ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 087
  • 741
  •   1
Отговори
# 495
Solace, щом имаш кърма и ако ти се занимава, наистина няма смисъл от АМ. От една страна, малката може да се наяжда и за кратко време. Някои деца ставали много ефективни след 1-2 месец. От друга страна, можеш да се цедиш. Вземаш си електрическа двойна помпа, ако нямаш (в olx има много оферти за нови или малко ползвани) и така му давал кърма. Но може би е най-добре да се свържеш с консултантите по кърмене. Тя ще ти каже кое е нормално, кое притеснително и ще предложи решения за вас с бебка.
При нас съня си е супер ... няма режим, спи когато си иска, но заспива сама, без помощ от наша страна и когато будува е в супер настроение, рядкост е да плаче. През деня не я оставям в кошарата, спи или в люлката или на дивана до мен. Вечер след кърменето около 10:00 я поставям в кошарката и пускам въртележката, до 15-20 мин е заспала.
Друга е драмата в нашия дом. Това дете просто не наддава. Кърма имам да я удавя, но тя си знае да суче около 7-8 мин и спира. Почти никога не приема, ако предложа втора гърда. Иначе е много спокойна, не дава вид на гладно бебе. Плаче единствено след баня, ако се замотам с обличането или ако брат ѝ и покаже грубичката си любов. Опитвам да я храня по-често, но ако аз инициирам кърменето - то продължава 3-4 мин и после пак ми отказва. 10 дни преди да навърши 3 месеца е 5,600кг, като за последните 20 дни е качила 350гр. Помня брат ѝ по това време беше направил вече тройна гушка, а тя ми е една фина мадама ... усещам как педи ще ме пришпори да отварям кутиите с АМ, а аз така съм привикнала с кърменето Disappointed Relieved

# 496
Моето бебе първият месец качи 1 кг, вторият - 1,400 кг. Лекарят и сестрата казаха само "Охооо", но не коментираха друго. Сестрата ме пита дали се храни нощем и колко пъти на ден и каза, че е много, ако на всяко ядене яде по 120-40. Но той, както съм писала тук, яде неравномерно, така че общото не е много в повечето дни. Но си мисля, че от цялото дохранване, ядене неравномерно, един час 60, после след час 70, през нощта 150, в крайна сметка качва килца повечко. Ще видим сега в третия как ще е.
Не са ми променяли и дозата Вигантол - на 2 капки е.

# 497
Моя юнак първия месец качи 540 гр, втория 1100 кг, скоро предстои трето теглене, но вече е над 6 кг на три месеца. Нищо не са казвали за храненето, само питат на кърма или АМ е. И аз давам по 2 капки вигантол
Аз голям зор тези дни видях. Малкия по принцип е много лаком и си суче без проблем, но от известно време зачести да се отблъсква от гърдата пищейки след около 5-10 мин ядене. Реве с пълна мощ, ядосва се и не иска, и не иска повече да захапе. Изцедих се, имам си кърма, не е намаляла. Одеве на вечерното хранене беше много гладен, слагам го на гърда - изобщо не иска да засуче. Рев, рев, чудо. Накрая го излъгах като легнах щме и така го кърмих. Сука си 30 мин и вече блажено спи. Направо не знам какво да правя, като наближава хранене косата ми се изправя

# 498
  • София
Педиатърите май са все недоволни, защо качва, защо не качва.
 Девойката е качила 900 гр. и лекарката каза, че е добре за кърмено бебе на 3 месеца. Сложихме и ваксините, леко се зачерви крачето, но друга реакция не е имало.
Започна да спи от 9 до 9, като в 6 суче със сигурност, а през останалото време когато се разбуди. Най-често яде към 1, някой път може и още веднъж. Почна да се наяжда по-бързо и я слагам да си спи в леглото. За сега няма проблеми със заспиването вечер, дано си остане така. През деня спи в шезлонга или гушната в мен. Обичайно прави кратки дрямки около 30-40 минути, а около обед за час.
Като е гушната се набира да седне и вече си стига играчките на гимнастиката и се опитва да ги хване. Много гука и се смее,а от скоро и почна да издава писквили звуци. Брат ѝ много обичаше да пищи и пак ще огласяме блока Satisfied Да седи по корем не ѝ е най-любимото, но и пускам някоя музикална играчка и откарва по 5 минути преди да се размрънка.

