ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 081
  • 741
  •   1
Отговори
# 480
  • Бургас
При нас съня си е супер ... няма режим, спи когато си иска, но заспива сама, без помощ от наша страна и когато будува е в супер настроение, рядкост е да плаче. През деня не я оставям в кошарата, спи или в люлката или на дивана до мен. Вечер след кърменето около 10:00 я поставям в кошарката и пускам въртележката, до 15-20 мин е заспала.
Друга е драмата в нашия дом. Това дете просто не наддава. Кърма имам да я удавя, но тя си знае да суче около 7-8 мин и спира. Почти никога не приема, ако предложа втора гърда. Иначе е много спокойна, не дава вид на гладно бебе. Плаче единствено след баня, ако се замотам с обличането или ако брат ѝ и покаже грубичката си любов. Опитвам да я храня по-често, но ако аз инициирам кърменето - то продължава 3-4 мин и после пак ми отказва. 10 дни преди да навърши 3 месеца е 5,600кг, като за последните 20 дни е качила 350гр. Помня брат ѝ по това време беше направил вече тройна гушка, а тя ми е една фина мадама ... усещам как педи ще ме пришпори да отварям кутиите с АМ, а аз така съм привикнала с кърменето Disappointed Relieved

# 481
При нас съня си е супер ... няма режим, спи когато си иска, но заспива сама, без помощ от наша страна и когато будува е в супер настроение, рядкост е да плаче. През деня не я оставям в кошарата, спи или в люлката или на дивана до мен. Вечер след кърменето около 10:00 я поставям в кошарката и пускам въртележката, до 15-20 мин е заспала.
Друга е драмата в нашия дом. Това дете просто не наддава. Кърма имам да я удавя, но тя си знае да суче около 7-8 мин и спира. Почти никога не приема, ако предложа втора гърда. Иначе е много спокойна, не дава вид на гладно бебе. Плаче единствено след баня, ако се замотам с обличането или ако брат ѝ и покаже грубичката си любов. Опитвам да я храня по-често, но ако аз инициирам кърменето - то продължава 3-4 мин и после пак ми отказва. 10 дни преди да навърши 3 месеца е 5,600кг, като за последните 20 дни е качила 350гр. Помня брат ѝ по това време беше направил вече тройна гушка, а тя ми е една фина мадама ... усещам как педи ще ме пришпори да отварям кутиите с АМ, а аз така съм привикнала с кърменето Disappointed Relieved
Не е толкова малко, защо АМ? Ако решиш, може да цедиш и додаваш. Наша 2 вечери до 2 през нощта будува, а вчера и през деня почти не спа...

# 482
  • Пловдив
Щом си сигурна, че имаш достатъчно кърма, не давай АМ /аз в такъв случай не бих послушала педиатъра/. Ако детето е гладно бъди сигурна, че няма да е така както го описваш.

# 483
Solace, и моята хубавица беше едвам 5700 в края на третия месец, брат ѝ беше минал 7 кг по това време. Педи нищо не каза, само си отрази, че сме изцяло кърмени и това беше. Следя постоянно за промени в поведението, понеже се боря със спадове около дата на цикъл и ову, дори се наложи да стимулирам допълнително лява гърда, но бебка категорично отказва шише, така че колкото има, толкова. Доста по-активна е от брат си, нощем спи добре, но денем вече иска разнообразие, разхождаме я по корем на ръце, в ерго раницата, прави сама коремни преси на гимнастиката... Какво ще я правим до шестия месец и лекото повдигане на позициите на столчето, не знам.

# 484
Момичета, моето бебе е само на кърма и качва много, по 1200-1300гр на месец. Педиатърката ми всеки път ми мрънка да го слагам на режим, вечер да не яде от 9 до 6, да давам вода... Изписаха ни сега по 4 капки Вигантол. Обаче аз кърмя на поискване и вода не искам да давам, нито искам да си държа детето гладно. При вас има ли такива с бързо наддаващи бебета и вашите педиатри какво казват? Бяхме и на невролог поради други причини и тя също ме кара да е на режим и вода... Много се притеснявам от рахит, но искам и бебето ми да е нахранено и доволно, с нежелание ходя на консултации, като знам, че пак ще има мрънкане. А препоръките на СЗО и на Министерството на здравеопазването са да си яде детето, когато и колкото иска. Вече много напрежение ми идва да мисля само за килограми и ядене, не знам какво да правя.

