ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 089
  • 741
  •   1
Отговори
# 420
Ние също имаме 6 хранения на 3часа и пропускаме 2 през нощта. Заспива към 9:30 и се събужда към 5,6ч. Яде само кърма от шише по 120мл. След седмица ставаме на 3месеца и сигурно ще увеличим на 130мл. След хранене мрънка и давам веднага биба. Повръщаме често обаче или и се пълни устичката и тя си го прибира.
На мен цикъла ми дойде на 60тия ден.

Ехааа! Колко много спи, супер. Кога започна да пропуска нощните хранения?

Сама си направи режим още в края на първия месец. Лошото, е че си яде ръцете и често се събужда през деня. Спи по 20-30мин само и започва да пърха с ръце.
Купихме омни биотик панда, защото не акахме 4-5дни, но сега вече ака всеки ден.

# 421
  • Пловдив
Сама една опаковка биогая съм дала по време на коликите. Единственота нещо, което в момента давам е витамин Д.

# 422
Ние също имаме 6 хранения на 3часа и пропускаме 2 през нощта. Заспива към 9:30 и се събужда към 5,6ч. Яде само кърма от шише по 120мл. След седмица ставаме на 3месеца и сигурно ще увеличим на 130мл. След хранене мрънка и давам веднага биба. Повръщаме често обаче или и се пълни устичката и тя си го прибира.
На мен цикъла ми дойде на 60тия ден.

Ехааа! Колко много спи, супер. Кога започна да пропуска нощните хранения?

Сама си направи режим още в края на първия месец. Лошото, е че си яде ръцете и често се събужда през деня. Спи по 20-30мин само и започва да пърха с ръце.
Купихме омни биотик панда, защото не акахме 4-5дни, но сега вече ака всеки ден.

Браво на нея:)) а уж по-малкото количество дневен сън влияел на нощния. И моят така ги правеше дремките, докато не започнах да го нося в слинг само и само да спи. Така спи докато не го събудя. Но пробвам ли да го оставя да си спи в легло или люлка през деня - 30-40 мин. Това е Simple Smile

# 423
Давам и БиоГайа и БиоАмика и вече по-рядко Лефакс. Бебчо е на 2 м. Вече няма такива гърчове вечер, само нощем докато спи пъшка и се мята, което май пак са колики.

# 424
Здравейте, мамчета и Весели Празници( с малко закъснение) и от мен ! Не съм писала от известно време понеже доста лудница Ми беше покрай празници! Надявам се всички да сте прекарали чудесно с първата Коледа на нашите малки джудженца!
Попрегледах отгоре отгоре доста  теми , които са на дневен ред и при нас дискутирате.
Моето бебка стана на 3 месеца преди 2 дни,  същото като повечето бебчета през деня изобщо не иска да спи, спи по 20 Мин макс. Отделно май я понаучих на ръце покрай зверските колики и сега се приспиваме само така, с 300 зора я оставям по най-внимателния начин в кошарката през деня и уви след 10 Мин вече е будна. Да не говорим , че така сама да си заспива нямам такъв случай, освен навън в количката. Направо не знам какво ще правя с това спане на ръце ... 🤭
И при нас ръцете са постоянно в устата, постоянно и чак се изнервя като й ги махам в последно време и беберон плюе , за да си яде ръцете.... какво е това нещо не знам!
За спането вечер прави пауза от 7 часа макс , тоест ми прескача 1 ядене , през деня яде през 3 часа ( на кърма е ) . Да О скоро почне и при нас повече да се успива и да прави паузи , и да заспива по - рано от 23:30/00:00 ....

# 425
А някоя от вас да е измислила някаква хитрина против яденето на ръце ? При нас настава див рев когато му махнем ръката от устата. Поръчах гризалки, че скоро ще стане на 3 месеца, ама колко ще помогнат... Чудя се вече дали не е някое зъбче, дето още не се вижда или просто си е така при всички бебета.
Какви играчки харесват вашите бебета, че моето нищо още не мога да му пласирам ? Е, като ми докопа косата си умира от кеф да я скубе, ама имам кутия с играчки и интересът е нулев. Иначе се кефи на музикалната въртележка над главата му (като движения, не като звук).

