COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 114 683
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 21 990
Така е, йо-йо стратегията е катастрофа във всяко едно отношение, включително и икономическо. Икономиката не може да се възстанови напълно, без епидемията да бъде поставена под контрол.

Ройтерс пишат за писмото на Ангелов до Астра Зенека.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-bulgaria-a … ay-idUSKBN2AO2TP?

# 21 991
Как ги смятат тези проценти на ваксинираните? В Германия 2,2% ваксинирани с две дози, 2% с една доза и отдолу гордо пише, че общо 4,2% са ваксинирани. Това звучи по-добре и от нашенската статистика тип "свинско със зеле". И в България ли така ги смятат?

# 21 992
Изглежда на някои хора все още им се струва шега навлизането на новите варианти на вируса, но съм писала и преди, че на Ирландия ѝ бяха нужни 9 месеца за да достигне до 80 000 случая и само 3 седмици за да нараснат до 160 000. Показвала съм и как само за един месец, благодарение на британския вариант графиката се изправи вертикално.  

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 02:11 от precious*

# 21 993
  • В заешката дупка
Как ги смятат тези проценти на ваксинираните? В Германия 2,2% ваксинирани с две дози, 2% с една доза и отдолу гордо пише, че общо 4,2% са ваксинирани. Това звучи по-добре и от нашенската статистика тип "свинско със зеле". И в България ли така ги смятат?

Нищо им няма на цифрите. 2,2% са завършили ваксинацията с 2 дози, 2% са с незавършена, т.е. само с една доза и общо 4,2% са ваксинирани поне с една доза. Съвсем ясно е написано колко е свинското и колко е зелето.

# 21 994
В статистиката, която пускат общият брой поставени ваксини за момента са 168 462. Ваксинираните лица с втора доза са 32 008, следователно ваксинираните с една доза са  136 249. Взима се броят на населението - 
6 951 482мил и се смята.
1,96% с поставена една доза, 0,46% с поставени две дози.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 12:26 от bubbata

# 21 995
TafTaf, нушка,.... казвате че вече сме в трета вълна и се възмущавате на управляващите, че ще отварят ресторанти.
А да ви прави впечатление че тази трета вълна се случва на фона на официално затворени ресторанти, тоест за покачването на заразените в момента ресторантите нямат вина, поне 90% от тях.
За всички е ясно, че фактор в повишаването на бройката са училищата. Винаги е било така, затова при епидемии са се давали грипни ваканции.
Може би затова и сега от МОН замислиха тази кратка тридневна ваканция.

# 21 996
Вчера пък БНТ изтресли, че жени които искат деца да не се ваксинират. Някакъв лекар във фейса беше казал, че това са глупости, обаче аз много се чудя глупости ли са. Нищо не знаем за тия ваксини. Някой знае ли дали има инфо изобщо в тази посока? Аз на телевизии, които искат сензационни заглавия не вярвам, но знам ли...

И аз преди няколко страници попитах, но в многото коментари се губят въпроси. Някой дали е запознат точно колко време след ваксина е редно да се изчака с опитите за дете, или изобщо не е подходящо да се ваксинират тези, които планират по- принцип да забременяват в близките месеци или година две да речем. Освен по БНТ съм го срещала и по други медии, плюс инфо от типа ЕЖК от човек който е във фарма индустрията и посещава разни обучения и семинари. Та ще съм благодарна ако някой е запознат и може да даде някаква информация.

# 21 997
TafTaf, нушка,.... казвате че вече сме в трета вълна и се възмущавате на управляващите, че ще отварят ресторанти.
А да ви прави впечатление че тази трета вълна се случва на фона на официално затворени ресторанти, тоест за покачването на заразените в момента ресторантите нямат вина, поне 90% от тях.
За всички е ясно, че фактор в повишаването на бройката са училищата. Винаги е било така, затова при епидемии са се давали грипни ваканции.
Може би затова и сега от МОН замислиха тази кратка тридневна ваканция

И какво ще постигнат с 2 делнични дни ваканция ( плюс събота и неделя) ?
Това ще реши ли проблема?? Поне гимназистите трябва да минат пак на ДО.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 06:15 от loska

# 21 998
Незнам какво ще повлияят тези два дни. Но не е без причина смяната на датите за ваканция.

# 21 999
Докато е пандемия, ако трябва ще учат на ДО.
Не е краят на света и не е завинаги.
Достъп до знания има!!! Те не опират до посещение на сграда.

