COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 540
  • 22 903
  •   2
Отговори
# 10 230
Аз не съм чула М. да е казвал, че е преболедувал, а само че имал антитела. Разбрах го като, че го е изкарал безсимптомно.

# 10 231
https://www.nsi.bg/bg/content/18121/basic-page/%D1%83%D0%BC%D0%B … D0%B8%D1%86%D0%B8
През 49-та седмица имаме 4640
През 50-та седмица имаме 4280
Излязоха данните и за 51-ва седмица 3834

Данни независещи от броя тестове, показващи спад и стабилизиране на здравната ни система след шока от последните два месеца.

Здравната ни система не се е стабилизирала. Просто мерките започнаха да дават резултат. А здравната ни система, уви, е в същото плачевно състояние и дълго време ще остане така, докато не се предприемат радикални реформи. Не знам защо и откъде тази омраза у вас към другите страни? Първо беше Австрия, сега Великобритания.

# 10 232
  • София
Май нещо не се разбрахме. На този етап съм по-скоро скептична към ваксините. Що се отнася до Мангъров, там наистина нещата са докарани до доказателства, че не лъже.

# 10 233
nolii,
Под стабилизирала се имам предвид да не чакат хората по 10 часа за линейки и да стоят по стълбите на болниците, защото няма места.
Видя се, че около 7 хиляди хоспитализирани даде фира.
Днес са около 5 хиляди. Тоест са се освободили над 2 хиляди легла в ковид отделенията.
Това имам предвид, под стабилизирала се.
Преди две седмици нападахте Тесла, че е оптимист , че действат мерките и сме преминали пика.
Дано последните данни да ви покажат, че има значение дали работят детски градини, училища, молове, ресторанти и кафета.
Въпреки недисциплинираната част от обществото, полумерките дават резултат.

# 10 234
А Бойко да не би да показа доказателства, че го е изкарал. Според мен никога няма да разберем кой-какво-що.

# 10 235
Скрит текст:
Мангъров ще се ваксинира ли последно?

Не, защото го е изкарал и има антитела
А може ли да му се вярва на този М въобще?

Всеки може да твърди пред журналисти, че е изкарал ковид, а всъщност да не иска да се ваксинира?
Защото е известен с вечната си контра в пандемията.

И да е изкарал ковид, имунитетът му няма да е дълготраен, много вероятно.

Ами нека попитат РЗИ, кога Мангъров се е регистрирал, като Ковид +! После, ако наистина го е изкарал, да му поискат изследването за наличие на антитела! Ако няма, то той наистина не иска да се ваксинира. Аман от този палячо!
Hands Plus1
До вчера твърдеше, че не се е заразявал, защото спазва хигиена, а не предложените мерки. Днес вече има антитела.
Да каже просто, какви предположиния има за ваксината - положителни или отрицателни. Иначе е по добре да си замълчи.

# 10 236
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Между другото, тези mRNI ваксини, следва да са най- безопасни, тъй като не съдържат нищо вредно за организма.

Тези с атенюираните вируси са по- изпитвани, но са дори, въпреки, че говорим за минимални рискове и вреди, по- вредни от най- новите, тъй като вирусът е жив, но с подтисната вирулентност и се размножава много бавно, все пак съществува риск от заразяване, при хора с неработеща имунна система.

Убитите пък, са убити с формалдехид, и отгледани в животно, най- често маймуна, което е нехуманно

А последните, освен, че са абсолютно безвредни, откъм заразяване, създават имунитет при 94 процента от хората, ваксината за шарка е с 1 процент по- ниска успеваемост, освен това са вегански, защото не са станали причина за нараняване на нито едно животно.

От друга страна, ако вирусните протеини много се променят, възможно е тези, старите, съдържащи цял вирус, да са по- ефективни от новите, съдържащи само насоки за изграждане на някои протеини, които при новата мутация, може да се са изменени. Но има такива, които са базисни, т.е. ако се променят, вируса се приема за нов щам, а срещу това и старите не действат, тъй че може да не съм права

# 10 237
Има симетрично спадане на графиката . Не мисля че ще се върне съвсем до нормалните нива , защото инфекцията си се разпространява , болниците са пълни .
Така или иначе , този пик ще ни струва 20 000 човека свръхсмъртност .
Заличаване на един град .

