз си поревах с него. Много ми е мъчно и се обвинявам, че некърмейки го, съм допринесла за неговото страдание. На нас ни помага иначе комбинация от биоамика и лефакс, но аз разреждам приемите, защото ми се струва много на всяко хранене да има медикамент.

# 95
Jovanaa аз гледам да я държа да оригне, защото моята беболина яде доста бързо и лакомо и поглъща въздух и това й създава допълнителен дискомфорт след това. Преди повече време отнемаше да оригне, сега вече е на 2 месеца и по-бързо се случват нещата.много рядко вече не орига, но все пак я държа 10 Мин. например .

# 96
И аз мисля да не слагам ротавирусна ваксина.
B0bec и аз имам същия проблем с малчо. От време на време като го кърмя и се свива,пуска гърдата,нервничи,доста често почва да се дере от рев. Друг път това нещо го няма и е спокоен. Също само като го кърмя,ако дам АМ мляко е спокоен. Аз си мисля, че се мъчи да протестира и не иска да суче защото е по-трудно, а шишетата са мързешелка работа. Аз обаче настоявам,да суче докато имам кърма. Изчаквам го да се успокои и пак го слагам на гърда. Вече ако видя, че кърмата свършва давам АМ. Пробвах да се цедя и да дам от шише и беше спокоен, затова си мисля,че не е от самата кърма проблема.
Задължително го оригвам и през деня и през нощта иначе после повръща. Понякога ми се налага да чакам и 40 мин защото заспива.

# 97
  • София
Mrs при мен имаше значение дали слагам кръстния колан на таза или на кръста.

# 98
Това да ви нервничат на гърдите, не значи непременно, че липсва кърма. Може струйката да е много или малко. Може да е съвсем друго, че те ни позлват гърдите и сученето и за успокояване.
Моя днес нервничи, дърпа, рева малко и какво пръцна накрая няколко пъти и мина драмата. То си бил на мъка.
Нито в един момент не помислих, че е до кърмата и че е гладен. Но той често си ги ползва така, като го мъчи нещо.

# 99
И моята нервничи понякога и бута гърдата. Аз пък си го обяснявам, че се дразни, че тече мляко, а тя иска само да си суче, защото като дам биба и си успокоява...
Вече през нощта не си гледам часовника, когато кърмя, правя го в просъница. Понякога май и не кърмя в периода 12-6. Оритвам, само ако започне да се гърчи, но държането за оригване никога не ми продължава повече от минута. Тя си върти главичката по един особен начин, ако иска да се оригне, а когато проблемът е в долната част на корема рита и свива крачета. Тогава й помагам, като ги свивам и ги държа

# 100
Не мисля, че бебока предпочита хранене от шише. То си му личи, че се свива и го боли коремчето. А не би трябвало от кърмата да има такъв ефект. Пробвах и да се цедя, слагам биоамика в кърмата и му давам шишето.... Адски рев след хранене. А когато слагам капки в АМ го няма това нещо. Най-много за 5 - 10 минути да има лек дискомфорт и това е.
Надявам се бързо да отмине този период, че имам опасение, че така ще ми спре кърмата. Много тъжно ми става, когато го видя да се гърчи до гърдата ми. Вместо да се наслаждаваме и двамата на този момент, ние ревем.
И за да не ми спре кърмата почнах да се изцеждам, но и това не ми се получава. Толкова се сдухвам след неуспешното кърмене, че почти нищо не изкарва помпата. А като стисна с ръка гърдата, излиза кърма. Освен ръчно да почна да се изцеждам....
И Митко има моменти в които се плюнчи, но още му е рано за зъби, няма и 40 дни от раждането.
Мамите с момченца- забелвате ли пениса на бебока при къпане? Аз започнах, ама дали го правя правилно не знам. То всъщност как се разбира до къде трябва да се забели?

# 101
Jovanaa, не знаех. С тази дата 20.10.2020 егн-то на бебчо е като полицейски телефонен номер. Аз си я избрах, а да не говорим, че и в четирите ни последни цифри също има символика. Ти в коя болница ражда?
Аз раждах в Пловдив. Датата е супер и за ЕГН то си права. Даже последните цифри при нас са почти като на татито.
Иначе споделете за забелването. Само по време на баня, нали?

# 102
Как слагате бебчетата да спят/лежат, по гръб или настрани. Аз в началото я слагах настрани като редувах ту ляво, ту дясно. Вече не мога да и определя позицията, защото сама се върти и намества, лежи по гръб и все вътри главичката на дясно. Опитвам се да я обръщам и подпирам с нещо, но започва да реве, обръща се когато сама реши, но в 70% от времето лежи с главичка обърната на дясно. Не знам дали трябва да ме притеснява този факт.

# 103
И моето май повечето пъти е с главичката на ляво, слагам го по гръб. А през деня като го сложа по коремче, много се мъчи като трябва да си завърти главичката и аз се чудех дали е проблем.

# 104
  • София
Слагам го по гръб с глава настрани, махнах всичко от кошарата. Той се мести постоянно. Не го подпирам вече над месец, то няма смисъл, толкова е шавлив.

За забелването почнахме като навърши месец, вечер като го къпем под водата. Главичката се вижда доста добре. Единствено не почистваме, защото не ни е казвала педиатърката, а тези беличките си падат сами във водата. Мен лично ме е страх да забелвам, та ММ го прави.

Общи условия

Активация на акаунт