# 22 000
  • София
На никого не му пука за училищата. Хората си искат кръчмите, пък ако ще потоп да стане после. Хората с деца и внуци около мен се вълнуват и чакат с нетърпение да дойде първи март, за да отидат на ресторант, на организирано пътуване някъде и просто да си живеят живота. Дума не отварят за училища и деца.

# 22 001
Тези възрастни дето се тръшкат за ресторантите повече ги разбирам. (те са в 90% зависимите финансово от сектор) . За цяла година, обаче, не можах да разбера възрастните, които се тръшкат за това как ресторантите ще работят, пък децата в къщи, ако го мислят сериозно, а не напук. Има няколко причини. Милиони хора просто няма да отидат на ресторант, защото не е задължително.  Когато нещо гори, по-добре е да се потуши, а не доразпалва. И последно - това са децата им, а училището е най-големият фактор за разпространение. Не се ли притесняват за тях?

# 22 002
  • на пъпа на Златията
На никого не му пука за училищата. Хората си искат кръчмите, пък ако ще потоп да стане после. Хората с деца и внуци около мен се вълнуват и чакат с нетърпение да дойде първи март, за да отидат на ресторант, на организирано пътуване някъде и просто да си живеят живота. Дума не отварят за училища и деца.

От как свят светува  се знае  че  човек трябва да работи поне за 3 г напред. Ние тук още от началото не можем да изкараме и един месец . Нещо в 21-ви век  ни е станало с  мисленето . За 3 г напред трябва да има  "хляб" и"зърно" да  сеем нов хляб.
Едни недоволстват че затворени училища , други  че затворени кръчми . Винаги е било така и винаги ще бъде.
Има и хора които са адаптивни и намират начин да живеят  въпреки  недоволството на   тези .
Искаха отваряне на училища - отвориха ги , искат отваряне на кръчми - да ги отварят . Всеки ще си плати за това какво иска.
Като възрастен отивам и се ваксинирам и си махам  намордника , не сега дечицата да ми се смеят  че нося   намордник и те да се развяват .
Аз ще се развявам а те да му мислят как ще работят и плащат ден за ден за здравето си .  . .

# 22 003
  • София
Ние никога не сме имали локдаун. И е престъпление, да, че единствената мярка е децата да са на ДО. И защо, защото не могат да носят маски в клас или да бъдат тествани учители и ученици, например. Има деца, които от средата на октомври не са ходили на училище и за миналата каландерна година им се събират малко повече от два месеца присъствено обучение. И не става въпрос за образованието, а за социализацията в научния смисъл на думата. Навиците да са са с деца и възрастни, които не винаги харесват, спазването на правила на поведение и прочее. Само като гледам профилите в социалните мрежи на подрастващите и ми става лошо от това, което виждам да избива там.

А бройките си растат, ваксинираните, ама наистина ваксинирани, са нищожен процент все още и идат избори, които трябва да се печелят. Този път няма да е с безплатни кебапчета, а с платени. Ако ме разбирате.

# 22 004
Толкова ли не може да се осъзнае, че условията на задачата са такива  - някой трябва да се ограничи. Или децата ще ходят на училище, но татко ще си пие ракията сам у дома, или родителите ще могат да въртят гюбеци в чалготеката, но децата ще учат в къщи.
А, да, има и трета възможност - зачеркваме цивилизацията, връщаме се в Средновековието, и се оставяме на естествения подбор. При което губим и известно количество деца, но неизвестно защо всеки е убеден, че няма да е неговото.

Мерки в училищата? Кой да ги въведе и как? Като същите тези родители, които много съжаляват горките затворени в къщи дечица, не са съгласни да има елементарни мерки? Защото можем да видим, че точно тези родители, които най-гръмко искат хем децата да учат присъствено, хем те да не се лишават от любимата кръчма, са против тестовете и маските за децата и ги възпитават съответно.

Общи условия

Активация на акаунт