COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 113 667
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 245
Доставили са ни. Милиарди от ЕС.

# 22 246
Няма как някой да ти достави нещо, ако не си го поискал. Отказали сме се от пълната квота РНК ваксини. От Русия и Китай изобщо нещо поискали ли сме, че да ни дават? Сърбите събират ваксини от цял свят, затова напредват, но трябва агресивен, проактивен подход, а не да залагаш на ваксини, които чак догодина може и да станат готови.

# 22 247
Аз продължавам да не разбирам, защо Х, който е на 80 години и има изключително ограничени контакти, да е по уязвим от У, който е на 55 живее в града и активно работи. Освен това на Х по цял ден му говорят от телевизора противоречиви неща за ваксините и той не иска зорлем да се прости с няколкото години оставащ му живот, ако случайно се окажат верни лошите неща. Това чувам от майка ми и от всичките ни познати за техните майки. Моята сигурно само ЧСИ може да я заведе да я бодат с неизвестна субстанция.
Много добре даже направиха с масовата ваксинация управляващите, само ваксини да има. На Х ако е напредничав, нищо не му пречи да се нареди на опашка.

# 22 248
  • Другата България
Аз продължавам да не разбирам, защо Х, който е на 80 години и има изключително ограничени контакти, да е по уязвим от У, който е на 55 живее в града и активно работи. Освен това на Х по цял ден му говорят от телевизора противоречиви неща за ваксините и той не иска зорлем да се прости с няколкото години оставащ му живот, ако случайно се окажат верни лошите неща. Много добре даже направиха с масовата ваксинация управляващите, само ваксини да има. На Х ако е напредничав, нищо не му пречи да се нареди на опашка.
Напредничав?
Дядо Пенчо от с. Долно Нанагорнище, на 80 години, който е с поне две-три заболявания, и живее на километри от областния център, до който има автобус веднъж на ден? Да отиде и да се нареди на опашка? И защо да го прави?
След като именно по ТВ тръбят, че за него ще има ваксина при ОПЛ, дори мобилни екипи ще дойдат на място да го "боцнат", ако се наложи?
И каква вина има същия дядо, че именно по ТВ му говорят противоречиви неща? На които евентуално наивно вярва?
Няма как някой да ти достави нещо, ако не си го поискал. Отказали сме се от пълната квота РНК ваксини. От Русия и Китай изобщо нещо поискали ли сме, че да ни дават? Сърбите събират ваксини от цял свят, затова напредват, но трябва агресивен, проактивен подход, а не да залагаш на ваксини, които чак догодина може и да станат готови.
Напълно съм съгласна с казаното.

# 22 249
Липсата на логистика при дядо Пенчо няма нищо общо с приоритета му. Като го извикват да се ваксинира, защото е с приоритет, как ще стане, ако някой не отиде на място или поне в местното кметство?
Не за това говорех естествено, а за това, че У има много по- голям шанс да се зарази и да разпространи и същия шанс да умре. Никой не знае дали няма да изтегли късата клечка и няколко познати на и под 50 вече си заминаха.

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 19:35 от Анонимен

# 22 250
  • на пъпа на Златията
Аз пък съм на мнение че трябва да се ваксинират работещите.Така ще работят всички нормално,ще ходят на училище,университет,...Ще се виждат с близките си...Иначе ще тръпнем още две години...Възрастните имат по малко контакти все пак..А аз като съм ваксинирана се предполага че мога да се видя без страх с родителите си...
И за мен това е правилното решение.
Макар че лично мен не ме устройва. Но мисля че ще нанеря начин да се ваксинирам .

# 22 251
Днес само дъвчат нежеланите странични реакции от маските в Новините на Нова. Доста се е увеличил делът на пациенти с маскне. На всеки 4 часа трябва поне 15 мин. почивка за кожата.

# 22 252
  • Другата България
Липсата на логистика при дядо Пенчо няма нищо общо с приоритета му? Като го извикват да се ваксинира, защото е с приоритет, как ще стане, ако някой не отиде на място или поне в местното кметство?
Не за това говорех, естествено.
Напротив, точно за това говориш.
На хората по селата ОПЛ са им в селата, по местоживеене.
Някои са постоянно там, други идват периодично.
Не са на километри от тях, където са ваксинационните центрове.
Същото се отнася и за по-големите населени места, в които има ФСМП.

