COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 115 169
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 390
  • София
Да напиша, пък после ще чета. Тази сутрин пред МВР болница нямаше хора, което беше учудващо за мен. Имаше двама-трима човек, за които по багажа си личеше, че са за приемане. Пред ВМА нямаше хора на никой вход. Сега на обяд пред фургоните на Пирогов имаше двама човека, и то явно бяха от персонала, защото си говореха и един беше една от онези, като хартиени престилки.

# 21 391
  • Варна
Преди малко ме ваксинираха с Пфайзер (не е по "зелените коридори", бяхме включени в списъци от работодател). Една част от колегите ги ваксинираха в петък, до момента нямат странични реакции, надявам се и при мен да е така. Ще споделя след няколко дни какво е положението.

# 21 392
  • София
През деня се ваксинират групите, ама ако са като моите, дето чакаме от месец да ни кажат дата....ами няма да има хора.
При ММ са дошли мобилна група от Бърза помощ. Втора доза след три седмици.

# 21 393
Да напиша, пък после ще чета. Тази сутрин пред МВР болница нямаше хора, което беше учудващо за мен. Имаше двама-трима човек, за които по багажа си личеше, че са за приемане. Пред ВМА нямаше хора на никой вход. Сега на обяд пред фургоните на Пирогов имаше двама човека, и то явно бяха от персонала, защото си говореха и един беше една от онези, като хартиени престилки.
Това са тези от преференциалните групи. Май ще се окаже, че през седмицата няма почти никой да се ваксинира както беше и до сега.

# 21 394
Не, просто тези прословути зелени коридори ги обявиха в някакъв незнаен следобеден час и хората не могат да се ориентират. Отделно и ненавсякъде в момента има ваксини за разлика от уикенда.

# 21 395
"Зелените" коридори в работен ден са следобед. Сутрин ваксинират само по списък, от първите три приоритетни групи. Предполагам, че привечер ситуацията ще е съвсем различна.
И малко статистика от днес, която показва колко "добре" управляваме пандемията. Данните са от https://www.worldometers.info/coronavirus/
Къде е България, отчетено на 1 милион население:
1. Брой тестове - на 90 място, преди нас има доста по-бедни държави. 34,227 теста на милион. За сравнение - бедният Ливан на 57 място, с 426,884 теста на милион (над 10 пъти разлика!).
2. Брой заразени на милион (доказани с тестове) -  62 място, 34,227 случая.
3. Смъртност на 1 милион: почти отличници сме! На 15 място - 1,425 починали. Отделно свръхсмъртността от края на миналата година е поне 2 пъти от доказаната от короната.
Изводи - има тестове, има проблем. Няма тестове - няма проблем.

# 21 396
  • София
Актуална информация за ВМА-никакви опашки, перфектна организация,ваксина-АЗ.Отне ми 15 Мин . ,заедно  с изчакването за реакция.

# 21 397

Най-вероятно всеки делничен ден ще е така до към 16.00 ч. А след това ще се започне заформянето на опашки. Защото през деня са приоритетнште групи, а от тях стана ясно, че няма много желаещи. Та големите опашки ще се виждат само по време на зелените коридори.
Интересното е, че сутринта по радиото чух, че в Иван Рилски рано тази сутрин е имало учители чакащи за ваксиниране преди да отидат на работа.

# 21 398
  • София
Скрит текст:
На мен пък изобщо не ми минават такива мисли през главата, откъде-накъде изведнъж ще решим, че ще слагат негодни ваксини? Какво точно й е на организацията, че да ни наведе на такива мисли?
То бива хейт и черногледство, бива, ама ...
Викаш всичко е розово? Въобще видяла ли си как се правят ваксинационни центрове в другите държави? За каква логистика става дума? Разбирам досега нашите управници да бяха доказали досега, че умеят да се справят с кризи от подобен характер ... а то челни места по смъртност в света. Ако си свалите розовите очила може и да ви светне червена лампичка.

Пехоко, остави хората на мира да се ваксинират. Grinning
В случая подкрепям! Ако някой е видял нещо неправилно, нередно да се прави - да пише тук, да сигнализира, където трябва. Но просто така да се пише - не! И въпросът е, Пеохоко, като си свалим розовите очила (които се съмнявам някой от темата да си е сложил) кво правим? Спираме да се ваксинираме? Или отиваме в Гърция да се ваксинираме Grinning
 Ама категорично не. И аз си мисля много неща, ама ги спестявам, щото са плод на моя вътрешен диалог, без грам покритие Simple Smile

# 21 399
  • София
Че ние защо поръчахме толкова бройки от Астра Зенека? Защото не можем да я ос*рем. Негодни можем да направим иРНК ваксините, че са по-кекави.
Приятелят ми се прибра прясно чипиран от ВМА, също хвали организацията.

# 21 400
  • София

Нали точно за да не стават негодни ваксините пуснаха зеления коридор. 

# 21 401
  • на пъпа на Златията
Скрит текст:
На мен пък изобщо не ми минават такива мисли през главата, откъде-накъде изведнъж ще решим, че ще слагат негодни ваксини? Какво точно й е на организацията, че да ни наведе на такива мисли?
То бива хейт и черногледство, бива, ама ...
Викаш всичко е розово? Въобще видяла ли си как се правят ваксинационни центрове в другите държави? За каква логистика става дума? Разбирам досега нашите управници да бяха доказали досега, че умеят да се справят с кризи от подобен характер ... а то челни места по смъртност в света. Ако си свалите розовите очила може и да ви светне червена лампичка.

Пехоко, остави хората на мира да се ваксинират. Grinning
В случая подкрепям! Ако някой е видял нещо неправилно, нередно да се прави - да пише тук, да сигнализира, където трябва. Но просто така да се пише - не! И въпросът е, Пеохоко, като си свалим розовите очила (които се съмнявам някой от темата да си е сложил) кво правим? Спираме да се ваксинираме? Или отиваме в Гърция да се ваксинираме Grinning
 Ама категорично не. И аз си мисля много неща, ама ги спестявам, щото са плод на моя вътрешен диалог, без грам покритие Simple Smile
И аз подкрепям . Щото и аз си свалям розовите очила и  главата ми ражда  мисли     - прекръствам се мислено и  си казвам - Господ пред мен и аз след него и се усмихвам .

# 21 402
Моето лично впечатление ( от Пирогов) е, че медицинският персонал е подготвен и внимателен.  Отделно, че на АЗ всяко ваксина е отделна, така че не се налага да се делят флакони. Моят го извадиха и отвориха пред мен, цялата процедура ми се стори " по учебник".

# 21 403
Във ВМА са открили още една зала, в която ваксинират по 20 човека наведнъж.

https://m.facebook.com/mma.vma/

# 21 404
От цялата работа най-много ме кефи как месеци наред писаха, писаха и писаха стратегии и принципи на ваксинирането в България, правиха планове и групи, обещаваха всичко да върви по план-график и сега какво стана - оня ден Баце рече "Юруш на ваксините" и заебаха всякакви планове, стратегии и групи. И за какво беше тази старателна подготовка за ваксинационния план, след като всичко накрая стана "хубава работа ама българска" - нареждайте се на опашки и който превари той се ваксинира.

Общи условия

Активация на акаунт