# 499
Pistachio,  защо 4 капки Вигантол? За наддаването - колко деца познавам с по кило и нещо на месец, вкл.моето първото, само на кърма и никой нищо не е правил като коментар за вредно, напълно нормално е!

# 500
Pistachio,  защо 4 капки Вигантол? За наддаването - колко деца познавам с по кило и нещо на месец, вкл.моето първото, само на кърма и никой нищо не е правил като коментар за вредно, напълно нормално е!

Ами защото две капки се дават стандартно, но понеже много бързо качва има опасност от рахит, та вит Д е за превенция. Иначе сега като ви чета се успокоявам, че явно доста бебета така си качват и не са имали проблеми.

# 501
Доста педиатри препоръчват по 1 капка Вигантол, но то тя остава по лъжичката половината, колко ще поеме бебето? На мен 1-2 капки ми се струват недостатъчни, при удвояване на теглото за около 3 месеца.

Моника първият месец качи 1,300 кг, втория 1,200 кг, а третия 0,500 гр. И на трите консилтации педиатъра нищо не каза за каченото тегло. Само увеличихме Вигантола на 4 капки. Вечер яде към 22 часа и после към 6. Сама си редуцира храненията. Има общо 5 за денонощие. Щом бебето е здраво, активно и спокойно не мисля, че има причина за притеснение. Не може всички да са по калъп.
Нашата педиатърка каза, че до 10 капки Вигантол се приема като препоръчителна доза, в зависимост от физиологията на бебето и преценката на лекаря. От 10 капки нагоре вече е с лечебна цел, за рахит и т.н.
Ох и аз се чудех с тези хранения, колко трябва да са?В колко часа пропуска хранене вашата бебка щом се храни вечерта в 22 и в 6? Все си мислех, че като  минават на 5 ще пропускат това в 6 или в 22! Относно вигантола повече от 2 не съм чула да се приема от здрави деца!

Честно казано не знам. Преди бяхме на 7 хранения за 24 ч, през 3 часа.
Сега сме на 5 хранения през 4 часа за денонощие. Тя сама така си ги нагласи и е спокойна. Преди не осъзнавах, че я тъпча на 3 часа, без да е огладняла достатъчно и започваше да връща доста. Започнах да я изчаквам да огладнее напълно и се оказа, че издържа 4 часа.
Вечер пропуска едно хранене.

# 502
Ние първия месец качихме 1кг, втория 1кг и третия 1кг. Сега сме 5600кг. Приемаме Д-абовит по едно впръскване.
Режима си го прави сама. Като вечер заспива около 21ч и се буди към 6ч. През деня яде на 3часа или 3ч и половина. Изцяло на кърма е, но се цедя и давам от шише по 120мл. През деня има 3-4 спанета по 30-40мин и едно около 2-3часа. Понякога заспива сама, понякога иска на ръце. Коликите я мъчат пак и пръцка доста.

# 503
Здравейте включвам се към октомврийчетата ,  от доста време ви следя. Най- накрая се престраших да пиша.
Това което ме притесни  в момента е дали вашите бебчета вече успяват да си държат главичката стабилно?

# 504
Моето я държи, но доста я върти на ляво на дясно, май не е много ок това.

Моето май е в криза на растежа (или поне се надявам да е това и да отмине скоро). Тази нощ се приспивахме от 3.3 до 4. После от 4.50 до 5.30 и накрая в 5.45 стана Hushed Нахраних го и го дадох на баща му, за да поспя 2-3 часа. Е да, ама не. Един час се скъса да реве, чак като го гушнах едва дишаше от рев и задряма. После последва почти весело будуване, после естествено 40 мин сън като по часовник и сега пак реве в момента в който го оставя на повивалника. Някаква лудост е това.