# 426
Наша си папка ръце от глад или когато й се е насъбрало да оригва/повръща. Тези дни й се върнаха коликите - суче превъзбудено, нагълтва мн.въздух и се почва - оригване силно и по няколко пъти, повръщане, хълцане и всичко придружено с извиване и изпъване и хленч... Някой беше споменал, че също са се върнали колики. Днес ще взема Прокомбо, бяхме дали 2 шишенца дотук. При нужда давам Еспумизан, невинаги помага, по-скоро за мое успокоение. Нощес направи пауза 6 часа (след з ч.и половина мъки снощи да се нахрани и да заспи), но сме без режим, така че не храня илюзии, че ще е някаква трайна тенденция (така преди беше направила 5 ч.пауза и не повтори;))). На вас педиатрите какво са ви казали за пробиотика - колко време се дава? Истината е, че на око ги предписват, а те не са безобидни.

# 427
  • София
По мое мнение капките срещу колики са доста по-вредни от пробиотиците, защото помагат само временно, в дългосрочен план могат да навредят, защото стомаха се учи да се справя с чужда помощ, а това е само временно. Пробиотикът от своя страна помага за обогатяване на чревната флора, тоест действа в дългосрочен план.

# 428
Давам Биогая от изписването, всяка вечер. Пробвах капки Колийф и образуваха много газове, започна да се гърчи и пръцка постоянно. Спрях ги на втория ден и от тогава не съм давала нищо, дори чайове. Но положението при нас беше сравнително спокойно, размина се леко с коликите и мисля, че вече няма.
Смученето на ръцете е доста често, вечер започва да ги мята и да си цели устата докато спи, което я разбужда и мрънка.
Има една играчка магаре, докопва го с ръце, бори се с него и каквото хване го насочва към устата
Почти не спи през деня . Днес яде в 6:30 сутринта и спа до 11ч. После 30 мин в количката навън и от тогава е будна. Вечер пред баня става доста изнервена, дремва по 5-10 Мин. Личи си, че и се спи, но не заспива. Поне вечер няма будувания до момента.

# 429
Преди два дни навършихме 3 месеца и от около 3 дни изобщо не спи през деня.. освен когато сме навън на разходка (около 2 часа) и през останалото време, ако дремне докато суче... не е в кофти настроение, но само му се гука и играе. Смятам, че сме влезли в четвъртия скок на растежа, който неслучайно е познат като Sleep regression, но пък става въпрос за сериозно ментално развитие през този период. Снощи направи 7 часова пауза (прескочихме едно кърмене), досега макса и при нас беше 5 часа..  Все пак не спи през деня и е нормално да е уморен през нощта. Някак бях успяла да го приспивам и през деня юнака, но сега просто отказва да спи щ, та затова и не насилвам и ще видим колко време ще продължи този скок - според ап-а, който следя, може да е 1, но и 5 седмици така.
Ръцете ги ядем здраво! Даже като го повия, колкото и стегнато да е, успява да си освободи ръцете и на сутринта е винаги със свободни ръце под брадичката, ако не в устата. Биберон така и не засука, вече и не настоявам.
Единствено ме притеснява, че мрази да е по корем, а педиатърката ми се накара на предишния преглед, че не го слагам често и сега си мисля, че ще го направи пак. Слагам го за няколко минути и като се размрънка го обръщам.. при вас как е? Как успявате да ги забавлявате като са по корем?! Имам нужда от свежи идеи определено..

# 430
  • Пловдив
Не обича да е по корем, не го и мъча. Бута си ръцете в устата, махам ги не много настоятелно, не ги повивам/покривам специално. Вечер като спи, е покрит до средата на гърдите.

