COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 729
  • 22 903
  •   2
Отговори
# 21 120
Заведенията отварят в началото на март.
Не се коментирало. Каза Главният.
Аз, кат ваксинирана, вече нямам против. До месец ще си пия виното. И ще давам на Алибегов печалба.

# 21 121
Сега да вземат и учениците са пуснат от 01.03. и всичко ще е точно!

# 21 122
  • В заешката дупка
Признавам го този перфектен ход на управляващите, с който да си вържат гащите, че и да излезнат обичани и умни. Ваксинацията не вървеше добре, дози оставаха неизползвани, и разбира се, за това беше виновен лошият народ, който се записва, пък не идва да се ваксинира. Някаква отговорност да се поеме, някаква критики или поне друг поглед към организацията на вискинирането - няма разбира се. Перфектно е, просто в другите страни вички се явяват, българите са най-безотговорни, най-несериозни, най- макси не носят. Познат рефрен.

И сега всеки, който желае, има достъп до васкинта. Уж. Да, най-бързите и ориентираните, живеещи и на опредлени места, ще осигурят себе си и близките си, рискови и не такива, най-напред. Дали това е начинът, по който да се осигури възможно по-бързото ваксиниране на (желаещите от) групите, които са най-уязвими - това са незначителни подробности. Просто “спасяваме” ваксините. Благородно даже. А и българи от чужбина обмислят, изглежда, да идват да се ваксинират, понеже в тяхната чужбина има приоритети и редът им ще дойде след месеци. И нека да не бъда разбрана погрешно. Никой от тях/вас не обвинявам. Естествено, че ще гледаш да спасиш себе си и близките си, щом ти се отдава възможност и системата го позволява. Една държава, обаче, в условия на пандемия да има официална политика “по-силният/умният/привилегированият/богатият и т.н  (евентуално) ще оцелее”, и да я представи като нещо хубво даже, е просто абсурдно.

# 21 123
Добре, че не я пуснаха по аптеките, защото тогава щеше да стане спекула. За момента държавите имат пълния контрол върху ваксините и това е добре.
Дано и нещата не се променят.

Алкохолът не беше ли забранен на ваксинираните?

На мен ми казаха без вино, твърд алкохол, ядки, шоколад и риба.

# 21 124
  • София
Както и да се кривим, тоя път без да искат с тази масова ваксинация свършиха нещо правилно.
Да, признавам. То ще изличи в главите на хората всичко неправилно и дори престъпно, което направиха до момента, но поне това е удар. И дано наистина достатъчно хора да се ваксинират, за да се свърши със стоенето и на децата, и на всички останали по къщите.
Как си го представяш горното наистина?
Не виждаш ли какво пробутват ежедневно? То нетраен имунитет ли не беше, то измислени проценти ефективност към тоя и оня щам, то йок, преболедувалите трябвало непременно ей сега да ги ваксинираме... що ли пък да чакаме първо определени групи, преболедували преди месец ще ми ваксинират... То докато ваксинират някаква критична маса, ще трябва да почват отначало.
Изобщо забравете, ще ни занимават с години.

# 21 125
  • София
Ако ЛЛ започнат да действат по-чевръсто и за тях със сигурност има осигурени ваксини, то ще има възможност всички техни пациенти да се ваксинират. Но това е пак въпрос на организация, не е ясно на нашите дали им е важно.

# 21 126
  • София
Да, най-бързите и ориентираните, живеещи и на опредлени места, ще осигурят себе си и близките си, рискови и не такива, най-напред.

Абе не е точно така. В момента буквално всеки може да си сложи ваксина. Най-много да се наложи някой да го метне до близкия по-голям град. Социалните домове минаха, така че там са обслужени желаещите.
Върл противник съм на правителството, но е факт, че това, което се случва в момента, за държава като нашата, е адекватно.

# 21 127
Скрит текст:
Признавам го този перфектен ход на управляващите, с който да си вържат гащите, че и да излезнат обичани и умни. Ваксинацията не вървеше добре, дози оставаха неизползвани, и разбира се, за това беше виновен лошият народ, който се записва, пък не идва да се ваксинира. Някаква отговорност да се поеме, някаква критики или поне друг поглед към организацията на вискинирането - няма разбира се. Перфектно е, просто в другите страни вички се явяват, българите са най-безотговорни, най-несериозни, най- макси не носят. Познат рефрен.

