COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 123 630
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 11 040
  • София
Аз пък дочух, че Мангъров Всезнаещ вече предлагал съдействие за ваксини, когато дойдат. Нищо, че той е против.  Малко ми идва конспиративно, но нека не бъдем егоисти и да се посмеем на щуротиите и на контраконспираторите.

# 11 041
Аз пък дочух, че Мангъров Всезнаещ вече предлагал съдействие за ваксини, когато дойдат. Нищо, че той е против.  Малко ми идва конспиративно, но нека не бъдем егоисти и да се посмеем на щуротиите и на контраконспираторите.

Не съм от хората, които вярват на конспирации, обаче изобщо не бих се учудила, ако в крайна сметка това се окаже вярно.

# 11 042
red_balloon,
Нали точно това разпалено коментирахме снощи.
Много, много вероятно е лятото да трябва отново да започнат ваксинации с тези дето ги ваксинираха първи.
Тези дето не са, даже и до първата доза няма да се доберат.
Все повече се замислям на едно изказване на турчина, че може десетина година да си живеем с ковид. От ваксина до ваксина, но вече от джоба на всеки.
Да не говорим, че се появи инфо, че Африка се нуждае от минимум 9 милиарда долара за ваксинирането на част от населението им , но ги нямат.
Явно яко ще се заложи на евтината ваксина на астра, но и с нея до края на тази година, не само, че няма да има ваксина за второ ваксиниране, но и около 5 милиарда, ще останат без никаква ваксина.

# 11 043
В Германия мислят да използват един флакон ваксина за шест вместо за пет дози, защото както вече се разбра, флаконите са препълнени. Това може да увеличи дозите с до 20 процента. За да се случи това обаче, чакат одобрение от ЕМА.
Предвижда се също удвояване на производствения капацитет на Бионтех. Швейцарската фирма Новартис вече им предостави завода си в Марбург, провинция Хесен/Германия, той обаче трябва да бъде преоборудван. За целта институтът Пол Елрих и провинция Хесен са вече в процес на консултации с Бионтех. Производството в Марбург се очаква да започне през февруари. Същевременно вдругиден се очаква одобрение на ваксината на Модерна, възможно е скоро и на Астра Зенека, щом във Великобритания са получили. В ЕС обаче ще се случи по нормална, а не по спешна процедура.

https://www.tagesschau.de/inland/spahn-impfstrategie-kritik-101.html

0001, освен че спекулираш, го правиш и много грозно. Няма да ти посочвам цитати.

# 11 044
С кое спекулирам.
Прочете ли изказването на първия ваксиниран в Разград, чийто син работи в Пфайцер.
Там ясно се казва, че щели да работят по удължаване на срока в който ваксините им са ефективни.
Този срок е посочен.
6 месеца.
Януари месец сме, ще видим какво ще стане август, септември.
Може да са късметлии , тези дето ще са тогава наред, че да имат имунитет за следващата зима.

# 11 045
Скрит текст:
Ли Лу, имаше една страница, където пишеше, че две седмици при вас мигат да пазаруват само хора с отрицателен тест (трябва да го покажат).
Може би имат това предвид, че за тестваните хора локдаунът е до 18.01., а за тези, които не са тествани, още една седмица допълнително.
Както се и очакваше, опозицията бутна това предложение, защото е недемократично. А Курц си отмъсти с удължаване на локдауна до 24.01.2021. Просто нямам думи какви политически игри се разиграват на наш гръб! Ако има негови фенове в темата, да не ми се карат, моля. Мен ме изгуби.

Скрит текст:
ПП Ефектът от локдауна е видим, за мен удължаването не е аргументирано.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 15:40 от Анонимен

# 11 046
  • София
За пореден път се убеждавам, че евреите май са най-умната нация на тоя свят. Над 10 процента ваксинирани, никой не се занимава да нищи до лятото ли ще има имунитет, до Великден ли, до лятното слънцестоене ли. Или поне не го правят особено много. Ваксинират яко и не питат.
Здравният им министър вика - ако я караме така, февруари ще се охлаби натискът върху болниците ни и това ни е най-важното. Човекът не гледа много на едро, докъм февруари му се простират прогнозите, ама ако е прав, тяхното ще е истинско охлабване, не като нашето. Та така...

