ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 100
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
И моето бебе не искаше да си спи я кошарата. Научихме го като започнахме почти на всяко спане да го слагаме там, люшкаме, пускаме приспивни песнички и даваме биба. Първоначално много плачеше, но след 40 минутно приспиване и постоянно даване на бибата заспиваше. Сега като го сложим вътре и не протестира, а заспива след около 5-10 минутки.

Завивам го само до кръста с одеало и няколко пъти съм го оставяла да спи само по боди, но вннас е доста топличко и му беше приятно.

Ние сега се мъчим да го оставяме на дясно да лежи, че от ляво му се е сплескала главичката. Е, няма да ви казвам какво реване пада и се обръща сам по гръб и главата пак на ляво, ако го преместиш, то това означава рев- и така докато не го преместиш в оозата, която ми е удобна. Много мине мъчно, но не искам да си остана със сплескана глава, а и баща ми е толкова настоятелен и методичен, че няма как да не свикне с лежането на дясно😂 по я кога като гледам мъжа ми колко се занимава и как не отстъпва дори и на плач, му се възхищавам. При мен е обратното- започне ли да плаче , на мен ми става мъчно ингузно, че го мъча и се отказвам.
Също за ръцете спрях да ги магам толкова често от устата, защото той плюе бибата и започва пак да ги лапа . Занимава се поне 20 минути да ги лапа, точно да си взема един душ и да се облека.
При нас най- новото е, че имаше истински запек. Два дена не беше ходил по голяма нужда и днес пробвахме с бебешката хигиена, защото се притесних. Изака някаква част твърда, друга нормална и последната беше рядка 😂 сега не знам какво да обяснявам- запек или разстройство има детето 😂😂

Хахаха, много ме разсмя Simple Smile))
Колко е голям твоят юнак?

# 436
И моето бебе не искаше да си спи я кошарата. Научихме го като започнахме почти на всяко спане да го слагаме там, люшкаме, пускаме приспивни песнички и даваме биба. Първоначално много плачеше, но след 40 минутно приспиване и постоянно даване на бибата заспиваше. Сега като го сложим вътре и не протестира, а заспива след около 5-10 минутки.

Завивам го само до кръста с одеало и няколко пъти съм го оставяла да спи само по боди, но вннас е доста топличко и му беше приятно.

Ние сега се мъчим да го оставяме на дясно да лежи, че от ляво му се е сплескала главичката. Е, няма да ви казвам какво реване пада и се обръща сам по гръб и главата пак на ляво, ако го преместиш, то това означава рев- и така докато не го преместиш в оозата, която ми е удобна. Много мине мъчно, но не искам да си остана със сплескана глава, а и баща ми е толкова настоятелен и методичен, че няма как да не свикне с лежането на дясно😂 по я кога като гледам мъжа ми колко се занимава и как не отстъпва дори и на плач, му се възхищавам. При мен е обратното- започне ли да плаче , на мен ми става мъчно ингузно, че го мъча и се отказвам.
Също за ръцете спрях да ги магам толкова често от устата, защото той плюе бибата и започва пак да ги лапа . Занимава се поне 20 минути да ги лапа, точно да си взема един душ и да се облека.
При нас най- новото е, че имаше истински запек. Два дена не беше ходил по голяма нужда и днес пробвахме с бебешката хигиена, защото се притесних. Изака някаква част твърда, друга нормална и последната беше рядка 😂 сега не знам какво да обяснявам- запек или разстройство има детето 😂😂

Цели два месеца и половина и заветните  6.200 кг 😂 мен ме в страх вече дрехи да купувам. Носи ги една седмица и после нови трябва 😂

# 437
Здравейте, плахо искам да споделя, че май имам леек напредък със съня. Взех си книгата Ръководство за недоспали родители и започнах вечер да опитвам да оставям бебето в кошарката преди да е заспало. Също пробвах и dream feed няколко часа след като е заспал. Относно повиването, бях ви питала преди, започнах да повивам след като се накърми и това започна да се получава, с лек протест.
Та имахме рекорд, една вечер 5 часа сън, една вечер само едно събуждане. Но... Продължава след 1 - 2 през нощта да спи ужасно неспокойно. Мята се като риба, вече не мисля че е колики или рефлукс, ами не знам какво е. Мята краката напред, мята тялото и главата на ляво на дясно и не мога да го хвана събужда ли се или си се мята на сън. През деня още спи върху мен, страх ме е да пробвам да го оставям, че тъкмо почна да му се събира към 14 часа сън. А и не е достатъчно просто върху мен, а буквално на гърдата ми, което колкото е сладко, почва да ме дразни. То колкото и скоро да е ял, на приспиване и на 40 мин от заспиване се почва едно фъчкане върху мен и нервничене, докато не му дам цица. В количка също продължава да спи точно 20мин Flushed

За интимностите, имахме втори опит, този път неуспешен заради мен, боля си ме доста Frowning1

По корем го оставям често, или оставям нещо пред него, или с баща му правим маймунджълъци. Повечето пъти се радва все повече седи и върти глава, в началото плачеше като не можеше да си вдигне главата.

