ОКТОМВРИйчета 2020

• 22 071
  • 741
  •   1
Отговори
# 510
Нашият го сложих по корем за първи път около 1 месец и бях учудена колко добре я държи. Обаче много не му се занимава 😄 досега го слага по един път на ден, но от скоро след всяко хранене го слагам и издържа по няколко минути. Понякога просто си забива главата в леглото и се ядосва. Трудно ми е да го хвана в настроение, тогава доста време си я държи. Трябва практика, слагайте я по 5-6 пъти на ден, застанете на нейното ниво и говорете, пейте, сложете интересна играчка, с времето ще заякнат мускулите. Ако не може от равна повърхност да я вдига и задържа, може да я слагате върху вашият корем или на леглото/земята навивате кърпа на руло и слагате под гърдичките.

Иначе въртележката над леглото му е много интересна, може да я гледа 10-20мин, на активната гимнастика също по толкова издържа, но пак трябва да е в настроение. Ако не е на кеф, не мога и за минута да го оставя.

# 511
Дунда, и конче може да е спокойно Grinning сладко и цветно е Simple Smile
Сиси, да Оли е. Ще кажа дали е толкова добър за приспиване, досега не съм го ползвала активно. Пускала съм белия шум, който мен определено ме приспива. Има една светлина под формата на сърце на коремчето и тя се взира в нея и май на нея й с радва, а не толкова на мелодиите

# 512
  • Бургас
Благодаря за отговорите и съветите, момичета Kissing Face

Предполагам, че проблемът ми се корени в това, че постоянно сравнявам двете ми деца. Но с толкова малка разлика във възраста, спомените ми са все още пресни и не мога да избягам от това. Все пак се поуспокоих, че има и други фини госпожици и господа Hug

Малката е от бебетата, които си държат стабилно главата от родилното още ... но пък как мрази да е по-корем. Сложа ли я така веднага захлупва личице и се сцепва да реве. До скоро ми правеше впечатление, че като спи главата ѝ е обърната все на ляво, но напоследък тази тенденция изчезна и обръща главичка и на другата страна. Съвсем оплешивя вече отзад и е супер комично, защото останалата част от главата е покрита от гъста и дълга черна коса ... май и на това бебе няма да му опада косичката ... сина ми загуби общо 5 косъма за целия си бебешки период(изключвам плешивото петно отзад на тила), а до 1вия му рожден ден беше посещавал фризьор 3 пъти.

Дени е на 2м20дни, но все още не посяга към играчки ... като цяло не е фен и на активната гимнастика. Гука супер сладко и доста рядко, раздава широки усмивки и от време на време надава един птеродактилски крясък, дето в началото ми изкарваше ангелите Grinning

# 513
Здравейте, отдавна не съм писала, но ви чета 🥰
Моя калпазанин много трудно заспива през деня и като спи малко е кисел. Днес пробвах да го приспивам по-настоятелно и ето че дремна два пъти по 30-40 мин, в количката 2 часа, които продължават след като го прибрах и го метнах на спалнята с всички катове, само разкопчан 😆  Наистина е много по-лесно да се приспива при първи признаци на сън. Добре, че ви има да давате идеи. Аз си признавам, че нищо не съм чела за детския сън, но ще отделя време.
От една седмица вечер, ако се наложи да сменям памперс, започва неистов рев със затворени очи. Преди се разбуждаше и гукаше, сега яко реве като Крали Марко. След като посуче си минава в нощен режим, но този рев? При вас как е с нощната  смяна на памперси?

# 514
Нашият на активната гимнастика доста се заглежда, а от скоро и удря играчките, което не знам дали е случайно, или осъзнато 😄 Успях да намеря физиономии и звуци, които всеки път го карат да се усмихне😍, също като се гледа в огледалото си се усмихва. Говорим си отвреме- навреме, издава много сладки звуци, а най-сладък е, когато се засили да киха, но му мине, издава едно дълго сладко ауууу 😅

Мойто бебе реве при смяна на памперс само ако е гладен. В началото се мъчих да сменям памперса преди ядене и той все се дереше, аз мислех, че не му е приятно. Обаче почнах да го сменям след хранене и изведнъж вече не ревеше хаха. Иначе през нощта за мое щастие не ака, та не го сменям.

Аз забелязвам, че някои дни спи по цял ден, а други спи по 10мин през няколко часа. Ако от сутринта успее да заспи, после много добре спи, а ако не- цял ден нервничи и не може да спи.

# 515
  • Бургас
Аз забелязвам, че някои дни спи по цял ден, а други спи по 10мин през няколко часа. Ако от сутринта успее да заспи, после много добре спи, а ако не- цял ден нервничи и не може да спи.