# 485
Момичета, моето бебе е само на кърма и качва много, по 1200-1300гр на месец. Педиатърката ми всеки път ми мрънка да го слагам на режим, вечер да не яде от 9 до 6, да давам вода... Изписаха ни сега по 4 капки Вигантол. Обаче аз кърмя на поискване и вода не искам да давам, нито искам да си държа детето гладно. При вас има ли такива с бързо наддаващи бебета и вашите педиатри какво казват? Бяхме и на невролог поради други причини и тя също ме кара да е на режим и вода... Много се притеснявам от рахит, но искам и бебето ми да е нахранено и доволно, с нежелание ходя на консултации, като знам, че пак ще има мрънкане. А препоръките на СЗО и на Министерството на здравеопазването са да си яде детето, когато и колкото иска. Вече много напрежение ми идва да мисля само за килограми и ядене, не знам какво да правя.
Първия месец и моя дебеланко беше качил 1200, но оеди ми каза, че е ОК. Тогава беше само на кърма. Аз съм му давала и вода, и чай. От 12 до 6 не е ял. Не искам да си представям, ако не изпускай едно кърмене колко щеше да е качил 😂
Иначе за втория месец беше качил по мои изчисления 1 кг точно, не бяхме на лекар, защото педи беше болна от корона. Сега е само на адаптирано мляко и за 2 седмици е качил около 300 гр. Мен пък това ме притеснява 😂 да не започне да качва малко.
Утре ще ни поставят ваксините рано сутринта. Притеснявам се, но ме успокоява, че мама ще е цял ден с мен и ще ми помогне, ако стане много неспокоен.

# 486
На кърма ли е бебо или на ам?? Можете да правите масаж на коремчето и с крачетата колелце! Педиатъра ми за дете на ам, ме посъветва повече от два дни да не стават (дали е така не знам)  [/b]
Темата със съня.. Любимата ми. За разлика от нощния, който горе долу нормализирахме (е, става в 5 - 6ч сутринта ,но това да е проблема), с дневния съм се вкарала в голям филм. За спане в креватчето и дума да не става, колкото и да опитвам, почти заспал го слагам, на момента се размърдва и разревава и цялото приспиване почва на ново. Приспиването е само на ръце, понякога и почти час, а съня рядко надвишава 40 мин, въпреки че спи на ръцете ми. Съответно спи малко и е все по изнервен, и дори и като е буден е почти все в ръцете ми, защото само да го оставя и почва уаааа рев все едно го коля (а аз например искам да го облека, не е като да го оставя сам). Та за оставяне в креватчето просто не си представям как и кога ще стане. И това с тоя кратък сън направо ме изкарва извън нерви, даже понякога се случва заспи ми на ръката и буквално след 3 мин се размърдва. Не знам...

Иначе както акаше супер много изведнъж от 3 дни не е и малко почва да ме притеснява. Като има доста напишкани памперси значи ли, че си хапва достатъчно?

Аз един малко по-страничен въпрос да ви задам - покрай раждането и празниците получихме доста парички, подарък от роднини и се замислих, че е хубаво някак да му ги вложим в нещо. За момента каквото му е нужно сме купили, а не обичам да се купуват неща само за да се каже, че е от еди кой си. Мислех си дали има нещо като влогове за след 18 години или е малко безсмислено това? Мислили ли сте за нещо подобно?

# 487
На кърма ли е бебо или на ам?? Можете да правите масаж на коремчето и с крачетата колелце! Педиатъра ми за дете на ам, ме посъветва повече от два дни да не стават (дали е така не знам)  [/b]
Темата със съня.. Любимата ми. За разлика от нощния, който горе долу нормализирахме (е, става в 5 - 6ч сутринта ,но това да е проблема), с дневния съм се вкарала в голям филм. За спане в креватчето и дума да не става, колкото и да опитвам, почти заспал го слагам, на момента се размърдва и разревава и цялото приспиване почва на ново. Приспиването е само на ръце, понякога и почти час, а съня рядко надвишава 40 мин, въпреки че спи на ръцете ми. Съответно спи малко и е все по изнервен, и дори и като е буден е почти все в ръцете ми, защото само да го оставя и почва уаааа рев все едно го коля (а аз например искам да го облека, не е като да го оставя сам). Та за оставяне в креватчето просто не си представям как и кога ще стане. И това с тоя кратък сън направо ме изкарва извън нерви, даже понякога се случва заспи ми на ръката и буквално след 3 мин се размърдва. Не знам...

Иначе както акаше супер много изведнъж от 3 дни не е и малко почва да ме притеснява. Като има доста напишкани памперси значи ли, че си хапва достатъчно?

Аз един малко по-страничен въпрос да ви задам - покрай раждането и празниците получихме доста парички, подарък от роднини и се замислих, че е хубаво някак да му ги вложим в нещо. За момента каквото му е нужно сме купили, а не обичам да се купуват неща само за да се каже, че е от еди кой си. Мислех си дали има нещо като влогове за след 18 години или е малко безсмислено това? Мислили ли сте за нещо подобно?

