ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 014
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Моята девойка не плаче като я къпем и обличаме, но гледа много сърдито Satisfied. Масажи и упражнения правим различно, зависи кога е будна и спокойна. И почна да се върти и разсейва докато суче. Всичко ѝ е интересно вече, та си е лека борба. Иначе си яде на около 3 часа, през нощта почна да прави по 4-5 часа почивка.
Мина ни консултацията и е качила 1 кг. изцяло на кърма.
За коликите взех абоколикен и ми донесоха инфакол от Англия, та е поносимо. Някои дни въобще няма проблем, но други е ужас. Пробиотик давам био гая на обед.
Излизаме за около час навън, само да не е прекалено мръсен въздуха и да няма мъгла. Ако не е подходящо за разходки я слагам да спи опакована на балкона, който е остъклен.
 На мен ми излезнаха няколко стрии след раждането, но са малки и бледи. Почнах да се мажа, ама и да не се махнат не ми е драма. А килограмите почти свалих, но си трябва и стягане. Не съм почнала упражнения освен грижите за децата, мисля след Нова година. Нямам проблеми със секциото, но ми се струва рано още.

# 121
Точно щях да питам кога започваше да пада косата след раждане Simple Smile много сте ми полезни
Eleanor, имаме black out пердета в спалнята и е тъмно като в рог в стаята през нощта. Може и това да има значение
Навън стоим по около два часа, но откакто има сняг по един (на мен ми е студено)
И аз знаех, че масаж се прави след баня вечер, но в Токуда на лекцията за масаж кинезитерапевтът каза на обяд...и че ги разбуждал масажа...странно, мен ме приспива
56 кг. съм, почти не съм мръднала от раждането. Имам да свалям 4, но и апетит имам за сто
Пробиотикът го давам сутрин, знам, че действа 24 часа

# 122
Аз за коликите съм доволна- давам Био Гая и Лефакс. Но месец и половина след началото на приема започна да се запича. Ходи през ден. Ще взема да я пробвам тази естествена бебешка хигиена, защото ми се свива сърцето като е запечен. Какво друго ви помага ?
Прибраха ли ви се коремите, защото моят не напълно и съм си като бременна ? С това секцио не смея още да правя упражнения. А за тези, които носите колани, помагат ли ?
Тия дни се боря да намаля АМ и да се учим да суче без протести. Вече свиква, даже му харесва, но проблемът е, че бързо се уморява, дори едната гърда не успява да пресуши и остава гладен. Ако после му дам шише, ще яде още, но на гърда не смогва повече. Та ща не ща, постоянното цедене продължава. Цедя се с електрическа помпа Томи Типи и понеже подозирам, че не изцежда достатъчно, поръчах покрай намаленията ръчна Медела, само дето ще ми отидат ръцете...но поне да видя дали е от помпата.
Лазер за стрии има смисъл само докато са още червени-тоест сега. Аз имам много на гърдите. Уж ги мазах през бременността с какво ли не... Вече не вярвам на мазила.
Изобщо не излизаме... още отпреди снега. И въздухът е мръсен в София. Ама и няма къде да ходим, аз не бих го вкарала в магазин, а с приятели не се виждам заради пандемията. Чудя се дали ако го държа на балкона ще компенсирам това, и без това навън само спи..
8 кг свалих веднага след раждането и оттогава не съм мърдала. Ям много и доста сладки неща, иначе няма да ми издържат нервите...знам, че е неправилно, ама.. Rolling Eyes
За забелването искам първо да ми покаже лекар, ще изчакам може би до третия месец, струва ми се добър момент- нито прекалено рано, нито прекалено късно.

# 123
Не ми се появиха стрии през бременността, нито след раждането. Коремът ми се прибра веднага, но аз си имам сланинка по начало, та си се върна в първоначалната си (кръгла) форма, нямам увисвания.
Почиствам белега със спирт след баня и мажа с Контратубекс, когато се сетя. Коремът ми прикрива разреза, а и той е толкова ниско, въобще не ме притеснява дали ще остане белег или не.
Косопадът май започна при мен, на всяко сресване и къпане има доста опадали косми...
Качих 15 кг през бременността, след болницата бях -12кг, но сега съм си върнала няколко, защото ям доста въглехидрати. След празниците ще се опитам да вляза в някакъв режим, за спор едва ли ще смогвам, дано времето позволява да се разхождаме поне.
Лохиите ми свършиха към 20я ден и от тогава интимностите не са мираж, нямах неприятни усещания, секциото също не ми е създавало дискомфорт.

