ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 087
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
ЧНГ! Наша от 20:00 до 3:00 се беше облещила здраво - само на 2 пъти по 15 мин. придрема, беще й интересно, не си бяхме у нас и шумно и светло, та и дунавско поро подруса след 12 Simple Smile Днес цял ден само спим и ядем плюс разходката.

Последна редакция: пт, 01 яну 2021, 22:18 от alen mak

# 451
За много години и от мен! Пожелавам на всички повече сън, много бебешки усмивки и звънък смях и много здраве!
При нас спа от 7:45 до 8:30, после присъства на празничната вечеря за двама. Заспа в мен в 9;45 и така посрещнахме с него на ръце Simple Smile към 12:30 хапна и спа до 6:40, както си спи напоследък, с 2 събуждания за храна в просъница.
Мами, а какво правят децата ви до 9-10 докато им дойде нощния сън?

# 452
Честита Нова 2021 година! За мен, а предполагам и за вас 2020 не беше толкова зле, тъй като се родиха най-прекрасните съкровища - нашите бебчета. 😊😊😊😇 Нека са ни живи и здрави и през новата година да ни радват все повече 😍❤ Първи зъбки, захранване, лазене, прохождане, първите думички - все вълнуващи мигове ни очакват!
Иначе моята дунда снощи си спа доста прилично до 23:20 и се събуди тъкмо преди големите гърмежи. Супер много се радва на зарята и изобщо не се стресна. След това се приспахме към 12:30 с кърмене, легнала до мен, събуди се към 8 да цокне и спа до 10:30. Разходихме я парка на това хубаво време 🐣😊
Иначе преди вечерния сън първо играем с нея - аз и татко й, “говорим си” - тя ни гука и ни се смее, слагаме я на активната гимнастика малко да се поизмори, после я обръщаме малко и по корем. Обожава да се гледа в огледало, може да си откара и 20 мин.гледайки се и си говори нещо 🤣. Като я видим, че се е поизморила или я слагаме в люлката малко, или я носим на ръце за малко и след това банята. После масаж, обличане и накрая отивам към спалнята, за да я успя с кърмене.
Беше свикнала да заспива само в слинг, от няколко дни вече я поотучих, но пък сега заспива с цица 🤪 не ще и да чуе да се успокои с биберон...
За спане в нейното си легло също мисля, че ще е още доста време мираж, спи при нас в спалнята, дано след това успея да я отуча.

# 453
И ние играем, носим и й пеем, понякога я оставям в шезлонга или леглото с играчки.

# 454
  • Пловдив
Нашия докато заспи е на различни фази, може да реве, мрънка, гука, стои кротко зявиси на какъв кеф е

# 455
Честита нова година, момичета! Да бъде прекрасна за всички ни и изпълнена с много бебешки смях! Като стана въпрос да ви питам при вас бебчетата в края на деня, привечер стават ли крайно неспокойни и ревящи? При нас абсолютно всеки ден като с аларма в 17:00ч. се започва един истеричен  рев и докато не го сложим да спи вече за нощното си лягане не спира. Слушах обяснението на Ася, че уж така изпускат напрежението от натрупаната информация през деня, но се чудех до кога ли продължава това нещо.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 06:36 от Charlotte_

# 456
Честита нова година! Да бъде здрава и изпълнена само с положителни емоции!
Моника също става доста неспокойна вечер преди банята, след това кротва малко, хапва и заспива. Не реве истерично, но мрънка, не иска да лежи или да стои в шезлонга, на ръце също се върти и дразни. Няма угодия. Понякога си личи, че доста и се спи, но дремва за 5-10 мин само.
Напоследък много се набира напред, когато я държа изправена, застава в почти седнала поза, все гледам да не се надига много, за да не натоварва гръбчето. Но така и е удобно и ако я легна повече се дразни.
Вечер има по около 10 часа сън с едно хранене помежду им и заспива веднага. Дали за това не иска да спи през деня, не знам. Но няма да си кривя душата, че съм много доволна от това количество сън нощем. А тя се буди нахилена и е в добро настроение през деня.

