COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 6

• 1 121 794
  • 22 903
  •   1
Отговори
# 19 020
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ще работи за бъдещит поколения, ако стане задължителна за настоящите.
Освен това е възможно бъдещите бебета да се раждат с малка степен на защита спрямо вирусите, през които са минали родителите му, така както е станало с нас, спрямо грипния вирус. Гените ни се променят не само от храната, която приемаме и условията, в които живеем, но и от вирусите. Човешкото ДНК е съставено от 2 % вирусно ДНК

Духи, това прилича на стигматизиране, което е гадно. Друго е всички да са подложени на ваксинация

# 19 021
Едно е ясно. Държавите трябва да задържат посоката на не-задължителност за ваксината.

Само с това не съм съгласна.
За мен, трябваше отдавна да стане задължителна. Щом разбрахме, че я има
Иначе всички пари и ресурси вложени за производство и всичката смъртност от Ковид, отива напразно... някак беше неизбежно до ваксината, но днес

Остави пациентите, лекарите, които умряха. Те нямат избор, когато се сблъскват с някой решил да не се ваксинира
А какво ще кажете за това че ваксинираните също заразяват?

# 19 022
  • София
Роузи, ти защо не си се ваксинирала досега?
При такава прокламация на ваксините и настояване да са задължителни за всички, най-малкото и първото нещо, което трябваше да направиш е ти и твоето семейство да се ваксинирате. И не се оправдавай, че ваксини няма. С връзки трябваше да се вредиш и досега да се ваксинираш щом си такъв любител на ваксинирането.

# 19 023
Духи, това прилича на стигматизиране, което е гадно. Друго е всички да са подложени на ваксинация
А как всички да са подложени на нещо е гадно, ама на друго не е гадно...
Ти като си в пазаруваш искаш да знаеш, ако някое месо не е в срок на годност и може да ти навреди, например, или избягваш да купуваш развалени домати...  Значи ако един човек може да навреди на обществото и се каже че е така - за 2 седмици да избягваш конакти - е гадно. Ама ако той си се шляе в магазина, а ти нямаш идея, че е болен - и се натръшкаш и ти - не е гадно..
Бих искала да знам, ако комшията ми в блока е болен - какво като има кръстче на вратата? Едно време като слагаха за шарките каква беше драмата, че сега не може ?! Публичните личности като сами си обявяват положителните тестове какво им става ?! (освен, че даже си направиха малко ПР така Simple Smile ) - и?
Просто нищо ефективно не се получава с тия доброволни карантини. Досега 300 пъти да е избягал тоя вирус, ако всички си стояха на Дто като излезе + ПСР.
Ама да не накърним на някой самочувствието ли що - се изпонатръшка сумати народ.
И като гледам това продължава да се толерира...

# 19 024
  • София
Да кажа новини от руснаците. С гордост и огромно удоволствие съобщават, че Черна гора са регистрирали (и май са получили вече) техния спутник. И Горан Брегович се бил ваксинирал със спутника.

# 19 025
Едно е ясно. Държавите трябва да задържат посоката на не-задължителност за ваксината.

Само с това не съм съгласна.
За мен, трябваше отдавна да стане задължителна. Щом разбрахме, че я има
Иначе всички пари и ресурси вложени за производство и всичката смъртност от Ковид, отива напразно... някак беше неизбежно до ваксината, но днес

Остави пациентите, лекарите, които умряха. Те нямат избор, когато се сблъскват с някой решил да не се ваксинира
Всъщност вече имат. Да се ваксинират те самите. Не знам защо, но когато коментирате ваксинирането, винаги имате предвид другите. Ваксинирате себе си, близките си, оттам насетне носите отговорност за себе си.
Голям зор другите да се ваксинират. Оставете на хората правото на избор, то е важно.
Няма как тази ваксина да бъде направена задължителна, по начина, по който я коментирате. Това не са ваксини в задължителния детски календар, които са мислени и тествани по 5-10 години със следене на всяка странична реакция. Тук има няколко месечно проследяване.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 14:31 от brumm

# 19 026
  • София
Само да кажа, че и след иРНК ваксините има грипоподобни симптоми - д-р Стефан Митев беше споделил във Фейсбук след своята ваксинация.
Иначе конфликтът ваксинирани срещу неваксинирани ще възникне още тази есен, ако не и по рано и ще настане мазало. И този път тези, дето им е писнАло от маски и мерки ще са в правото си...

# 19 027
Аз знам за вдигната 39-40 градуса Т след Файзер, и след двете дози, на двама души. Както и за друг случай на повишаване на кръвното няколко дена (при обичайно кръвно около 100-60), все с Файзер ваксината.

# 19 028
  • София
В едно интервю, май беше Балтов преди няколко дни, разказваше как след втората доза е имал колега, който се чувствал много зле, с 39 градуса температура и не могъл да отиде на работа, защото се чувствал много зле, не можел да се надигне от леглото. Това за файзерската беше.

# 19 029
  • София
А дали някъде сте мернали изборната администрация с кои ваксини ще се ваксинира? Със Зенека ли?

# 19 030
А дали някъде сте мернали изборната администрация с кои ваксини ще се ваксинира? Със Зенека ли?

От хора, които ги ваксинираха скоро, знам, че настойчиво им предлагат АЗ. И че трябва да си много упорит, за да получиш Бионтех.
Предполагам, че и следващите фази ще са така.

# 19 031
Аз знам, че ги ваксинират с Пфайзер, останалите от трета фаза ще ваксинират по-скоро с АЗ. Даже не го ли съобщиха и официално, че идеята е до изборите да имат пълен имунитет и да са минали и двете дози, което с АЗ няма да стане.

# 19 032
Въпрос - кога се очаква да бъде пусната платформата, където може да се запизваме, като желаещи за ваксиниране? И някой знае ли дали ще има опция да пишем с коя ваксина искаме да бъдем ваксинирани?

# 19 033
  • София
Имам два дни да мисля дали съм съгласна за АЗ.
Наблюдаващия лекар на ММ каза за него АЗ, там дилемата приключи. За себе си не мога да реша.

# 19 034
Боже, какви всевъзможни глупости пишат хората. Не искали да тестват учители и деца с неизвестни купени  от немай къде  антигенни тестове. Защо Кунчев казал, че антителните тестове не са им необходими и не им дават никаква информация за положението, а само за стар, минал период? Защото не искали да се разбере, че повече хора са се срещали с вируса и има имунитет.. Само това не бях чела.

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 15:04 от daisy12

Общи условия

Активация на акаунт