COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 122 359
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 12 750
Аз трябва да кажа, че с изумление наблюдавам спада в случаите. Никой досега не е успял да постигне толкова драстично и бързо намаление на новите случаи, при това със значително по- леки мерки. Просто не знам какво да мисля.

Не виждам нищо за чудене. Намаляването се дължи на масовото преболедуване. Огромното число хора, които преминаха през вируса, изобщо ги няма в никакви статистики. Повечето не си направиха изобщо тестове и не се свързаха с личните си лекари. Други излязоха с отрицателни пср тестове, пък после се оказаха с антитела. Никой не разбра, че са били болни, само те. Даже някои не успяха и да разберат....Все по-малко са хората, които при среща с вируса се разболяват, защото вече имат естествена защита. Така предаването на заразата е все по-трудно. Отделно доста хора се пазят и ето че има малко нови заразени.
Няма държава като нашата - безумно скъпи пср тестове, само платени. И хората не се изследваха. Това, което виждаме по статистиките, е само една малка част от истинското число на заразени, диагностицирани, преболедували, безсимптомни и т.н. Да не говорим за тестването....

# 12 751
И тогава как сме успяли да минем с толкова малко жертви, предвид скапаната здравна система?
И защо не отваряме всичко?

# 12 752
  • София
Аз трябва да кажа, че с изумление наблюдавам спада в случаите. Никой досега не е успял да постигне толкова драстично и бързо намаление на новите случаи, при това със значително по- леки мерки. Просто не знам какво да мисля.

Ами, за съжаление, показва, че затварянето на училищата е най-силната мярка. Изобщо, ама изобщо не ми се иска да е така, но реално това е единственото, което ни различава от света като мерки.
Същото беше и през март, когато се чудехме ракията, БЦЖ-то или чи-то на Борисов ни пази, а в ретроспекция се вижда, че грипната ваканция, която започна от февруари и се преля в ковид ДО, ни е запазила.
Аски тъпо, защото децата с нищо не заслужават да стоят затворени цели учебни години, аз самата месеци наред се противях на дистанционното учене, обаче .... туйто.

# 12 753
Ами не са малко жертвите. Статистиката от НСИ го доказва. Ако се тествахме както трябва щяхме да сме на челни места в света сигурно по всичко. За мен определено има спад. Щом хоспитализираните намаляват, значи има спад. Защото по едно време уж нямаше много случаи,  а болниците се пръскаха по шевовете.

# 12 754
Не виждам нищо за чудене. Намаляването се дължи на масовото преболедуване. Огромното число хора, които преминаха през вируса, изобщо ги няма в никакви статистики. Повечето не си направиха изобщо тестове и не се свързаха с личните си лекари. Други излязоха с отрицателни пср тестове, пък после се оказаха с антитела. Никой не разбра, че са били болни, само те. Даже някои не успяха и да разберат....Все по-малко са хората, които при среща с вируса се разболяват, защото вече имат естествена защита. Така предаването на заразата е все по-трудно. Отделно доста хора се пазят и ето че има малко нови заразени.
Няма държава като нашата - безумно скъпи пср тестове, само платени. И хората не се изследваха. Това, което виждаме по статистиките, е само една малка част от истинското число на заразени, диагностицирани, преболедували, безсимптомни и т.н. Да не говорим за тестването....

Доживях да се съглася с теб. Точно така е. И това се случи в голяма степен и поради безхаберието на управляващите. Без тестове, без грижа, хората се спасяваха както можаха.
Изобщо никакви мерки не са "проработвали". Мерките се вземат от политически съображения, за да не им каже някой после, че нищо не правят. Те пак нищо не направиха, само щети причиниха, но си създадоха фасада и източник на политически дивиденти.

Жертвите, особено косвените, са много, да. Поне плановите дейности в болниците трябва да възобновят, защото е направо срам вече всичко в здравеопазването да е ковид и нищо друго.

# 12 755
Скрит текст:
Друга българска доцентка по БНТ през уикенда дори се изсмя на твърденията, че ваксиниран може да разнася вируса и да заразява и помоли хората да излязат малко от социалните мрежи. Аз сега на нея ли да вярвам, или на Аргирова?
И в крайна сметка - при едно сериозно ваксинирано население къде е драмата?
Скрит текст:
Израел не ги мислете - те са умен народ. Мислете как ще гоним стаден имунитет тука с над 50 процента антиваксъри. Щото от Pfizer и да ни засипят с тонове ваксини, като няма сътрудничество у народа - все тая...
Не точно драма...проблем.
Коронавирусите постоянно мутират.
И като нищо още "утре" ще се окажем с масово ваксинирано земно население.И новопоявил се, щъкащ 39-ти вид щам, срещу който ваксината е напълно безполезна. 
И не разбирам трескавото очакване на ваксината-панацея.
Изобщо, мераклиите за ваксина да се настройват, че ще се бодат всяка година, като при грипа.
При постоянно мутиращите вируси това е положението.
Ако някой си мисли, че ще се набоцкаме всички, като при чума, ебола и подобни и Воала, вируса изчезва тотално, е в дълбока грешка.
Вируса ще си остане сред нас завинаги.Или дълги години.Просто ще си мутира "насам-натам", според ваксините, които искат да го трепят.