# 457
Май към 10-12 седмица се успокояват според това, което пишат. Моят вече не е такъв, а е на 9 седмици. Но пък си дремва.
Та аз всъщност се чудех колко часа будуват бебчетата ви преди да легнат за нощен сън. Моят не може да издържи от 18 до 21 ч например. Ако го помъча е тогава вече ще бъде голям рев Simple Smile)

# 458
Такъв плач никога не сме имали. Винаги е с повод - глад или сън, или газове и иска да я носим на разходка из стаите й е любимо...

# 459
  • Пловдив
При нас истеричния рев за сън се появи след навършен 3 месец.

# 460
Много е странно, все едно всеки ден в 17:00ч. някой ми връчва съвсем друго бебе. Спокоен е цялостно през деня, прави си дремки, гукане, усмивки и тн, на 2.5 месеца е. Но настане ли заветният час нито бял шум, слинг, носене го успокояват и 2ч. плътно е такъв рев, едва диша.

Последна редакция: нд, 03 яну 2021, 09:17 от Charlotte_

# 461
Ние също имаме 6 хранения на 3часа и пропускаме 2 през нощта. Заспива към 9:30 и се събужда към 5,6ч. Яде само кърма от шише по 120мл. След седмица ставаме на 3месеца и сигурно ще увеличим на 130мл. След хранене мрънка и давам веднага биба. Повръщаме често обаче или и се пълни устичката и тя си го прибира.
На мен цикъла ми дойде на 60тия ден.

Ехааа! Колко много спи, супер. Кога започна да пропуска нощните хранения?

Сама си направи режим още в края на първия месец. Лошото, е че си яде ръцете и често се събужда през деня. Спи по 20-30мин само и започва да пърха с ръце.
Купихме омни биотик панда, защото не акахме 4-5дни, но сега вече ака всеки ден.
[/quote
Абсолютно същият режима дъщеря ми.Вкючително минахме и  през проблема с изхожданията и Омни биотик панда!

# 462
Спорна Нова Година! Бъдете здрави и много щастливи!
Ние тези дни сме неспокойни и през деня. Трудно заспива и лесно се буди. Надрана е цялата, а хем през ден и пиля ноктите ( не ги режа). Започнаха да се появяват някакви жълти неща по главичката, но незнам лишеи ли е или крусти?
Косичката и отзад намаля и виждам косми по калъфката, но тя постоянно си върти главата..... Дори след ядене като я прегърна да се оригне и пак започва едно въртене и търкане в мен, все едно търси цица. Давам по 120мл кърма, но незнам дали да не увелича на 130мл( на почти 3 месеца сме).
Повръщаме си редовно и си го поглъща, но направо се мъчи и очичките и се променят от зор.

# 463
  • София
Честита нова година, мамчета! Да ни е още по-хубава следващата 2021, да е изпълнена с бебешки смях, прохождащи бебчета и много нови преживявания!

Нашият мъник не се събуди за зарята, заспа към 20:30 и после към 4 стана за хапване. Всеки ден е на разходки в това слънце, но днес в мъглата ще пропуснем.
Племенницата ми е с нас няколко дни и виждаме бая зор и на двамата да се обръща внимание и да не се чувства някой изолиран. Голямата е свикнала всички на нея да угаждат, малкият има своите нужди, та е голямо лавиране между двамата.

Иначе ние не сме забелязвали да е много неспокоен след 17:00ч. Мрънка понякога, иначе си спи около 18:00-19:00ч., после баня, мляко, игри и заспива след това към 21:00ч+/-. Реве за памперс, храна и сън.

# 464
Хриси прави две дремки в периода 17-21.30/22, когато лягаме за нощен сън. Не са дълги, но са достатъчни да презареди батериите. Ако не са те, ще ме побърка от киселеене. Общо взето сме така - около 17 дремва за кратко, примерно 20-30-40 Мин., После се събужда в добро настроение, игрива и усмихната е. Изведнъж батериите рязко падат, между 19-20 прави нова дрямка, като се събуди, поиграваме малко, баня, масаж и идва време пак за сън. Това ни е режимът от последните 2-3 седмици. Скоро може да го промени, като издържа вечер повече време без сън
Деси, крусти са. Прави масажи с бебешко олио и четка 30 минути преди баня, ще се махнат. Има и специални препарати за тежки крусти, но ако не са такива, и така ще се махнат

Общи условия

Активация на акаунт