ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 006
  • 741
  •   1
Отговори
# 105
И моето бебе спи повече по гръб и главичката е все надясно и някак на криво си я държи. Аз пък си мисля, че така просто му е удобно, защо се притеснявате, че може да означава проблем?

# 106
Ние сме с два броя кучовци, свикнали да са център на внимание. Единият винаги е изпитвал ужас от деца, другият си е просто кретен. Много се притеснявах как ще реагират на бебка, но засега съм приятно изненадана. Дадохме им да я подушат веднага щом се прибрахме от родилното. Първите дни се строяваха пред вратата на спалнята всеки път като се разплачеше и гледаха тревожно. По принцип рядко ги пускаме там, така че не им е ново ограничението. Шубето пък само дебне да я оближе по главата,  иска да е при нас особено като кърмя. Не им позволяваме много контакт още, че ме е страх малката да не направи някоя алергия. Тя въобще не ги отразява засега. Не знам какво ще правим като дойде време да лази и да щъка, защото положението с космите вкъщи е неспасяемо. Обмисляме прахосмукачка робот, но нея със сигурност няма да я приемат толкова радушно.

Наща госпожица е на ръце през повечето време. Последната седмица се зазяпва във въртележката си и активната гимнастика, но за кратко. Може и да полежи в гнездото до мен на масата докато хапна набързо, но така да си лежи сама в кошарката спокойно не става и ми се струва съвсем нормално за толкова малко бебче. А да я оставя да реве за мен въобще не е вариант. Майка ми само повтаряше “не я свиквай на ръце”, но тя и за кърменето на поискване дуднеше. Вече свикна, че имаме съвсем различни виждания за гледането на бебе и рядко ме занимава.

Амелин, 12 часа нощен сън...ще се разплача. Аз ще съм толкова благодарна и на 6. Обмислям подаръкът за рождения ден да ми е да се изцедя предварително и мъжът ми да ме отмени поне за едно нощно хранене та аз да поспя примерно 5-6 часа без прекъсване. Само дето ме е страх как ще се отрази даването на шише.

g_star, как ги комбинирате биоамиката и санколик? Редувате ли ги? При нас не е имало повторение на плача от онази вечер...пу пу!
Тези от вас, които дават пробиотик по кое време го правите? При изписването ни инструктираха да даваме Биогая в 16ч преди хранене, но сякаш повечето мами го дават сутрин.
Jovannna, все едно описваш Сияна! Аз нещо не се отнасям достатъчно сериозно към оригването. Въобще не ми се получава на рамо. Нощем тя заспива на гърдата и не смея да я будя. В една лекция Ива Петкова каза, че нямало нужда да будим спящо бебе за оригване и действително не е имало проблем. През деня обаче ако не го направя редовно връща кърма.

# 107
  • Пловдив
Аз не оригвам малкия, освен ако реша след хранене да го поразходя на ръце. Като беше по-малък не се оригваше и някак с времето спрях да си правя този труд.

JayRay, как цялата главичка се вижда? Аз се опитвам да забелвам и след като сменям памперс и във ваната, изобщо имам чувство, че нищо не правя, изобщо не ми е поддала кожата. То и пенисът е толкова мъничък, че не знам и дали правилно го правя. Сега вече се притесних, защото специално забелването искам да се случи и да не се стига до лекар и да се травмира детето.

Пробиотик не давам. Давах по време на коликите и като свърши биогаята повече не съм купувала.

Спи по гръб в кошарата, като го взимам при мен го обръщам на една страна, вгушен в мен. Държи си главата повече на лявата страна и да я наглася на дясно си я обрйща сам наляво.

# 108
Пробиотик давам между 10ч и 12ч, в зависимост кога успея малко да се изцедя.

Още не мога да разбера какво точно е забелването 😁 Почиствам сутрин с физиологичен разтвор като отварям малко (така ми показаха в Токуда). Педито онзи ден го погледна, каза ок е и че имаме време. ММ е французин, та питах го по въпроса при тях как е, и той ще следи ситуацията при малкия.