За акото, да на кърма е, и през нощта си навакса изпуснатите дни. Явно вече е нормално да не е всеки ден.

Добре де, момичета дето се интересувате от съня, аз нещо не мога да разбера, нали буденето на 40 мин е породено от асоциация за сън, ми бебето ми заспива на ръцете и там си остава, защо се буди, дори не се мъча да го местя вече. Същото и в количката, буди се там където е заспал, защо не може да си продължи съня Pensive

# 505
Като я вземем с разкрачени крака отпред си я държи но не много стабилно , също доста се върти наляво надясно. Педито каза че ще видим на консултацията как е . Точно на 3 месеца сме. Благодаря за отговора😊

# 506
Първия месец е качила 1500, втория- 900 , третия - 700 и сега е 6 кг.и 62 см. Педиатърката каза,че е супер за изцяло кърмено бебе. Вигантол давам по 1-2 капки засега.
  През деня има 2-3 дрямки за по 20-30 мин. и 2-3 ч. сън в количката, ако времето позволява. През нощта заспива към 21.00- 21 30 и спи до 7.30-8ч. с 2-3 посуквания в просъница. Заспива основно на гърда или на ръце, много рядко сама в кошарата
    Главичката от 2 седмици я държи стабилно и по корем когато, и изправена. На 3 мес. и 10 дни е.

# 507
Pinky35, добре дошла Hug моята си я държи, на 3.10 е родена. Тя си е жилава и подвижна обаче. Братята й на същата възраст не бяха така
Solace, екстра си е. Нямаш поводи за притеснения. Нашите двете си приличат по модел на хранене, а ние си приличаме по това, че сравняваме с по-пухкави батковци. Елегантни девойки са, това е положението. Хриси на 2 мес ихдесет дни беше 5200, около 800 гр. за малко над месец беше качила. Този месец ще е по-малко, усещам го
След повече от 4 години опит с приспиване на гърда, искам да намеря друг начин за приспиване. Вдъхнових се от материалите за детски сън, гледах двете лекции, започнах да чета. Досега като се върти и не иска да заспи я взимах и на топката, вчера обаче лежа 30 мин с бухала в леглото. Е и аз до нея почти през цялото време. Ту му се смееше, ту се размъркваше. Тогава я гушках да я успокоявам, но не отивахме на топката. Накрая заспа, гледайки бухала. Още не съм си избистрила съвсем концепцията, но в един момент мога да пробвам само бухал, без мен в леглото. Искам и в нейната кошара да я пренеса, но пък не искам да отказваме нощното кърмене, искам да спим докато кърмя...за преместването пък съвсем не съм си избистрила концепцията

# 508
Amelin, извинявай изпуснала съм, това бухалчето Оли ли, или някаква друга играчка бухал. Аз сега поръчах някакво мече кърпичка, утешител ли какво ли, макар силно ме съмнява в момента да ми помогне, то мойто още почти от нищо не се впечатлява освен от лицата ни.

# 509
Никакви бели шумове и играчки за гушкане не я впечатляват. Много си гледа въртележката над леглото, но вечер я махам, защото може да стои в захлас 1 час и това пречи на заспиването.
Най- успешното приспиване при нас е след баня и хранене, малко гушкане на ръце докато се успокои и я слагам в креватчето. Без да има наоколо какво да я разсейва. Гледа в нищото 5-10 Мин и заспива.
Е, има и изключения, миналата вечер яде в 22 ч и заспа веднага, но се събуди в 12ч и до 1ч купон. Весела и пълна с енергия.
Много си харесва това магаре (може и да е хипопотам, но аз му викам магаре). И една Пепа пиг, с която води разговори постоянно.

Днес бяхме за втори път на ваксинация, сложиха ни две ваксини отново, една през устата и боцкане в крачето. Миналият месец доста леко ги понесе трите наведнъж, но пак цял ден ще съм на тръни.

Общи условия

Активация на акаунт