# 10 238
chubaka,
Ако се върнеш на обичайните нива, няма никой да ти повярва , че има пандемия.
Както се случи в България, дори Шкумбата го играеше капацитет, че били починали по-малко хора от миналата година в България.
Лошото е че беше само полуистина.
Да, до деветия месец на 2020 година, бяха починали по-малко от тези до същия месец на 2019 година. Това се използваше умело от хората горящи маски и не вярващи във вируса.
За съжаление, благодарение на последните 3 месеца ще отчетем около 15 хиляди повече починали за тази година от миналата, при официално посочени от ковид около 7600.

# 10 239
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
В UK решиха да ваксинират колкото може повече хора само по веднъж, без да се съобразяват с това дали да запазват дози за повторна ваксинация:

Цитат
In a bold decision to accelerate vaccinations, a British government advisory body directed clinicians to give as many people as possible their first dose of a coronavirus vaccine, without reserving supplies for planned second doses.

Instead of administering the two shots within a month, clinicians will wait as long as 12 weeks to give people their second doses, the government said, a decision that applies to the Oxford-AstraZeneca vaccine as well as the Pfizer-BioNTech shot that Britain authorized early this month.

UK is giving everyone ONE DOSE. Without reserving supplies for p … ned second doses.

Не, че моето мнение има значение но според мен това е правилното решение предвид ситуацията. Трябва да изпреварят новия щам. За съжаление на нашите надали ще им хрумне подобно смело решение.

# 10 240
https://www.hln.be/nieuws/live-belgie-gaat-coronavirus-genetisch … n-goed~a3ad6da83/

11:08
14,4% от белгийците имат антитела срещу Covid-19

Около 14,4% от белгийското население има антитела срещу Covid-19. Това е установено от проучване на Sciensano в сътрудничество с Червения кръст относно наличието на антитела в кръвни проби от донори на кръв. Донорите на кръв са представителни за здравото белгийско население.

От началото на епидемията белгийският Червен кръст-Фландрия доставя кръвни проби от донори на Sciensano на всеки две седмици, за да проучи до каква степен здравото население има антитела срещу коронавируса. Френскоговорящият отдел на Червения кръст също участва в изследването и към момента вече са анализирани 16 000 проби. От втората вълна се наблюдава рязко увеличаване на броя на кръводарителите с антитела. Отнема около две седмици след инфекция, докато някой има антитела в кръвта.

„В началото на март измерихме само 2 процента от присъствието на антитела в донори на кръв във Фландрия, което след това нарасна до около 5 процента и тази цифра остана приблизително стабилна до средата на октомври“, казва Нена Тестелманс, говорител на белгийския Червен кръст-Фландрия. "Оттогава се наблюдава явно увеличение, до 14,4 процента в края на ноември. Това може да отразява втората вълна."

Поразително е, че присъствието на антитела във Фландрия е много по-ниско, отколкото във Валония или Брюксел, където втората вълна удари по-силно. Само 10 процента от фламандските донори имат антитела, докато тази цифра е 18 процента за Валония и дори 26 процента за Брюксел.

Това проучване картографира разпространението на вируса, но не е предназначено да определи кой ще и кой няма да бъде ваксиниран. "Само защото в кръвта ви има измеримо количество антитела срещу коронавируса, не означава, че това предлага достатъчна устойчивост на последваща инфекция. Следователно, независимо дали имате антитела или не, важно е - независимо дали имате антитела или не - да следвате непрекъснато всички предпазни мерки, за да гарантирате, че предотвратяват разпространението на вируса ", каза той.

11:26
„Хората се отзоваха масово на призива да празнуват Коледа у дома“

Вирусологът Стивън Ван Гухт представи данните за мобилността на белгийците през първата седмица на коледните празници по време на пресконференцията на Националния кризисен център. „Както се надявахме, видяхме поразителен спад в броя на пътуванията от първата седмица на коледните празници“, каза той, когато ненужните пътувания бяха забранени, 3 процента повече хора останаха вкъщи. Точно преди Коледа бяха направени малко повече пътувания до магазините, но по-малко вероятно беше да пътуваме на работа или за развлекателни дейности.

На самата Коледа белгийците остават у дома в 28 процента от времето. С това се справяме по-добре от съседните ни страни, където са направени повече пътувания. „Хората се отзоваха масово на призива да празнуват Коледа у дома, в рамките на своя балон“, казва Ван Гухт. "Ако можем да разширим това до Нова година и до края на коледната ваканция, несъмнено ще можем да започнем новата година с много по-малко инфекции, прием в болница и смъртни случаи."

11:35
„Новогодишната нощ е от решаващо значение в борбата с вируса“

„Вечерта, която разхлабва юздите, може да получи горчив привкус в рамките на няколко седмици“, предупреждава интерфедералният говорител Ив Стивънс. "Купон у дома с някои приятели може да изглежда като безопасен начин за прекарване на новогодишната нощ, но не се заблуждавайте. Такива събития могат да бъдат началото на куп инфекции. Те осигуряват идеални условия за разпространение на вируса", каза той.

Стивънс припомня всички правила и подчертава тяхното значение. „Тази година можем не само да си пожелаем добро здраве, всички можем да допринесем, като поемем отговорност и спазим правилата.

# 10 241
Да ви споделя мен какво ме мъчи. Все още няма информация дали ваксинираните ще могат да заразяват, съответно с ваксина или без се очертава да спазваме едни и същи мерки. Вчера дори четох, че и ваксинираните ще подлежат на карантина, ако има такава при пътуване. Е честно отиде ми настроението на кино. Искрено се надявам до лятото да има някаква яснота, защото ако и така и така ще съм като затворник, с ваксина или без, сериозно ще се замисля дали да я слагам, въпреки че я чаках с голямо нетърпение.

# 10 242
https://www.msn.com/nl-be/nieuws/nationaal/marc-van-ranst-waarsc … CDV?ocid=msedgntp

Марк Ван Ранст предупреждава: „Ето как пренасяте всякакви чужди варианти на вируса в Белгия“

Вирусологът Марк Ван Ранст подчертава още веднъж, че не е добра идея да отидете на ски почивка сега. Той дори сочи с пръст към хората, които го правят. „Те са тези, които ще се чудят защо всичко трябва да отнеме толкова време“.

Въпреки че всеки се нуждае от релакс, определено сега не е моментът да ходи на ски в чужбина. И все пак много фламандци пренебрегват този призив. Например в Швейцария все още има зони за зимни спортове, отворени за чуждестранни туристи.

Инфекции в ски лифтовете
Според Марк Ван Ранст това е проблематично. „Разбира се, не е опасно на самите ски писти, но вие влизате в контакт с други в ски лифтовете. По този начин внасяте всякакви чужди варианти на вируса в Белгия. Големият проблем е, че фламандците, които сега пребивават в Швейцария, са абсолютно същите хора, които ще се оплакват след две седмици, че епидемията не може да бъде овладяна. Те са тези, които ще се чудят защо всичко трябва да отнеме толкова много време. Просто не е умно да карате ски сега. Да се ​​надяваме, че няма много сънародници в Швейцария “, казва той на Het Laatste Nieuws.

Пътуването сега винаги е рисковано
Професорът по биостатистика Герт Моленбергс (UHasselt и KU Leuven) също подчертава, че ски ваканциите в момента не могат да се обсъждат, въпреки че той е по-малко строг за тези, които вече са там. „Много фламандци си тръгнаха, когато новината за по-заразния британски вариант на корона вируса все още не беше известна. Така че те още не са били наясно с риска, но това просто показва, че пътуването винаги е риск. Срещате хора от всички краища и по този начин вирусът или неговите варианти се разпространява из цяла Европа и дори по целия свят. Ако не пътувате, вирусът има малък или никакъв шанс да се разпространи толкова лесно “, каза той.

# 10 243
Е честно отиде ми настроението на кино. Искрено се надявам до лятото да има някаква яснота, защото ако и така и така ще съм като затворник, с ваксина или без, сериозно ще се замисля дали да я слагам, въпреки че я чаках с голямо нетърпение.

Не се замисляй... Най-вероятно няма да ни дойде редът в този живот за ваксина. Произведените количества няма как да стигнат за всички. А ако неваксинираните няма да имат право да пътуват или да влизат/излизат където си поискат, то само се надявам някой "резнат" да осъди здравните мъдреци за дискриминация  Sweat Smile

# 10 244
Споко - ще има одобрени и други ваксини в близкото бъдеще. Аз лично не бързам. Все пак дори не знаем колко трае имунитета с тези одобрени до момента ваксини.

Общи условия

Активация на акаунт