Спи по гръб, като си върти главичката както си му е удобно. По принцип не е хубаво постоянно да са на една страна, въпреки че те често предпочитат така. Гледам през деня люлката и гимнастиката да са на различни места, та да му се налага да върти главата на двете страни.

Имаме самоед, та голямо куче. Засега не го пускам в хола и спалнята при малкия. Малко да порасне и ще му позволя.
Но много му се радва и давам да го души като ходя при него. Интересно ми е, че като чуе да реве, отдалечава се обикновено поне през стая 😄
Дразнят ме космите, които са дълги. Сега като не го пускам, пак има, да се чуди човек откъде. Иначе ползваме робот и съм доволна, че ако трябваше и прахосмукачка да пускам...

# 109
  • София
На една страна ги слагах в самото начало, като се наядат, така показаха в родилното още. Затъкваш одеалце пред и зад бебето, за да не се търкулва обратно по гръб.

Има упражнения за по-лесно въртене на главата - бебето по гръб, хващаш с всяка ръка по 1 ръка и 1 крак и завърташ бебето наляво, после надясно - трябва с главата да настига тялото, а да не изостава. Ние почнахме това упражнение 2 седмици след раждането, заедно с жабките.

Пробиотик давам след обяд към 4.

# 110
И аз слагах на една страна само в началото, сега вече сам се извърта по гръб и си върти главата. В повечето случаи главичката му е все наляво. Преди малко се доста се задави докато му давах био амиката (давам когато се сетя преди кърмене), че се разтреперих цялата. За пръв път така ми се задавя, а аз имам голям страх от това... ще трябва да свиквам.
Пенисът го забелвам ММ през ден и по малко докато го къпем. Мисля, че са доста малки още и има време. Гледам да не се престатаваме, за да го травмираме много.
Вие правите ли им масажи или упражнения? Уж е хубаво масаж след баня, но той обикновено пищи, че е гладен и аз бързам да го оправя. Упражнения освен жабчето не правя, но и него успявам рядко да прилагам

# 111
Аз давам Биогая вечер.
Позната акушерка ми каза да правя масаж на сухо преди баня. Тя тогава е най-спокойна и успявам да го приложа, след това пада такова реване, че няма шанс за масаж или каквото и да е било упражнение. Не знам при вас как е, но при събличане, по време на баня и подсушаване няма проблем, но започна ли да я обличам... рев до небесата, не знам как да го избегна това. Говорим и, гледаме да я разсеем с нещо, но не и не...

# 112
Здравейте, мами! Относно секциото, аз нямам болка и какъвто и да било дискомфорт. Единствено над разреза точно по цялото му продължение имам нещо като подутина, и на пипане там стои по-твърдо. Но това е от самото начало след операцията, даже беше много по подуто, надявам се да е нормално. При мен минаха 40 дни, но още не съм ходила на контролен преглед.
Аз имам доста странно оплакване. Имам доста неприятна болка в лявата китка. Не е непрестанна, но е все по-честа. Появи се след раждането и май се обостря от постоянното рсзнасяне на малката. В последните месеци от бременността си спомням, че пак имах оплакване от болка в китката след събуждане, но се оправяше като я раздвижа ( май тогава беше дясната китка, не съм сигурна). Някоя от вас има ли такива оплаквания? Чудя се дали е от бременността и съответно дали ще си отшуми с времето или да предприема действия. Лошото е, че с този вирус хич не е момента за обикаляне по болниците.

Спането при нас все още е пълна импровизация. Всеки ден различно се развиват нещата. Снощи за първи път я вързахме със swaddle me и спа 6 часа, коеъо беше супер за нас. Преди това 6 часа ни беше на ръцете и беше мега изнервена вече, унасяше се за 5-10 минути и пак рев след това. Кърмя я на поискване. През деня се случва и през час понякога. А нощем различно, може през 3-4 часа или като снощи с 5-6 часа пауза. За поддържане на лактацията пия българския лактогонен чай Lactessa. Гледам да изпивам по един-два на ден. Няколко пъти като ми е намалявала кърмата ме е спасявал ( не бях редовна в пиенето преди). По едно време пих и чая на Хип, но не ми действа толкова добре колкото българския.