# 11 047
За пореден път се убеждавам, че евреите май са най-умната нация на тоя свят. Над 10 процента ваксинирани, никой не се занимава да нищи до лятото ли ще има имунитет, до Великден ли, до лятното слънцестоене ли. Или поне не го правят особено много. Ваксинират яко и не питат.
Здравният им министър вика - ако я караме така, февруари ще се охлаби натискът върху болниците ни и това ни е най-важното. Човекът не гледа много на едро, докъм февруари му се простират прогнозите, ама ако е прав, тяхното ще е истинско охлабване, не като нашето. Та така...
Там ще отхлабят мерките, а при нас ще си играем на затвори-отвори още дълго време. Щото видиш ли ние сме най-умните и сме открили голяма "истина" за ваксините.  Като гледам и мисленето и споделянето на фалшива, непроверена информация във фейсбук - нищо добро не ни чака. С такова мислене на масата - толкова.

Последна редакция: пн, 04 яну 2021, 15:48 от daisy12

# 11 048
Преди да достигнат реално до повечето българи, ще виждаме ефекта на ваксините при другите.
Мен ме смущава само факта че се разработват на различни бази (ваксините ), и се чудя, коя би била най-подходяща за мен примерно.
Иначе ако опира до моя избор ще приема, макар и с нежелание и недоверие каквато ми предложат, със надежди да помогна в борбата с вируса и евентуално да запазя някой, който е уязвим или не може по някакви причини да се ваксинира.

# 11 049
Sunshine_Reggea,
Радвай се че това не се случи и на ниво ЕС.
При този недостиг на ваксини, най богатите щяха първи да се ваксинират, а за най-бедните щяха да пратят 100 ваксини за пред камерите. Останалите, като им дойде реда.
Ако се допусне да се наддава за ваксината, ние не сме от печелившите.
Ако има 100 милиона налични произведени ваксини , а 1 милиард наддават за тях, не е добре работата.
Даже варианта с томболата от филмите е по-добрия вариант за по-бедните.
Както бяха по 20 долара дозата, можеше и до 200 да стигнат.

# 11 050
  • София

Всъщност това е малко опасна игра, защото в един момент може цялото население да се ваксинира с препарат, който има доста неприятни дългосрочни последици.

# 11 051
  • Другата България
И на мен това ми направи впечатление - кога успяха за два дни с тези мижави дози да ваксинират медицинския персонал в държавата?
Преди време писах, че голяма част от медицинския персонал не желае да се ваксинира.
Друга голяма част са хора, които са минали през вируса, минават в момента или са с антитела, а не са и разбрали кога са го "изкарали".
Съвсем просто е обяснението за бройката, реалното такова.
Въпреки все още вярващите във вятърни мелници и наплива от желаещи за ваксинация медици.

# 11 052
Не знам кого да питам, може би Хеликаза, или друг, ако може да ми отговори....
След няколко дни изтичат 3 месеца, откокто се заразихме с тъпата корона и днес синът ми реши да си направи количествен тест за антитела, IGG, за да видим дали вече не е в сивата зона, или пък направо да са изчезнали...
При референтни стойности от 0-12 за отрицателен, 12-15 за сива зона и над 15 - положителен, той има 21. Не можем да разберем дали това вече е съвсем близо до сивата зона, или все още има време, тоест има още защита?

По-сложният въпрос е дали мога да си направя някакви изводи за себе си евентуално, след като и мъжът ми си направи количествен тест след 4 дни и сравним резултатите. Освен че съм го карала, засега друго не мога да установя за себе си, а ми се налага да ходя по болници и искам да съм сигурна, че имам все още някаква защита. Какво да правя, да му се не види....

# 11 053
Това че те имат антитела, не значи, че ти имаш автоматично... Нито пък е ясно при какви стойности имаш и доколко 100% защита...
Вземи си от аптека тест, като не искаш в лаборатория, и ще видиш имаш ли IgG. Няма да има стойност, но ще знаеш дали имаш или не...

# 11 054
  • в страната на чудесата
Ън, НИКАКВИ заключения за себе си не можеш и не бива да правиш от резултатите на другите. 21 не е висок титър по този метод.

Огромна част от медиците в извънболничната помощ въобще не са получили обаждане за ваксина до този момент.

Общи условия

Активация на акаунт