И сега всеки, който желае, има достъп до васкинта. Уж. Да, най-бързите и ориентираните, живеещи и на опредлени места, ще осигурят себе си и близките си, рискови и не такива, най-напред. Дали това е начинът, по който да се осигури възможно по-бързото ваксиниране на (желаещите от) групите, които са най-уязвими - това са незначителни подробности. Просто “спасяваме” ваксините. Благородно даже. А и българи от чужбина обмислят, изглежда, да идват да се ваксинират, понеже в тяхната чужбина има приоритети и редът им ще дойде след месеци. И нека да не бъда разбрана погрешно. Никой от тях/вас не обвинявам. Естествено, че ще гледаш да спасиш себе си и близките си, щом ти се отдава възможност и системата го позволява
. Една държава, обаче, в условия на пандемия да има официална политика “по-силният/умният/привилегированият/богатият и т.н  (евентуално) ще оцелее”, и да я представи като нещо хубво даже, е просто абсурдно.
Личи си, че живееш в цивилизация.
Как си представяш тук, при нас да стане това цивилизовано изчакване.
Аз Завиждам на теб, честно. И като структура на общество, и като манталитет. С удоволствие те чета и виждам широтата на ума ти.
Ама тук сме в пранги.

# 21 128
В обедната почивка идната седмица ще свърша и тази работа, че аман.

# 21 129
Според мен нито управляващите, нито НОЩ, нито ваксинационния щаб очакваха такъв наплив от желаещи. Идеята за пускането на зелените коридори беше съвсем различна - пуснаха ги с идеята да се оползотворят останалите ваксините. И съвсем нормално - ако се следят социалните мрежи се остава с впечатлението, че никой не иска ваксини. Затова пуснаха само Пирогов и ВМА. Затова и настана такъв хаос. Мисля, че скоро ще се направи добра организация и всичко ще се нареди. Просто този наплив изненада всички.

# 21 130
Как смятате дали ще има Пфайзер скоро за масова ваксинация или да ходя да си слагам АЗ и да приключвам и аз? Уж съм в някакъв списък при работодателя за Пфайзер. Бях убедена, че с нея искам да се ваксинирам, но почнах да се колебая. Да я чакам ли или да се ваксинирам с АЗ и това е. Оф. Знам, че е тъпо питането ми, но... за мен си е дилема. На 40+ съм, здрава съм уж - да слагам една АЗ и това е.

# 21 131
Много по-лесно е, без да се смесват по опашките с другите ...
Минава по един мобилен екип по училищата и за един учебен час, ще се изреди целия випуск.
После ще имат и яснота за баловете им, а не да са в невидение.
Нали никой не си мисли, че заведенията ще са затворени лятото.
Младите хора са най активни и са най големите разпространители поради тази причина, защото им се живее сега и веднага.

Днес на опашката пред ВМА 95% бяха млади хора. До 30 години, но повечето и по-млади. Те са активни в социалните мрежи, четат, интересуват се, нямат предразсъдъци. Лошото е, че ги нямаше наистина застрашените хора, тези над 65. Едва няколко видях на тази възраст. А по света те са приоритетна група. Хубаво пуснаха масова ваксинация, но пак не направихме нещата както трябва. Затова ще продължаваме да качваме, не само броя на заразените, но и броя на смъртните случаи. Някаква логика и последователност трябваше да се приложи, но изглежда изисква умения и усилия, които са ни чужди. А за младите хора се радвам.

# 21 132
ВМА са пуснали някакво съобщение, че днес са ваксинирали 1162 човека.
*PipiLota*
Пфайзер ще има определено, но вече за кой път писахме, че заради изборите поне още месец ще е дефицитен, защото решиха , че с него само ще се ваксинира за изборите.

nolii,
За старите хора, скоро коментирахме с колеги, че доста от тях... Баби, дядовци не искат.
И почти всички изкарват един довод.
Нашето е минало. Каквото ни е писано, това ...
Затова според мен, ще има малко ваксинирани пенсионери в България.
Малко живеят в разкош и ходят по круизи и екзотични почивки, затова има разлика и в мисленето тук и в богатите страни.

# 21 133
И аз мисля, че е важно възрастните да се ваксинират. Но след трети март като отрият платформата и може вече с часове да се записва мисля ще бъде по-подходящо за тях, отколкото да висят в студа в момента.

# 21 134
Нови случаи във Великобритания: 9834

Смъртни случаи, съобщени в рамките на 28 дни след положителен тест за COVID-19: 215, което води до общо 120 580

Брой хора, приети в болница: 1 397

Брой на хората, които са получили първата доза ваксинация срещу COVID-19: 17 582 121

Брой хора, които са получили и двете дози: 615 148

Общи условия

Активация на акаунт