Да не говорим за мобилните екипи, които трябваше да ходят при трудноподвижните желаещи.
Аз пък съм на мнение че трябва да се ваксинират работещите.Така ще работят всички нормално,ще ходят на училище,университет,...Ще се виждат с близките си...Иначе ще тръпнем още две години...Възрастните имат по малко контакти все пак..А аз като съм ваксинирана се предполага че мога да се видя без страх с родителите си...
Ти като си ваксинирана, си предпазила себе си.
Но това не значи, че не можеш да си преносител на вируса, когато отидеш при родителите си, които дори и да са с малко контакти, този с теб може да им е достатъчен.

# 22 253
Не, въобще не говоря за това. Ако искаш за трети път ще го заявя.

# 22 254
На дядо Пенчо от Долно Нанагорнище най-вероятно хич и не му дреме за ваксините. Тази вечер говорих с баща ми, на 71, който живее в едно такова Нанагорнище. Вярва във вируса и във ваксините вярва, но хич и не се е засилил да се ваксинират. Казва ми "Спокойно, бе, Ще се ваксинирам по някое време. Аз никъде не ходя, че да ми трябва ваксина. Браво, че вие сте се ваксинирали. На вас ви трябват повече". Все пак ми обеща, че ще потърси личния си лекар. Предполагам, че не е единственият пенсионер, живееш на село, който мисли по този начин.

# 22 255
LillyM,
Ти нали не се отказа първа да отидеш да се ваксинираш.
Нищо не сме се отказали
4 милиона дози чакаме от Пфайзер
4.5 милиона дози чакаме от АЗ

Всички ли в ЕС са се отказали, че са им доставили много по-малко ваксини.
На Израел , как му изпълняват поръчките от европейските заводи....
Да, от европейските, защото от щатите не изнасят.
А преди няколко дни се даде статистика, че дори след одобрителния режим, нито една пратка не е отказана от ЕС за други страни.

# 22 256
  • София
рисковите и уязвимите са 4-та група и те чакат при ЛЛ - където масова ваксинация е започнала само в сънищата на здравния министър.

не те ли е малко срам?

От кое точно да ме е срам, че не разбрах.

# 22 257
  • на пъпа на Златията
Ами то някой трябва да поиска  да ти дава.
Китай и Русия поискаха ли??  Подадоха ли заявление за одобрение в ЕЛА??

# 22 258
  • София

Не знам защо се шири мнението, че никой от възрастните не иска да се ваксинира(просташкият език на някои в тази тема по техен адрес е отделно). Как пък около мен не се случи ни един пенсионер, който не желае ваксина. Да, има такива, които искат да чакат Пфайзер, но изобщо да не искат да се ваксинират - няма. Искат хората, ама няма къде. Беше им казано - 4 фаза ще се ваксинира от ЛЛ. Личните лекари на повечето изобщо не са получили ваксини или по-напористите са получили по 1-2 флакона. При средна бройка пациенти на един ЛЛ(поне в София) от ~2000, за кого по-напред тези 10-20 дозички? Позната баба, която се е вредила днес, записана преди НГ, каза, че ЛЛ я е предупредила, че няма да записва повече желаещи, защото са им казали, че когато дойдат нови дози АЗ, ще ги пазят за втора доза на вече ваксинираните. А част от ЛЛ изобщо абдикираха от ваксинациите и оставиха пациентите си да се лутат къде трябва да заявят желание.

джипито на свекърва ми днес каза - ходих в РЗИ, вдигах скандали, за да ми дадат 1 шишенце, всичките 10 записани за днес са в коридора и чакат, няма ваксини, не знам кога ще ходя изобщо пак - ако пак пуснат зелен коридор, най-добре я водете там.

и това е масово сред тях. кое джипи ще иде втори път да виси часове на опашка и да се бие за 1-2 флакона???
вместо РЗИ с едно камионче за кремвирши да им ги развози по кабинетите...

разбирате ли какво става - джипитата сега ще абдикират масово и фаза 4 увехна ваксинационно....

# 22 259
  • Другата България
Не, въобще не говоря за това. Ако искаш за трети път ще го заявя.
Няма нужда, разбрах те още първия.
Ок, нека да го кажа така - "и за това", не само за него.

Общи условия

Активация на акаунт