# 438

Цели два месеца и половина и заветните  6.200 кг 😂 мен ме в страх вече дрехи да купувам. Носи ги една седмица и после нови трябва 😂
браво, голям мъж! Ами слагай по-големи. На мен ми дадоха тонове дрехи и каквото хвана от гардероба слагам стига да не му е тясно Wink е с точно по мярка и избрани дрешки е още по-хубав, но май ни е все тая и на двамата в момента за това 😅

# 439
Здравейте, плахо искам да споделя, че май имам леек напредък със съня. Взех си книгата Ръководство за недоспали родители и започнах вечер да опитвам да оставям бебето в кошарката преди да е заспало. Също пробвах и dream feed няколко часа след като е заспал. Относно повиването, бях ви питала преди, започнах да повивам след като се накърми и това започна да се получава, с лек протест.
Та имахме рекорд, една вечер 5 часа сън, една вечер само едно събуждане. Но... Продължава след 1 - 2 през нощта да спи ужасно неспокойно. Мята се като риба, вече не мисля че е колики или рефлукс, ами не знам какво е. Мята краката напред, мята тялото и главата на ляво на дясно и не мога да го хвана събужда ли се или си се мята на сън. През деня още спи върху мен, страх ме е да пробвам да го оставям, че тъкмо почна да му се събира към 14 часа сън. А и не е достатъчно просто върху мен, а буквално на гърдата ми, което колкото е сладко, почва да ме дразни. То колкото и скоро да е ял, на приспиване и на 40 мин от заспиване се почва едно фъчкане върху мен и нервничене, докато не му дам цица. В количка също продължава да спи точно 20мин Flushed

За интимностите, имахме втори опит, този път неуспешен заради мен, боля си ме доста Frowning1

По корем го оставям често, или оставям нещо пред него, или с баща му правим маймунджълъци. Повечето пъти се радва все повече седи и върти глава, в началото плачеше като не можеше да си вдигне главата.

И моят така се мята понякога. Особено между 4 и 6 сутринта. Някъде бях чела, че са колики това, просто са по-леки и затова не плачат.
А на каква възраст е вашият? И в колко часа вечер го слагаш за нощен сън? И аз се мъча вече да приспивам в кошарата му поне за няколко дремки.  Понякога се получава, понякога не. Много рядко да спи повече от първия сън (30-40 мин). След това не мога да го успя пак в кошарата и се стига до взимане и будуване или спане в ръце.

# 440
На 2.5 месеца е, горе долу между 20 - 21 го слагам да спи, тъй като не мога да му контролирам/предвидя дължината на дремките, гледам поне да спазвам интервалите на будуване на консултантите по детски сън та зависи кога се е събудил от последната дрямка..
Мъчно ми е, защото ако го сложим в слинга, може да спи и до 8 и до 9,но без него приспиването след 4-5 сутринта е невъзможно

Забравих да кажа, че ме е страх от момента след някой друг месец като трябва да заменим меката кошара с дървена, ми той ще си счупи главата с това мяткане Joy

Последна редакция: чт, 31 дек 2020, 14:19 от sisi11

# 441
И моето не обича по корем, оставям я докато се разсърди, обикновено по минутка макс продължава. Обича да спи в ръцете ми, даже в момента спи така, разбирам я, и аз обичам да ме гушкат Simple Smile за нощния сън казвала съм, че при нас е бетон, а и е поспалива и спи до късно сутрин. Между 9 и 12 часа спим всяка нощ. Казвам спим, защото аз съм до нея от самото начало. Отдавам дългото й спане на съвместния сън, още повече че при мен е за трети път този модел и съм сигурна, че това е причината. Когато я сложа да си легне я приспивам с кърмене. Ако е яла скоро и не иска, е голяма вероятността да не може да заспи. Гушкам я, подрускаме се на топката и много бързо заспива. Чакам я да се унесе в по-дълбок сън и я оставям на леглото. Лягам си от самото начало с нея, защото след 30-40 мин. има разбуждане и ако не я хвана веднага да я кърмя или да й дам биба, се разсънва и следва нов цикъл будуване. Гледам да го избегна това. После през нощта има още няколко размърдвания, при които кърмя, давам биба или просто хващам ръчичките и си продължава да спи. Храненето в спящо състояние определено е моето, благодарение на него се удължава съня.
Сиси, мерси за инфото за книгата. Аз около шестия месец ще направя опит да я преместя в леглото, та събирам идеи. Много се възхищавам на тези бебенца, които си заспиват без чужда помощ на тази възраст. При нас това би било свързано с много плачене, което не е вариант
Хубаво изкарване довечера. Аз си правя планове да спи в слинга, ще видим дали ще стане

# 442
  • Пловдив
За Пловдив препоръчвам др Стоян Арнаудов - специализирал е в Австрия, в областта на тазобедренна ехография при деца конкретно. Внимателен, спокоен хареса ми, въпреки многото му пациенти я няма онази припряност, която се наблюдава при доста лекари.