# 113
При моята дивачка също всеки ден е тото в какво настроение ще е. Тъкмо се бях зарадвала, че цяла седмица беше ангелче добричко и че може би коликите са отминали и бууум - снощи едвам я успокоихме в 2 часа...такъв истеричен рев беше и от абсолютно нищо не се успокояваше, направо по едно време ревах с нея 😣
Иначе масаж и гимнастика правя, но не заедно. Гимнастика обикновено гледам по два пъти на ден, когато е в добро настроение - сутрин и примерно по обяд. Упражненията са сгъване и разгъване на ръчичките, ръцете нагоре и надолу покрай тялото и няколко за крачетата - колело, жабче и едно, при което бебето се държи под мишниците, повдигам го и на боси крачета само да усети повърхността под тях.
Масаж правя след баня, като банята във ваната супер много я релаксира и след това за масажа е спокойна, но при обличане и при мен пищи много. Къпя я към 19 ч.най-късно и гледам до към 20 - 20:30 да съм я приспала.
Пробиотик давам на гладно следобяд, към 16 ч.
Секциото не ме боли, мажа с кело кот и белегът изглежда супер.
С кърменето от няколко дни и на мен ми се мята като риба на сухо и вече суче по-кратко време - към 15 мин. макс и само от едната гърда. На поискване е като горе долу интервалите са й на три часа, през деня понякога и на час, час и нещо, вечер прави и по-дълги паузи, но е стигала максимум до 5-6 часа нощна пауза.

# 114
Аз правя импровизиран масаж вечер след баня (или без баня, защото ни посъветваха да не къпем всяка вечер, заради чувствителната му кожа). Също, по време на баня и масаж се кефи, но градивно със слагането на памперс и обличането почва неудържим рев. Чудя се дали има час за този рев или просто иска да живее гол Grinning
Нищо не правим за забелване, така ни казаха от болницата и лл, само почистване с физиологичен разтвор.
Гимнастика не правя, освен да слагам по корем. На вас кой ви показа, нямам идея какво се прави?

# 115
Има едни стари гимнастики от учебник с картинки, утре ще публикувам, че е на PC файлът, има ги в нета, педиатърката на голямото дете ги беше дала преди, пазя ги и тях правим, че сегашната ми показа 2-3 упражнения, странни... Наша дудана първите дни по корем вдигаше глава и пълзеше (това е едно от упражненията, които откакто е на месец и половина правим - да се оттласне напред с крачета), сега я мързи яко и само лежи и пъшка Grinning Ние също с режима сме различно, както дойде. Поспалива е де, но нощем на 2 часа, че понякога и на всеки час... Рядко 3 или 4 ч. пауза. През деня за кратко мога да разчитам на шезлонга или столчето за кола, стои по малко в тях, а рядко и в леглото с някоя играчка пред очите стои - бори ги да си ги придърпва и лапа, много е смешна. Вчера така с една си беше заспала сама след преборването Simple Smile . Също не оставям да плаче - глупаво и вредно е! Тя обаче си връща кърма и много оригва и силно, връщането е независимо от оригването, та в леглото рядко да я оставим будна, все я държим или в шезлонга, че е поизправена. Капките - вит. Д и пробиотик Прокомбо -  давам преди ядене 10 мин., за да ги усвои независимо от кърмата, от която си връща. Колики зверски вече няма, през деня 1-2 пъти да се присвие като засуче и се чува куркане на чревцата, но поизправям, може да оригне, може и не е продължаваме кърменето без проблем. Много е умен погледът вече, разбира около 10 думички "давам, ей сега, олиг-олиг - да се оригне, смейка - и се усмихва, леко - да не напада лакомо циц, че точно от това нагълтва много въздух и после оригва като мъж, даже като двама..." и др.такива. Спи много леко обаче, рядко понася шум. Да се оплача от това как се минах да купя супер скъп пробиотик, който изхвърлих поради непрактичност на приема и неприложимост при нас - Нарине, по указание на друг педиатър, трябваше мин. 4 приема по 5 мл. преди ядене полонин час - първо това с времето преди ядене няма как да го предвидим, на и самият прием се оказа невъзможен по 4 пъти на ден - наша не ползва биберон, а с лъжица доста трудно и времеемко, опасно от задавяне и така няколко дена опитвах, едва по1-2 пъти успявах, а то и на вкус гадно - като оцет с малко захар, тя един път успяваше с лъжицата на ден, но повече си беше абсурд, та си го хвърлих. Прокомбото е на капки 1 път на ден и се ядва. Вие какъв пробиотик давате?

