COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 113 985
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 22 290
  • Там,където се събуждам щастлива.
Наш приятел участва в групата  на тестване нa JJ в Нидерландия и другата седмица са последните изследвания. Въобще не го прави за пари, защото,като плати данък доход и ще му остане за една скромна екскурзия. Много по-благородни подбуди има.

# 22 291
В Гърция откакто секвенират за нови щамове, са открили над 220 случая на английския щам, 12 случая на африканския в района на Солун, и 1 случай на жена от Атина, пътувала в чужбина, с щам от Уганда за който няма данни за сега дали е по заразен или опасен от останалите.

# 22 292
Управляващите на държавите в ЕС се обединиха около плана за дигитални имунизационни паспорти. Честито! Като върл привърженик на ваксинирането се питам, откъде да взема ваксина? Знам, че много бързам, но и те не са бавят с рестрикциите и глобите.

https://www.tagesschau.de/newsticker/liveblog-coronavirus-donnerstag-189.html

Последна редакция: чт, 25 фев 2021, 22:39 от Анонимен

# 22 293
Още един известен имунолог говори за предимствата на ваксиналния имунитет срещу ковид в сравнение с естествения имунитет. Проф. Радостина Александрова обяснява, че някои вируси "имат уникална система да се крият от нашия имунен отговор, да крият своите белтъци, които нашата имунна система разпознава, или да продуцират фактори, които подтискат имунната система. Когато на нашата имунна система е представена точно структурата, срещу която тя трябва да изгради имунен отговор, и тази структура не е скрита, няма как да бъде скрита, няма ги онези фактори, които помагат на вируса да подтиска имунния ни отговор, сама разбирате, че ваксината може да бъде много по-ефективна. Типичен пример в това отношение е ваксината срещу човешкият папиломен вирус, който в естествени условия много слабо може да провокира имунния ни отговор. Но ваксината, която съдържа точно структурата, която провокира имунен отговор, която не съдържа тези фактори, които помагат на вируса да бяга и да подтиска имунната ни система, си върши перфектно работата."

https://bntnews.bg/news/prof-radostina-aleksandrova-ideyata-na-v … 1097209news.html?

# 22 294
  • София
Е, те, това е българска работа! Юруш на ваксините и точно след три дни всичко приключи безславно - ваксините свършиха. Министърът колкото и да се пени от екрана по адрес на производителя, няма никакво значение, но пък е добро като пиар ход.
На мен ми е любопитно дали ще ни се обадят за втората доза да им потвърдим, както за първата. Миналия път се обадиха с репликата "кажете дали ще дойдете, за да знаем дали колко флакона да отворим". Нищо чудно част от хората да не се явят втория път, пък ще видим утре.

# 22 295
Аз мисля, че ЛЛ не искаха да ваксинират. Дори и срещу 10 лв. И затова пуснаха коридорите. И генералът започна и той да поставя ваксини.
И също мисля, че по- бързо ще става във ваксинационен център. Нека ги организират по друг ред.
Ами крайно време беше някой да припомни това. Забравихме и обаждания до лични лекари, които записваха на хвърчащи листчета. Поне аз, не съм прочела някъде да са изявили ясно, категорично та дори и остро веднага да им доставят ваксини. Ако пропускът е мой, поднасям моите извинения. Започнаха да ги искат след зелените коридори. Това ли ги стимулира?
Нашата лична лекарка искаше колкото може по бързо да се включат, но очакваше от колегите  си тих отказ. Забравихме ли как някои се включиха в борбата с лечението? Ваксина не се слага по телефон. Иска се лична среща.
Винаги има изключения. Потретвам, че моята ЛЛ не спря да работи. Дори и в болница заразена от Ковид отговаряше на обаждания. Сега пак е на работа.Какво мога да искам повече от нея? Само и желая да бъде здраве.

# 22 296
А ЛЛ на майка ми е точно като М.
Казала, че майка е с много хронични заболявания и в никакъв случай да не се ваксинира?!
Самата тя нямало да се ваксинира, защото, обърнете внимание, имала антитела?!
А как ги придоби тези антитела, колко ли народ е заразила, това е друга тема.
Педиатър, при това. Rage
Как да разчиташ на такъв лекар, как???

Аз ударих на камък по всички фронтове.
От изборите, ни вест, ни кост.
По линия на работодател пак не може, действат хората, но много норматични изисквания имало, не става бързо.
Писах на ЛЛ, нямам отговор.

Таис, питаш дали имам антитела.
Имах, декември, но до април може и да нямам.

# 22 297
  • Пловдив
За денонощието:

1822 нови случаи / 12 645 теста,
53 починали,
4368 хоспитализирани,
370 в интензивно отделение.

Последна редакция: пт, 26 фев 2021, 00:44 от marzeliva

# 22 298
Добре де, за днес също има сложени над 20000 ваксини. Знаем, че ваксинирането на приоритетните групи продължава, но как ги докараха до тази заветна бройка?

# 22 299
# 22 300
Растем((
25.02. - 1822 новозаразени (PCR 1195, БТА 627), 243 946 общо
- 14,41% от 12 645 проби (PCR 7225, БТА 5420), 16,54% само от PCR, 11,57% само от БТА
- 31 173 активни случаи, 25,914 карантинирани
- 43 новозаразени медици, 82 новозаразени деца
- 4 368 хоспитализирани (+166), 370 интубирани (+1)
- 53 починали, 10 079 общо
- 689 освободени от карантина и "излекувани", 202 694 общо
- 4 759 с Комирнати, 14 674 с АЗ и 617 с Модерна поставени дози, 34 719 с две дози, 188 512 общо
.
Благоевград  78
Бургас  194
Варна  112
Велико Търново   22
Видин  5
Враца  69
Габрово   11
Добрич  19
Кърджали   15
Кюстендил   41
Ловеч  27
Монтана   20
Пазарджик   44
Перник  36
Плевен  103
Пловдив   139
Разград  1
Русе  27
Силистра   28
Сливен  65
Смолян  21
София  50
София (столица)   503
Стара Загора  55
Търговище   0
Хасково  57
Шумен  51
Ямбол  29

# 22 301
  • София
Така се вбесих днес, че още не мога да се успокоя.

Възрастните нали са фаза 4? Те са при джипитата, които поголовно няма да ваксинират, защото не им дават с какво, а някои сред тях и не искат (както е моето, примерно).

Кой и кога ще ваксинира старите хора?? С какво?? Какви са им опциите? Ами на трудноподвижните, които не могат да висят по опашки?

# 22 302
Майка ми днес ми се обади, разтревожена да не би да сме се ваксинирали! Имала съображения (не успя да ги формулира), чела нещо във Фейсбук!!!
Такъв скандал не сме имали от тийнейджърските ми години.
Не мога да си обясня кой има интерес така да зомбира по-възрастните хора?!? Защо?

# 22 303
Когато разбра, че искам да се ваксинирам, моята майка също ме опя на живо. Когато лекуващият лекар ми забрани да се ваксинирам, беше ухилена до ушите като на сватба.
Общо взето ваксините са приети с недоверие от обществото. А за да имат някаква ефективност трябва поне 70% от хората да са ваксинирани.

# 22 304
  • София
Mia, защо е забранил лекуващия лекар?

Общи условия

Активация на акаунт