# 124
Ние сме с два броя кучовци, свикнали да са център на внимание. Единият винаги е изпитвал ужас от деца, другият си е просто кретен. Много се притеснявах как ще реагират на бебка, но засега съм приятно изненадана. Дадохме им да я подушат веднага щом се прибрахме от родилното. Първите дни се строяваха пред вратата на спалнята всеки път като се разплачеше и гледаха тревожно. По принцип рядко ги пускаме там, така че не им е ново ограничението. Шубето пък само дебне да я оближе по главата,  иска да е при нас особено като кърмя. Не им позволяваме много контакт още, че ме е страх малката да не направи някоя алергия. Тя въобще не ги отразява засега. Не знам какво ще правим като дойде време да лази и да щъка, защото положението с космите вкъщи е неспасяемо. Обмисляме прахосмукачка робот, но нея със сигурност няма да я приемат толкова радушно.

Наща госпожица е на ръце през повечето време. Последната седмица се зазяпва във въртележката си и активната гимнастика, но за кратко. Може и да полежи в гнездото до мен на масата докато хапна набързо, но така да си лежи сама в кошарката спокойно не става и ми се струва съвсем нормално за толкова малко бебче. А да я оставя да реве за мен въобще не е вариант. Майка ми само повтаряше “не я свиквай на ръце”, но тя и за кърменето на поискване дуднеше. Вече свикна, че имаме съвсем различни виждания за гледането на бебе и рядко ме занимава.

Амелин, 12 часа нощен сън...ще се разплача. Аз ще съм толкова благодарна и на 6. Обмислям подаръкът за рождения ден да ми е да се изцедя предварително и мъжът ми да ме отмени поне за едно нощно хранене та аз да поспя примерно 5-6 часа без прекъсване. Само дето ме е страх как ще се отрази даването на шише.

g_star, как ги комбинирате биоамиката и санколик? Редувате ли ги? При нас не е имало повторение на плача от онази вечер...пу пу!
Тези от вас, които дават пробиотик по кое време го правите? При изписването ни инструктираха да даваме Биогая в 16ч преди хранене, но сякаш повечето мами го дават сутрин.
Jovannna, все едно описваш Сияна! Аз нещо не се отнасям достатъчно сериозно към оригването. Въобще не ми се получава на рамо. Нощем тя заспива на гърдата и не смея да я будя. В една лекция Ива Петкова каза, че нямало нужда да будим спящо бебе за оригване и действително не е имало проблем. През деня обаче ако не го направя редовно връща кърма.
.

EleanorRigby
Честно казано био амика давам преди всяко хранене . А вечер или като я усетя че се присвива включвам и сан колик , давам едно след друго , не редувам . То био амикАта са ензимни капки лактаза , санколик са пък добавка от растителни масла , благоприятстваща Физиологично повлияване на коликите различни са като състав. Аз лично и двете наведнъж съм ги давала и се е повлиявала добре .☺☺☺

# 125
Моят корем след раждснето изглеждаше така всякаш още едно бебе ще излиза от там😃. Сега се прибра, веднага след секциото ми сложиха колан в болницата и ми казаха, че препоръчват да нося такъв и след това заради големия корем. Та си купих и само като лягах го свалях. Аз реално без него в началото не можех и да ходя, имах чувството, че ще ми изпадат вътрешностите. След като мина седмица и поотслабнах взех да нося и едно стягащо бельо на Anita , ти си е с колан също. Та така слагах и двата едновременно. После махнах твърдия колан и останах само с бельото. Сви ми се корема. Само да ги нямаше тези кофти стрии. Много съм доволна от бельото, страхотно е. Още го нося, има три степени на регулиране и така се адаптира към промените на тялото и не е необходимо да купуваш няколко размера.