Точно така- ако е на адаптирано мляко не трябва повече от два дни да не ака. Ние бяхме на лекар, защото пробвахме всичко, а нашия не можеше да се изака. Масажи правихме, гимнастика, по корем беше,свирахме крачетата, естествена бебешка хигиена, термометър в дупето- нищо не помогна. Най накрая дадохме разхлабително подходящо за бебчета и се оказа, че е имал запек и не е могъл сам да се справи 😭😭😭

# 488
pistacio и моето бебе е на 3 месеца и беше е качило за месец 1200 гр. Даже, давам й вода по няколко пъти на ден, от скоро прави пауза вечер 8- 9часа някъде без храна .Храним се с кърма само и нашата педиатърка този преглед отчете че Ее. Е качила повече вдигна ни капките на 5 на вигантола ( малко ми стори в повече , но ще го изкоментирам и с друг педиатър това )
Иначе това което също педи , че килограмите не я притеснявали толкова , Защото бебето само щяло да си ги урегулира. Пък й като и видя цялостното физиолог. Състояние , каза че няма рахит ,видя че държи стабилно глава, по корем стои , показа ми как да я приучавам да се обръща ,кръстоса й кръчетата едно върху друго и тя обърна веднага по корем изненадах се й не очаквах да се обърне. Сега следващата седмица сме на ортопед и ще го помоля пак да ми покаже това упражнение Със завъртането  .
Та при нас такава е ситуацията ,единственото което ме притесни е да не би д-то капки да са повече от нужнито , но ще го коментирам и с друг педиатър и ще пиша.
😘

# 489
Моника първият месец качи 1,300 кг, втория 1,200 кг, а третия 0,500 гр. И на трите консилтации педиатъра нищо не каза за каченото тегло. Само увеличихме Вигантола на 4 капки. Вечер яде към 22 часа и после към 6. Сама си редуцира храненията. Има общо 5 за денонощие. Щом бебето е здраво, активно и спокойно не мисля, че има причина за притеснение. Не може всички да са по калъп.
Нашата педиатърка каза, че до 10 капки Вигантол се приема като препоръчителна доза, в зависимост от физиологията на бебето и преценката на лекаря. От 10 капки нагоре вече е с лечебна цел, за рахит и т.н.

# 490
  • София
Нашият първия месец качи около 1,400-1,500, вторият беше 1,200. Сега за третия ще видим другата седмица. Не е казвала, че е дебел предния път. Даже, че е много активен и й харесва как върви.

Вигантол не ни е увеличавала капките. По 1 на ден, всеки път проверява фонтанелата. С тия 4-5 ми се струва много направо Frowning Аз гледам и на слънце да стои като е възможно, та минимално и от там да събира вит. Д.

# 491
  • Пловдив
Моя е на АМ, първия месец беше качил 600гр само, на 3 месеца беше 7 и нещо /което за мен е много, но лекарката нищо подобно не спомена, аз отдавам по-бързото качване от АМ/. 3 капки вигантол давам от 20 ден. Една капка за нашата географска ширина и особено в този сезон нищо не е.

# 492
Явно само моята е заседнала някъде в 20ти век с тези режими, водички и спане по 9 часа без ядене. Като цяло аз съм си решила, че ще следвам официалните препоръки, но много съм се наплашила от рахит. Дано бебето скоро само да поразреди храненията и да качва по-малко, че психически много се натоварвам ☹️

# 493
Моника първият месец качи 1,300 кг, втория 1,200 кг, а третия 0,500 гр. И на трите консилтации педиатъра нищо не каза за каченото тегло. Само увеличихме Вигантола на 4 капки. Вечер яде към 22 часа и после към 6. Сама си редуцира храненията. Има общо 5 за денонощие. Щом бебето е здраво, активно и спокойно не мисля, че има причина за притеснение. Не може всички да са по калъп.
Нашата педиатърка каза, че до 10 капки Вигантол се приема като препоръчителна доза, в зависимост от физиологията на бебето и преценката на лекаря. От 10 капки нагоре вече е с лечебна цел, за рахит и т.н.
Ох и аз се чудех с тези хранения, колко трябва да са?В колко часа пропуска хранене вашата бебка щом се храни вечерта в 22 и в 6? Все си мислех, че като  минават на 5 ще пропускат това в 6 или в 22! Относно вигантола повече от 2 не съм чула да се приема от здрави деца!

# 494
Ние бяхме вчера на преглед и педито също леко помрънка, че бебчо е качил повечко този месец - 1100гр и за 3+ сме 6100 изцяло на кърма, което изобщо не ми се струва много! Не пропускаме хранения още. Само веднъж направихме 7-часова пауза и на следващия ден бях със запушени каналчета, та не ми пречи това будене през нощта, стига бебо да заспива веднага.
А дневните дремки как са ви? Лесно ли заспиват? Има ли бебоци, които заспиват самостоятелно в кошарите си? Ако да, как изградихте този навик и с какви асоциации за сън?

Общи условия

Активация на акаунт