Последна редакция: ср, 02 дек 2020, 05:23 от alen mak

# 116
Ние давахме какво ли не за тия пусти колики, като не са я тормозили всеки ден. Започнахме със сабсимплекс, био гая, сан колик, инфакол, и сега сме на лефакс. Вчера взехме абоколикен. Както вече бях писала, че прочетох в книгата на д-р Карп, ефекта им е нулев, според мен също, но решихме да пробваме всичко за успокоение😃
И един въпрос извън темата. Някоя от вас да е махала някога стрии с лазер, E-matrix или нещо подобно, или някоя ваша позната да е ходила на такива процедури и да е доволна? Имам стрии като карта в нещо като кръг около пъпа. Появиха се или поне аз така мисля веднага след раждането, явно от голямото преразтягане. Странното е, че не са червени като пресните. Изглеждат като карта с множество малки ивици. Абе гадна работа, мазах се повреме на бременността, мажа се и сега с какво ли не, но не мисля, че ще има голям ефект Sad

# 117
alen mak пробиотик давах първо био гайа - доволна останах, когато свърши взехме линекс бебе и сега сме на него
whiterubi аз също за успокоение изкупих сума ти неща против колики - био амика (то е с лактаза), лефакс, коликинд, шуслерови соли магнезий (уж за болката), едно сиропче с най-различни билки Бонисан. Ами най-добре се повлия от лефакс и това си е.
Стрии така и не ми излязоха.
Много ме е шубе от прословутото падане на косата, доколкото четох настъпва около втори-трети месец след раждането.
Дамите със секцио - правите ли някакви упражнения? Аз съм се надъхала на едни (ама засега само с надъхването си оставам 😅) и отделно въртя вкъщи на колелото. Килограмите почти ги свалих, даже не искам да свалям повече, но имам нужда да се стегна. Но пък покрай кърменето ям доста повече от преди - поне ям здравословни неща предимно, но и залитам много на сладко 🧐
За интимности с партньора - все още не сме правили 😬 поради липса на време - иначе желание си има.
А вие за по колко време излизате на разходка сега в студа? Аз вчера не съм я разхождала, че освен голям студ в София е и много мръсен въздуха тези дни. Но обикновено по час, час и нещо я разхождам.

# 118
Откакто е снегът - по половин час, на двора, в количката, с лицето на слънце.

# 119
Аз още упражнения не правя, освен тичането по малката, което си е не малко упражнение, и разходките преди това. Бях качила 22 кг, като се върнах от болницата  бях само 8 кг надолу, но после на ден по кг свалях без усилия. Като потръгна кърменето започнах да забавям свалянето. Сега съм 50 кг и имам да свалям още 5, за да се върна в старите си размери. Хранителните навици и режим са ми същите като преди бременността и по време на нея, изяждам колкото мъжа ми, винаги съм имала огромен апетит😃.

Откакто падна снега не сме излизали. Интимнистите сме ги задържали за след прегледа, на който трябва да отида.

Общи условия

Активация на акаунт