# 126
За жалост косопадът при мен започна. Стрии нямах до предпоследната седмица преди раждането и се бях зарадвала,че има шанс да ми се разминат,но уви. Коремът ми в последния момент жестоко се нацепи. А след раждането и на едното бедро се появиха две малки линийки. Иначе коремът ми се прибра,но е мек като желе. Смятам след празниците да започна да спортувам хем да се стегна хем да сваля още 6 кг които ми останаха. От изписването насам не съм мръднала на килограми,но аз и си хапвам предимно въглехидрати ,също така нямам никакво движение, а преди не се спирах да обикалям по няколко часа с кучето. От няколко дни не сме излизали с малкия и вече се побърквам вкъщи. Мисля днес да го адаптирам на терасата към това студено време.
Иначе аз все още го слагам да спи на една страна заради рефлукса,но често започнах да го намирам по гръб. Има предпочитание да спи на дясната страна.
Забелването още не сме го практикували,но първо ще се посъветвам с педиатъра.

# 127
  • София
Аз за стриите съм в отчаяние. Много са по корема, дупето и паласките. Мажа сега с чиста щраусова мас и мисля, че леко са позаличени, но ще видим след няколко месеца. За упражненията за корема аз писах и преди и чакам да мине третия месец. Пък и този месец като знам, че идват празници и нещо не мога да се мотивирам Grinning
Малкия не съм го извеждала от неделя. Тогава направихме доста дълга разходка в парка, а сега ми се струва, че е малък за този студ. То аз умирам от студ, а за него какво остава, въпреки че го обличам доста добре.
Косопад още не съм забелязала, но го очаквам. Косата засега си стои доста гъста, а принципно не е такава. То й е време и за подстрижка, ама ще видим кога ще е. Нещо не ми се ходи по фризьори точно сега.

# 128
В момента сме на терасата, тя спи в кошчето за кола, много е приятно на слънце. Ще се подстригвам в събота. И на зъболекар ходих, хем при една дето не вярва в ковид и без маска, още не мога да (с)и го простя... Наша вчера даже се усмихваше във ваната - иначе в началото я е страх Simple Smile

# 129
  • Пловдив
Нямам стрии, само корема трябва да се прибере още. Всеки ден е навън, освен, когато вали. Е днес сме от 11:30 по улиците, още сме навън. Никакъв студ не може да ме спре и да отменя разходката. Все още не го навличам много. Потник, боди, ританки, чорапи+терлички и плюшен ескимос, одеало.
Масажът ми го показа педиатърката, ама не го практикувам често.

# 130
А относно естествената бебешка хигиена, откакто гледах клипчето, което бяхте пуснали тук всеки ден по няколко пъти я държа по този начин над гърнето. Действа всеки път за изхождането, просто трябва малко повече търпение - към 5 минутки я държа и първо пръцка доста, след това и ака. На няколко пъти се и изпишка така.
Слагам я сутрин, като се събуди и след хранене. Тази сутрин около час ръмжа и пъшка и накрая я събух, хванах я над гърненцето и веднага се изходи, след това спа страхотно 😁

# 131
Здравейте мамита! 😊
А аз да попитам дали на някоя от вас се е случвало да има световъртеж (постоянен, дори като лежа), съпроводено с гадене и повръщане? Днес бях на невролог, изписаха ми два вида лекарства за два дни, пък хич не ми се ще да ги пия. Та ако на някоя се е случвало, как сте се лекували? 🥺

# 132
http://rzi-silistra.com/RIOKOZ/home.nsf/0/D3E8B94CB7F400C6C2257D … 8%D0%BD%D0%B0.pdf

ето тук, но не е отбелязано от кой месец кое, докато при мен ги има...

# 133
  • София
Мами, как и въобще отразиха ли се на бебоците ви ваксините?
Ние днес бяхме при педиатърката, сложи едната, не двете. Малкия дори заспа в колата, сега сменихме куулпача и доста реве. Няма температура, но не иска да стои сам в леглото и само иска да се гушка. Направо ми се къса сърцето като го гледам Pensive

# 134
  • Пловдив
Отразиха му се приспивно на моя ваксините. Обикновено заспива между 23 и нещо - 1ч., в деня на ваксините си заспа сигурно към 20- 20 и нещо. Мерих му температура, нямаше и така си остана панадола неизползван. Буди си се нормално за ядене. На другия ден имаше 15-20 минути гърчене от ротавирусната.

Общи условия

Активация на акаунт