Абсолютно съм на мнение, че въпреки крехката им възраст много добре осъзнават как се случва да са на ръце. Преди баба му да го свикне, супер лесно заспиваше сам в кошарата с шишето си, от 10 дни няма ли разходка в стаята, на ръце поне 20-30 минути не заспива, като усети, че баба му е при нас започва леко мрънкане и тя го взима, при мен реве истински и се пъни, защото съм по серт. Няма какво неразположение да има, при ситост, сменен памперс и голи кълки. Няма колики, които да го тормозят. Както и показва кога иска да е в мама точно, взима го баща му или баба му, но реве и нищо не е в състояние да го успокои, гушна го аз и му говоря нещо, спира да реве, започва да гука и да се усмихва. Реагира осъзнато и на тона ми, когато ме изнерви в повече и интонацията ми е по-строга и насечена се взира в мен няколко секунди, смръщва се и плача му и тъжен.

Вече е 7кг, дрехите со му предимно 3-6 мисеца. Трябва да взема удължители за боди, че има такива, които са му ок, но не мога да ги закопчея.
Но ми е готино, защото ризи, дънки, панталони му стоят много сладурско.

Весело посрещане на новата година.

# 443
Хахах, голямо бебеносене ще има тази вечер май Simple Smile и аз така планирам, ако не си заспи сам.
Моят спи в ръце до към 10-11 и след това вече ако го оставя в кошарата му и ако няма нужда да яде, вече си спи без проблем в него. Но си се буди на 2-3 часа да яде,  т.е спи между 1 и 2 часа, независимо с какво и колко го храня. Само онзи ден успях да го натъпча с 150 мл мляко след като цял ден ядеше 50 мл кърма и спа цели 3 часа! Grinning той направи 2 месеца сега та се надявам след някоя друга седмица да започне да удължава съня.
Сиси, тези интервали се опитвам и аз да ги следвам но едно не ми е ясно - има ли минимум време, в което трябва да е буден. Защото аз разбирам, че тези 1,15-1,30 ч например са максимум. Или нещо не го чета правилно?
Опитвам се да не превишаваме това време, а за минимум гледам да не е по-малко от 30 мин и най-вече му следя сигналите. Лесно заспива така макар винаги да минаваме през кратък плач, набутване на биба и заспиване почти моментално. Това на ръце или слинг разбира се.

Сиси, за интимностите. Аз съм още само теоретик Grinning но пробвали ли сте с лубрикант? Известно време след раждането - няколко месеца - влагалището е много сухо и може затова да те боли.

# 444
Тези от вас, които са родили с епизиотомия, използват ли нещо за белега?

# 445
Аз първо планирах днес бебето да спи в другата стая докато посрещанме НГ, но след като ви се похвалих, днес половината ми ден мина в приспиване и мрънкане... Та май и аз ще съм в отбра на бебеносещите Grinning
За интервалите май е максимум, да, това което пишат, но не знам за минимум.

# 446
Щастлива Нова Година на вас и близките ви!:joy:
Моето бебенце спа в слинга, като направи пауза между 23 ч. и 12.05. посрещнахме НГ и си легнахме към 12.30
Има много причини да плачат, а една от възможните е, че им се схващат и ги болят гръбчетата от многото часове лежане по гръб. Гледам периодично да я разтривам по гръбчето, не само веднъж на ден с масажа.

# 447
  • Пловдив
Посрещнахме новата година и заспа към 1 в коша за кола супер бързо. Аз си легнах към 5 и нещо, преместих го на леглото и се гушихме почти до 10.
Гледахме заедно зарята като я пускахме, не се разрева от гърмежите.
Честита нова година.

# 448
Честита нова година!
Нашето бебче заспа в 10, както всяка вечер. Надявах се тайно да се събуди и да гледа зарята с нас и да го поздравим, но той спа до много късно сутринта.
А за дрешките- аз все му обличам малко по големи, че са много лесни за слагане. Тези, които сами точни само по- трудни 😂

# 449
Честита Нова Година и от мен ! Бъдете здрави и благословени през новата 2021!
И ние посрещнахме сравнително ок новата година .Заспа към 22:00 и спа до 00:30, като само първите 30 ми спа в ръцете ми и останалите На леглото ( направо не мога да повярвам как се случи това) . Не се стряскаше от гърмежите , нито от виковете на съседите! 😂
Благодаря, Десиссслава за препоръката за ортопед!

Общи условия

Активация на акаунт