Това и при нас го има ... или ще спи цял ден, или ще дремне 2-3 пъти по 10 мин след хапване. Даже ММ като се прибира от работа пита: Днес "спящ" или "буден" ден е? Grinning

Отдавна не сменям памперси вечер. Само я мятам на леглото и вадя цица .. даже лампа не светвам вече Grinning

# 516

Това и при нас го има ... или ще спи цял ден, или ще дремне 2-3 пъти по 10 мин след хапване. Даже ММ като се прибира от работа пита: Днес "спящ" или "буден" ден е? Grinning

Отдавна не сменям памперси вечер. Само я мятам на леглото и вадя цица .. даже лампа не светвам вече Grinning

И аз на тъмно го храня, да не се разбуждаме и двамата много. За щастие веднъж като си започне нощния сън, после си заспива, докато яде и го местя в леглото му без да се събужда. Проблем ми е само, че този нощен сън един ден започва в 20ч, а друг в 1:30 сутринта 😄 Рано като заспи, аз не мога да заспя с него и си правя разни неща, следователно рано се събужда сутринта и аз не съм спала хич. Ако заспи пък много късно се изнервям, защото го храня в 21ч примерно и се мъча да го приспя един час, и той пак огладнее и така докато не се изтощим и двамата вече 😁 Най- добре ще ми е към 23ч да заспива, хем да имам час-два да си гледам филм или да правя нещо друго, хем и да спи сутрин по-късно, хич не обичам да ставам в 6-7ч.

# 517
Аз пък обичам да си лягам рано и ми е идеално, когато нощният й сън започне в 21 ч. Но аз и без бебе обичам да заспивам към 21-22, защото най-добре се чувствам на другата сутрин
Памперс не сменям нощем, сутринта е само напишкан. Преди слагане на вечерния памперс намазвам обилно с крем против подсичане, някой по силен, примерно судокрем или SOS на Хип

# 518
  • Пловдив
През нощта не сменям памперс, чак сутринта като се събуди. Главата си я държи изправена почти от родилното. Мрази да е по-корем, някой път като сменя памперса, го обърна на повивалника и си стои кротко, без мрънкане.
Нито музикално-светещи го привличат, нито кърпичките, нито дрънкащите...кефи се само като е на ръце, навън и в колата. От време на време се излъгва в люлката.
През деня спи кратко, лесно се събужда, макар свикнал на шум и т.н., днес за първи път го закарах на плуване, яде след това и спа 4 часа. Събуди се гладен, изяде си дозата и искаше още. Не съм чела и аз никаква информация за съня, водя се по него.

Последна редакция: чт, 07 яну 2021, 22:15 от Десиссслава

# 519
Мамчета, имам едно запитване...
Биогая и Вая Д3 един и същи пробиотик ли са? От 4 дни сме със разстройство. Звъннахме на педи и каза, че е от това че не му даваме пробиотик🤦🏼‍♀️

# 520
  • София
Биогая и Вая Д3 един и същи пробиотик ли са? От 4 дни сме със разстройство. Звъннахме на педи и каза, че е от това че не му даваме пробиотик🤦🏼‍♀️
Далеч от един и същи пробиотик са.
Разстройството не е от липсата на пробиотик. Как въобще решихте, че има разстройство?

# 521
Разстройството не е от липсата на пробиотик. Как въобще решихте, че има разстройство?

Фекалиите са воднисти и чести. Педиатърката каза, че е от това о аз съм учудена🤷🏼‍♀️

# 522
Деси, сподели къде ходите на плуване? От известно време ми се върти в ума това плуване, но не знаех дали при сегашната обстановка ще е достъпно като услуга.
Аз също не сменям памперс през нощта, слагам след баня и сутрин след като се събуди към 9-10ч. Също мажа обилно с крем против подсичане вечер, през деня не ползвам крем. Тя си ака през деня и не се притеснявам, че ще стои с мръсно дупе през нощта. До сега не ми е изпускал памперс, а пробвах няколко марки, за момента сме с гащички на Памперс, много са ми удобни за слагане.

# 523
  • Пловдив
Дунда5, ето тук го записах
https://www.facebook.com/PluvanezabebetaPlovdiv/
Яд ме е, че не го заведох по-рано, ама нещо ми беше убягнало, че имам тази възможност /възрастово/. Планът е да го карам два пъти седмично.

# 524

Фекалиите са воднисти и чести. Педиатърката каза, че е от това о аз съм учудена🤷🏼‍♀️
Без ди се плащите, но проверете и ца ковид. Нашата пед.каза, че това еэедин от симптомите при бебе. Иначе може и друг вирус да е или от храната...

Общи условия

Активация на акаунт