# 12 756
  • София
Скрит текст:
Излиза че наистина училища - дискотеки и нощни заведения и места - където са събрани стотици хора един до друг на затворено помещение  са наистина огромен развъдник на вируси.

И не е толкова бързо сада на заразените.  От 26 ноември са затворени...скоро ще станат три месеца.

Въпросът е докога така ще се кара?  
Страх че като се отвори  всичко - ще се върне на изходно положение за 10 дни?!

Никой не знае какво излиза, ако питаш мене.
Иначе така ще се кара до достигане на стаден имунитет, преди това връщането към изходно положение е неизбежно.

Излиза че още минимум година ще има тежки ограничения.
И първоначалните мрачни прогнози от март-април 2020  че това ще продължи поне две години ще се окажат зловещ реализъм.
Още по зловещ реализъм и ако маските останат задължителни и за късния Великден 2021
Какво толкова те шокират тия маски? Не само за нашия Великден, а уверявам те, отвъд него, та чак до 2022 г маските Ще да задължителни, на закрито. И, ако това не го подразбираш, язък ти за висенето в темата....

# 12 757
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Може би, защото повечето държави не затваряха училищата наред с локдауна.
Да, затваряха цветакарка, метларката, ключарката, т.е. - несъществените магазини, но оставяха или поне се стремяха максимално дълго учениците да са в клас. Може би.

Ама там все безстрашни госпожи и господа работят, не като нашите страхливци.
То сигурно има и защо да се страхуват в нашите училища, като има майчици и татковци, дето всяка втора приказка им е как проблем няма...

# 12 758
  • София
Не виждам нищо за чудене. Намаляването се дължи на масовото преболедуване.

Като отворят училищата и заведенията, сами ще се убедите, че не е така, защото ще изхвърчим пак в небесата и ще изправим вертикалата.

# 12 759
Предлагаш да не ги отваряме никога ли? Защото краят му не се вижда, вече ни подготвят, че и след ваксинацията ще се радваме на хубави мерки.

# 12 760
  • София
Не виждам нищо за чудене. Намаляването се дължи на масовото преболедуване.

Като отворят училищата и заведенията, сами ще се убедите, че не е така, защото ще изхвърчим пак в небесата и ще изправим вертикалата.
Tова е напълно възможно. Никой не вярваше, че след март месец Италия, по-конкретно Ломбардия, пак ще изправят вертикалата - ама, видя се.
Не спирам да се учудвам на оптимизма, че - ето, вирусът мина през 70% от хората. Това твърдеше мангъров мисля, че беше или друг, още през май, в темата пък се изказваха подобни предположения и в края на август, сега пак се твърди. Но този оптимизъм е продиктуван от факта, че дълго време опорката, че 80% го карат БЕЗсимптомно се разпространяваше.

# 12 761
  • на пъпа на Златията
Ами не са малко жертвите. Статистиката от НСИ го доказва. Ако се тествахме както трябва щяхме да сме на челни места в света сигурно по всичко. За мен определено има спад. Щом хоспитализираните намаляват, значи има спад. Защото по едно време уж нямаше много случаи,  а болниците се пръскаха по шевовете.
Това плато го държим заради  бързите тестове. Може да сме на първо място по най малка смъртност на брой заболели. Нали си спомняте колко болни имаше и не се тестваха?

# 12 762
  • София
И тогава как сме успяли да минем с толкова малко жертви, предвид скапаната здравна система?
И защо не отваряме всичко?

Изобщо не сме минали с малко жертви.
Да си в първата десятка по брой починали е всичко друго, но не и малко жертви.

# 12 763
Може би, защото повечето държави не затваряха училищата наред с локдауна.
Да, затваряха цветакарка, метларката, ключарката, т.е. - несъществените магазини, но оставяха или поне се стремяха максимално дълго учениците да са в клас. Може би.

Ronald, колко са цветарките, метларките и ключарките в една държава и колко са децата + педагогическия персонал. Цветарките, метларките и ключарките стоят ли по цял ден по 30 души в една стая?!

Груби сметки - деца в България от 1 до 19 години - 1 250 000 + 90 000 учители + 20 000 детски педагози

Стават 1 300 000 или близо 19% от населението на България.

Коя друга социална и професионална арена е с такъв процент, който процент всеки ден е в социално взаимодействие с по 30 души в стая без мерки от понеделник до петък (тук всички сме съгласни, че мерки в училищата в България нямаше - нямаше тестване, всеки си правеше каквото му душа сака, дадоха ви се примери от Ирландия и Испания с какви мерки са в училищата)?!

# 12 764
Не знам кой у нас кой кога и колко ваксини е поръчал и платил, но си спомням една пресконференция, на която всички, вкл. и Мутафчийски се тюхкаха, че са поръчали 13 милиони ваксини и се чудели какво ще ги правят.
Винаги са говорели само за ваксинирането на 3 милиона души, защото под 50% са изказали желание да се ваксинират.

Общи условия

Активация на акаунт