# 431
Слагам го по корем като се сетя при смяна на памперса за  около минута и също на гимнастиката, където без това няма много интерес към играчките още. Докато е по корем му правя нещо като масаж-чесане по гръбчето с двата пръста от вратлето надолу. Това го кара да се извие, да вдигне глава и май му е приятно (като животинче)

# 432
И аз я слагам по корем, докато правим вечерния тоалет да й намажа гръбчето, стой си без проблем ама не я задържам супер много . Оставила съм отпред пред нея една светеща играчка като я сложа по корем и почна да я масажирам гледа нея . По коремче я слагаме и в коритото
, докато е на шезлонга придържайки я отдолу за сигурност и така мием гръбчето, а междувременно тя си гледа наоколо.
Това правя аз. ☺
Момичета и при мен малката хич не иска да спи, да не говорим, че в момента, в който я оставя в кошарката почва се събужда и почва да плаче , иска да спи гушната. Явно и аз съм си я свикнала така, но .. моля ви дай ми съвет как да я приуча от това , ако някоя е имала подобед казус .
И понеже но предстои преглед при ортопед за Пловдив можете ли да ми препоръчате добър такъв ?
Благодаря предварително

# 433
И аз я слагам по корем, докато правим вечерния тоалет да й намажа гръбчето, стой си без проблем ама не я задържам супер много . Оставила съм отпред пред нея една светеща играчка като я сложа по корем и почна да я масажирам гледа нея . По коремче я слагаме и в коритото
, докато е на шезлонга придържайки я отдолу за сигурност и така мием гръбчето, а междувременно тя си гледа наоколо.
Това правя аз. ☺
Момичета и при мен малката хич не иска да спи, да не говорим, че в момента, в който я оставя в кошарката почва се събужда и почва да плаче , иска да спи гушната. Явно и аз съм си я свикнала така, но .. моля ви дай ми съвет как да я приуча от това , ако някоя е имала подобед казус .
И понеже но предстои преглед при ортопед за Пловдив можете ли да ми препоръчате добър такъв ?
Благодаря предварително

Толкова малко бебе не може да бъде приучено на ръце, просто нещо я тормози и търси успокоение. При нас е същото. Гледам да го държа поне 20-30мин в мен, докато влезе във фазата на дълбок сън, оставям го внимателно на леглото без да се отлепям от него за минута-две. В повечето случаи работи, ама не винаги 😄

Ортопед за Пловдив препоръчвам доктор Хазбун. Доволна съм от прегледа, обясни ми доста неща, как да кърмя бебето, как да го нося и т.н.

# 434
И моето бебе не искаше да си спи я кошарата. Научихме го като започнахме почти на всяко спане да го слагаме там, люшкаме, пускаме приспивни песнички и даваме биба. Първоначално много плачеше, но след 40 минутно приспиване и постоянно даване на бибата заспиваше. Сега като го сложим вътре и не протестира, а заспива след около 5-10 минутки.

Завивам го само до кръста с одеало и няколко пъти съм го оставяла да спи само по боди, но вннас е доста топличко и му беше приятно.

Ние сега се мъчим да го оставяме на дясно да лежи, че от ляво му се е сплескала главичката. Е, няма да ви казвам какво реване пада и се обръща сам по гръб и главата пак на ляво, ако го преместиш, то това означава рев- и така докато не го преместиш в оозата, която ми е удобна. Много мине мъчно, но не искам да си остана със сплескана глава, а и баща ми е толкова настоятелен и методичен, че няма как да не свикне с лежането на дясно😂 по я кога като гледам мъжа ми колко се занимава и как не отстъпва дори и на плач, му се възхищавам. При мен е обратното- започне ли да плаче , на мен ми става мъчно ингузно, че го мъча и се отказвам.
Също за ръцете спрях да ги магам толкова често от устата, защото той плюе бибата и започва пак да ги лапа . Занимава се поне 20 минути да ги лапа, точно да си взема един душ и да се облека.
При нас най- новото е, че имаше истински запек. Два дена не беше ходил по голяма нужда и днес пробвахме с бебешката хигиена, защото се притесних. Изака някаква част твърда, друга нормална и последната беше рядка 😂 сега не знам какво да обяснявам- запек или разстройство има детето 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт