COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 116 895
  • 22 903
  •   3
Отговори
# 20 910
  • Бургас
За всяка ваксина би следвало да подписваме информирано съгласие. Някак сме свикнали да не го правим. Дори детските “задължителни” васкини би следвало да бъдат придружени с такова.
Днес се надявам да стигна до РЗИ, че ми е най - близо и да не ме върнат като вчера. С децата съм и нямам на кого да ги оставя. Вероятно ще трябва да вляза с малкото. Но каквото такова.

Майка ми вече е с две дози на Pfizer. След 10 дни ще я видя от близо и ще я прегърна без да ме е страх, че ще и налепя. Само затова си струва.

# 20 911
Чета темата и си правя извода, че цялата драма е в резултат на трагичното ни образование. Липса на всякакво желание, човек да седне и да се информира максимално от достоверни източници. Пенка казала, че ще има проблеми с фертилитета, значи ваксината не става. Някой от защитниците на тази теза седна ли да прочете какъв е източника на тази информация.

Всеки има право да реши дали да се лекува, ваксинира и пр. И ще подкрепя Габи в желанието й да живее в свят, където личните свободи не се закачат от държавата. Но е хубаво да се въздържате от публикуването на непроверени информации и истерични изказвания. Като постовете на desenchantee, където първо се твърди, че вируса не е нищо особено (а той е, по ред причини), а после се вкарва непроверена информация за репродуктивни проблеми след ваксинация. Ако ваксинацията може да причини такива, какво може да направи вируса? Запита ли се някой?

Ако някой ходи към ВМА днес, дали може да сподели поставят ли ваксини от Файзер? Нали уж щяха да получат.

# 20 912
А ако се наложи да пиете три антибиотика един  след друг , кога давате информираното си съгласие със страничните ефекти и последиците ? Не е ли с издаването на касовата ви бележка. Или джипито е виновно ?
Аман вече от истерии на нови потребители точно в тази тема.
Девойката, която иска да забременява - какъв е проблемът ти с ваксините ? Някой за гушата ли те хвана, какво ли ? що за истерични постове рано сутрин.
Който иска, да се ваксинира.
И аз не съм убедена, че Астрата ще ни пази с мм и доколко, но си поставихме. След 4 седмци ще си изследвам антителата и ще докладвам. дотогава и без друго ще се пазя, както досега. Но имам надежда, че след втора доза  ще имам някаква индивидуална защита. Защото ми писна една година да живея в общество, на което не му пука за никого, иска си фитнесите и почивките, въздухът с маската го разболява и всякакви други тъпизми.
Ето, в момента всеки, който желае, може да си постави ваксина. Който не желае, си има основания. Нито ще се нахвърлям на нежелаещите, нито ще ги убеждавам в нещо. Всеки да поема рисковете .Щом заболяването от Ковид ви е песен и сте безсмъртни, аз не съм. И правя каквото мога.

Да споделям ли как се чувстваме след вчерашната ваксинация, или пак някой ще реве в Администраторската тема, че даваме данни, които не касаят темата ?

# 20 913
Защо трябва да ни задължават за нещо, от което нямаме нужда?

Кой задължава и кой е задължен? Всявате фалшиви внушения. Постоянно се натъртва, че ваксината е по желание.

Как бихте коментирали факта, че производителите не поемат гаранции за собствения си продукт?

Това категорично не е вярно и беше коментирано многократно от специалисти. Това е една от фалшивите опорки на антиваксърите. Вие заявявате, че не сте антиваксър, а пишете точно твърденинята на антиваксърите. И това за задължителното ваксиниране, и това за непоемането на отговорност са точно приказки на антиваксърите - явно са успели да ви повлияят, без да го съзнавате.
Всеки има слава богу все още свободен избор какво да прави с тялото си.

# 20 914
Това за дългосрочните последици от ваксините е интересен въпрос и пак опира до личния избор на човека. Ако трябва да чакаме 10 или 20 години, за да разберем дали ваксините ще ни разболяват е просто лудост. През това време ще е минала младостта ни, родителите ни може да ги няма без да са имали възможността да контактуват с нас и внуците ни, и детството на децата ни ще е необратимо осакатено. Вярвам, че при такъв сценарий човечеството също няма да излезе в цветущо здраве и ще се отключат куп болести от всякакво естество. Едвам издържахме година с мерки и изолация, а си представям ако трябва това да стане начина ни на живот.
Явно няма вариант за пълно щастие и трябва да изберем по- малкото зло.

# 20 915
Ако ще се размахва пръст на някого, нека да е на тези, които докараха здравеопазването до там, че наистина болните И НЕ САМО от ковод нямат достъп до лечение. Които направиха така, че лекарите са вече по-скоро бизнесмени и администратори, а почти не лекуват. Които не успяха за година да се научат как се носи маска, не спазват дистанция и сега разбраха колко е важно да си миеш ръцете редовно. Не срещу тези, на които се налага нещо и се очаква безкритично да приемат всичко, защото... защо, всъщност?
Интересно ми е ти какви отговори даваш на въпросите, които поставяш. Опитвам да разбера гледната ти точка. По отношение на защо производителите не поемт отговорност ще ти задам един друг въпрос - знаеш ли как се одобрява лекарство. Не ваксина, един прост аспирин дори? Аз знам, това ми стига да се доверявам на нещо, което е одобрено. Няма да описвам тук фазите и проучванията и мерките за безопасност, че цял ден няма да ми стигне. Някои искат деца - сестра ми също води борба за дете, с мъжът и се разболяха скоро. Имаше един кратък, но много страшен момент за него. Почваш да се чудиш ще има ли с кого да се бориш за дете изобщо. Не го пожелавам никому. И казваш, болката от ваксината бил нежелан ефект.... а си тръгнала деца да раждаш. От една болка в мускула се притесняваш.
Виждала ли си болни от дифтерия, от тетанус, морбили? Виж и ще се кръстиш, че са те ваксинирали. Ваксините са толкова успешни, че са жертва на самите себе си. Просто хората не могат да си представят сериозността на всички заболявания, които държим под контрол.
Няма да те убеждавам - твоя работа, аз за себе си съм направила избор.

За интересуващите се - всичките ми ефекти от АЗ отшумяха още вчера, остана почти незабележима болка в ръката. Свежа съм, като репичка. При мен температурата и болките в мускулите започна на около 15тия час и на 24тия пих един хексалгин и всичко приключи. При мъжът ми нещата се развиват подобно, но със закъснение от едни 5 часа. Не е страшно, деца сме раждали, една температура 37.5 не бива да ни плаши, нещо много изнежени станахме.

# 20 916
От Стефан Янков

Не е истина какви бръмбари се въртят в главите на ковидиотите...

1. Случаите на новозаразени се увеличавали, защото ваксинацията напредва, а ваксините се използвали, за да се заразяват хората (т.е. инжектират ни вируси).

2. Антиваксъри се записвали за ваксинация и нарочно не се явявали с надеждата ваксините, предназначени за тях, да се развалят и да се наложи да бъдат изхвърлени (т.е. да бъдат спасени хора от заразяване).

3. Друга версия за ваксинацията: тия опашки били фалшиви, за да подлъжат хората да се ваксинират, иначе на тия сега им плащали и им инжектирали глюкоза, затова нямало припаднали и умрели.

4. Заради 2. и 3. антиваксъри вече отивали при опашките за ваксинация и нападали вербално хората, които чакат на тях, като им обясняват опасностите и ги наричат идиоти (а вече се чу и за един случай на физическо нападение, по-точно опит да бъдат издърпани насила няколко от чакащите от опашката).

5. Още една мегакретения: случаите се увеличавали и заради повечето тестове, защото тестовете също се използвали, за да се заразяват хората. Значи хората не се заразяват достатъчно от събиране и предаване на вируси, та се налага някой да ги заразява нарочно. А и какво стана, нали трябваше да се заразим всички, за да изградим пустия стаден имунитет.

6. Същият довод беше и основната причина родителите масово да отказват да им тестват децата - искали да им ги заразят и да им ги пратят на дистанционно обучение, за да ги принудят да свикнат с новия “безконтактен” свят. Доста по-лудо от прагматичното оправдание на другите родители, които отказваха теста, за да не се окаже, че децата им са болни и това да им попречи те самите да си ходят на работа.

7. Гражданин на Кюстендил - градът с най-много заразени в момента и един от тези с най-малко желаещи да се ваксинират пък каза, че било пълна глупост да се ваксинираме, защото после пак ще се разболеем от някой следващ щам (хубаво, в това има зрънце истина, доколкото вече има щамове, за които една от ваксините почти не работи, въпреки че по тая логика защо ядем, като после пак ще огладенеем).

За стандартните глупости като тази, че вирусът е безобиден, че смъртността не се е променила, че хората умирали от мерките, а не от вируса, че случаите се измислят, за да се усвоят пари (от друга страна пък на умрелите се плаща, та явно усвоените пари там изтичат) и т.н. даже не ми се споменава - тях ги знаете всички...

Едно време считахме, че медиите промиват мозъците на зрителите с пропаганда и лъжи, а зрителите нямаха думата да им отговорят. Днес ми прави впечатление, че положението е точно обраното: медиите се опитват да влеят малко здрав разум в главите на аудиторията, но тя използва правото си да им отговаря и ги храни с такива простотии и обиди, че и роботите на Гугъл сигурно се изчервяват от срам.

Но все пак най-важното "послание", доминиращо над всички останали е "Стига сте плашили хората". Явно всичкото ковидиот иска да си прави каквото си ще и да не мисли за последствията. А най-интересно от всичко е, че аз такива виждам почти само под публикациите на медиите, понякога и под моите постове. Иначе улиците са пълни с хора с маски дори и там, където от това няма нужда, в магазините всички спазват мерките повече от примерно, а за капак и интересът към ваксинацията се оказа забележително висок, когато я пуснаха за всички, а не само за онези, които уж трябва да ни водят по пътя на науката и светлината, а вместо това опасно голяма част от тях седят удавени в конспирации и заблуди.

# 20 917
  • София
В 8ч бях до ВМА- опашката е огромна. Казаха,че ще ваксинират с АЗ, за днес други ваксини няма.

# 20 918
Е, да кажа и аз. Недоверието във ваксината не е заради недостатъчно време за изпитване, а заради начина, по който се води цялата политика с вируса. Един път кажат едно, след 1 седмица съвсем друго, а понякога точно обратното. Олекват, това е....
Защо за останалите ваксини няма такова недоверие, макар че има толкова много съобщения за трайни инвалидизации и дори смърт на деца и въпреки всичко хората масово си ваксинират децата? И то без да има пандемия от паротит, хепатит, туберкулоза и всякакви други болести, които са в календара за ваксинации? Защото хората знаят, че въпреки случаите на усложнение ваксините по принцип помагат на мнозинството и пазят. Това твърдение на медицинските среди не е променяло десетилетия и се е настанило трайно в съзнанието на хората.
Сега всички се въртят като фурнаджийска лопата и ваксините олекнаха. Политиката е много повече от медицината в тази пандемия, а не биваше да се допуска.
ПП Моля, не се излагайте младите хора!.....Такава покъртителна неосведоменост относно човешката биология не говори добре. Няма да ви отнемат възможността да размножите скромните си интелектуално гени, спокойно.
Мен повече ме тревожи това, че ваксината може да е неефективно или слабо ефективна. Биеш си, ама пак заразяваш. Как става тая? поредната лъжа...преболедуваш, но пак не си защитен. Политика, не медицина. После защо се носят легендите за чипиране, стерилизация и какво ли не.

# 20 919

Съмнително е как досега за подобни вируси не се обръщаше всеобщо внимание, сега изведнъж всички много загрижени за здравето ти. Колко хора изобщо си поставяха противогрипни ваксини, например?
Твоята ваксинация е важна не само за твоето здраве, но и за опазване на здравето на околните. Ковид няма нищо общо с грип. Като "резултати" имам предвид.  Например в България на фона на всичкото пазене, успяхме за 2-3 месеца да генерираме такава смъртност, която повиши годишната смъртност с около 15%. С грипа - свински, обикновен и всякакъв не сме поставяли такива рекорди.
П.с. Ограничи времето прекарано във ФБ, или поне не вярвай на всичко написано там. Ако наистина искаш да вземеш информирано решение за ваксината, има достатъчно реномирани източници на информация.

# 20 920
  • София
Израел е чудесен пример за организация и скорост на ваксинация, но... НО! Като психика това е народ, с който няма как да се сравним. Писах назад - Израел успя да навие ортодоксалните си свещеници и общности да се имунизират, а това е... много. Ама наистина много. Нереално е.
Ваксината за тази държава е въпрос на национална сигурност. Тепърва неваксинираните в Израел ще търпят жестоки рестрикции и ще бъдат притискани по един или друг начин да се ваксинират.
Не е за пренебрегване, че и Израел, и Великобритания подават данни, че ваксинираните най-малкото минимизират намаляването на разпространението. Тоест - слабо заразни са или въобще не могат да заразяват. Това е много важно, защото срива една от най-големите опорки - "Ваксинираните заразяват!!!". Хеликаза, която чувствително лисва в тази тема, още бая назад обясняваше, че ще е чудо ваксинираните да са истински заразни.
И понеже някой писа "Ама аз си спазвам мерките, нямам нужда от ваксина" - значи, според мен цаката е тия мерки да отпаднат в някой хубав слънчев ден (може и да не е слънчев).

# 20 921
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Знаете ли какво ме радва - че въпреки всичко има много желаещи да се ваксинират. Въпреки впечатлението създадено по форумите и коментарите под новините, че никой не желае да се ваксинира, фактът е, че желаещи има и то много. Просто антиваксърите понеже са много вресливи създават впечатлението, че са много, но слава богу - не са! Това е добре, дори много добре Simple Smile

# 20 922
Таис, как сте? Да се чуе това е много по-важно от бла-бла права/ограничения и ирационални страхове.

Докладвам за себе си: ваксината (Модерна) беше поставена към обяд. До вечерта не усещах нищо (слаба болка в ръката - нормално). Лека превъзбуда, която смятам, че е поради внезапното и бързо случване на нещо важно и неочаквано.

Вечерта устата ми пресъхна. Силно. Звъняха ми по телефона и трудно членоразделях (не на ментално ниво, а като говорен апарат). Усетих и, че трудно преглъщам. Изплаших се, че е алергична реакция и пих ксизал. Постепенно усетих възстановяване на влажността на устата и нормално преглъщане. Заспах късно - подсъзнателно се наблюдавах. Днес почти не ме боли ръката  и се чувствам нолмално (леко изтощена от емоции).

Имам алергия към латекс, но едва след ваксинацията в не помня чий пост, в който беше копирана синтезирана информация от лекар, видях, че във ваксините има остатъчен латекс. Свързвам състоянието си с него.
Дописвам (заради следхождащи постове): след ваксинацията ядох яйца и шоколад Simple Smile. Не ми и хрумна възможността за алергизиране, след като храните сами по себе си ми понасят.

ПП: Отразих реакцията във ФБ групата под пост на лекар, вирусолог, набиращ информация, която ще обобщи.

Последна редакция: нд, 21 фев 2021, 12:12 от Шарлот

# 20 923
  • София
Като цяло хората, които неглижират последствията от боледуването са и против ваксинирането. То и няма как да бъде по друг начин логически. И дори когато са го преболедували, пак са анти, пак на същия принцип.

# 20 924
Тайс, какво стана , вдигна ли температура?

Общи условия

Активация на акаунт