COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 761
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 885
Аз пък сега изгледах Л.Томов по Нова, положението при нас е доста кофти и не е оптимист дори със засилване на темпа на ваксиниране. А тепърва ще се разхлабва. На практика досега вирусът изпреварва ваксинирането.

# 21 886
Ресторантите - 01.03.
Нощните заведения - 01.04.
Учениците - Кога????

# 21 887
  • София
Въобще не разбирам защо се броят ваксинираните общо за момента към прочутия "щит", като голяма част от тях са получили само първа доза и то неотдавна, така че имунитетът им е повече от съмнителен. Подозирам даже - да ме простят, ако се заблуждавам, но май цялата тази история със "зелените коридори" имаше за цел най-вече да оправдае отварянето на кръчмите на 1 март, за което управниците са поели безусловен ангажимент. Поне така ми звучат изявленията на ББ.

# 21 888
  • София
Когато написах в една друга тема, че щом училището е затворено, ще се организира нелегално училище по кръчмите, доста хора се възмутиха. Е, да, ама като гледам, май само учениците ще останат затворени, за да могат възрастните да са аху-иху по кръчмите. Приоритети, какво да правиш!

# 21 889
  • Буркина Фасо
Все пак АЗ ще достави 180 милиона дози на ЕС. Половината ще са от производствени линии в ЕС, останалата част ще е от глобалното производство.

https://nos.nl/artikel/2370022-astrazeneca-wil-leveringsafspraak … in-nederland.html

в превод на български звучи по друг начин Smiley
https://www.tvevropa.com/2021/02/astrazeneka-shte-dostavi-na-es- … zi-za-april-yuni/

# 21 890
Чешката република сега има най-големия инфекциозен натиск в света. В същото време точката на пречупване наближава в болниците. Сега страната иска помощ от Германия.

Болниците в Чехия се приближават до максималния си капацитет и сега страната иска помощ за справяне с постоянно нарастващия брой пациенти с covid-19.

Във вторник страната регистрира 1389 пациенти с корона в интензивните отделения, включително 660 на респиратор.

Хоспитализираните са 6 817.

Според данни от университета "Джон Хопкинс" Чехия в момента е на върха в списъка на страните с най-голям инфекциозен натиск в света през последните 14 дни.

Досега Чехия е регистрирала над 1,18 милиона случая на covid-19 и близо 20 000 смъртни случая. Властите ще помолят съседна Германия за помощ в грижите за някои от пациентите.

https://www.nettavisen.no/nyheter/utenriks/nar-sprengt-kapasitet … /12-95-3424092972

Сега погледнах колко ваксинации има до момента Чехия - 581 000 + 1 184 352 потвърдени случаи или близо 20% от населението от 10 млн. Щит засега няма, третата вълна в Чехия е в апогея си и здравната им система е пред колапс.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 15:10 от Анонимен

# 21 891
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
Все едно не знаете какво стана предния път - измряха три пъти повече хора от ковид но понеже са без тест не влязоха в статистиката. Този път ще стане същото - народа ще си мре без тест, "управлението" ни ще обяснява колко добре се справяме и така.

# 21 892
Айде юруш по кръчмите от 1 март. Бойко отсече.

Занзибар в Европа сме ние.
Ще си отидат доста хорица по заповед на Тиквата.
По групи във фейсбук ми излизат вече постове за препоръка на гръцки ресторанти с жива музика в София. Питат някои под поста, ама нали са затворени ресторантите , отговорът е, че нали предстои да ги отворят от 1ви. Готвят се хората за тръгване по ресторанти и кръчми.

# 21 893
  • София
Ами ако имат антитела (чрез ваксина или болест), защо да не ходят?

# 21 894
Ами ако имат антитела (чрез ваксина или болест), защо да не ходят?
  След ваксина даже си трябва още по-голямо пазане 3,4 седмици поне. Пък и не са много хората с поставена втора доза.

Последна редакция: ср, 24 фев 2021, 14:38 от daisy12

# 21 895
  • София
Не написах "след ваксина", а "ако имат антитела", което е съвсем различно. Отделен въпрос е, че има хора с поставени по две дози ваксина.

# 21 896
Не написах "след ваксина", а "ако имат антитела", което е съвсем различно. Отделен въпрос е, че има хора с поставени по две дози ваксина.
То ваксинираните са още страшно малък процент. Антителата също не се развиват толкова бързо, а едва ли всички ги изследват. Иначе според мен дори човек да е защитен по някакъв начин не бива да се юрва така веднага по заведения и кръчми.

# 21 897
  • София
Много хора изкараха ковид през ноември/декември и имат антитела. А щом човек е защитен, защо да не ходи по заведения?

П.П. НГ празнувах в хотел/ресторант, на фитнес ходя, с приятели се събираме... Няма проблем. Имам антитела, по-рано писах.

# 21 898
  • София
Минах през ВМА обедно да ги видя как са, що са, бият ли ваксини.
Оказа се, че бият и то чудно бързо и чевръсто. Докато вляза и вече чаках отвън да минат 10 минути. Зеленият коридор е от 9 до 20 часа, през уикенда ще е до 17 часа. Втора доза - между 28 и 84 дена, щели да ми се обадят. Дават картончета, събират декларациите, на които има и личен телефон.

# 21 899
Съншайн, честито. Да, там всичко става много бързо.

Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт