Аз нещо така и не съумях да го вкарам редовно кърменето легнала - ако в обичайната поза люлка се насуква за 10-15 мин, като съм легнала настрани може дълго да не се пусне, така лежерно си поцъква ама зърната ми горките.... Изпадаме в едно такова безвремие и просъница дето после нямам никаква идея колко пъти е яла и какво се е случвало. Това което ме притеснява е че сякаш много се поти като спи до мен. В биологичната поза пък нещо й прищраква в мозъка и все едно влиза на животински режим - неистово грухти, мачка, бута, драпа, души, засуква едно припряно...абе озверява. Напомня ми на начина, по който сучеха малките на кучето ни едно време докато тя милата лежеше примирена на една страна.
Бебка приключи с дългите паузи между храненията след като консултант по кърмене ни обърна внимание, че не е много ок толкова малко бебе да пада под 8 на ден. Дадохме си сметка, че покрай въвеждането на бибата сме изпускали сигналите за глад, които също търпят промени. Сега нощем се буди като по часовник на три часа и въпреки че ми липсва съня някак ми е и по-спокойно. Но неспането явно започва да се натрупва, защото ми отнема все повече време да я чуя и да се събудя, адски неадекватна съм, а денем нямам никаква енергия, което започва да избива в глад за въглехидрати. Това последното много искам да го избегна, защото гинекологът каза, че при правилен режим има шанс след раждането да не се върне поликистозата.
Благодарение на мъжа ми вече успяваме да приспим бебка и в кошарата й 1-2 пъти на ден. Държим я за ръчичките (или тя нас по-скоро) да не ги мята, слагаме бибата и й пускаме въртележката (една от най-смислените ни покупки), но не мърдаме поне час. Така се приспиваме за дрямката между 17 и 18, после къпане, ядене, колики, разнасяне и пак приспиване към 20, като тия часове може да варират с около час. Масажа го правим сутрин след ставане, защото след баня е много крива. Въобще не знам какво ще правим с това къпане - за мивката вече е голяма, а цялата процедура с вадене на коритото, поставяне на хамачето, сипване на вода и поливане и после прибиране на целия цирк...поне да й доставяше удоволствие.
От години вече не се вълнувам много от Нова година, но досега май не я бях проспивала...
Педиатърката ни каза, че иска поне два месеца да даваме пробиотик заради антибиотика след раждането. Пак по съвет от консултант обаче сменихме Биогаята с такъв по-богат на щамове, даваме Пробиен. Последните 2-3 дни ‘коликите’ се завърнаха май така че няма да го спираме сигурно още месец-два, а и Лефакса пак ще пробваме за през нощта, че между 5 и 7 настава страшно пъшкане и пънене.
Времето по корем тамън беше започнало да става по-лесно след като започна да стои облегната на ръцете си и оп, започна да се обръща по гръб и край. Сега ако не успее да се обърне вдига страшен скандал, а за това с подпирането на стъпалата и избутването вече въобще няма толеранс.
все пак съм на мнение, че такъв прогрес нямаше да се случи преди 2-3 седмици например, когато беше по-незрял и нуждаещ се от близост.